LaLiga
- Antyteza
- Juventino
Niestety, oznacza. Sam czas rekonwalescencji po takim zabiegu jest bardzo długi - dwa tygodnie w szpitalu, kilka miesięcy naprawdę ciężkiej terapii, po wszystkim regularne, comiesięczne kontrole i przyjmowanie leków immunosupresyjnych, osłabiających organizm, aby nie odrzucił przeszczepu. Dodaj do tego wiek Abidala i, niestety, masz odpowiedź.
Priorytetem dla Francuza jest teraz walka o zdrowie i życie, nie karierę...
Priorytetem dla Francuza jest teraz walka o zdrowie i życie, nie karierę...
- Pan Mietek
- Juventino
Przenoszę z tematu o Lidze Mistrzów:
Co do Huntelaara, to napisałem wyżej - w Milanie także nie wykorzystano go odpowiednio. A teraz, podobnie jak jego rodak van Perwoll, wali aż miło ze skutecznością na poziomie bramki na mecz.
Bo jednak problemy z urazami to bardziej skomplikowana sprawa.
Cały ten holenderski zaciąg został mocno przystopowany w Realu i przede wszystkim dlatego poszli za znacznie mniejsze ceny. A fakt, że szybko odzyskali formę w nowych klubach całą sytuację tłumaczy najlepiej.Antyteza pisze:Sneijder, VdV, Huntelaar byli kupieni jako w pełni ukształtowani piłkarze. O jakim marnowaniu talentów tu mowa? Zostali sprzedani za kwoty mniejsze, ponieważ zmiana prezesa determinowała całkowita odmianę koncepcji budowania drużyny. Co więcej - wszyscy po opuszczeniu Madrytu odnieśli sukces (poza, paradoksalnie, Huntelaarem, którego - podążając labiryntem Twych zwojów mózgowych - zmarnował Milan)
Co do Huntelaara, to napisałem wyżej - w Milanie także nie wykorzystano go odpowiednio. A teraz, podobnie jak jego rodak van Perwoll, wali aż miło ze skutecznością na poziomie bramki na mecz.
Ok, trochę za szybko ogłosiliśmy zmarnowanie SahinaAntyteza pisze:Mietson - Sahin zmarnowany? Niech dojdzie do siebie po kontuzji, przegra cały sezon przygotowawczy, wtedy będzie mozna o nim dyskutować. Marcin powołuje się na FCB, ja - na wywiad z Mourinho

- Cabrini_idol
- Juventino
świetna bramka Cazorli, cieszę się niezmiernie z remisu Realu, który grał pazernie i chyba zawodnicy myślą, że sa tacy już wspaniali iż w każdym meczu przeciwnik będzie obsrany i sam będzie im wystawiał asysty.
No i co ? ewentualna porażka z Barcą w co nie wątpie będzie 5 pkt tak ? noo... nie marzę o niczym innym jak końcowa klęska realu i w PD i w LM, to nie jest nienawiść ale niechęć i wręcz mdłość do drużyny a raczej spółki akcyjnej ble.
No i co ? ewentualna porażka z Barcą w co nie wątpie będzie 5 pkt tak ? noo... nie marzę o niczym innym jak końcowa klęska realu i w PD i w LM, to nie jest nienawiść ale niechęć i wręcz mdłość do drużyny a raczej spółki akcyjnej ble.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Włączyłem na ostatnie 10 min. patrzę - 1:0, myślę - znów 3 pkt. na farcie. Na szczęście Santi pięknym uderzeniem zapewnił Maladze remis.
Jako, że PD zazwyczaj oglądam (więcej Juve w C+ plz) to cieszę się, że być może w El Clasico nie będzie mi dane oglądać szpaleru dla Królewskich.
Jako, że PD zazwyczaj oglądam (więcej Juve w C+ plz) to cieszę się, że być może w El Clasico nie będzie mi dane oglądać szpaleru dla Królewskich.
Barce i Real dają co tydzień od paru(nastu) lat, więc w porównaniu i tak wygląda to trochę blado.rammstein pisze:akurat Juventus to ostatnio non stop puszczają i konca nie widac;)
Ostatnio zmieniony 19 marca 2012, 00:25 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
akurat Juventus to ostatnio non stop puszczają i konca nie widac;)jackop pisze: Jako, że PD zazwyczaj oglądam (więcej Juve w C+ plz) to cieszę się, że być może w El Clasico nie będzie mi dane oglądać szpaleru dla Królewskich.
na C+ byl mecz z Bologną, Genoą, teraz z Fiorentiną, będzie za tydzien z Interem, przypuszczam ze z Napoli rowniez bedzie.. potem gramy z Palermo i Lazio tez moga byc kolejne 2 transmisje, a z Lazio to raczej na pewno;) źle Ci?;)
- Amarillo
- Juventino
A ja wręcz przeciwnie, mam dość ciągłej dominacji Barcelonki i spuszczania się nad ich stylem gry, przy którym w większości przypadków idzie zasnąć. Dlatego liczę w tym wszystkim najbardziej na Real, bo to chyba jedyna drużyna (no może jeszcze Bayern), która może się Barcelonie przeciwstawić. Jednakże szanuje Twoje zdanie, każdy ma prawo do własnych sympatii.Cabrini_idol pisze: No i co ? ewentualna porażka z Barcą w co nie wątpie będzie 5 pkt tak ? noo... nie marzę o niczym innym jak końcowa klęska realu i w PD i w LM, to nie jest nienawiść ale niechęć i wręcz mdłość do drużyny a raczej spółki akcyjnej ble.
Sapere Aude!
- Dtmiu
- Katalończyk
- bendzamin
- Redaktor
No, niektorzy chyba za wczesnie dali mistrzostwo realowi i zaczeli ustawiac szpaler na gran derbi
Casillas przy bramce chyba dal troche ciala. Czytam opinie kibicow realu i pisza, ze Marco Ruben dostal dwie zolte kartki, a mimo to gral caly mecz :shock: Moze ktos to potwierdzic albo zdementowac? Bo rozne zrodla roznie podaja, w niektorych w 20' kartke dostal Ruben, w innych Cani, a w jeszcze innych nikt nie dostal.

- Kuben
- Juventino
Oglądałem wczoraj ten mecz i rzeczywiście kartkę w 20' dostał Ruben (tak przynajmniej pokazywał realizator chyba, że w rzeczywistości było inaczej i właśnie to wszystkich zmyliło). Poziom sędziowania stał na żenującym poziomie sędzia rozdawał kartki z kapelusza, połowa tunelu była zapchana piłkarzami i sztabem szkoleniowym Realu, których konsekwentnie wyrzucał. Na temat poszczególnych kartek się nie będę wypowiadał, ale Pepe dostał w locie z łokcia w pysk, pękła mu warga i dostał żółtko za symulowanie i nie wiem co musiał sędziemu powiedzieć Özil, że zgarnął od razu czerwo :roll:bendzamin pisze: Czytam opinie kibicow realu i pisza, ze Marco Ruben dostal dwie zolte kartki, a mimo to gral caly mecz :shock: Moze ktos to potwierdzic albo zdementowac? Bo rozne zrodla roznie podaja, w niektorych w 20' kartke dostal Ruben, w innych Cani, a w jeszcze innych nikt nie dostal.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- pumex
- Juventino
Villarreal urwał punkt Barcelonie, teraz udało im się zremisować z Realem mimo niskiej pozycji w tabeli, brawo. Królewskim chyba zaczyna powoli lecieć kisiel po nodze, bo mają już coraz mniejszą przewagę nad Katalończykami i Gran Derbi przed sobą. Ale byłby cyrk... 

- Amarillo
- Juventino
Przykro się patrzyło wczoraj na tego zagubionego we mgle sędziego. Mylił się nagminnie zarówno w jedną jak i drugą stronę. Nie usprawiedliwia to jednak Realu w żaden sposób bo grali taki paździerz, że szkoda słów. Kartka dla Ozila to była lekka przesada ze strony sędziego, Ramos na pewno na takową sumiennie pracował cały mecz więc tutaj nie widzę niczego kontrowersyjnego.
Najbardziej chyba z tego wszystkiego śmieszą mnie niektórzy fani Barcy, którzy teraz wypominają Realowi brak pokory, a kiedy im sędzia nie podyktuje karnego płaczą na wszystkich forach
Ogólnie cała sytuacja jest zabawna, ciekawe czy ich federacja piłkarska weźmie pod lupę decyzje sędziego. No i czy posypią się dalsze kary oczywiście, bo zarówno Ronaldo jak i Pepe w niewybrednych słowach skomentowali po meczu to co działo się na murawie El Madrigal.
Najbardziej chyba z tego wszystkiego śmieszą mnie niektórzy fani Barcy, którzy teraz wypominają Realowi brak pokory, a kiedy im sędzia nie podyktuje karnego płaczą na wszystkich forach
Ogólnie cała sytuacja jest zabawna, ciekawe czy ich federacja piłkarska weźmie pod lupę decyzje sędziego. No i czy posypią się dalsze kary oczywiście, bo zarówno Ronaldo jak i Pepe w niewybrednych słowach skomentowali po meczu to co działo się na murawie El Madrigal.
Sapere Aude!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
prosta sprawa, jakby to całe wieś-derby było rozgrywane przy 10 punktach różnicy sprzedawało by się marnie więc tą przewagę trzeba było zredukować ;]
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dtmiu
- Katalończyk
Niezłe teorie spiskowe
Po wczorajszym dniu trochę odzyskałem wiarę w tytuł. Jest jeszcze bezpośredni pojedynek z madrytem więc przy pomyślnych wiatrach trzeba odrobić 3 punkty w 9 spotkaniach co nie jest niewykonalne, chociaż nie znam zasad co do przyznawania tytułu mistrzowskiego przy równej liczbie punktów, więc możliwe że do odrobienia będą 4 punkty, bo bilans bramkowy Real ma lepszy i wątpię by się to zmieniło. Ale długie zdanie wyszło
Tak czy siak, wydaje mi się że żeby to osiągnąć to trzeba będzie wygrać wszystkie pozostałe mecze ligowe :? Ale póki piłka w grze..

Po wczorajszym dniu trochę odzyskałem wiarę w tytuł. Jest jeszcze bezpośredni pojedynek z madrytem więc przy pomyślnych wiatrach trzeba odrobić 3 punkty w 9 spotkaniach co nie jest niewykonalne, chociaż nie znam zasad co do przyznawania tytułu mistrzowskiego przy równej liczbie punktów, więc możliwe że do odrobienia będą 4 punkty, bo bilans bramkowy Real ma lepszy i wątpię by się to zmieniło. Ale długie zdanie wyszło

Tak czy siak, wydaje mi się że żeby to osiągnąć to trzeba będzie wygrać wszystkie pozostałe mecze ligowe :? Ale póki piłka w grze..
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może po prostu spadek formy Realu? Aczkolwiek oczywiście, mistrzu, oni specjalnie chcą grać do ostatniej kolejki o mistrzostwo, aby się spotkanie z Barceloną lepiej sprzedało. Ciebie już nie można nazywać prowokatorem, bo bliżej Ci do głupca z Twoimi zacnymi teoriami.Maly pisze:prosta sprawa, jakby to całe wieś-derby było rozgrywane przy 10 punktach różnicy sprzedawało by się marnie więc tą przewagę trzeba było zredukować ;]
- Vimes
- Juventino
Jeżeli Mourinho straciłby 10-punktową przewagę nad Barceloną to jego reputacja i miłość własna bardzo mocno na tym ucierpi
. Chociaż dla ligi z pewnością będzie ciekawie. Real pewnie znowu zrobi kupę w gacie przed wyjazdem na Camp Nou i jak przewaga stopnieje do 3 punktów to wszystko może się zdarzyć.