Mercato (2012-2014)
- johnnybgoode
- Juventino
Niby Vidal był 'po słowie' z działaczami Bayernu, a zrobił im dużą niespodziankę i przeniósł się do nas. Nie wspominając o nazywaniu naszego klubu 'mafią' swego czasu i tym jak bardzo chcieliśmy im wyrwać kilku zawodników, za co do teraz nas tam nie trawią.Łukasz pisze:Nie sądzę, że mogliby mieć o to pretensje, chyba jakku'owi chodziło o coś innego. Oni mogą mieć pretensje do Bayeru, bo to chyba Aptekarze blokowali transfer do niemieckiego potentata. My po prostu zaoferowaliśmy Chilijczykowi kontrakt, który zaakceptował. Nic w tym nieetycznego... No chyba, że o czymś nie wiem?
Edit: no, minęliśmy się z poprzednikiem, w newsie masz potwierdzenie moich słów

- jakku1
- Juventino
Nie bede Wam wciskal jakichs kitow. Mowiac szczerze, nie wiem dlaczego Nasze relacje z Bayernem sa zle. Wiem tylko tyle, ze sa zle. Ktos dzisiaj pytal o sprawe Robbena na VS i dostal odpowiedz taka, jaka Wam tutaj zasugerowalem. Moge sie tylko domyslac, o co tak naprawde chodzi.
Pamietam, ze faktycznie w momencie kiedy zakontraktowalismy Vidala, Bayern mial duze pretensje. Byly nawet jakies odnosniki do calciopoli, o tym, ze mamy za soba "ciemna przeszlosc" i Vidal "bedzie do Nas pasowal" (tak z pamieci cytuje). Duzo bylo gorzkich slow i generalnie to wtedy Bawarczycy strasznie sie nie popisali.
Swoja droga, jak teraz tak siegam pamiecia w przeszlosc to my od zawsze mielismy jakies zatargi z Niemcami. Z Sagnolem tez byla chyba swego czasu jakas grubsza afera.
Pamietam, ze faktycznie w momencie kiedy zakontraktowalismy Vidala, Bayern mial duze pretensje. Byly nawet jakies odnosniki do calciopoli, o tym, ze mamy za soba "ciemna przeszlosc" i Vidal "bedzie do Nas pasowal" (tak z pamieci cytuje). Duzo bylo gorzkich slow i generalnie to wtedy Bawarczycy strasznie sie nie popisali.
Swoja droga, jak teraz tak siegam pamiecia w przeszlosc to my od zawsze mielismy jakies zatargi z Niemcami. Z Sagnolem tez byla chyba swego czasu jakas grubsza afera.
- Łukasz
- Juventino
No faktycznie. Gdzieś mi ten "zgrzyt" umknął, dzięki panowie.
- bendzamin
- Redaktor
Jesli chodzi o najnowsza historie, to z Bayernem mielismy dwa powazniejsze zatargi, ktore pamietam. Pierwszy - z Diego, gdzie Bild chyba pokazywal jakies zdjecia jego ojca (agenta) z dzialaczami Bayernu, jacys napinacze od nich tutaj wbijali i pisali, ze na bank Diego przechodzi do nich i jak to im bedzie fajnie po fakcie wejsc na forum i triumfowac :lol: :lol: (juz abstrahujac od tego, jak na transferze Brazola wyszlismy). Drugi - Vidal, gdzie byly naprawde ostre wypowiedzi Bawarczykow, twierdzacych, ze juz sie z nim dogadali, a on ich tak bez wazeliny...
A w kwestii tego srodka pomocy, to warto by bylo dac szanse Bouyowi w sparingach przed sezonem, niech potrenuje z pierwsza druzyna i Conte go oceni. Jak nie spelni wymagan, to pod koniec sierpnia i tak sie pewnie ktos znajdzie na 'czwartego do brydza' do srodka pomocy.
A w kwestii tego srodka pomocy, to warto by bylo dac szanse Bouyowi w sparingach przed sezonem, niech potrenuje z pierwsza druzyna i Conte go oceni. Jak nie spelni wymagan, to pod koniec sierpnia i tak sie pewnie ktos znajdzie na 'czwartego do brydza' do srodka pomocy.
- Dante93
- Juventino
Statystyke asyst pewnie wziąłeś z TM.de, gdzie są one liczone w sposób conajmniej dziwnyTharp pisze:W wypadku Vucinica mozna by wtedy faktycznie mowic o zgasnieciu, bo Mirko ma w tym sezonie na koncie 6 goli i 9 asyst, w rozegranych 26 meczach (1800 minut), co wyglada na papierze lepiej niz Nasri i jego 5 goli/7 asyst w 39 meczach (2600 minut)
Co do transferów to... Higuain, Dzeko, Rossi, Jovetić? Obojętnie kto i w jakiej konfiguracji, a będe w pełni zadowolony.
- Zawidowianin
- Juventino
O Sagnola. Tam to już konkretne teksty o mafii latały.Ouh_yeah pisze:A to nie o Hasana był największy zgrzyt?
onliforpipul
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Daj jakiegos oficjala - SoloJuve, to ja tez czytuje.Kucharius1 pisze:Agent Dauglasa podał info że kontrakt mu się nie kończy! To chyba nieco lepsze źródło niż transfermarkt.
Ale impuls do zabawy dal jakku1
Powiele sie ktorys raz:jakku1 pisze:Kogo dokupujecie, zeby bylo dobrze?
- wykup Saseresa - 8mln.
- Bosingwa - free
- Ziegler - free
- Douglas - 5-6mln?
- na czwartego zostaje Bonuc albo przychodzi Neste za free
- Sahin - wypożyczenie, nie wiem ile... 3mln?
- Pazienza - free
- Marrone bym jednak zostawil, bo chyba na rezerwe nikogo lepszego za frajer nie sciagniemy, a do spolki z Giacco tworza nie az takie najgorsze tło, od biedy jest jeszcze ten Padoin. Chyba, ze wszystkich sie wyzbyc i kupic jakiegos zwinnego, silnego Murzyna z Lig Ę.
- Giovinco - powrót za... 5-6mln?
- bez watpienia Jo-Jo - 20mln.+Quag, to nawet za duzo
- Berbatov - free - moim zdaniem okazja, ktora nalezy wykorzystac, pomimo malego bolu glowy "jak ich (Berba i JoJo) razem zmiescic" (Conte juz tam cos wymysli, wierze w jego fantazje, bo skoro teraz wystawia Boriello, to ma ją bardzo, ale to bardzo bujną)
- FarFan - free (ewentualnie mozna by sprobowac na prawa wypozyczyc Afellaya) -> platna alternatywa Luuk de Jong, ktory ponoc moze grac na prawej stronie oraz Gaston Ramirez, ktory tez PODOBNO...
Nie bawie sie tu w jakies "moze talenty" czy sprowadzanie gwiazd z tygodniowka w wysokosci rocznej pensji w Polsce, ale uwazam ze ta grupa jest bardzo solidna z widokami na wiecej niz 4. miejsce w grupie w LM. A naszych nowych lebkow (ktorych zapewne 90% ludzi z forum nie widziala, ale nad nimi fapczą) mozna by probowac w koncowkach czy w CI.
Do tego jak sprzedamy kilku naszych obecnych, to po zlosci dla Napoli, mozna podkrasc Rossiego. Ponadto uwazam, ze nadchodzace Mercato nie moze byc 'w stylu Marotty', czyli w 80% po wlosku, bo bedziemy sie bic juz nie tylko w Italii, ale w Europie i musimy jakos w tej Europie wypasc.
Ile wydalem?
Mozna by kombinowac z polowka karty i wtedy miec na podorędziu perspektywiczny duet Nastasic-Sorensen.Smolwin pisze:Moim typem jest Matija Nastasic, ma on dopiero 18 lat a już zadebiutował w pierwszej reprezentacji Serbii,
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- pan Zambrotta
- Juventino
racja, są złe. Wypadło mi z głowy nazwisko, ale dawny/obecny działacz FCB miał od dawna konflikt z Juventusem, które na nowo otworzyły się po 2004/2005. W dodatku ta sprawa z Vidalem.jakku1 pisze:Nie bede Wam wciskal jakichs kitow. Mowiac szczerze, nie wiem dlaczego Nasze relacje z Bayernem sa zle. Wiem tylko tyle, ze sa zle.
Ktoś pytał "kogo kupić", a mam zaległy post w "mercato" do napisania
:puck: Dzeko, Giovinco
:puck: Moussa Sissoko
:puck: Clichy/Cisokho
lewy obrońca, pomocnik i dwójka napastników. Nie ilość, lecz jakość. Jak na budżet ~50 mln do wykonania.
- deszczowy
- Juventino
To ja zapytam: jak żyć? Jak żyć, Miśku?pan Zambrotta pisze: Ktoś pytał "kogo kupić",
O nieeee... znowu Sissoko? I jeszcze do tego Cisokho? Nie przegiąłeś?pan Zambrotta pisze:, tak więc:
:puck: Dzeko, Giovinco
:puck: Moussa Sissoko
:puck: Clichy/Cisokho
Lewy obrońca, środkowy obrońca, pomocnik i napastnik.pan Zambrotta pisze:lewy obrońca, pomocnik i dwójka napastników. Nie ilość, lecz jakość. Jak na budżet ~50 mln do wykonania.
Cisokho, Astori, Giovinco/Jovetić, Suarez/Dzeko. I fapiemy.
- Łukasz
- Juventino
Moim zdaniem priorytety to prawe skrzydlo i trzeci stoper. Dopiero w dalszej kolejnosci srodek napadu, lewa obrona i pomoc.
- pumex
- Juventino
Coś do porannej masturbacji - plotka mówiąca, że Jovetic ma być następcą Del Piero a Spalletti chce Giovinco w Zenicie. Fajnie by było
Z tą agresją Bayernu macie racje. Od dawien dawna jest konflikt między kierownictwem obu klubów. Ktoś wcześniej już przypomniał sprawę Sagnola, przy okazji której było grubo i nie obyło się bez wyzwisk od mafii
Z tą agresją Bayernu macie racje. Od dawien dawna jest konflikt między kierownictwem obu klubów. Ktoś wcześniej już przypomniał sprawę Sagnola, przy okazji której było grubo i nie obyło się bez wyzwisk od mafii

- Łoles
- Juventino
ja bym jeszcze dołożył Hernanesa, na SJ jest napisane o naszym zainteresowaniu, imo marnuje się w lazio i przydałby się nam do środka pola.deszczowy pisze:Lewy obrońca, środkowy obrońca, pomocnik i napastnik.
Cisokho, Astori, Giovinco/Jovetić, Suarez/Dzeko. I fapiemy.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."