Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:03

Włączyłem koło 60. minuty. Trzy spostrzeżenia. Po pierwsze, nie wiem jakim cudem Mesbah mógł nam strzelić gola - ta pokraka jest parodią piłkarza. Po drugie, nie wiem jak to możliwe że niedawno całe Włochy podniecały się Kjaerem - facet jest tragiczny. Po trzecie - o ile lepszą grę Nocerino czy Maxi Lopeza w Milanie niż w poprzednich klubach można jakoś wytłumaczyć, o tyle nie wiem jakim cudem to pośmiewisko całej ligi nagle zaczęło dogrywać takie piłki jak ta do Zlatana przy golu czy chwilę później do Boatenga.
Dante93 pisze: Ibra znowu zgarnie laury za bramkostrzelność, a tak miedzy bogiem a prawdą nie przypominam sobie jakiejkolwiek sytuacji w której by coś ciekawego zrobil.
Co ja bym dał żeby w Juve grał taki gość, który bez żadnych fajerwerków po prostu strzela gole. Taki dwa razy skuteczniejszy Matri by wystarczył.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2012, 20:05 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:04

Roma grala dobrze ale do tej bramki z karnego. Wtedy dopiero odechcialo im sie biegac. Minute wczesniej Totti mial wyborna sytuacje, ale probowal lobowac, zamiast walic po dlugim rogu. Gdyby to strzelil to Roma na bank by tego nie przegrala. Chociaz, z taka obrona to cholera ich tam w sumie wie ; /

Karny wydawal mi sie ewidentny - to znaczy, strzal Ambrosiniego, wslizg De Rossiego i reka. Tez bym to gwizdnal, ale nie widzialem co sie wydarzylo tuz przed ta sytuacja, a Wy piszecie o ewidentnym faulu na Heinze i kartce? Jesli tak bylo w istocie, to szkoda gadac...

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

kiedys nie lubilem Interu wlasnie za pomoc sędziow... teraz role sie zamienily z inna druzyna.. Milan jest najbardziej faworyzowany druzyna we Wloszech, ale co sie dziwic, skoro premier Wloch jest wlascielem druzyny, jak powie tak bedzie... w ogole kto to widzial, ze tak jest.. ;/ korupcja w bialy dzien.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 80 razy

Widzę nie umknęły wam sytuacje, w których sędzia ustawił wynik. Totalna żenada.

Roma - frajerstwo w obronie i brak ataku. 'Lob' Tottiego :rotfl:
Ostatnio zmieniony 24 marca 2012, 20:07 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:05

W Barcelonie i teraz znajdzie sie podobne 'kfiatki'- wszystko dzięki fenomenowi Messiego i spółki która robi gre przez co łatwo jest z tego korzystać. Bojan jest właśnie dzieckiem-wynalazkiem potęgi Barcelony.
Lypsky pisze:Roma jest beznadziejna, mają problem z wymianą 3-4 piłek, nie mówiąc o cyrkach w obronie.
Okej, zgodze sie, dużo niedokladności, a Bonucci przy Kjearze wygląda jak profesor, ale Milan dzisiaj rownież gral piach, w drugiej połowie to Roma częściej atakowała, posiadanie było wyrównane. Oglądałem mecz od 30 minuty i przez te 60 minut wydawalo mi sie, że Milan wcale jakoś lepiej na tle ROmy nie wypada. I dlatego to zwycięstwo boli tak bardzo.
Lypsky pisze:Na tym polega jego fenomen - zapewnia zwycięstwo swojemu zespołowi, niezależnie od gry.
A no, świete słowa niestety.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:06

Ah ten Milan jak pod górkę to i karny się trafi, cóż za nowość :roll: Chełpcie się mistrzostwem kibice Milanu radości nikt wam nie zabierze, nie przejmujcie się kibicami Juve oni po prostu są zazdrośni, że nam się nie gwiżdże karnych nawet w najbardziej oczywistych sytuacjach, a wam nawet po faulu popełnionym na graczu Romy :lol:

Sapere Aude!
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:07

Lypsky pisze:
Dante93 pisze: Ibra znowu zgarnie laury za bramkostrzelność, a tak miedzy bogiem a prawdą nie przypominam sobie jakiejkolwiek sytuacji w której by coś ciekawego zrobil.
Na tym polega jego fenomen - zapewnia zwycięstwo swojemu zespołowi, niezależnie od gry.
Dzisiaj to sędzia bardziej przyczynił się do zwycięstwa Milanu, niż Ibra. Karny, którego nie powinno być (nie to, że nie było ręki, bo była, tylko dlatego, że ewidentnie pare sekund wcześniej faulowany był Heinze). Swoją drogą, który to już raz w sezonie?

Będą pitolić, że to nam sprzyjają sędziowie, a tak na prawdę to spotkania, w ktorych nam w jakiś sposób pomogli to z Cagliari u siebie i może z Milanem, bo gdyby Milan strzelił na 2:0 to mielibyśmy ciężko zremisować chociaż, ale tak na prawdę, to zostaliśmy też skrzywdzeni w tym meczu.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:09

Dante93 pisze:
Lypsky pisze:Roma jest beznadziejna, mają problem z wymianą 3-4 piłek, nie mówiąc o cyrkach w obronie.
Okej, zgodze sie, dużo niedokladności, a Bonucci przy Kjearze wygląda jak profesor, ale Milan dzisiaj rownież gral piach, w drugiej połowie to Roma częściej atakowała, posiadanie było wyrównane. Oglądałem mecz od 30 minuty i przez te 60 minut wydawalo mi sie, że Milan wcale jakoś lepiej na tle ROmy nie wypada. I dlatego to zwycięstwo boli tak bardzo.
Zgadzam się, Milan nie pokazał nic godnego uwagi (choć sytuacji bramkowych mieli sporo), ale mecz wygrały im indywidualne umiejętności (oraz pomoc sędziów). Dlatego tak ważne dla nas powinno być zakupienie w lecie topowego gracza, który jednym uderzeniem/wyjściem/zagraniem wygrywa spotkanie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:10

druga bramka dla Milanu :rotfl: gdybym był gimbusem to bym napisał, że Milan kupił mecz. Kjaer nie zrobił kompletnie NIC aby przeszkodzić ibrze :/
Ostatnio zmieniony 24 marca 2012, 20:11 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:10

mateo369 pisze:druga bramka dla Milanu :rotfl: gdybym, był gimbusem to bym napisał, że Milan kupił mecz. Kjaer nie zrobił kompletnie NIC aby przeszkodzić ibrze :/
próbował złapać go za rączkę :lol: mocarny jest ten Kjaer, swoją drogą stworzyliby ciekawą parę z Bonuccim.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gość

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:12

Romie gratulujemy Kjaera.

No to Milanowi pozostał tylko mecz z Interem. Resztę ma łatwą.

Jak dzisiaj nie zgubili punktów, to trudno podejrzewać, aby stracili je w najbliższych spotkaniach.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:23

bohdan pisze:Romie gratulujemy Kjaera.

No to Milanowi pozostał tylko mecz z Interem. Resztę ma łatwą.

Jak dzisiaj nie zgubili punktów, to trudno podejrzewać, aby stracili je w najbliższych spotkaniach.
Nie ważne jakich ma rywali, nie wierzę, że wygrają wszystkie mecze. Jestem pewien, że stracą punkty co najmniej raz.

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:25

oglądałem w zasadzie od pierwszej bramki dla Milanu i od tego czasu Milanowi bardziej się chciało wygrać nić Romie, bo jak można wygrać na SS oddając 1 celny strzał? ogólnie, to co robiła obrona rzymian wystarczyło, aby 3 punkty zostały na San Siro a co za tym idzie, Milan coraz bliżej majstra, bo terminarz mają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 20:39

bohdan pisze: No to Milanowi pozostał tylko mecz z Interem. Resztę ma łatwą.

hm jesli rozpatrywac trudnych meczow po rywalach, to moze zostaje im meczz Interem, ale myslisz ze z Catania np wygraja to spokojnie, ktora ostatnio cia gle zdobywa punkty. chociaz kto wie, jesli nie bedzie szlo, to zaraz jakis karny poleci, a ten ustawi caly mecz;) z parma tak bylo, z Genoa, z kims tam jeszcze. maja wyjazd z nieobliczalna Siena i CHievo. ale na pewno na papierze juz maja mistrzostwo... ale wierze ze jakos los nam to odplaci. bo tyle co Milan ma farta i karnych to mozna kilka druzyn obdzielic...

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 22:13

Drugi gol dla Milanu padł natychmiast po błędnej decyzji arbitra o spalonym bodajże Osvaldo. Przynajmniej tak to widziałem. O spalonym nie mogło być mowy w tamtej sytuacji, a piłka była w okolicach pola karnego Milanu. Potem poszła długa piła na Zlatana i wiadomo.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
ODPOWIEDZ