Kontrakt Del Piero
- Skibil
- Redaktor
Chyba nie rozumiesz jaką rolę w taktyce Conte pełni Vucinić.Supersonic pisze: Bóg footballu, opoka ataku, brylantowy technik, tak szybki, że serbskie ni bośniackie kule się go nie imają, o nierdzewnej kondycji i nieskazitelnym zaangażowaniu Mirko Vucinic oddał w tym seznie 76 strzałów, strzelił - 5 goli. 5 goli w sezonie to napastnik nr. 5 może strzelać. Felipe Melo strzelił dwa razy więcej w tym sezonie.
Wg. Goal.com to Wolski ostatnio strzelił najładniejszą bramkę, a Lewandowski jest "Messim Bundesligi"... :doh:Supersonic pisze:Goal. com uznaje Alexa za piłkarza tygodnia w Europie, ale tutaj alternatywni znawcy Pan Zambrotta i Ouh_yeah lepiej wiedzą.
Ja popieram po części zdanie pana Zambrotty: Del Piero to niewątpliwie największa gwiazda Juventusu w dziejach, ale nie można interesu klubu przedkładać nad interes zawodnika. Del Piero chce grać więcej niż do tej pory, a Conte nie chce go wystawiać, bo w jego taktyce, w przeciągu całego meczu, lepiej wypadają zawodnicy pokroju Matriego, Boriello. Alex nie zagra na szpicy całego meczu - charakterystyka ligi jest taka, a nie inna. "9" w lidze włoskiej to musi być chłop co się potrafi zastawić, przepchnąć, uruchomić głową skrzydłowego... Na prawym skrzydle nie pohasa, bo tam jest potrzebny szybki zawodnik, a lewej jest Vucinić - ulubieniec Conte. Do tego Czarnogórzec pracuje w obronie i wbrew pozorom sporo biega. Del Piero nie dałby rady przez 90min grać tak jak Mirko.
Też mnie boli, że nasz Capitano nie gra i męczy się ławce, ale Conte dobrze robi nie wystawiając go tylko za "staż i zasługi". Niech Del Piero odejdzie i spełnia się w innej lidze.
- Supersonic
- Juventino
Jestem nieco zawiedziony, bo na moje argumenty w postaci liczb i nie tylko 8) jedyne co postępowi skreślacze Alexa mi przedstawili to uczepili się ciekawostek z Goal.com i Melo. Cóż jak się jest zamkniętym na dyskusję i wytyka <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dorabiając do tego jakieś dziwne historie- to rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać.
Słowo kończące.
Nikt nie mówi o budowaniu Juve wokół Alexa, o Alexie zawsze w podstawie, o Del Piero mas que club. Skąd Wy to bierzecie?
Ściągnąć Teveza/Suareza/van Persiego czy wstaw dowolne nazwisko ludzi, którzy przyjdą i władują minimum 15 goli w sezonie i zostawić Alexa, który odegra taką rolę, jaką odegrał w tym tygodniu m.in.
Wyrzucić Boriello, Q, lub Vucinicia i Matrieg w przypadku dobrych ofert.
Nie ma w tej chwili w kadrze Juve napastnika, którego śmiało wystawiałbym na mecze LM z europejskimi potęgami.
Nie jest to także Alessandro Del Piero dla niekumatych.
Słowo kończące.
Nikt nie mówi o budowaniu Juve wokół Alexa, o Alexie zawsze w podstawie, o Del Piero mas que club. Skąd Wy to bierzecie?
Ściągnąć Teveza/Suareza/van Persiego czy wstaw dowolne nazwisko ludzi, którzy przyjdą i władują minimum 15 goli w sezonie i zostawić Alexa, który odegra taką rolę, jaką odegrał w tym tygodniu m.in.
Wyrzucić Boriello, Q, lub Vucinicia i Matrieg w przypadku dobrych ofert.
Nie ma w tej chwili w kadrze Juve napastnika, którego śmiało wystawiałbym na mecze LM z europejskimi potęgami.
Nie jest to także Alessandro Del Piero dla niekumatych.
- pan Zambrotta
- Juventino
rozumiem, że Twoje "gdybanie" i inne wishful thinking zalicza się pod to "inne"?Supersonic pisze:Jestem nieco zawiedziony, bo na moje argumenty w postaci liczb i nie tylko 8)
Co do liczb - dzięki, że uświadomiłeś nas, ile goli ma Boriello.
- Bartek88
- Juventino
No tak, proponuje sprzedac wszystkich i zostawic Matriego, kupic jakiegos Van Persiego lub Higuana a na boisko jak cos nie bedzie wychodzic w 75 min. bedzie wchodzic doswiadczony Matri jako JokerOuh_yeah pisze:supersonic, jak ja mam gadać z Tobą liczbami i statystykami jak Ty chcesz się pozbyć wszystkich naszych napastników zostawiając tylko emeryta Del Piero.

@Supersonic Daj mi chodz jeden powod dla którego nalezalo by wyrzucic Vucinicia?
- Łukasz
- Juventino
Alex powinien zostać. Nie po to, żeby grać - po to żeby BYĆ. Tylko nie wiem, czy taka rola mu odpowiada.
- filippo
- Juventino
na pewno by mu nie odpowiadała. Mi się już serce kraje, jak widze, jak del Piero kwitnie na ławce rezerwowych. To jest zawodnik u którego pasja piłki jest ciągle żywa i chęć wygrywania ciągle jest. Powinien zagrać jeszcze dla jakiejś europejskiej drużyny, gdzie mógłby o coś aktywnie powalczyć a nie tylko figurować, bo możliwości fizyczne ciągle ma. Oczywiście chce żeby grał ale już w żadnej innej włoskiej drużynie.Łukasz pisze:Alex powinien zostać. Nie po to, żeby grać - po to żeby BYĆ. Tylko nie wiem, czy taka rola mu odpowiada.
Myśle, że większość kibiców Juve ma podobne zdanie i chciałoby zobaczyć Alexa szczęśliwego, hasającego gdzieś na europejskich boiskach jeszcze z rok czy dwa

- Arcadio Morello
- Juventino
Pozbyć się Boriello i Matriego. Kupić światowej klasy napastnika np. Higuaina
Vucinić - Higuain - Del Piero. Tak by mógł wyglądać nasz atak. I za Del Piero by wchodził Fabio Q. Niech Alex zostanie w Juve. Pogra w LM
.
Jestem pewny, że gdyby Alex miał więcej szans gry to by i goli miał więcej i byśmy nie mieli 4 pkt straty do AC Milanu. Tylko pewnie kilka pkt nad nimi
, ale cóż...
Vucinić - Higuain - Del Piero. Tak by mógł wyglądać nasz atak. I za Del Piero by wchodził Fabio Q. Niech Alex zostanie w Juve. Pogra w LM

Jestem pewny, że gdyby Alex miał więcej szans gry to by i goli miał więcej i byśmy nie mieli 4 pkt straty do AC Milanu. Tylko pewnie kilka pkt nad nimi

- TomassoAG
- Juventino
Ja będę wierzył do końca, że działacze pójdą po rozum do głowy, przedłużą mu kontrakt i dadzą Conte rozkaz - Del Piero jak najczęściej na boisku. On ma więcej werwy i chęci do gry niż nie jeden młodzieniaszek. Oby jeszcze pohasał dla nas
Słyszeliście tą euforie po bramce na 2-0? wyobrażacie sobie, że już nigdy po tym sezonie nie usłyszycie ani razu gromkiego Del Piero! Del Piero! Del Piero! po jego bramce? Aż się łza w oku kręci...

- kosciu88
- Juventino
Del Piero spokojnie jeszcze jeden sezon w roli zmiennika moglby pograc i pewnie by sie na to zgodzil. Za rok bedziemy grac w LM i taki zawodnik bedzie potrzebny.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Arcadio Morello
- Juventino
Nie wyobrażam sobie Juve bez Alexa i emocji komentatorów po strzeleniu bramki przez Il Capitano: "ALEEEEEX DEEEEEL PIEROOOOO UNO/DUE ZERO", aż ciarki przechodzą
:-D.

- TomassoAG
- Juventino
http://www.igol.pl/article,47172.html Oby skubany trener Atalanty miał racje 

Ostatnio zmieniony 27 marca 2012, 18:43 przez TomassoAG, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Z Felipe sam wyskoczyłeś, to się nie dziw.Supersonic pisze:postępowi skreślacze Alexa mi przedstawili to uczepili się ciekawostek z Goal.com i Melo
Wiesz, to że jakiś napastnik by się przydał nie znaczy, że w mercato ma być kolejna dupna rewolucja. Czy się to komuś podoba czy nie, to Pepe, Vucinic i Matri to kluczowi gracze ofensywni dzięki którym mamy to (patrząc dzisiaj na tabelę) co najmniej drugie miejsce, przynajmniej wszystko na to wskazuje. Nie wiem czemu jest tendencja na tym forum by wywalać nie tych co są balastem, ale tych co coś drużynie dają. Wiadomo, Borriello leci a przyszłość Quagliarelli jest niepewna. Natomiast Matri i Mirko póki co są nie do ruszenia.Supersonic pisze:Wyrzucić Boriello, Q, lub Vucinicia i Matrieg w przypadku dobrych ofert.
Z resztą jak ty to widzisz? Kupujemy jednego Higuaina czy tam Van Piersiego i sami ciągną cały sezon?
Pytanie jaki przyzwoity klub da szansę regularnej gry zawodnikowi który ma 38 lat? Widzieć jak się męczy w np. lidze angielskiej na ławce to dopiero byłoby smutne a taki Katar to chyba poniżej ambicji Alexa, tyle tylko że miałby tam święty spokój.filippo0 pisze:na pewno by mu nie odpowiadała. Mi się już serce kraje, jak widze, jak del Piero kwitnie na ławce rezerwowych. To jest zawodnik u którego pasja piłki jest ciągle żywa i chęć wygrywania ciągle jest. Powinien zagrać jeszcze dla jakiejś europejskiej drużyny, gdzie mógłby o coś aktywnie powalczyć a nie tylko figurować, bo możliwości fizyczne ciągle ma.
- Łukasz
- Juventino
Nikt za niego nie da 18 baniek, a to jednak dobry napastnik. Przynajmniej na ławkę.Arcadio Morello pisze:Pozbyć się Boriello i Matriego.
DP na prawym skrzydle od pierwszych minut? Potrójny nonsens.Vucinić - Higuain - Del Piero