Serie A (29): JUVENTUS 2-0 Inter [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:51

Fajny mecz. Szkoda, że Del Piero odchodzi. Jak tak patrzę jak się porusza to aż nie chce się wierzyć, że ma 37lat. Powinno być wyżej...3 albo 4:0.
A co do Interu, a właściwie ich kibiców...szkoda mi ich. Znowu musimy czekać 16-17 lat aż pojawią się na JuvePoland.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:51

Dla takich chwil warto żyć. 2-0 choć mogło być więcej.

Forza Caceres, Forza Vidal, Forza Del Piero, Forza Conte !!!FORZA JUVE !!!!!!

Wuczini :rotfl:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:52

Cały zespół zasługuje na gromkie brawa. W szczególności Caceres, Vidal i Del Piero. Graczem meczu jak dla mnie Chilijczyk. Niesamowita radość, niesamowite emocje. Inter postawił wysoko poprzeczkę, przynajmniej do pierwszej bramki. Znakomite widowisko.

Conte powinien dostać wysoką notę za zmiany i decyzje personalne. Trzeba przyznać, że zmiana ustawienia i wejście w szczególności Del Piero były kluczowe.

Coś czuję, że w najbliższym czasie ponownie możemy spodziewać się 3-5-2, szczególnie, że kolejny mecz gramy z Napoli, a jak wiemy w meczach przeciwko drużynom grającym trójką obrońców Conte lubi stosować te ustawienie.

warqula

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:52

Trzeba też przyznać, że kapitalnie w dzisiejszym meczu bronił Buffon, bo Inter w pierwszej części miał kilka sytuacji, ogólnie super Del Piero respect spokój i opanowanie

Juventus jak dyktator niepodzielnie panuje w Serie A, czy w przechodzącej kryzys lidze, ktoś rzuci wyzwanie Juve i będzie walczył do końca?
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:54

BRAWO VIDAL, BRAWO CACERES, BRAWO BUFFON, BRAWO DEL PIERO! BRAWO JUVENTUS!

Świetny mecz i wynik. Choć powiem szczerzę, że po pierwszej połowie nie było mi tak do śmiechu. 2 połowa jednak już całkowicie pod nasze dyktando. Gdyby nie Cesar to skończyło by się wyższym wynikiem na naszą korzyść, choć trzeba przyznać, że w pierwszej połowie to Buffon miał więcej pracy.

To co zrobił Chiellini z obrońcami Interu to byyło piękne. Byłem pewien, że odda strzał z lewej nogi, a tymczasem on podawał :P

Choreografii nie widziałem przez CANAL +, ale zaraz wbije na jakieś tuttojuve i wszystkiego sie dowiem :p

FORZA JUVE!

Obrazek
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:55

Aa no i jedna rzecz mnie irytuje. Nie tylko w tym meczu, ale i w poprzednich. Mianowicie.. te krótkie podania, grania z klepki przy pressingu rywala w naszym polu karnym mogą kiedyś naprawdę wyjść na naszą niekorzyść.. a wszystko zaczyna Pirlo :lol:

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Obrazek
Obrazek
:lol:

Brawa naleza sie tez Conte, wreszcie nie czekal ze zmianami nie wiadomo ile, a zmiana systemu (chociaz raczej posrednio, niz bezposrednio) pozwolila nam pokonac slabsza czesc mediolanu drugi raz w tym sezonie.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Lofciam Vidala!

Gość jest nieprawdopodobny! Dzięki Marotta, żeś go "ściągł".

Uwielbiam chwile, kiedy prowadzimy, przeciwnicy już chcą do szatni, a my dalej nacieramy i nasze skrzydła wypruwają sobie flaki, żeby zdążyć za każdą piłką...

FORZA JUVE!

Tharp

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:56

Mimo wszystkich plusow, szkoda mi troche Quagliarelli. Zero pewnosci siebie, zero skutecznosci. Zeszloroczny Quagliarella schodzilby z boiska z 2 bramkami na koncie. Vucinic tez dzisiaj sredniawo.

Genialnie dzisiaj gral Vidal, chop byl jeno wszedzie. Caceres tez pokazal zeby, beda go kochac w Turynie. Chiellini dzisiaj wymiatal tak w obronie (ach te delikatne symulacje) i w ataku (bez rozpisywania sie, kto widzial ten wie). Do tego, niespodziewanie dobrze sobie pogrywal De Ceglie. Moze jeszcze nie jest stracony?

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Brawo, brawo, brawo. O to chodziło, choć nie było łatwo sforsować obronę Interu z akcji. Widać jak ogromną rolę w dzisiejszej piłce odgrywają stałe fragmenty gry. Po bramce Caceresa i zmianie ustawienia było już dużo łatwiej. Gdyby nie fatalna forma strzelecka Quagliarelli i Vucinicia mogliśmy dziś Inter rozgromić, ale i tak jest pięknie. Cały czas depczemy po piętach Milanu i przede wszystkim nasz cel nr 1 na ten sezon czyli Liga Mistrzów jest już bardzo blisko.

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Remus pisze: Zastanawiam się czy nie warto byłoby go wypróbować na pozycji Pepe, kiedy wróci Liechsteiner. Zawodnikiem meczu dla mnie Vidal. To co robił Arturo, przechodzi ludzkie pojęcie.
Calkowicie sie zgadzam. A prawa strona Stefek i Martin moglaby miec smiertelne skutki dla naszych przeciwnikow. Sa nie do zdarcia. Chocby kiedy w 2 polowie wyprobowac takia opcje. Bylbym bardzo za tym

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:58

6pkt i dwa zwycięstwa nad ścier*em mediolańskim! cudnie! Bóg istnieje i każe ich za grzechy sprzed lat.
Caceres, Pirlo, Del Piero, Vidal no i Gigi bohaterowie, Bogowie tego meczu! łzy radości po bramce Alexa, na takie mecze czeka się cały sezon!
Grazie Ragazzi!!!! Grande Juve! :D :D

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:59

Mnie martwi dyspozycja Pepe. Gość kompletnie zgasł. Do meczu z Atalantą grał świetnie w tym sezonie...potem to już jakaś masakra. Szkoda. A nóż Conte wpuści Milosa... :lol:
Aaaa i nie podniecajcie się Pirlo...dzisiaj zagrał wyjątkowo słabo. Przyzwyczaił nas do wysokiego poziomu swoimi występami, ale dzisiaj wyjątkowo bez polotu...mocno przeciętnie.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 23:00

Mimo nerwów w pierwszej połowie mecz oglądało się wyśmienicie. Druga połowa pokazała, że Conte jednak nie jest aż tak upartym łosiem, i nie dość że nie nie wpuścił dzisiaj Boriello, to dał od ~55' zagrać Del Piero, i zmienił w locie taktykę :bravo:

Cieszę się bardzo postawą Caceresa - nie mogę się doczekać jego rajdów prawą stroną w meczach z ogórkami. Zawsze pokładałem w nim dużą nadzieję, i jak widać słusznie.

Żeby nie było tak dobrze Quag znowu nie poszalał. Do końca sezonu już może nie zdążyć się pokazać...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 23:01

Bardzo się ciesze, ze dołożyliśmy swoją kolejną cegiełkę do procesu niszczenia interu :prochno:
A to co Vidal wyprawial bylo wręcz fenomenalne, te wslizgi od tylu, drugi Kielon nam wyrosl, tylko, ze w obronie :D

KLIK ==>www
Zablokowany