Kolejne notowanie naszego ulubionego rankingu IFFHS ;)

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
rafiq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 16:02

Ja tam nie mam nic do klasyfikacji bo wiadomo, że nie są to punkty z księżyca. Mam tylko jedno ale, mianowicie czemu to się nazywa Międzynarodowe Stowarzyszenie Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS). Co to ma wspólnego z historią. Trzysta parę punktów to można zdobyć przez 4 lata.

Poza tym nie wygłupialibyście się, pytając co to jest Santos czy Boca Juniors. W każdej "Piłce Nożnej Plus" są atrykuły pana Tomasza Wołka o futbolu południowoamerykańskim, bardzo ciekawie i mądrze napisane. Zamiast płakać można sobie coś znaleźć tam lub w sieci. Warto znać historię piłki i kluby z których wywodzą się Pele (Santos) i Maradona (Boca). Zresztą było o tym głośno z okazji ostatniego finału Pucharu Wyzwolicieli (Copa Libertadores). Przy okazji poczytajcie sobie o River Plate, drużynie Omara Sivoriego.

todos mentira ...
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 16:25

to napisal KOUBA a ja go tylko cytuje
Alexa Del Piero pisze:Co tam Boca i FC Santos robią :?:

poza tym nigdy mnie nie interesowala pilka poludniowoamerykanska wiec mam prawo nie wiedziec nic na temat Santosu, ty tez pewnie nie znasz wszystkich klubow na swiecie

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 16:38

TomekW pisze:
Co robi Boca? Zgrywasz sie czy o droge pytasz? Boca jest zdobywca Copa Libertadores i kilka dni temu zapewnila sobie tytul Mistrza Argentyny...
Alexa Del Piero pisze:Ale o FC Santos nigdy wczesniej nie slyszalam, chociaz kiedys byla w Poznaniu kawiarnia o nazwie Santos :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Yari pisze:kórde ja wogóle pierwszy raz w życiu słysze o FC Santos :roll: :roll: :roll: :roll: , a tu ,,są lepsi" od Juve. Nic tylko ręce załamać i płakać.
Zalamac sie i plakac to mozna jak sie slyszy, ze ktos nie slyszal o takim klubie jak Santos. Szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze jakis kibic moze nie znac nazwy klubu, z ktorego wywodzi sie slynny Pele... :roll:

no wiesz , nie każdy jest taki mądry ( z całym szacunkiem:)). Mnie brazylijska piłka nie interesuje. Nie weidziałem że w santos grał Pele. Jeśli kogoś uraziłem to sorx, ale geniuszem nie każdy może być.

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 16:50

CO Celtic wyzej od Juve??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy ich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie wspomna juz nic o jakims Santos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 16:51

Co to jest Santos??? Przecież to klub najleprzego piłkarza świata Pele.

A co do rankingu to mnie nie obchodzą rankingi niech Juve będzie ostatnie, ale tylko żeby wygrało scudetto i LM

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 17:03

To fakt ten ranking układali chyba ci co głosowali na nagrodę FIFA dla najlepszego piłkarza ;) Co do pozycji Juve w rankingu zgadzam się z przedmówcą (ADAMJUVENTUSPL) nieważne na którym jest Juve, mnie wystarczy to że zdobędą LM i Scudetto. HEJ!

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 17:06

TomekW pisze:
Co robi Boca? Zgrywasz sie czy o droge pytasz? Boca jest zdobywca Copa Libertadores i kilka dni temu zapewnila sobie tytul Mistrza Argentyny...
Alexa Del Piero pisze:Ale o FC Santos nigdy wczesniej nie slyszalam, chociaz kiedys byla w Poznaniu kawiarnia o nazwie Santos :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Yari pisze:kórde ja wogóle pierwszy raz w życiu słysze o FC Santos :roll: :roll: :roll: :roll: , a tu ,,są lepsi" od Juve. Nic tylko ręce załamać i płakać.
Zalamac sie i plakac to mozna jak sie slyszy, ze ktos nie slyszal o takim klubie jak Santos. Szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze jakis kibic moze nie znac nazwy klubu, z ktorego wywodzi sie slynny Pele... :roll:
Widocznie są takie osoby!!!
Jeżeli o tym zespole nie słyszeli no to trudno, ale i tak prezsadzili z Santosem

BEZ PRZESADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 17:08

Alexa Del Piero pisze:to napisal KOUBA a ja go tylko cytuje

poza tym nigdy mnie nie interesowala pilka poludniowoamerykanska wiec mam prawo nie wiedziec nic na temat Santosu, ty tez pewnie nie znasz wszystkich klubow na swiecie
cos Ty :wink: znam sie na piłce i to nie tylko włoskiej czy europejskiej, również na południowoamerykańskiej. Tylko ja poprostu uważam, że te zespoły nie powinny byc przed Juve :wink:
Skąd takie wnioski wyciągłeś :?: :wink:

Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 17:18

aaaaa bo jakiś tam fachowiec sobie lubi real i ich daje na 1 miejsce ja taż sobie mogę mowiedzieć Juve 1 i koniec

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
rdk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 18:28

Śmiać mi się chce jak to czytałem, niewiem co tak wysoko robią Arsenal, Celtic, Deportivo, Santos(znam bardzo dobrze ten klub, ale jest on stanowczo za wysoko), a tak poza tym to ja nie wiem czemu też ManU jest tak nisko :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Ale chłopaki, przecież wszyscy wiemy, że takie rankingi nas nie obchodzą, i tak wiemy która drużyna jest najlepsza na świecie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D

P.S-Arsenal jest na pewno tak wysoko bo wygrał tylko 2 mecze w CL, a Deporivo jest również wysoko bo straciło TYLKO 8 bramek, w jednym meczu oczywiście :lol: :!: :!: :!: :!: :!:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 18:42

Alez te rankingi sa dziwne. Michael Jackson poza pierwsza 50? Beznadzieja.... 8)

e-kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2003, 18:54

Ciekawe jakim cudem juve spadł , ma znacznie wiecej wygranych niz wszystkie kluby z 10 a :lol: Chyba ze to wina potyczki z Interem to chyba kpina a Real qwa za co niemoze poradzic sobie nawet z osasuna

Obrazek
Jasiek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2003, 16:56

Szkoda, że JUVe spadło, ale i tak jest THE BEST. Brava dla Groclinu, który też rośnie na dobry klub. Wisła jednak nie ma sie czym pochwalić. :shock:

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2003, 18:45

kouba pisze:
Alexa Del Piero pisze:to napisal KOUBA a ja go tylko cytuje

cos Ty :wink: znam sie na piłce i to nie tylko włoskiej czy europejskiej, również na południowoamerykańskiej. Tylko ja poprostu uważam, że te zespoły nie powinny byc przed Juve :wink:
Skąd takie wnioski wyciągłeś :?: :wink:
Sorka to nie chodzilo o Ciebie, Tomek W czepia sie mnie i przypisuje twoje teksty.
A co do pilki poludniowoamerykanskiej to owszem slyszalam o kilku klubach (np Boca) ale nigdy mnie nie interesowalo jak graja i jakich maja pilkarzy (wyjatek Maradona)

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 grudnia 2003, 21:03

Nierozumie tego :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

ODPOWIEDZ