Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 15:20

ewerthon pisze:
pumex pisze:
deszczowy pisze: skupiłbym się na Igle.
Deszczu, my dear, naprawdę wierzysz w transfer Higuaina? Chyba nawet największy optymista forum - Ewerthon nie wierzy w takie cuś
:think: Ja bym powiedział, że to alina jest największym forumowym optymistą.
:shock: tutaj to gorzej niż zostać nazwanym popularnym określeniem męskich narządów płciowych.

Uzasadnij wypowiedź. Napisz esej. Ja akurat pisałem w lutym, że wszyscy sobie ostrzą zęby na megatransfery i się w lecie zawiodą.
deszczowy pisze:
pumex pisze:Priorytet to jak najlepsze wzmocnienie ataku. Jeśli nie wystarczyłoby pieniędzy na 4-go pomocnika, to nie warto wyrzucać forsę na kolejną zapchajdziurę i transfer pt "sztuka dla sztuki". Wtedy dajmy szansę Marrone i Bouy'owi
Tudzież Pazienzy. Mam nadzieję, że do nas jednak wróci. No i w sumie jest jeszcze ten Apelt. Wie ktoś jak on sobie radzi?
Grać gra, ale największa gwiazdą Primavery ostatnio podobno jest Buoy. Jak widać, nie każdy Holender uczy sie wloskiego cały sezon.

EDIT:
ewerthon pisze:
alina pisze:
Uzasadnij wypowiedź. Napisz esej. Ja akurat pisałem w lutym, że wszyscy sobie ostrzą zęby na megatransfery i się w lecie zawiodą.
Owszem, mówiłeś. Te rzeczy też brałem pod uwagę gdy to stwierdziłem. Mówiąc o optymizmie przypomina mi się twój post z lata na temat Marco Motty, którego transfer starałeś jakoś usprawiedliwiać :prochno: . Poza tym, większość racjonalnie myślących uzytkowników tego forum jednak krytykuję zwykle Bonucciego i ma do tego powody, ty kiedy można to starasz się go bronić. Pamiętam też "I believe in Paulo De Ceglie", czy wypowiedzi na temat Aquilaniego itd, czyż to nie jestmoże czasem zbyt optymistyczne podejście? Gdybyś był pesymistą jakim jest zahor czy ghott, to byś nie pisał w ten sposób o tych zawodnikach. Miałem tu na myśli cały styl wypowiedzi na forum, nie tylko temat transferów.
Ja bym mimo wszystko oddzielił większą cierpliwość i późniejsze skreślanie zawodników od optymizmu. Mogę to tłumaczyć podobnie jak zahor ostatnio. Wszyscy jadą po Bonuccim, ja widzę plusy, wszyscy fapają nad Caceresem i Lichtem, a ja wypominałem błędy. Aquilani nie grał padaki, jak niektórzy pisali, a PDC po prostu od jakiegoś czasu jest niezłym piłkarzem. Motta? Podobnie jak De Rossi myślę "co się cholera z chłopakiem stało". Kapitan Azurrinich, fajne występy w Romie, a teraz...

Aha, wykupy Pepe, Q i Motty były obligatoryjne.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2012, 16:29 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 16:03

alina pisze:
Owszem, mówiłeś. Te rzeczy też brałem pod uwagę gdy to stwierdziłem. Mówiąc o optymizmie przypomina mi się twój post z lata na temat Marco Motty, którego transfer starałeś jakoś usprawiedliwiać :prochno: . Poza tym, większość racjonalnie myślących uzytkowników tego forum jednak krytykuję zwykle Bonucciego i ma do tego powody, ty kiedy można to starasz się go bronić. Pamiętam też "I believe in Paulo De Ceglie", czy wypowiedzi na temat Aquilaniego itd, czyż to nie jestmoże czasem zbyt optymistyczne podejście? Gdybyś był pesymistą jakim jest zahor czy ghott, to byś nie pisał w ten sposób o tych zawodnikach. Miałem tu na myśli cały styl wypowiedzi na forum, nie tylko temat transferów.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 17:17

alina pisze:Aha, wykupy Pepe, Q i Motty były obligatoryjne.
Jaki jest sens wypożyczania z ustaloną ceną wykupu skoro jest on obligatoryjny? Przecież spłata w każdym wypadku była podzielona na 3 raty więc to nie kwestia kasy na już. :think: Potem to medialnie tak wygląda, że się wykupuje obrońcę patałacha albo napastnika z zerwanymi więzadłami.

Wszystko wskazuje na to, że z Melo wyjdziemy jak Liverpool z Aquilanim i oddamy go za pół ceny połowy ceny byleby tylko ktoś go kupił.
To już jest szczyt hipokryzji, żeby ustalić cenę na 13 mln a potem nie chcieć tyle dać za pomocnika strzelającego 10 goli w sezonie :doh:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 17:34

Ouh_yeah pisze:Jaki jest sens wypożyczania z ustaloną ceną wykupu skoro jest on obligatoryjny? Przecież spłata w każdym wypadku była podzielona na 3 raty więc to nie kwestia kasy na już. :think: Potem to medialnie tak wygląda, że się wykupuje obrońcę patałacha albo napastnika z zerwanymi więzadłami. Wszystko wskazuje na to, że z Melo wyjdziemy jak Liverpool z Aquilanim i oddamy go za pół ceny połowy ceny byleby tylko ktoś go kupił.To już jest szczyt hipokryzji, żeby ustalić cenę na 13 mln a potem nie chcieć tyle dać za pomocnika strzelającego 10 goli w sezonie :doh:
Nie kupi go Galatasaray to kupi go Fanarbahce, ewentualnie jakiś piżdziatowaty klub, którego właścicielem jest szalony milioner. Nie widzę tu żadnego problemu, zwłaszcza, że Brazylijczyk odnalazł formę w obecnym sezonie. Niemniej zespół ze Stambułu sam sobie krzywdę robi. Nie chcą wydać 13 mln euro na sprawdzonego gracza? Łaski nie robią, znajdą się inni chętni. Zwłaszcza rywale ligowi
Ostatnio zmieniony 28 marca 2012, 17:39 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 17:36

Tak czy owak nie widzę Melo w kadrze Juve na przyszły sezon. Nie chodzi o to, że mam coś do tego zawodnika. Przeciwnie, broniłem go, gdy jeszcze u nas był. Jednak odszedł a my budujemy swoją historię od nowa. Odetnijmy się od przeszłości i od tych koszmarnych dwóch sezonów. Wprowadzanie na nowo do drużyny niezrównoważonego Brazylijczyka, który dla niektórych jest jedną z przyczyn porażek (słusznie, bądź nie) nie będzie dobrym rozwiązaniem, tego jestem pewny!

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 17:58

Jest kilka mocnych plotek, jak nie chcecie tego czytac wiecej to dajcie znac, bo zrodlo jest moooooooocno nieciekawe ; / Zeby potem nie bylo ; )

1. Berbatovowi sie konczy kontrakt... Reszty nie musze dodawac.
2. Potugalska prasa napisala dzisiaj, ze na wczorajszym meczu Benfiki byli obserwatorzy Juve i spodobal im sie Gaitan. Nie dziwie sie, ze im sie spodobal, bo mnie tez sie on spodobal ; )
3. Pamietacie plotki o Elii w Newcastle? Moze isc tam latem. Ale na wymiane. Zgadnijcie na kogo.
4. Jestesmy blisko Verrattiego i Destro.
5. Sabatini (DS Romy) ostatnio oglosil, ze jest blisko wielkiego transferu. Podobno chodzi o Palacio :D

Stawiam, ze 90% z powyzszych informacji to jakies kosmiczne plotki, no ale widac, ze goraczka letniego mercato, ktore bedzie wyjatkowo istotne dla wszystkich wloskich druzyn, zaczyna udzielac sie i prasie i kibicom i ekspertom calcio...

Edytka: Z tym Barbatovem cos mi nie pasuje. Jemu na pewno sie konczy kontrakt teraz w czerwcu? Hm...

@Pumex

Dzisiaj nic a nic od Curvy ; /
Ostatnio zmieniony 28 marca 2012, 18:09 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 18:04

jakku1 pisze:Berbatovowi sie konczy kontrakt... Reszty nie musze dodawac.
Bleee :stop: Jedziemy dalej
jakku1 pisze:Potugalska prasa napisala dzisiaj, ze na wczorajszym meczu Benfiki byli obserwatorzy Juve i spodobal im sie Gaitan. Nie dziwie sie, ze im sie spodobal, bo mnie tez sie on spodobal ; )
Marotta vs Ferguson. Powodzenia...
jakku1 pisze:Pamietacie plotki o Elii w Newcastle? Moze isc tam latem. Ale na wymiane. Zgadnijcie na kogo.
W naszej sytuacji jedynymi zawodnikami Newcastle, którzy może byliby przydatni to Tiote i Cabaye (Be i Cisse nie liczę, bo na atak potrzebujemy kogoś ekstra)
jakku1 pisze:Jestesmy blisko Verrattiego i Destro
Melodia przyszłości, nijak ma się do przyszłego sezonu
jakku1 pisze:Sabatini (DS Romy) ostatnio oglosil, ze jest blisko wielkiego transferu. Podobno chodzi o Palacio :D
:lol:

Coś od Curvy, please?

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 19:20

Lukasz pisze: Lubię Barnettę, ale jeśli on jest po kontuzji, to znaczy, że jest przed nią. Piłkarz-szklanka.

PS. Chłopaki - JovetiCIA
Nie żebym się czepiał toku myślenia, bo się zgadzam, ale całkiem śmieszna sprawa, że oskarżasz "Spokojnego" o szklankowatość a zaraz domagasz się ukonstytuowania Joveticia jako głównego celu :wink:
To chyba moje jedyne zastrzeżenie względem Czarnogórca.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 19:36

pumex pisze:
jaqb pisze:tylko problem w tym, że, zakładając dalszą grę 4-3-3 w przyszłym roku, lewą stronę mamy obecnie względnie najlepiej obstawioną, a tam właśnie w tym ustawieniu najlepiej pasowałby jovetić.
W 4-3-3 na lewej z sensownych opcji mamy tylko Vucinicia, który w przyszłym sezonie będzie miał 29 lat, także moim zdaniem nie powinniśmy mieć większych obiekcji przed transferem Joveticia, bo jest niepowtarzalna szansa na ściągnięcia piłkarza na lata, szczególnie, że czeka nas walka na trzech frontach
Serio patrząc na ostatnie mecze trójki Mirko-Matri-Pepe uważasz, że najlepiej będzie wywalić dużą kasę na lewy atak?
Swoją drogą te pomysły typu 25 mln lub 20+Fabio są czymś poparte, jakimiś newsami, czy tak sobie strzelacie? Jak dla mnie, jeśli juz miałby przyjść Jovetic to więcej niż 20 mln nie ma sensu wydawać. Ja bym prędzej już się rozglądnął za Giovinco i/lub Rossim którzy wydają się bardziej uniwersalni, ale może się mylę.
Tak ogólnie patrząc. Wielu podchodzi do temu Joveticia przez pryzmat odejścia Alexa i szukania jego następcy. Ja coraz częściej mam wrażenie, że Del Piero nie gra za wiele tylko z powodu wieku (choć to jest pewnie główna przyczyna), ale też Conte niekoniecznie widzi zawodników tego typu w ataku/zespole. Może za daleko pójdę, ale zayczyna mi to wyglądać na pójście w kierunku futbolu totalnego (może nie aż tak skrajnego jak Holandia kilkadziesiąt lat temu), czyli wszyscy się bronią i wszyscy atakują (świadczy o tym akcja Chiellona z Bonuccim w polu karnym ostatnio). A więc bez jednostki która rozdziela wszystko i wszystkim. Inna rzecz, że gra Vucinicia i Pirlo nie do końca potwierdza moją teorię.
pumex pisze:Tak czy owak nie widzę Melo w kadrze Juve na przyszły sezon. Nie chodzi o to, że mam coś do tego zawodnika. Przeciwnie, broniłem go, gdy jeszcze u nas był. Jednak odszedł a my budujemy swoją historię od nowa. Odetnijmy się od przeszłości i od tych koszmarnych dwóch sezonów.
Przede wszystkim on sam nie chce wracać, na samym solojuve było chyba z 5 jego wypowiedzi, że w Juve już nie zagra. Druga sprawa jest taka (tak jak piszesz), że on tu nie pasuje. Grywa raczej jako najbardziej cofnięty pomocnik (chyba że coś się w Turcji zmieniło) a tu mamy Pirlo z inną charakterystyką na dodatek. Na ławie go nie widzę, szlag go by tam trafił co w konsekwencji skutkowałoy trybunami. Sprzedać póki jest w formie i w cenie.

Co do środka (pomocy).
Nie wiem jak to jest z tym Pazienzą. Przychodzi - źle bo średniak, odchodzi - źle, bo to fajne uzupełnienie, to jak w końcu z nim jest? Jak dla mnie możemy się bez niego obejść, coś tam niektórzy pisali o jego fenomenalnych przerzutach, mnie niczym specjalnym nie zachwycił (może jestem ignorantem). W sumie dla niego samego też lepszym kierunkiem jest Udinese (gra co tydzień) , choć nas to obchodzi trochę mniej.
Montolivo. Za tym to bym sie zakręcił z dwóch powodów. Przede wszystkim jest fajnym uzupełnieniem za darmoszkę (choć pewnie z wyższym kontraktem niż Pazienza), za to 3 lata młodszy i potencjalnie większym potencjale. Drugim powód jest może mniej istotny, ale też ma jakieś znaczene - jak będzie w Juve to nie będzie w Milanie. Póki co "raczej" jest bliżej Mediolanu no i nie wiadomo czy odpowiadałby Conte, ale po cichu liczę, że Beppe powtórzy myk jak z Pirlo, czyli szybko go zaklepie na rozpoczęcie mercato.
Co do młodzieży, czyli Appelt, Bouy, czy nawet Pogba, nie liczyłbym że szybko przebiją się do pierwszego zespołu na stałe. Może teraz trochę brnę, bo żadnego nie widziałem na oczy, ale tak to już w Juve jest...
jakku1 pisze:4. Jestesmy blisko Verrattiego i Destro.
Czyżbyśmy zaczęli sezon 2012/13 z Matrim, Fabio i Destro na szpicy? Byłoby...śmiesznie patrząc na oczekiwania na forum.
Zaraz, to wychowanek Interu? :think: Nie żebym coś miał...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 20:05

Ouh_yeah pisze:
alina pisze:Aha, wykupy Pepe, Q i Motty były obligatoryjne.
Jaki jest sens wypożyczania z ustaloną ceną wykupu skoro jest on obligatoryjny? Przecież spłata w każdym wypadku była podzielona na 3 raty więc to nie kwestia kasy na już. :think: Potem to medialnie tak wygląda, że się wykupuje obrońcę patałacha albo napastnika z zerwanymi więzadłami.
Nie lekceważ księgowych. :smile: Marotta chciał maksymalnie rozłożyć czas spłaty. Tak samo jak Ibra był wypożyczony z Barcy z przymusowym wykupem - bo sprzedany rok później spowodował mniejsze straty księgowe. Pepe pewnie byśmy wykupili (Motta wiadomo), a za Q np kombinowano by tanie wypożyczenie Borriello. Matri wiadomo - była przewidziana kara.
jakku1 pisze:3. Pamietacie plotki o Elii w Newcastle? Moze isc tam latem. Ale na wymiane. Zgadnijcie na kogo.
Santon? :prochno:
jakku1 pisze:4. Jestesmy blisko Verrattiego i Destro.
Fajnie by było. Destro znów strzelił ostatnio.
pumex pisze:
To się zdziwisz jak latem przyjdzie Giovinco, Matri zostanie ogloszony naszą gwiazdą na LM, a na ławę przyjdzie Destro :smile:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 20:13

pumex pisze: Coś od Curvy, please?
Jarasz się jak świeżak. Może chcesz coś od Lypskiego?

Kupmy topowego napastnika, sprzedajmy leszczy, a będzie dobrze.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 20:17

alina pisze:
pumex pisze:
To się zdziwisz jak latem przyjdzie Giovinco, Matri zostanie ogloszony naszą gwiazdą na LM, a na ławę przyjdzie Destro :smile:
Nawet tak nie pisz, bo Pumex dostanie zawału ;) (mi to by było w sumie na rękę, bo ostatnio mnie wyprzedził w liczbie postów :( )

Widok łapiącego się za głowę Marotty podczas marnowania okazji przez naszych bombardierów wg mnie mówi, że nawet on potrafi dostrzec przez swoje binokle nasze kłopoty w ataku. Na pewno kupimy klasowego napastnika, nie wiem jednak czy będzie to tylko jeden. Byle dziecko potrafi zobaczyć, że mamy ogromne problemy ze strzelaniem goli przez napastników, wystarczy, że spojrzy na listę strzelców Serie A. W której to przed naszym najbardziej bramkostrzelnym snajperem znajdują się takie tuzy jak sezonowiec Denis, czy Emanuele Calaio.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 20:21

Alina wygral uscisk dloni prezydenta Morattiego, bo trafil z Santonem. Z tym, ze zaznaczam, ze te informacje to pewnie jakies glupoty... No przynajmniej ja jestem sceptyczny. Jak sie to sprawdzi to zaczne traktowac moze zrodlo, ktore te wiesci sprzedalo, troche bardziej powaznie.

A co do Destro, to on jest w polowie wlanoscia Genui a w polowie Sieny. My bysmy wykupili polowke od Sieny, wiec calkiem mozliwe, ze chlopak przyszedlby do Nas jako uzupelnienie skladu i nadzieja na przyszlosc. W transfer wychowanka Interu jestem w stanie juz uwierzyc, bo od pewnego czasu sie o Nim mowi i wiadomosci pochodza z roznych zrodel. Z tym, ze na razie nic nie wiadomo i nie sadze, ze naprawde jestesmy juz prawie wlascicielem polowy jego karty.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 20:26

SKAr7 pisze: Nie żebym się czepiał toku myślenia, bo się zgadzam, ale całkiem śmieszna sprawa, że oskarżasz "Spokojnego" o szklankowatość a zaraz domagasz się ukonstytuowania Joveticia jako głównego celu :wink:
To chyba moje jedyne zastrzeżenie względem Czarnogórca.
Nie domagam się uczynienia Jove głównym celem transferowym, bo choć go uwielbiam (dla mnie double DP), to nie widzę go w taktyce. Być może masz rację - jest kruchy, z tym że wydaje mi się, że nie aż tak jak Barnetta. Ale może mi się tylko wydaje.

Santon nie jest nam potrzebny do niczego.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 20:30

jakku1 pisze:Alina wygral uscisk dloni prezydenta Morattiego, bo trafil z Santonem.
:dance:
jakku1 pisze:A co do Destro, to on jest w polowie wlanoscia Genui a w polowie Sieny. My bysmy wykupili polowke od Sieny, wiec calkiem mozliwe, ze chlopak przyszedlby do Nas jako uzupelnienie skladu i nadzieja na przyszlosc. W transfer wychowanka Interu jestem w stanie juz uwierzyc, bo od pewnego czasu sie o Nim mowi i wiadomosci pochodza z roznych zrodel. Z tym, ze na razie nic nie wiadomo i nie sadze, ze naprawde jestesmy juz prawie wlascicielem polowy jego karty.
A to nie jest czasem tak, że Siena ma prawo do wykupu połowy karty? <co w zasadzie niczego nie zmienia, bo patrząc na grę na pewno to zrobią>
Łukasz pisze:Santon nie jest nam potrzebny do niczego.
Bonucci, Destro, Santon. Robimy tu mały Inter.

Zablokowany