Coppa Italia (1/2): JUVENTUS 2-2 Milan (1-2, 2-2)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A prócz bramki to co takiego na PLUS zrobił Del Piero?pan Zambrotta pisze:tak, możesz śmiało przyjeżdżać.Lypsky pisze:Andrzejek, czy u Ciebie w lesie są już grzyby?
obejrzałem obszerny, 12 minutowy skrót ze spotkania. Na plus Vucinić i Del Piero. Chętnie zobaczę ich obu w meczu z Interem. Na prawej flance panuje niezła posucha.
Dobre zawody rozegrał De Ceglie, najgorsze - Boriello.
Mówicie, że jeśli ktoś nie gra, to jest w fatalnej formie/cienki jak barszcz, vide Elia. Czemu więc Conte tak usilnie stawia na Marco B. ? chyba pierwszy niewypał Antonio, aż sam nie może uwierzyć. Chwała Bogu, że oddajemy go do Rzymu po zakończeniu sezonu.
Ja ogładalem cale spotkanie i do 30 minuty nie zrobił praktycznie nic, a po 45 zaczął notować tyle strat ze Conte go sciągnał z Boiska.
I jeszcze znajdowali się tacy którzy w Połowie klnąc na Vucinica domagali się od Conte jego zmiany.
- Gość
No i co panie Cannavaro?juveluck pisze:http://www.legaseriea.it/c/document_lib ... upId=10192
Komunikat Lega Serie A organizatora rozgrywek. Wynik meczu 2-2 z zaznaczeniem, że po dogrywce. Oznacza to ni mniej ni więcej a tyle, że we wszystkich statystykach będzie on traktowany jako remis.
Nie ważne jakie przepisy cytaty czy inne rzeczy zostaną tu przytoczone, ten komunikat w którym jest 2-2 jest decydujący.
Kto miał rację?
- pan Zambrotta
- Juventino
pewnie że ja, przytoczyłem wam fragment regulaminu.bohdan pisze:No i co panie Cannavaro?juveluck pisze:http://www.legaseriea.it/c/document_lib ... upId=10192
Komunikat Lega Serie A organizatora rozgrywek. Wynik meczu 2-2 z zaznaczeniem, że po dogrywce. Oznacza to ni mniej ni więcej a tyle, że we wszystkich statystykach będzie on traktowany jako remis.
Nie ważne jakie przepisy cytaty czy inne rzeczy zostaną tu przytoczone, ten komunikat w którym jest 2-2 jest decydujący.
Kto miał rację?
Wynik meczu 2-2 po dogrywce.
Dogrywka dotyczy dwumeczu.
Drugi mecz przegraliśmy.
Koniec tematu

- juveluck
- Juventino
Komunikat dotyczy tylko drugiego meczu, nie żadnego dwumeczu.pan Zambrotta pisze:pewnie że ja, przytoczyłem wam fragment regulaminu.bohdan pisze:No i co panie Cannavaro?juveluck pisze:http://www.legaseriea.it/c/document_lib ... upId=10192
Kto miał rację?
Wynik meczu 2-2 po dogrywce.
Dogrywka dotyczy dwumeczu.
Drugi mecz przegraliśmy.
Koniec tematu

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Adrian27th
- Juventino
Abstrahujac od wygraprzegrazremisuje.
Gargano nie zagra w finale z tego co widze w komunikacie.
Spore osłabienie dla naszego przeciwnika z Sycylii.
Gargano nie zagra w finale z tego co widze w komunikacie.
Spore osłabienie dla naszego przeciwnika z Sycylii.
- pan Zambrotta
- Juventino
to w takim razie ostatecznie przyznaję rację.juveluck pisze:Komunikat dotyczy tylko drugiego meczu, nie żadnego dwumeczu.
Choć osobiście odbieram wynik meczu z Milanem jako mały prztyczek w nos, bo tacy niepokonani to jednak nie jesteśmy

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Neapol jest na stałym lądzie.iltalismano pisze: Spore osłabienie dla naszego przeciwnika z Sycylii.
Nie wiem czy jest to aż tak istotne przegrana/remis. My gramy w finale Coppa Italia, po fantastycznym dwumeczu. Taki szukanie łatki "niepokonani" jest trochę komiczne jak patrzę na 14 remisów czy ile ich tam jest. Naprawdę.
- Adrian27th
- Juventino
Hah! True,True ; ) Myslami w Palermo pisałem o Neapolu.zoff pisze:Neapol jest na stałym lądzie.iltalismano pisze: Spore osłabienie dla naszego przeciwnika z Sycylii.
Nie wiem czy jest to aż tak istotne przegrana/remis. My gramy w finale Coppa Italia, po fantastycznym dwumeczu. Taki szukanie łatki "niepokonani" jest trochę komiczne jak patrzę na 14 remisów czy ile ich tam jest. Naprawdę.
W Niedziele będzie juz przewaga zwyciestw więc wytrzymajmy dwa dni

- Michael900
- Juventino
Ludzie już się przyzwyczaili do ulubionego, ale błędnego stwierdzenia komentatorów piłkarskich: "sędzia doliczył 3 minuty do regulaminowych 90" No ale jeśli w regulaminie nie byłoby stwierdzone, że sędzia może dodać kilka minut to on by tego nie robił. Tak więc 30 minut dogrywki jest w regulaminie, bo inaczej by jej nie było. W tym wyjątkowym przypadku mecz trwał 120 minut - zgodnie z regulaminem. A końcowy wynik meczu to 2:2. Nie przegraliśmy. A na bukmacherów nie patrzcie. Tego typu instytucje zawsze będą kombinować, żeby tylko nie wypłacać kasy.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
To, ze na forum prowadzimy na ten temat dyskusje jest zrozumiale ale ze Galliani wysyla w tej sprawie list do GdS ze swoimi zalami to juz jest niezly kabaret.
Tlumaczenie za SoloJuve,
Jeśli wziąć pod uwagę regulaminowe 90 minut spotkania, Juventus został pokonany, taka konkluzja wynika z 7 artykułu włoskiego podręcznika futbolu. Jest w nim napisane, że spotkanie jest rozgrywane w dwóch połowach trwających po 45 minut, a dodatkowy czas jest przyznawany po uzgodnieniu tego między sędzią i obiema drużynami. Nie było to jednak zastosowane w tym przypadku, dogrywka wynikała z zasad turnieju. Wynika więc z tego, że Juventus nie utrzymał swojej serii spotkań bez porażki
Tlumaczenie za SoloJuve,
Jeśli wziąć pod uwagę regulaminowe 90 minut spotkania, Juventus został pokonany, taka konkluzja wynika z 7 artykułu włoskiego podręcznika futbolu. Jest w nim napisane, że spotkanie jest rozgrywane w dwóch połowach trwających po 45 minut, a dodatkowy czas jest przyznawany po uzgodnieniu tego między sędzią i obiema drużynami. Nie było to jednak zastosowane w tym przypadku, dogrywka wynikała z zasad turnieju. Wynika więc z tego, że Juventus nie utrzymał swojej serii spotkań bez porażki
- pablo1503
- Juventino
:doh: Co oni chcę tym wywalczyć? Ciągle się śmieją z Conte, że obwinia o wszystko sędziów, a co sami robią? Paranoja.Pluto pisze:Galliani wysyla w tej sprawie list do GdS ze swoimi zalami to juz jest niezly kabaret.
Dla mnie jest rzecz jasna. Mecz zakończył się 2:2, czyli remis, nie porażka.

- Szilgu
- Juventino
Zaczynam myśleć, że ze mną jest coś nie w porządku. O ile dyskutowanie na forum o tym czy przegraliśmy można było uznać za normalkę, w końcu różne osoby się tu wypowiadają, o tyle już pisanie o tym na stronach Milanu czy Juventusu było żałosne. Teraz dochodzi jeszcze list napisany przez włodarzy Milanu... Ludzie co to za różnica? Żeby to jeszcze była dyskusja o lidze... Dobra, przyznajmy, przegraliśmy pierwszy mecz w sezonie w pucharze. I co? Awansowaliśmy dalej kosztem Milanu. Super, ja nie narzekam.Pluto pisze:To, ze na forum prowadzimy na ten temat dyskusje jest zrozumiale ale ze Galliani wysyla w tej sprawie list do GdS ze swoimi zalami to juz jest niezly kabaret.
Tlumaczenie za SoloJuve,
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ale Milan ma pecha dzisiaj! Ktoś ogląda, bo ja nie mam czasu i śledzę tylko livescore? Silva kontuzja i stracona bramka w końcówce pierwszej połowy...
Widzę, że Milan posiadał zdecydowaną przewagę w strzałach na bramkę. Czyżby sprawdziły się zapowiedzi o "decydującym znaczeniu drugiego meczu CI"?
Widzę, że Milan posiadał zdecydowaną przewagę w strzałach na bramkę. Czyżby sprawdziły się zapowiedzi o "decydującym znaczeniu drugiego meczu CI"?
- zahor
- Juventino
No tutaj akurat nie ma żadnego kombinowania, bo tam zasady są bardzo jasno określone, na dobrą sprawę dużo jaśniej niż w przepisach federacji - jakbyś w meczu Juventus - Milan postawił 2, to by Ci bez żadnego kombinowania wypłacili forsę.Michael900 pisze:A na bukmacherów nie patrzcie. Tego typu instytucje zawsze będą kombinować, żeby tylko nie wypłacać kasy.
To dobra wiadomość - Gargano jest jednym z tych zawodników pozostających w cieniu, ale jego obecność jest dla zespołu bardzo ważna. Coś jak u nas Vidal.iltalismano pisze: Gargano nie zagra w finale z tego co widze w komunikacie.