Coppa Italia (1/2): JUVENTUS 2-2 Milan (1-2, 2-2)
- Corcky
- Juventino
A według mnie Del Piero prawie od początku tego sezonu był szykowany na Coppa Italia. We wszystkich dotychczasowych meczach tego pucharu grał w podstawie. Zagrał nawet na własną prośbę z Bologną. Miał wtedy szwy na głowie, ale poprosił Conte o zezwolenie na grę. Nie pamietam dokładnie, ale chyba grał cały mecz. Poza tym Alex wcale słabo nie gra w tym sezonie, by były przesłanki ku drastycznej obniżce siły naszego ataku. Z Del Piero jest sytuacja taka jak ze Storarim. W Coppa Italia mogą (:whistle:) sobie pograć . Tak myślę.
To oczywiście sprawia, że raczej wyjdziemy 3-5-2, a przynajmniej powinniśmy, żeby jako tako to wyglądało. W 4-3-3 Alex jest bezproduktywny.
Trudny mecz się szykuje. Stracona bramka i może zrobić się nerwowo.
To oczywiście sprawia, że raczej wyjdziemy 3-5-2, a przynajmniej powinniśmy, żeby jako tako to wyglądało. W 4-3-3 Alex jest bezproduktywny.
Trudny mecz się szykuje. Stracona bramka i może zrobić się nerwowo.

Alessandro Del Piero ole!
- stahoo
- Juventino
Zamiast 3-5-2, wyglądającego pewnie jakoś w ten deseń:
------------------storari-----------------
----caceres----bonucci----chiellini-----
licht----padoin---pirlo---marchisio--giac
--------------boriello--del piero---------
lepiej przesunąć Lichtsteinera do tyłu, i zagrać czyms podobnym do 4-4-2:
pepe---padoin--pirlo---marchisio
Takie moje zdanie
------------------storari-----------------
----caceres----bonucci----chiellini-----
licht----padoin---pirlo---marchisio--giac
--------------boriello--del piero---------
lepiej przesunąć Lichtsteinera do tyłu, i zagrać czyms podobnym do 4-4-2:
Takie moje zdanie

- Mate.G
- Juventino
Lichy po prostu jest obrońca i on nadaję się tylko do formacji z 4 na początku.
Mam przeczucie, że Conte zaskoczy i zagramy 4 3 3 z ADP
Mam przeczucie, że Conte zaskoczy i zagramy 4 3 3 z ADP
- zahor
- Juventino
Ja obstawiam bardzo nerwowy początek meczu - Milan z pewnością będzie się chciał rzucić do ataku od pierwszych minut i szybko wbić dwa gole, z kolei Juventus najpewniej postara się przetrzymać te szturmy i stopniowo przejmować inicjatywę albo chociaż szukać kontr. Jeżeli chodzi o samo widowisko, to powinno być naprawdę ciekawe, bo albo Juventus będzie się bronić skutecznie a Milan z minuty na minutę będzie atakować coraz większą liczbą graczy, ale goście dopną swego i wówczas zobaczymy Juventus w pełnym natarciu. Jedyne czego można się w tym względzie obawiać (oprócz oczywiście sędziego, który zabije widowisko) to taki scenariusz, że Milan szybko wbije na 1:0 i uspokoi grę, natomiast Juventus nie będzie się kwapić do ataków bo będzie to wynik dalej dający awans. Od tego momentu do jakiejś 60. - 70. minuty spotkanie może być dość nieciekawe.
Nie podejmę się typowania wyniku bo naprawdę ciężko cokolwiek przewidzieć. Nie zdziwi mnie zwycięstwo, porażka ani remis. Natomiast nie liczyłbym na to że jak Juventus wyeliminuje Milan z CI to chłopaki z Mediolanu się popłaczą i popadną w taką traumę, że z rozpędu przerżną Romą, Catanią i Fiorentiną. To tak nie działa.
) każąc każdemu z nich grać tam, gdzie czuje się najlepiej.
Nie podejmę się typowania wyniku bo naprawdę ciężko cokolwiek przewidzieć. Nie zdziwi mnie zwycięstwo, porażka ani remis. Natomiast nie liczyłbym na to że jak Juventus wyeliminuje Milan z CI to chłopaki z Mediolanu się popłaczą i popadną w taką traumę, że z rozpędu przerżną Romą, Catanią i Fiorentiną. To tak nie działa.
Marchisio jaki taki fałszywy półskrzydłowy to był temat przerabiany w poprzednim sezonie, niespecjalnie mu tam szło. Lepiej już moim zdaniem zagrać 4-3-fantazja, tzn. wystawić z przodu Del Piero, Pepe i któregoś z wysuniętych napastników (tylko kogostahoo pisze: pepe---padoin--pirlo---marchisio

- ewerthon
- Juventino
Cóż to za dziwoląg Stasiu? :shock: . Marchisio na lewej stronie już przerabialiśmy w zeszłym sezonie, był jeszcze bardziej niewidoczny niż w środku. Już bardziej prawdopodobne, że Padoin pójdzie na jego miejsce, przecież podobno zdarzało mu się tam grać.stahoo pisze:
Ja bym tego meczu nie lekceważył i wystawił w miarę optymalny skład.
- stahoo
- Juventino
No to zamień miejscami Marchisio z Padoinem 
Chodzi o to, że wolę 4-4-2 niż 3-5-2, a Pirlo raczej nie powinien w meczu w którym musimy bronić wyniku, grać w dwuosobowym środku pomocy (w sumie w żadnym meczu nie powinien tak grać)...

Chodzi o to, że wolę 4-4-2 niż 3-5-2, a Pirlo raczej nie powinien w meczu w którym musimy bronić wyniku, grać w dwuosobowym środku pomocy (w sumie w żadnym meczu nie powinien tak grać)...
- kosciu88
- Juventino
Jesli zagra Ibrahimovic a pewnie zagra to licze ze na srodku obrony zagra Chiellini, lubie ich pojedynki i frustracje cygana podczas meczu
.
Oby Alex zagral od pierwszej minuty.

Oby Alex zagral od pierwszej minuty.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Sorek21
- Juventino
Napiszę plusy pozwalające optymistycznie patrzeć na wynik meczu
1Buffon w swojej normalnej formie-klasa światowa
2 Powrót Chielliniego
3 Znòw gramy 4-3-3
4 Dobra forma Vidala i Pirlo
5 Przełamanie Marchisio
6 Mirek znów rządzi w przodzie
7 Podniesione morale zespołu po wysokiej wygranej
1Buffon w swojej normalnej formie-klasa światowa
2 Powrót Chielliniego
3 Znòw gramy 4-3-3
4 Dobra forma Vidala i Pirlo
5 Przełamanie Marchisio
6 Mirek znów rządzi w przodzie
7 Podniesione morale zespołu po wysokiej wygranej
- pablo1503
- Juventino
Mam nadzieję, że Antoś pójdzie po rozum do głowy i wyjdziemy w miarę optymalnym składem(czyt. bez Estiego i Borriello), bo nie można czuć się pewnie biorąc pod uwagę wynik z pierwszego meczu, tym bardziej, że Milan jest w gazie. Chciałbym zobaczyć 4-3-1-2:zahor pisze: wystawić z przodu Del Piero, Pepe i któregoś z wysuniętych napastników (tylko kogo) każąc każdemu z nich grać tam, gdzie czuje się najlepiej.
Storari; Lichtsteiner(zawieszony na inter, wiec niech gra), Caceres(jak wróci Barzagli, to znając życie, Martin pójdzie na ławkę, więc niech się jeszcze nacieszy), Chiellini, De Ceglie; Marchisio, Pirlo, Padoin; Giaccherini; Vucinić, Del Piero.
Albo
Storari; Lichtsteiner, Caceres, Chiellini, De Ceglie; Marchisio, Pirlo, Giaccherini; Del Piero; Vucinić, Quagliarella.
@UP Nie wiem, czy jest sens aż tak ryzykować przy wyniku 2:1

- AVE JUVE!!!
- Juventino
Zwyciestwo przyszlo w najlepszym momencie
Licze ze odprawimy Milan , bo ciezko miec inne nastawienie po zwyciestwie na SS . Ciekawi mnie tylko czy w PW bramki na wyjezdzie liczone sa podwojnie czy np po zwyciestwie 1:0 Milanu jest dogrywka czy przechodzimy ?

- pumex
- Juventino
Chyba każdy woli. Widzieliśmy, jak zespół był rozregulowany ciągłą zmianą taktyki i graniem tym nędznym 3-5-2. Zawodnicy nie wiedzieli, co ze sobą zrobić, nie łapali tego systemu, gra wyglądała cienko. Teraz, gdy zespół zaczyna przypominać sobie, jak się gra, to znowu mamy kombinować? 4-4-2 przynajmniej ćwiczone było w lecie i drużyna lepiej wygląda w tym ustawieniu. 3-5-2 to najgorszy pomysłstahoo pisze:Chodzi o to, że wolę 4-4-2 niż 3-5-2

- Inzaghi320
- Juventino
Celem jest awans do finału a jakim wynikiem mecz się zakończy to już sprawa drugo rzędna byle regulaminowym czasie gry :-D
A co do składu :
Storari-Lichy Caseres Kielon Cegła- Vidal Pirlo Marchisio- Elia Del Piero Mirko
A co do składu :
Storari-Lichy Caseres Kielon Cegła- Vidal Pirlo Marchisio- Elia Del Piero Mirko