Kolejne notowanie naszego ulubionego rankingu IFFHS ;)
- rafiq
- Juventino
Ja tam nie mam nic do klasyfikacji bo wiadomo, że nie są to punkty z księżyca. Mam tylko jedno ale, mianowicie czemu to się nazywa Międzynarodowe Stowarzyszenie Historyków i Statystyków Futbolu (IFFHS). Co to ma wspólnego z historią. Trzysta parę punktów to można zdobyć przez 4 lata.
Poza tym nie wygłupialibyście się, pytając co to jest Santos czy Boca Juniors. W każdej "Piłce Nożnej Plus" są atrykuły pana Tomasza Wołka o futbolu południowoamerykańskim, bardzo ciekawie i mądrze napisane. Zamiast płakać można sobie coś znaleźć tam lub w sieci. Warto znać historię piłki i kluby z których wywodzą się Pele (Santos) i Maradona (Boca). Zresztą było o tym głośno z okazji ostatniego finału Pucharu Wyzwolicieli (Copa Libertadores). Przy okazji poczytajcie sobie o River Plate, drużynie Omara Sivoriego.
Poza tym nie wygłupialibyście się, pytając co to jest Santos czy Boca Juniors. W każdej "Piłce Nożnej Plus" są atrykuły pana Tomasza Wołka o futbolu południowoamerykańskim, bardzo ciekawie i mądrze napisane. Zamiast płakać można sobie coś znaleźć tam lub w sieci. Warto znać historię piłki i kluby z których wywodzą się Pele (Santos) i Maradona (Boca). Zresztą było o tym głośno z okazji ostatniego finału Pucharu Wyzwolicieli (Copa Libertadores). Przy okazji poczytajcie sobie o River Plate, drużynie Omara Sivoriego.
todos mentira ...
- Alexa Del Piero
- Juventino
to napisal KOUBA a ja go tylko cytuje
poza tym nigdy mnie nie interesowala pilka poludniowoamerykanska wiec mam prawo nie wiedziec nic na temat Santosu, ty tez pewnie nie znasz wszystkich klubow na swiecie
Alexa Del Piero pisze:Co tam Boca i FC Santos robią
poza tym nigdy mnie nie interesowala pilka poludniowoamerykanska wiec mam prawo nie wiedziec nic na temat Santosu, ty tez pewnie nie znasz wszystkich klubow na swiecie
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Yari
- Juventino
TomekW pisze:Co robi Boca? Zgrywasz sie czy o droge pytasz? Boca jest zdobywca Copa Libertadores i kilka dni temu zapewnila sobie tytul Mistrza Argentyny...Alexa Del Piero pisze:Co tam Boca i FC Santos robią
Alexa Del Piero pisze:Ale o FC Santos nigdy wczesniej nie slyszalam, chociaz kiedys byla w Poznaniu kawiarnia o nazwie Santos![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zalamac sie i plakac to mozna jak sie slyszy, ze ktos nie slyszal o takim klubie jak Santos. Szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze jakis kibic moze nie znac nazwy klubu, z ktorego wywodzi sie slynny Pele... :roll:Yari pisze:kórde ja wogóle pierwszy raz w życiu słysze o FC Santos :roll: :roll: :roll: :roll: , a tu ,,są lepsi" od Juve. Nic tylko ręce załamać i płakać.
no wiesz , nie każdy jest taki mądry ( z całym szacunkiem:)). Mnie brazylijska piłka nie interesuje. Nie weidziałem że w santos grał Pele. Jeśli kogoś uraziłem to sorx, ale geniuszem nie każdy może być.
- Bartas_01
- Juventino
CO Celtic wyzej od Juve??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy ich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie wspomna juz nic o jakims Santos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Co to jest Santos??? Przecież to klub najleprzego piłkarza świata Pele.
A co do rankingu to mnie nie obchodzą rankingi niech Juve będzie ostatnie, ale tylko żeby wygrało scudetto i LM
A co do rankingu to mnie nie obchodzą rankingi niech Juve będzie ostatnie, ale tylko żeby wygrało scudetto i LM
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- bblackk
- Juventino
To fakt ten ranking układali chyba ci co głosowali na nagrodę FIFA dla najlepszego piłkarza ;) Co do pozycji Juve w rankingu zgadzam się z przedmówcą (ADAMJUVENTUSPL) nieważne na którym jest Juve, mnie wystarczy to że zdobędą LM i Scudetto. HEJ!
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Widocznie są takie osoby!!!TomekW pisze:Co robi Boca? Zgrywasz sie czy o droge pytasz? Boca jest zdobywca Copa Libertadores i kilka dni temu zapewnila sobie tytul Mistrza Argentyny...Alexa Del Piero pisze:Co tam Boca i FC Santos robią
Alexa Del Piero pisze:Ale o FC Santos nigdy wczesniej nie slyszalam, chociaz kiedys byla w Poznaniu kawiarnia o nazwie Santos![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zalamac sie i plakac to mozna jak sie slyszy, ze ktos nie slyszal o takim klubie jak Santos. Szczerze mowiac nie spodziewalem sie, ze jakis kibic moze nie znac nazwy klubu, z ktorego wywodzi sie slynny Pele... :roll:Yari pisze:kórde ja wogóle pierwszy raz w życiu słysze o FC Santos :roll: :roll: :roll: :roll: , a tu ,,są lepsi" od Juve. Nic tylko ręce załamać i płakać.
Jeżeli o tym zespole nie słyszeli no to trudno, ale i tak prezsadzili z Santosem
BEZ PRZESADY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
- kouba
- Qualità Juventino
cos TyAlexa Del Piero pisze:to napisal KOUBA a ja go tylko cytujeAlexa Del Piero pisze:Co tam Boca i FC Santos robią
Skąd takie wnioski wyciągłeś

- rdk
- Juventino
Śmiać mi się chce jak to czytałem, niewiem co tak wysoko robią Arsenal, Celtic, Deportivo, Santos(znam bardzo dobrze ten klub, ale jest on stanowczo za wysoko), a tak poza tym to ja nie wiem czemu też ManU jest tak nisko
Ale chłopaki, przecież wszyscy wiemy, że takie rankingi nas nie obchodzą, i tak wiemy która drużyna jest najlepsza na świecie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
P.S-Arsenal jest na pewno tak wysoko bo wygrał tylko 2 mecze w CL, a Deporivo jest również wysoko bo straciło TYLKO 8 bramek, w jednym meczu oczywiście :lol: :!: :!: :!: :!: :!:

Ale chłopaki, przecież wszyscy wiemy, że takie rankingi nas nie obchodzą, i tak wiemy która drużyna jest najlepsza na świecie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

P.S-Arsenal jest na pewno tak wysoko bo wygrał tylko 2 mecze w CL, a Deporivo jest również wysoko bo straciło TYLKO 8 bramek, w jednym meczu oczywiście :lol: :!: :!: :!: :!: :!:
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- e-kacper
- Juventino
Ciekawe jakim cudem juve spadł , ma znacznie wiecej wygranych niz wszystkie kluby z 10 a :lol: Chyba ze to wina potyczki z Interem to chyba kpina a Real qwa za co niemoze poradzic sobie nawet z osasuna

- Alexa Del Piero
- Juventino
Sorka to nie chodzilo o Ciebie, Tomek W czepia sie mnie i przypisuje twoje teksty.kouba pisze:cos TyAlexa Del Piero pisze:to napisal KOUBA a ja go tylko cytujeAlexa Del Piero pisze:Co tam Boca i FC Santos robią
poza tym nigdy mnie nie interesowala pilka poludniowoamerykanska wiec mam prawo nie wiedziec nic na temat Santosu, ty tez pewnie nie znasz wszystkich klubow na swiecieznam sie na piłce i to nie tylko włoskiej czy europejskiej, również na południowoamerykańskiej. Tylko ja poprostu uważam, że te zespoły nie powinny byc przed Juve
![]()
Skąd takie wnioski wyciągłeś![]()
A co do pilki poludniowoamerykanskiej to owszem slyszalam o kilku klubach (np Boca) ale nigdy mnie nie interesowalo jak graja i jakich maja pilkarzy (wyjatek Maradona)
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Desperado---ALEX
- Juventino
Nierozumie tego :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: