Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 23:43

@D@$ pisze:Dobrze że się nie zesrał gdy przy piłce był Zlatan bądź Messi (i jeszcze to pieprzenie po jego faulu: "on może więcej"). Do tego dochodzi pan Kołtoń który zaraz po meczu musiał cos wrzucić o Włochach cwaniakach, żenada.
Mi najbardziej podobał się tekst 'na Zlatana' który notabene powtarzany był podczas każdej długiej piłki na owego zawodnika :smile:
@D@$ pisze:Eh, Darek Szpakowski najlepszym komentatorem jest i basta.

Był. Gdy słucham Pana Darka, to odnoszę wrażenie, że ogląda on mecze tylko wtedy, gdy je komentuje. Ciągłe przekręcanie nazwisk i mylenie zawodników jest strasznie irytujący. Mam nadzieję, że podczas Euro pokaże klase :)
Niestety, ale obecny poziom polskich komentatów jest tak słaby, że słaby Borek jest jednym z najlepszych :prochno:

Obrazek
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 23:50

Komentatorzy Polsatu i eNki mnie irytują. Z wyjątkiem Kowalewskiego, akurat jego ciekawie się słucha.

Ale do sedna. Denerwuje mnie że Milan stara się usprawiedliwiać kontuzjami. Jak u nas był wieczny szpital to inni kazali nam przestać płakać itp. . Mimo wszystko liczę że jakiś cudem uda im się wyrzucić "Barse" za burtę. Nie trawię ich, a raczej całej tej spuścizny nad nimi.

Szkoda trochę Benfiki, dobrze im życzyłem.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 23:53

@D@$ pisze: Eh, Darek Szpakowski najlepszym komentatorem jest i basta.
Darek Szpakowski, który nie ma pojęcia o piłce nożnej? Który wprowadza coś takiego jak "antyfutbol"? Który w meczu Barcelona-Bayern nazywał graczy z Niemiec "przeciwnikami", a w Liverpool-Milan przez 15 minut przeżywał (niesłusznie) decyzję sędziego na niekorzyść drużyny w barwach której grał Polak? To ja podziękuję.

Borek i Kołtoń są irytujący ze swoimi uprzedzonymi poglądami na Włochów i pyszałkowatością. Tym, że chcąc przyciągnąć do telewizora dzieciaki kibicujące Barcelonie i Realowi(no offence Dtmiu) i przez to liżą zakończenie pleców Messiego i Krystyny. Ale mimo wszystko, nie muszę chyba nikomu przypominać, jak Borek- Madritista, komentował mecz Juve-Real sprzed 9 laty. Na piłce też się zna.

Choć oczywiście nie ma w Polsce komentatora na naprawdę sensownym poziomie. Może Tomek Lipiński, ale tutaj my nie możemy być obiektywni.

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 23:56

Co do komentatorów to para Dęmbiński - Białas w mojej opinii nie ma sobie równych. Praktycznie jedyny powód dla którego oglądam ligę Francuską.

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:03

pablo1503 pisze:
@D@$ pisze:Eh, Darek Szpakowski najlepszym komentatorem jest i basta.

Był. Gdy słucham Pana Darka, to odnoszę wrażenie, że ogląda on mecze tylko wtedy, gdy je komentuje. Ciągłe przekręcanie nazwisk i mylenie zawodników jest strasznie irytujący. Mam nadzieję, że podczas Euro pokaże klase :)
Niestety, ale obecny poziom polskich komentatów jest tak słaby, że słaby Borek jest jednym z najlepszych :prochno:
Najlepszym polskim komentatorem jest Jacek Laskowski, pozostali prezentuja poziom ponizej jakiejkolwiek krytyki i klocenie sie ktory jest gorszy nie ma sensu bo wszyscy sa tak samo mierni...

Brak koniecznosci katowania sie polskim komentarzem podnosi przyjemnosc ogladania o polowe. Osobiscie moim ulubionym komentatorem z UK jest Rob Hawthorne, choc w swiatku komentatorskim na calym swiecie najbardziej szanowany jest Martin Tyler - w sumie to nie dziwne - w wieku ponad 60 lat brzmi tak samo swietnie jak 20 lat temu. Ktos kiedys fajnie napisal - "If Martin Tyler retires, I will stop watching football" - smieszne ale cos w tym jest :)

Jesli chodzi o wloski komentarz - najlepszy wg mnie byl Pierluigi Pardo, lecz poklocil sie ze Sky i ku mojej rozpaczy odszedl do Mediasetu gdzie kompletnie wiednie, caly czas czekam az wroci. Choc i pozostali panowie z czolowki - Caressa, Compagnoni oraz Gentile rowniez pelne uznanie.

Natomiast smieszy mnie podniecanie sie komentarzem pana Zulianiego - jesli komus sie podoba darcie sie jak malpa w dzungli po bramce to ok, lecz w komentarzu chodzi przede wszystkim o profesjonalizm.

Co to Milanu - mimo wszystko odwalili kawal dobrej roboty, wiemy jak ciezko jest zatrzymac Barcelone, do tej pory udalo sie to tylko Mourinho z interem, tamten mecz w Mediolanie byl kwintesencja perfekcyjnej gry defensywnej, zapewne Allegri ogladal przed meczem dzisiejszym ;) Mysle ze Milan ma szanse na awans, lecz mimo wszystko baaardzo niewielkie.

mixery pisze:Co do komentatorów to para Dęmbiński - Białas w mojej opinii nie ma sobie równych. Praktycznie jedyny powód dla którego oglądam ligę Francuską.
Racja, Debinski rowniez bardzo solidnie komentuje, nie tylko mecze ale i skroty w Sport+ Extra + Liga Gra itp, jeden z bardziej wartosciowych ludzi w C+ obok Smokowskiego, Twarowskiego i Wolskiego. Natomiast z Bialasem to chyba zart, on jest gorszy nawet od Milko, jego komentarz polecam puszczac dziecku do kolyski, efekt murowany.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2012, 00:06 przez JuveLethal, łącznie zmieniany 2 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:03

SKAr7 pisze:Ale mimo wszystko, nie muszę chyba nikomu przypominać, jak Borek- Madritista, komentował mecz Juve-Real sprzed 9 laty. Na piłce też się zna.
Do Borka nic nie mam, ale do tej pory pamietam jedno zdanie z tego meczu, jak Figo nie wykorzystal karnego ("Jestem pewien, ze gdyby Portugalczyk strzelil bramke to Juventus by sie nie podniosl"). Zabrzmialo to jak pobozne zyczenie, bo Real nic nie gral w tamtym meczu i absolutnie zasluzenie polegli w takich rozmiarach (3:1, juz nie wspominam o tym, ze ta ewentualna bramka z karnego nic by nie rozstrzygnela).

Szczypek, wydaje mi sie, ze za duzo wymagasz od NIEKTORYCH kibicow innych druzyn, ktorzy wchodza na Nasze forum.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:18

Barca była dzisiaj do ogrania, brawa dla Milanu że bez Thiago Silvy, lecz z 70-letnim Nestą potrafili zatrzymać Barcę.
Przyglądałem się grze Antonio Nocerino i znowu kopał się po czole, nie umiał wrzucać i podawał zawodnikom Barcelony. Czyżby znowu "wypadek przy pracy" wielkiej gwiazdy serie a ? :think: Bubu, jak to z nim jest?

Jest jednak ktoś znacznie gorszy od Nocerino. Mianowicie Nesbah. My się śmialiśmy z Molinaro, a to koleś dwie klasy wyżej od lewego obrońcy Milanu. Zero techniki, zero odbioru, 100% strat. Aż wstyd patrzeć.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:28

Racja, Mesbah to była porażka totalna.
Czy tylko ja odniosłem wrażenie, że w drugiej połowie sędzia co i rusz mylił sie na korzyść Barcelony? Nie, że jestem jakąś ukrytą opcją mediolańską, ale momentami miałem wrażenie, że sędzia staje na głowie byle słitaśnych chłopczyków z Kataloni zadowolić.
Cóż, dla Milanu czapki z głów, niewiele jest zespołów które potrafią tak znenutralizować Barce jak to zrobił dziś Milan w drugiej połowie. W pierwszej wszystko wyglądało tak jak sobie to wszyscy po obu stronach zakładać mogli- Barcelona napierała, Milan konsekwentnie sie bronił.
Za to prawdziwy szok przeżyłem w połowie drugiej. Dawno nie widziałem tak bezsilnej 'Dumy Kataloni'. :prochno: Tylko cóż z tego, skoro Milan mimo że mógł dzisiaj nawet wygrać z Barceloną, nie zdolał nawet w jakimś większym stopniu jej zagrozić. Dwie setki? NO okej, ale z drugiej strony Barca również miała swoje okazje.
Ogólnie to pewnie na Camp Nou skończy sie tak jak, niestety, skończyć sie musi. Milan ma za dużo braków, żeby nawiązać poważną walke. Ale i tak spore pochwały należą sie za dzisiejszy mecz Mediolańczykom.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:35

JuveLethal pisze:Najlepszym polskim komentatorem jest Jacek Laskowski, pozostali prezentuja poziom ponizej jakiejkolwiek krytyki i klocenie sie ktory jest gorszy nie ma sensu bo wszyscy sa tak samo mierni...
Komentatorzy C+: Andrzej Twarowski, Tomek Smokowski, czy wspomniany już Rafał Dembiński też są świetni w swoim fachu. Zwłaszcza tego pierwszego aż chce się słuchać, przy okazji spotkań Premier League. Razem z Nahornym tworzą chyba najlepszą parę komentatorów obecnie. Niestety SerieA jest także w tej kwestii traktowana po macoszemu, bo tam Milko w każdym meczu przechodzi sam siebie ze swoją głupotą... :|

Niezły mecz Milanu. Mieszane uczucia mam co do Ibrahimovicia - niby nieźle, ale jednak spartolił kilka razy - jak nie on.

Nocerino po raz kolejny pokazał, że jest co najwyżej ligowym średniakiem.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:36

Dante93 pisze:Racja, Mesbah to była porażka totalna.
[...] byle słitaśnych chłopczyków z Kataloni zadowolić.
Katalonii
Dante93 pisze:Czy tylko ja odniosłem wrażenie, że w drugiej połowie sędzia co i rusz mylił sie na korzyść Barcelony?
Nie. Nie przypominam sobie zadnego innego bledu sedziego poza sytuacja, w ktorej byl ewidentny faul na Sanchezie.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:44

wojczech7 pisze:Razem z Nahornym (...)
Nahorny to chyba połknął syntezator mowy IVONA, nie potrafię jego słuchać.

Podobno 0:0 to bezbramkowy remis.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 00:52

wojczech7 pisze:
JuveLethal pisze:Najlepszym polskim komentatorem jest Jacek Laskowski, pozostali prezentuja poziom ponizej jakiejkolwiek krytyki i klocenie sie ktory jest gorszy nie ma sensu bo wszyscy sa tak samo mierni...
Komentatorzy C+: Andrzej Twarowski, Tomek Smokowski, czy wspomniany już Rafał Dembiński też są świetni w swoim fachu. Zwłaszcza tego pierwszego aż chce się słuchać, przy okazji spotkań Premier League. Razem z Nahornym tworzą chyba najlepszą parę komentatorów obecnie. Niestety SerieA jest także w tej kwestii traktowana po macoszemu, bo tam Milko w każdym meczu przechodzi sam siebie ze swoją głupotą... :|

Niezły mecz Milanu. Mieszane uczucia mam co do Ibrahimovicia - niby nieźle, ale jednak spartolił kilka razy - jak nie on.

Nocerino po raz kolejny pokazał, że jest co najwyżej ligowym średniakiem.
Dla mnie również wyżej wymienieni komentatorzy są zdecydowanie najlepsi w swoich fachu w Polsce. Ale czy czasami w tym sezonie mecze Juventusu nie komentuje para Lipiński - Olbrycht?

Milan w pierwszej połowie jeszcze dawał radę ale w drugiej to już byli kompletnie nie poukładani. Ciężko ich widzę na Camp Nou ale będę im kibicował bo nie lubię Barcelony ;)

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 01:26

Olbrycht jest okropny, widać że to nie jego rejon bo wali straszne gafy. Milko ma trochę większą wiedzę ale i tak jest irytujący.

Co do Wolskiego to mam do niego lekką awersje. Kiedyś trafiłem jak z Orłowskim komentowali mecz Barcelony i nie było za ciekawie.

Mi się Białas podoba. Ma dużą wiedzę, a jak trafi się nudny mecz to potrafi trochę umilić czas mądrym gadaniem.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 01:38

bendzamin pisze: No, ale jednak bieganie 'kolo Messiego' meczy troche mniej, niz bieganie 'za Messim'. Pod koniec juz bylo widac, ze milanisci zostawiaja rywalom sporo miejsca i ciezko im sie wraca.
No co ty gadasz... To byla tajtyka Milanu od pierwszej minuty (nie twierdze czy sluszna czy nie). Skoro Barca nie umie/ nie chce strzelac z dystansu to my sie cofamy i bronimy stricte pola karnego. To samo gral Inter za Murinho i nie dal Barsie zrobic nic. Milan troche gorszej klasy obroncy ale wyszedl z tego obronna reka, z tymze Barca miala swoje okazje (przeciwko Interowi nie miala)

2 POST:
Dante93 pisze:Racja, Mesbah to była porażka totalna.
Czy tylko ja odniosłem wrażenie, że w drugiej połowie sędzia co i rusz mylił sie na korzyść Barcelony?
Moim zdaniem sedzie uznal/podpowiedziano mu, ze dal dupska z tym karnym i przez nastepne 70 czy tam 60 min gwizdal wszystko w srodku pola dla Barcelony (zolta kartka dla Ambro, gdzie nawet nikogo nie dotknal, idealnym porzykladem)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 08:10

DiaVolO pisze:A Ibra pokazał ile jest wart w takich meczach :bravo:
No właśnie... Po transferze do Milanu, kibice interu mówili iż Ibra pewnie będzie najlepszym i kluczowym zawodnikiem ich miejscowego rywala, zwłaszcza w Serie A, ale jak tylko zacznie się 1/8 LM, to będzie cieniem samego siebie. Z Arsenalem jeszcze był wyjątek, bo kanonierzy nie mieli formy, ale później już wszystko wróciło do normy, co potwierdził wczorajszy mecz.

ODPOWIEDZ