Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:02

Piszac o Dzeko to zastanowcie sie czy powodem dla ktorego mu srednio idzie w city jest on sam?
ma super asystentow ale ten zespol nie tworzy monolitu.
Mancio jest glupi i wystawia Dzeko cofnietego napastnika, Dzeko to typowy snajper on ma szukac pilki w polu karnym, na glowe dostac ja albo prostopadla pilke odebrac.
Mancio poprostu nie potrafi go wykorzystac, pozatym ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> juz mysli nad RVP.
to ze bosniak tam nie laduje 30 goli w samej lidze to spora zasluga trenera.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:18

rosomak pisze:Piszac o Dzeko to zastanowcie sie czy powodem dla ktorego mu srednio idzie w city jest on sam?
Problem w tym, że nawet kibice tego klubu widzą, że Dżeko ewidentnie nie jest w najlepszej formie. Pewnie jest w tym jakaś zasługa tego leszcza Manciniego, ale podejrzewam, że to jednak głównie wina samego Bośniaka. Może po prostu nie wytrzymuję konkurencji, a ta, w tym klubie na tej pozycji jest bardzo, bardzo wysoka.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:22

Dzeko i Jojo, to byloby wymarzone mercato. Gdybysmy sie pozbyli kilku pilkarzy to moze znalazlaby sie kasa na tych dwoch dzentelmenow.
Gdyby udalo sie jeszcze zakontraktowac Pogbe i jakims cudem znalesc kase na Armero to Marotta bylby noszony na rekach :prochno:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:32

kosciu88 pisze:Armero
Niestety Armero nie będzie nawet brany pod uwagę wobec dobrej formy DC, stawiania Antka na DC i możliwości przesunięcia Chielliniego (bardziej się interesujemy jakimś stoperem).
A szkoda, bo to super piłkarz jest.

Jovetic <3

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:47

@D@$ pisze:.
zahor pisze:Swoją drogą, gdyby w normalnej dyspozycji Vucinić był piłkarzem światowej klasy, to nie trafiłby najpewniej do nas, a już na pewno nie za 15 milionów. Tyle płaci się za zawodnika który raz na jakiś czas rozegra genialne zawody, częściej za to dobre, poprawne lub słabe.
Czyli jednak Marotta kupił go na korzystnych warunkach? :twisted: Haha, mam Cię.
W którym miejscu mnie masz? Ja od samego początku uważałem że Marotta kupił Vucinicia (podobnie jak większość graczy) po normalnej cenie - takiej jaką się zwykło płacić za zawodnika o takim potencjale, takich umiejętnościach, takiej klasie i w tym wieku. Ani dużo, ani mało. Ani nie przepłacił, ani nie sprowadzić za bezcen. To tak jak kupić Big Maca za 9 zeta (czy ile on tam kosztuje) - normalny zakup, w normalnej cenie, nie ma się czym jarać, nie ma co pluć sobie w brodę. Warunki ani korzystne, ani niekorzystne. Tak samo jak Vucinić.
@D@$ pisze:.
Z tym Pepe realowym to chyba kogoś mocno pogrzało. Kosztował chyba 30 mln jeśli dobrze pamiętam, więc Real dużo nie spuści (na tyle by się opłacało), poza tym to chyba jeden z ulubieńców Mourinho.
Nie doczytałeś. O transferze Pepe mówi się tylko i wyłącznie w kontekście odejścia Mourinho - jeżeli trener zostanie, to on na pewno też.
Virgil pisze: Pogba za free to zostanie kasa na klasowego prawego skrzydłowego, jak dla mnie to nawet Farfan byłby idealny. Nie oczekuje jakiejś gwiazdy ale kogoś o odpowiednim poziomie.
:snooty: Farfan w zespole by się przydał, ale do rotacji, a nie do permanentnego podniesienia poziomu sportowego drużyny. Facet w poważnej piłce bardziej bywał niż był, raz tam dawno temu grał w półfinale LM i nawet strzelił Milanowi gola, ale Juventusu do trofeów nie poprowadzi.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2012, 20:52 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:50

rosomak pisze:Piszac o Dzeko to zastanowcie sie czy powodem dla ktorego mu srednio idzie w city jest on sam?
ma super asystentow ale ten zespol nie tworzy monolitu.
Mancio jest glupi i wystawia Dzeko cofnietego napastnika, Dzeko to typowy snajper on ma szukac pilki w polu karnym, na glowe dostac ja albo prostopadla pilke odebrac.
Mancio poprostu nie potrafi go wykorzystac, pozatym ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> juz mysli nad RVP.
to ze bosniak tam nie laduje 30 goli w samej lidze to spora zasluga trenera.

Yyy? Przy taktyce 4-3-3, wlasnie takowego gra, a taka takta najczesciej wychodzi City. Przy 4-3-3 nie ma cofnietego napastnika, jest snajper, i 2 ofensywnych skrzydlowych - Silva i Balotelli, tudziez Silva w srodku, Aguero na skrzydle. Tudziez Aguero na srodku, Silva i Bambo na skrzydlach, ale tu mowimy o Dżeko. Jesli tam nie wypalil, to czy wypali u nas? :?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:52

Mi strasznie Vucinic podpadl, gosc wcale tak dobrze caly sezon nie gral, od paru meczy gra na super poziomie, wczesniej sprawial wrazenia jak by mu sie nawet nie chcialo grac, teraz cuda wyprawia, ta bramka z milanem prawdziwy majstersztyk, do tego ten spokojny drybling, poprostu chlopak zaczal myslec, najgorsze jest to ze teraz sie nim zachwycamy a za chwile znowu przejdzie obok 6,7 meczy.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 20:56

Ale Farfan to byłaby świetna opcja na prawe skrzydło, przecież nie mówię o nim jako o jakimś killerze, tylko solidny prawy skrzydłowy, głowy nie urywa ale za darmo ?
w porównaniu do opcji jakie mamy na skrzydle i braku zainteresowania kimś dużo lepszy to wymarzona okazja dla Marotty. Pepe + Farfan na prawy skrzydle nie wygląda źle.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 21:09

Virgil pisze:Ale Farfan to byłaby świetna opcja na prawe skrzydło, przecież nie mówię o nim jako o jakimś killerze, tylko solidny prawy skrzydłowy, głowy nie urywa ale za darmo ?
w porównaniu do opcji jakie mamy na skrzydle i braku zainteresowania kimś dużo lepszy to wymarzona okazja dla Marotty. Pepe + Farfan na prawy skrzydle nie wygląda źle.
Tylko czy Farfan potrafi bronić :?: (poważne pytanie)

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 23:10

Kamil_on pisze:
Virgil pisze:Ale Farfan to byłaby świetna opcja na prawe skrzydło, przecież nie mówię o nim jako o jakimś killerze, tylko solidny prawy skrzydłowy, głowy nie urywa ale za darmo ?
Tylko czy Farfan potrafi bronić :?: (poważne pytanie)
A Vucinic, Jovetic, Ramirez, Giovinco potrafią bronić ? Granie pressingiem a bronienie to dwie różne sprawy bo Messi, Villa, Iniesta to też bronić za bardzo nie potrafią.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 23:13

Vucinic potrafi, a przynajmniej zdążył to pokazać wielokrotnie w meczach Juventusu. Oczywiście kiedy gramy z Lecce czy Chievo to Vucinic nie broni ale w tych bardziej prestiżowych pojedynkach często zabezpiecza swoją lewą stronę.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 23:27

Czy potrafi to bym dyskutował ( ale się stara), pamiętam jak w meczu z Interem zupełnie sobie nie radził z Maiconem i się zamienił stronami z Pepe i dopiero , Baraziliano został zatrzymany trochę. Zresztą to mniej istotne
nie możemy wymagać od zawodników stricte ofensywnych aby potrafili bronić - zaangażowania w obronę, wracania się, biegania, pressingu itd tak. Dlatego to czy Jovetić czy Farfan potrafią bronić jest dla mnie kwestią drugorzędną.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2012, 23:44

Doczytalem sie dzisiaj znow paru ciekawych rzeczy, ale od razu zaznaczam, ze strasznie duzej wiarygodnosci to te informacje nie maja. Podaje je jedynie w formie ciekawostki, chociaz jak to zawsze mowie, jakies ziarno prawdy w tym wszystkim moze byc (mam na mysli tutaj konkretnie punkt numer 3 oraz punkt numer 2; zas informacja o Kondogbii pochodzi od Di Marzio, wiec wiadomo).

1. Galata rozpoczela z Nami negocjacje kwoty odstepnego za karte Melo. Pierwsza ich propozycja brzmi - 7m. Jednak to jest wylacznie oferta wstepna. Mysle, ze powyzej 10 powinnismy za Brazylijczyka wyciagnac lekka reka.
2. Laczy sie Nas z Adriano z Barcelony. Na razie nic wiecej nie wiem na ten temat. Przypuszczam, ze to jakas mocna plota i nie bedzie jakiegos ciagu dalszego. Wszak szukamy przede wszystkim srodkowego obroncy, a nie bocznego.
3. Najwiekszy problem Torresa dotyczy podobno sytuacji w szatni. Hiszpan nie wkomponowal sie podobno w ekipe The Blues pod wzgledem "towarzysko - spolecznym" i sam raczej chce opuscic Londyn. Co ciekawe, jakas wloska ekipa prasowa zadzwonila do siedziby Chelsea z pytaniem o przyszlosc Fernando, ale otrzymano jedynie kurtuazyjne "bez komentarza". Kibice takze za jego gra nie przepadaja i widza raczej szanse na odbudowe klubu w np. Cavanim. Mysle, ze sposob myslenia zarzadu nie jest jakis okrutnie inny. Golym okiem widac, ze Torres ma przede wszystkim problem z "aklimatyzacja" (jesli mozna to tak ujac). Fizycznie prezentuje sie dobrze, ale brakuje mu pewnosci siebie, wiary i wsparcia ze strony kolegow i klubu.
4. Zainteresowalisy sie kolejnym mlodym pomocnikiem, tym razem z Francji, a konkretnie z Lens. Mowa o G. Kondogbii - http://www.transfermarkt.de/de/geoffrey ... 27189.html
5. Wczesniej o tym nie pisalem, ale teraz skoro pojawilo sie juz info na konkurencyjnym portalu o Quagu, to dopowiem, ze Lazio faktycznie sie mocno zainteresowalo Naszym zawodnikiem, ale to zainteresowanie jest uwarunkowane pewnymi czynnikami. A przede wszystkim pozycja w tabeli - jesli Rzymianie zajma miejsce 3 na zakonczenie rozgrywek Serie A, wowczas bedzie koniecznosc powaznego wzmocnienia klubu. I w tym kontekscie rozpatruje sie kandydature Quagliarelli. W sytuacji gdy nie uda sie im awansowac do el. LM moze byc juz roznie. Wychodzi wiec na to, ze Lazio bedzie chcialo nie tylko sciagnac Krasicia, ale byc moze takze Fabio.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2012, 01:03

Ja z reguły nie wypowiadam się w temacie o mercato, gdy do jego rozpoczęcia zostało jeszcze sporo czasu, ale dziś zrobię wyjątek. Chciałbym ukazać Wam, jak chciałbym widzieć naszą drużynę w przyszłym sezonie.

Zacznę może od ruchów transferowych Z KLUBU, czyli piłkarzy, których w letnim okienku powinniśmy pożegnać. Do takich piłkarzy zaliczają się: Grosso, Krasic, Elia, Estigarribia, Borriello + oczywiście piłkarze, którzy obecnie przebywają w innych klubach na wypożyczeniach, tacy jak: Melo, Iaquinta, Motta, czy też Ziegler (jeśli udałoby się sciągnąć do zespołu klasowego lewego obrońcę, to w takim wypadku Ziegler staje się zbędny w układance Conte, dodatkowo, że ostatnimi czasy bardzo dobrze na lewej flance spisuje się De Ceglie). Moim zdaniem nie powinniśmy się spodziewać kokosów za piłkarzy, których się pozbędziemy. Grosso, Motta czy Iaquinta, jeśli odejdą to będą to bezgotówkowe transfery - czytaj, rozwiązanie kontraktu. Esti i Borriello wrócą do macierzystych klubów z wypożyczeń i tak na prawdę, z piłkarzy za których możemy wziąć jakieś pieniądze zostają: Melo, Elia, Krasic, Ziegler. W mojej opini za nich więcej niż 20 milionów nie dostaniemy. Zapomniałem dodać, że z klubem pożegna się najprawdopodobniej Del Piero, choć z tego zadowolony nie jestem.

Jeżeli chodzi o transfery DO KLUBU, to tutaj Marotta będzie miał znacznie więcej pracy. Formacją, która najbardziej kuleje jest niewątpliwie atak i to w tej formacji spodziewam się największych wzmocnień. Od przyszłego sezonu najprawdopodobniej będziemy grać w Champions League, w związku z tym do ataku niezbędny będzie piłkarz klasy światowej, który będzie regularnie trafiał do siatki rywali. Jeżeli o mnie chodzi to moim faworytem jest Higuain. Jego transfer jest możliwy, ale Beppe musiałby się sporo napocić, by go ściągnąć do Turynu, a i Juventus musiałby sypnąć dużą kasą. Gonzalo nie czuje się najlepiej w Realu, co spowodowane jest, że Mourinho znacznie częśćiej wystawia Benzeme, niż Argentyńczyka. Wyliczyłem, że Gonzalo strzela gola średnio co 96 minut (licząc wszystkie rozgrywki prócz meczów w reprezentacji). Dla porównania Dzeko strzela gola średnio co 120 minut, a nasz Matri co 168. Tak jak mówię - bardzo ciężko będzie sprowadzić Higuaina do Turynu, ale nie jest to "Mission Impossible". Jeżeli Higuain na prawdę będzie naciskał włodarzy Realu na opuszczenie Santiago Bernabeu to 35 baniek załatwi sprawę.

Kolejnym potrzebnym zawodnikiem jest skrzydłowy. Prawoskrzydłowy. Moje typy to Giuseppe Rossi albo Gaston Ramirez z Bolonii.
Pierwszego zawodnika przedstawiać nikomu nie trzeba. Jeśli jest w formie to każdy wie na co go stać. Jednakże obecnie leczy ciężką kontuzje i nie wiadomo jak będzie się spisywał po jej wyleczeniu. 15 milionów za Włocha w zupełności wystarczy. Villarreal walczy o utrzymanie, nawet jeśli się utrzymają to będą zmuszeni sprzedać swoich najlepszych piłkarzy po promocyjnych cenach i oprócz kontuzji jest to drugi powód, dlaczego Rossi nie będzie droższy niż 15 milionów. Jeżeli chodzi o Ramireza to powiem, szczerzę - widziałem tylko kilka meczów w jego wykonaniu, ale w nich zrobił na mnie duże wrażenia, choćby w ostatnim spotkaniu z nami. Chłopak jest: bardzo szybki, świetny technicznie, dobrze utrzymuje się na nogach, ma znakomitą lewą nogę i przede wszystkim jest bardzo młody, 22 lata. 10-15 milionów - tyle trzeba byłoby zapłacić Bolonii za młodego Urugwajczyka.

Jeżeli chodzi o atak to oprócz tych dwóch wyżej wymienionych transferów, przydałby się jeszcze jakiś skrzydłowy, który będzie dostępny z wolnego transferu i w tej chwili do głowy przychodzi mi tylko Farfan. Byłoby to świetne uzupełnienie składu.

Większość tutaj pisze, że do ataku chciałoby Joveticia. Owszem, jest to świetny piłkarz, niebawem będzie jeszcze lepszy. Jednakże, jest pewne znaczące ALE: Jovetic to albo support striker w formacji z 2 napastnikami, albo lewoskrzydłowy w formacji z trójką atakujących. Na tej pozycji mamy Vucinicia i szczerzę wątpię, by Conte tak strasznie chciał coś w tej materii zmieniać. W dodatku za młodego Czarnogórca trzeba będzie wydać około 30 milionów, a taką kwotę powinniśmy wydać na typową 9-tkę.

W pomocy nie potrzebujemy jakiś diametralnych zmian. Wróci Pazienza, są młodzi Appelt czy Bouy, być może przyjdzie Pogba. Ale nie zmienia to faktu, że przydałby się jakiś sprawdzony, niedrogi Box-to-box. Tutaj powiem szczerzę - nie mam pomysłu. Warto byłoby się też zastanowić nad wypożyczeniem z opcją wykupu Sahina z Realu.

Obrona. Tutaj wzmocnienia wymaga lewa strona. Moim marzeniem jest Kolarov, ale w jego transfer nie za bardzo wierzę. Ten cały Cissokho z Lyonu pupy nie urywa, więc odpuściłbym, szczególnie jeżeli DC utrzymałby taką formę. Może macie jakieś inne propozycje dotyczące lewej obrony? Ps. Dla mnie Armero to pomocnik, nie obrońca.
Myślę, że transfer stopera za gotówkę jest zbędny. Mamy Chielliniego, Barzagliego, Caceres też z powodzeniem może grać na środku, do tego dochodzi Bonucci :doh: i od biedy na stopera może zagrać Vidal. Jeżeli już jakiś transfer to bezgotówkowy.

Widzę to tak:

---------------Higuain----------------
Vucinic------------------Rossi/Ramirez
--------------------------------------
-----Marchisio--------Vidal----------
---------------Pirlo-----------------
-------------------------------------
LO--Chiellini--Barzagli--Lichtsteiner
-------------------------------------
---------------Buffon----------------

Na koniec dodam, że jeżeli chcemy mieć na prawdę klasową drużynę to trzeba wydać sporo pieniędzy i trzeba wydać je z głową.

Generalnie to tyle. Rozpisałem się tak, że to chyba mój najdłuższy post na tym forum. Jeżeli ktoś przeczytał moje wypociny od
początku do końca to ma +50 do <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Obrazek
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2012, 10:09

wszystko fajnie, ale drogo, pewnie koło 70 mln. zgadzam się co do większej potrzeby wzmocnienia prawej niż lewej strony, zwłaszcza że tam jest jeszcze niedroga opcja w postaci giovinco, ale ten higuain za 35 mln średnio mi się podoba, o wiele mniej niż wypożyczenie torresa, który w tych kilku meczach chelsea, jakie miałem okazję oglądać w tym sezonie, piłkarsko wyglądał całkiem fajnie, nieporównywalnie lepiej niż na mundialu w afryce, gdzie faktycznie grał okrutną padlinę. myślę, że przy odpowiednim wsparciu conte, kibiców, drużyny, która grałaby na niego i w której byłby absolutną gwiazdą, mógłby się rozstrzelać. problemem może być kontrakt, bo on ma chyba u romka jakoś ponad 10 mln za sezon :doh:

Zablokowany