Mercato (2012-2014)
- mateusz6
- Juventino
Sprzedajmy Q i Matriego, kupmy Luuka i Berbatova. Jeśli młody okaże się klapą to stary będzie strzelał. Jestem pewien, że ten duet strzeliłby ok 20 goli w Serie A. Choć to istne SF, bo Beppe na bank to nie wpadnie.
- mixery
- Juventino
Zapomnijcie o M'Vili, chce go Real, Arsenal .. i City.
Nie będę znowu pisać jaką mam wizje na mercato, bo to nudne(JoJo & Rossi).
Chciałem zauważyć jedną rzecz.. praktycznie każdy tutaj jeśli nie widzi jakiegoś gracza z zagranicy u nas to daje argument że jego liga/klub jest słaby. To niezbyt dobry argument! O ile grę zawodnika można jakoś zrecenzować, o tyle o ocenę psychiki ciężko. Jeden może sobie poradzić, drugi nie.
Aha, i lewą obronę to trzeba musowo wzmocnić.
Nie będę znowu pisać jaką mam wizje na mercato, bo to nudne(JoJo & Rossi).
Chciałem zauważyć jedną rzecz.. praktycznie każdy tutaj jeśli nie widzi jakiegoś gracza z zagranicy u nas to daje argument że jego liga/klub jest słaby. To niezbyt dobry argument! O ile grę zawodnika można jakoś zrecenzować, o tyle o ocenę psychiki ciężko. Jeden może sobie poradzić, drugi nie.
Aha, i lewą obronę to trzeba musowo wzmocnić.
- annihilator1988
- Juventino
mateusz6 pisze:Sprzedajmy Q i Matriego, kupmy Luuka i Berbatova. Jeśli młody okaże się klapą to stary będzie strzelał. Jestem pewien, że ten duet strzeliłby ok 20 goli w Serie A. Choć to istne SF, bo Beppe na bank to nie wpadnie.
Oryginalny pomysł ze sprzedażą Matriego, jak dla mnie idealny zmiennik na kolejny sezon. Berbatov? Kończy mu się kontrakt, why not

- mixery
- Juventino
Chodzi o tego kolesia - http://www.whoscored.com/Players/68585/ . Jeśli o mnie chodzi to jako zmiennik z potencjałem może być.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mój pomysł na atak w przyszłym sezonie jest taki:
Vucinic/X - X/Matri - X/Pepe
Potrzebujemy dwóch klasowych zawodników do pierwszego składu. Skreślam Boriello definitywnie. Myślę, że Q też dłużej z nami nie zostanie. Co z Del Piero? Nie wiadomo.
Tak więc na LM, ligę i PW widziałbym to tak:
Vucinic/Giovinco - (Rossi/Higuain/Dzieko)/Matri - (Jovetic/Robben/Ramirez)/Pepe
To oczywiście taka wersja mocno optymistyczna, chodzi o poziom tychże zawodników.
Vucinic/X - X/Matri - X/Pepe
Potrzebujemy dwóch klasowych zawodników do pierwszego składu. Skreślam Boriello definitywnie. Myślę, że Q też dłużej z nami nie zostanie. Co z Del Piero? Nie wiadomo.
Tak więc na LM, ligę i PW widziałbym to tak:
Vucinic/Giovinco - (Rossi/Higuain/Dzieko)/Matri - (Jovetic/Robben/Ramirez)/Pepe
To oczywiście taka wersja mocno optymistyczna, chodzi o poziom tychże zawodników.
- jakku1
- Juventino
@Skibil
Montolivo chyba idzie do Milanu ; /
@Szczypek
Co do Robbena to sprawa wyglada tak, ze jemu sie konczy kontrakt w 2013. Ale szanse na jego zatrudnienie sa bardzo male, glownie z tej przyczyny, ze relacje miedzy Juve a Bayernem sa bardzo, bardzo kiepskie, zeby nie powiedziec po prostu "zle".
@Szczypek
Co do Robbena to sprawa wyglada tak, ze jemu sie konczy kontrakt w 2013. Ale szanse na jego zatrudnienie sa bardzo male, glownie z tej przyczyny, ze relacje miedzy Juve a Bayernem sa bardzo, bardzo kiepskie, zeby nie powiedziec po prostu "zle".
- deszczowy
- Juventino
Idzie tak od pół roku i dojść nie może. Pogadamy w czerwcu. Zresztą... może warto byłoby dać szansę Bouy'owi? Młody, nasz i już chyba kumaty. Co szkodzi sprawdzić?jakku1 pisze:@Skibil
- Łukasz
- Juventino
Mógłbyś przybliżyć tę sytuację?jakku1 pisze:relacje miedzy Juve a Bayernem sa bardzo, bardzo kiepskie, zeby nie powiedziec po prostu "zle".
- Filip
Vidal nie grał w Bayernie, tylko w Bayerze :]alina pisze:Nie pamietasz awantury o Vidala?Łukasz pisze:Mógłbyś przybliżyć tę sytuację?jakku1 pisze:relacje miedzy Juve a Bayernem sa bardzo, bardzo kiepskie, zeby nie powiedziec po prostu "zle".
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Bosz... Weź poczytaj i wtedy się wypowiadajFilip pisze:Vidal nie grał w Bayernie, tylko w Bayerze :]alina pisze:Nie pamietasz awantury o Vidala?Łukasz pisze: Mógłbyś przybliżyć tę sytuację?

Bayern twierdzi, że wykradliśmy Vidala. Mieli wszystko dogadane i zjawił się zezowaty rycerz na białym koniu i go uwiódł (a właściwie jego klub).
- Tharp
W wypadku Vucinica mozna by wtedy faktycznie mowic o zgasnieciu, bo Mirko ma w tym sezonie na koncie 6 goli i 9 asyst, w rozegranych 26 meczach (1800 minut), co wyglada na papierze lepiej niz Nasri i jego 5 goli/7 asyst w 39 meczach (2600 minut)Dante93 pisze:Jeżeli Nasri zgasl, to chciałbym zeby nam Vucinić na taki poziom 'zgasł' również4 bramki, 7 asyst, średnia ocen 7,3. Może ### nie urywa ale stwierdzenie, że Nasri nic nie wnosi do gry MANC to ostre przegięcie.
Higuain do City i Dzeko do Juve? Ja, takk. "tak, dziekuje" po norwesku
Ostatnio zmieniony 27 marca 2012, 22:31 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Nie sądzę, że mogliby mieć o to pretensje, chyba jakku'owi chodziło o coś innego. Oni mogą mieć pretensje do Bayeru, bo to chyba Aptekarze blokowali transfer do niemieckiego potentata. My po prostu zaoferowaliśmy Chilijczykowi kontrakt, który zaakceptował. Nic w tym nieetycznego... No chyba, że o czymś nie wiem?
Ostatnio zmieniony 27 marca 2012, 22:33 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
A ja jestem pewien, że właśnie o to Mu chodziło (ew. Diego)Łukasz pisze:Nie sądzę, że mogliby mieć o to pretensje, chyba jakku'owi chodziło o coś innego.

Ach... Robben...
PS. jakku'owi???
PS. masz tu Łukaszu znalezisko : http://www.juvepoland.com/news.php?id=19507
Ostatnio zmieniony 27 marca 2012, 22:40 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.