Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
De Rossi - masz ciekawy pogląd na pracę Marotty w Sampdorii. 4 miejsce nie było dobrą grą całej drużyny tylko geniusz Cassano (którego sprowadził z Realu Marotta) no i jeszcze z formą trafił Pazzini (też sprowadzony przez Marottę).
Czyli jakby Marotta kupił jednego Aguero, który by poprowadził Juventus do mistrzostwa czy 2 miejsca to by nie była jego wielka zasługa no bo to tylko geniusz Aguero pociągnął drużynę.
Czyli jakby Marotta kupił jednego Aguero, który by poprowadził Juventus do mistrzostwa czy 2 miejsca to by nie była jego wielka zasługa no bo to tylko geniusz Aguero pociągnął drużynę.
- mixery
- Juventino
Ciągle mówi się o Joveticiu i Rossim jako ewentualnych wzmocnieniach na skrzydło, a ja myślę że warto było by gracza o takiej specyfice ustawić na środku. Osobiście marzę by wyjściowy atak wyglądał tak - Vucinić-Jovetić-Rossi. Wiele jest głosów negatywnych co do sprowadzenia Rossiego po poważnej i długiej kontuzji ale czy ryzykujemy aż tak dużo? Mowa jest o jakichś 15stu milionach, za nota bene podstawowego gracza Włoskiej reprezentacji sprzed kontuzji. Wierzę że odbuduje swoja formę.
Co do Robbena mam mieszane uczucia, już nawet pomijając fakt że jest szklany - po prostu irytuje mnie styl jego gry. Byłby to niewątpliwy skok jakościowy ale do mnie on nie przemawia.
Ciekawy jestem jakim lewym obrońcom nas uraczą włodarze, bo chyba drugi raz Conte nie zarykuje z postawieniem na Cegłe w podstawie?
No i żeby udało się trochę szrotu odpisać :doh: .
Co do Robbena mam mieszane uczucia, już nawet pomijając fakt że jest szklany - po prostu irytuje mnie styl jego gry. Byłby to niewątpliwy skok jakościowy ale do mnie on nie przemawia.
Ciekawy jestem jakim lewym obrońcom nas uraczą włodarze, bo chyba drugi raz Conte nie zarykuje z postawieniem na Cegłe w podstawie?
No i żeby udało się trochę szrotu odpisać :doh: .
- pumex
- Juventino
0 asyst w tym sezonie.De Rossi pisze:Jako zawodnik do 1 składu nie, ale zmiennik dla prawego skrzydła, zamiast Pepe jak najbardziej. Młodszy, o wiele bardziej kreatywny.pumex pisze:Mam nadzieję, że nie zainteresujemy się Cercim i zostawimy go w spokoju. Że też połowa forum niecały rok temu chciała takiego przychlasta w Juve :doh:
Często psioczę na Pepe, bo nie oszukujmy się, do pierwszego składu jest za słaby, ale w życiu nie wymieniłbym go na to beztalencie - Cerciego. Toż to typowy średniak, niezły niecały sezon, wcześniej wyrzucony z Romy, teraz cieniuje we Florencji. Mam szczerą nadzieję, że Marotta nie spojrzy w jego stronę, bo takiego gościa to nawet za darmo bym nie chciał, serio

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
To chyba jego 3 czy 4 klub w ktorym w koncu zaczyna cos grac. Poza tym polowke jego karty ma Genoa, w ktorej to szybciej by zaistnial niz w Juve.mayek pisze:Z wypożyczenia wraca młody i utalentowany: Ciro Immobile (patrzcie, co wyprawia w Pescarze)
I nastepny, co to chce pakowac kase tam, gdzie nie trzeba...mayek pisze:Pozniej obrona: Luisao 12-15mln.
O fak, on faktycznie ma 31lat :shock:
Zdaje sie Alex sam mowil, ze CHCE GRAC. W Juve nie ma takiej mozliwosci, wiec pewnie zdecyduje sie odejsc. Aczkolwiek zgadzam sie, ze ostatnio jest traktowany (glownie przez Conte) jak scierka do podlogiŁukasz pisze:2. Mimo mijania "terminu przydatności do spożycia" ogromnym świństwem ze strony klubowych włodarzy będzie, jeśli Aleksowi definitywnie nie zostanie przedłożona żadna opcja nowego kontraktu. On nie musi grać, ale niech będzie w tym klubie. Szlajania się po jakichś Blackburnach nie zniesę.

Ad. Nesta - wedlug mnie na 3-ego stopera, to za malo (kontuzje i wiek), na czwartego jeszcze ujdzie.
Sahin - fajna opcja.
Robben - gdyby nie Bayern i gdyby koniecznie chcial odejsc... A moze jednak bedzie chcial odejsc, jesli Bayern cos w LM osiagnie w tym sezonie. No bo w sumie w Anglii juz byl, w Hiszpanii juz byl, w Niemczech, to teraz co? Chyba nie Rosja czy Francja...
A mi nie. Swoja droga fajnie bedzie znowu ogladac Juve we wtorki i srody.naros pisze:Buffon (Storari) - Lichtsteiner (Caceres) - Barzagli (Bonucci) - Chiellini (Nesta) - Clichy/Kolarov (De Ceglie) - Vidal (Pogba) - Pirlo (Marrone) - Marchisio (Padoin) - Suarez (Pepe) - Matri (Quagliarella) - Vucinic (Giacherrini/Giovinco)
Taki skład na LM bardzo by mi się spodobał.
To tak: Nesta i Bonucci - albo jeden, albo drugi jako czwarty, bo jako trzeci obydwaj sa zbyt niepewni.
Clichy i Kolarov - kto w ogole powiedzial, ze City bedzie chcialo ktoregos z nich sprzedac, skoro dobrze spelniaja swoja role w zespole. Poza tym jesli juz ktorys mialby odejsc, to nie sadze ze wybralby akurat Juventus.
Pogba - coraz mniej prawdopodobny.
Marrone - no way, zeby ten chlopak mial byc rezyserem gry Juventusu.
Matri/FaQu - zostaje wiec status quo , czyli brak kroku w przod.
Giaccherini - pewnie kilka meczy by ogarnal, ale w perspektywie dlugiego sezonu Gio jest chyba po prostu lepszym pilkarzem.
jakku1 pisze:Warto uwaznie obserwowac sytuacje Jojo, bo drugiej takiej okazji na wyciagniecie tego gracza byc moze miec nie bedziemy. Jesli w dodatku Quag zgodzilby sie na transfer do stolicy Toskanii to byloby fantastycznie

A gdyby zmienic Pepe na Kalou z Chelsea?pumex pisze:0 asyst w tym sezonie.De Rossi pisze:Jako zawodnik do 1 składu nie, ale zmiennik dla prawego skrzydła, zamiast Pepe jak najbardziej. Młodszy, o wiele bardziej kreatywny.pumex pisze:Mam nadzieję, że nie zainteresujemy się Cercim i zostawimy go w spokoju. Że też połowa forum niecały rok temu chciała takiego przychlasta w Juve :doh:
Często psioczę na Pepe, bo nie oszukujmy się, do pierwszego składu jest za słaby, ale w życiu nie wymieniłbym go na to beztalencie - Cerciego. Toż to typowy średniak, niezły niecały sezon, wcześniej wyrzucony z Romy, teraz cieniuje we Florencji. Mam szczerą nadzieję, że Marotta nie spojrzy w jego stronę, bo takiego gościa to nawet za darmo bym nie chciał, serio
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
Jak to jest z tym Nestą? Chce odejść żeby grać jak najmniej? W sumie jako strażak w kryzysowych sytuacjach taki zawodnik na ławce to skarb. Nie mniej poszukałbym kogoś w miejsce Bonucciego. OM jest w nieciekawej sytuacji i może zdecydowaliby się na sprzedaż Nkoulou, a to jest zawodnik, który spokojnie może powalczyć o pierwszy skład. Wiem, że to dopiero pierwszy sezon Kolumbijczyka w drużynie prowadzonej przez DD, ale oni już w zeszłym roku byli w średniej sytuacji finansowej.
Transfer Joveticia budzi we mnie bardzo mieszane uczucia. Jako zawodnikowi nie mam mu absolutnie nic do zarzucenia. Gość jest fantastyczny, wschodząca gwiazda futbolu. Tylko po co nam on skoro lewą stronę możemy obsadzić Giovinco i Vuciniciem? To jest bardzo mocna i konkurencyjna dwójka i nie wierzę żeby mieli stanowić słabe ogniwo naszej drużyny, jak to niektórzy sugerują. Wręcz przeciwnie - sądzę, że nie mielibyśmy wielu powodów do narzekania. Cały atak wymaga przebudowy więc jeśli już sprowadzać zawodnika kalibru Joveticia to tylko na szpicę albo na prawe skrzydło. Conte podoba się idea "drugiej Barcelony" więc kto wie, czy nie szykowałby młodego Czarnogórca na szpicę. Ryzykowne, odważne, ale przy odpowiednich bokach ataku i przygotowaniu Jo-jo - być może wizjonerskie, jak na włoskie boiska.
Transfer Joveticia budzi we mnie bardzo mieszane uczucia. Jako zawodnikowi nie mam mu absolutnie nic do zarzucenia. Gość jest fantastyczny, wschodząca gwiazda futbolu. Tylko po co nam on skoro lewą stronę możemy obsadzić Giovinco i Vuciniciem? To jest bardzo mocna i konkurencyjna dwójka i nie wierzę żeby mieli stanowić słabe ogniwo naszej drużyny, jak to niektórzy sugerują. Wręcz przeciwnie - sądzę, że nie mielibyśmy wielu powodów do narzekania. Cały atak wymaga przebudowy więc jeśli już sprowadzać zawodnika kalibru Joveticia to tylko na szpicę albo na prawe skrzydło. Conte podoba się idea "drugiej Barcelony" więc kto wie, czy nie szykowałby młodego Czarnogórca na szpicę. Ryzykowne, odważne, ale przy odpowiednich bokach ataku i przygotowaniu Jo-jo - być może wizjonerskie, jak na włoskie boiska.
Lepsze jest wrogiem dobrego. Simone potrafi grać, w zeszłym roku też miał naprawdę dobre występy. W Udinese dawał radę. On i Giaccherini to zawodnicy wręcz stworzeni do roli żelaznych rezerwowych.Jacky pisze:A gdyby zmienic Pepe na Kalou z Chelsea?
- Łukasz
- Juventino
Uwielbiam Joveticia, dla mnie to "double Del Piero", a obecna sytuacja Fiorentiny jest idealna, by go sprowadzić (jeśli nie zrobimy tego my, zrobi to ktoś inny), ale my w obecnej taktyce potrzebujemy kogoś na prawy atak (na lewym jest niestety lub stety Vucinić) i właśnie taki piłkarz jak Robben, lewonożny, dynamiczny z ciągiem na bramkę nas interesuje. Nie wiem tylko czy Robben jest do wyciągnięcia z Bayernu... No i te kontuzje.pumex pisze:Z coraz większą częstotliwością pojawiają się plotki o Robbenie. Jak to się ma do transferu np. Jo-Jo?

To jest marnowanie Jojo, on najlepiej wygląda za plecami najbardziej wysuniętego gracza.mixery pisze:Ciągle mówi się o Joveticiu i Rossim jako ewentualnych wzmocnieniach na skrzydło, a ja myślę że warto było by gracza o takiej specyfice ustawić na środku. Osobiście marzę by wyjściowy atak wyglądał tak - Vucinić-Jovetić-Rossi.
- Łoles
- Juventino
Fakt jest faktem, sytuacja w fiorentinie od strony organizacyjnej stwarza pewnie okoliczności i daje nam okazje do działania w sprawie Jovetica a Beppe niejednokrotnie mówił o nadarzających się okazjach na rynku także panie Marotta jest okazja - działaj pan!
W sprawie Robbena to bild napisał że podobno Robbenowi spodobała się perspektywa gry w Juve.
Niby to tylko bild ale to właśnie oni jako pierwsi napisali o transferze Reusa do dortmundu.
W sprawie Robbena to bild napisał że podobno Robbenowi spodobała się perspektywa gry w Juve.
Niby to tylko bild ale to właśnie oni jako pierwsi napisali o transferze Reusa do dortmundu.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- jakku1
- Juventino
Z tym, ze nie wziales pod uwage 2 kwestii. Pierwsza to Amauri, ktory na pewno nie zarabia teraz tych 4 baniek jak u Nas, ale sadze, ze 2 kafle na rok ma spokojnie. Druga natomiast dotyczy chociazby Gilardino, ktory zarabial przed odejsciem do Genui 2,3m na rok. A przed Nim takze podobne pieniadze mieli Frey czy Mutu (po 2m). Pensja Quaga to nie bedzie problem - moim zdaniem. Skoro byli w stanie oplacic Amauriego, to tym bardziej dadza rade Fabio.zahor pisze: Z tym niezarabianiem kroci to nie jest tak do końca powiedziane - Quagliarella musiałby się zgodzić na znaczną obniżkę zarobków bo jego obecna pensja w Juve jest o 50% wyższa niż najlepiej opłacanego we Florencji Montolivo.
Nie wiem co w tym linku ma przemawiać za ustawianiem Joveticia na szpicy. Ja tam widzę klasyczne cechy cofniętego napastnika: Dribbling, Long shots, Passing...a nie widzę plusów w postaci Aerial Duels, Headed attempts, Holding on to the ball.Jacky pisze:Łukasz pisze:On tam nie bardzo. To tak, jakby pchać na szpicę ADP.Jacky pisze:wole na srodku ataku Joveticia (choc mowicie, ze tam to on nie bardzoAle przeciez -> http://www.whoscored.com/Players/29072/
- Łukasz
- Juventino
Warto zwrócić uwagę, jaką notę dostał za jeden jedyny mecz w tym sezonie, kiedy przyszło mu grać z prawej strony ataku.alina pisze:Nie wiem co w tym linku ma przemawiać za ustawianiem Joveticia na szpicy. Ja tam widzę klasyczne cechy cofniętego napastnika: Dribbling, Long shots, Passing...a nie widzę plusów w postaci Aerial Duels, Headed attempts, Holding on to the ball.Jacky pisze:Łukasz pisze: On tam nie bardzo. To tak, jakby pchać na szpicę ADP.Ale przeciez -> http://www.whoscored.com/Players/29072/
Co niejako dowodzi, ze nie ma co kombinować z ustawianiem piłkarzy na pozycjach, gdzie nie czuja się najlepiej. Pojawiają się tu propozycje z gatunku 'oto moi ulubieni piłkarze. upchnijmy ich teraz jakoś w jednym skladzie'. Jeśli Jovetić, to nie Giovinco. Nie bardzo wiem, gdzie w tym całym 433 upchnąć Rossiego, bo są też takie propozycje. Z tego samego powodu może odejść Q.Łukasz pisze:Warto zwrócić uwagę, jaką notę dostał za jeden jedyny mecz w tym sezonie, kiedy przyszło mu grać z prawej strony ataku.alina pisze:Nie wiem co w tym linku ma przemawiać za ustawianiem Joveticia na szpicy. Ja tam widzę klasyczne cechy cofniętego napastnika: Dribbling, Long shots, Passing...a nie widzę plusów w postaci Aerial Duels, Headed attempts, Holding on to the ball.Jacky pisze:Ale przeciez -> http://www.whoscored.com/Players/29072/
- pumex
- Juventino
Ja jestem zdania, że nie ma sensu wymieniać kogoś, kto pasuje na solidnego rezerwowego na kogoś, kto tym rezerwowym jest obecnie i swoim poziomem raczej nie pozwoliłby na przeskok jakościowy. Kalou jest młodszy, zły nie jest, ale jak wymieniać Pepe, to na kogoś, kto naprawdę będzie robił różnicę przynajmniej przez kilka lat - takie jest moje zdanie.Jacky pisze:A gdyby zmienic Pepe na Kalou z Chelsea?
Lepiej Jovetic, niż Giovincoalina pisze:Jeśli Jovetić, to nie Giovinco.

- pablo1503
- Juventino
Aż wstyd się przyznawać, ale do tej pory nie oglądałem żadnego meczu Rossiego :oops: Wiem tyle, że jest napastnikiem, ale nie wiem dokładnie na jakiej gra pozycji w ataku. Pasowałby na szpicę do 4-3-3? Czy raczej to jest typowy napadzior do taktyki 4-4-2?alina pisze:Nie bardzo wiem, gdzie w tym całym 433 upchnąć Rossiego, bo są też takie propozycje. Z tego samego powodu może odejść Q.

- Castiel
- Juventino
Rossi to jedna wielka zagadka, a wydaje mi się, że Juve nie jest w tak dobrej sytuacji by móc sobie pozwolić na takie ryzyko. Zresztą to ile będzie kosztował będzie uzależnione od sytuacji klubu na koniec sezonu. Szczerze to wątpię by do nas trafił. Bardzo przydałby się nam stoper, który na dobre wygryzłby Bonucciego ze składu tak by ławka rezerwowych to max co może osiągnąć w Juve. Mi by bardzo pasowali w Juve Isla, Giovinco i Cavani, ale to nawet nie będę tego rozwijał...