Serie A (28): Fiorentina 0-5 JUVENTUS
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jak znam Conte to w tym meczu w podstawowej jedenastce znajdzie się miejsce i dla Bonucciego i dla Boriello. Warto też zmienić Vucinica, w końcu zagrał za dobrze w ostatnim meczu.
Żeby nie było, uważam, że jedyna i słuszna jedenastka to:
Buffon
Lichtsteiner - Caceres - Chiellini - De Ceglie
Vidal - Pirlo - Marchisio/Giaccherini
Del Piero/Pepe - Matri - Vucinic
ale jak mówię, Conte musi udowodnić, że przy wyborze podstawowej jedenastki kieruje się znanym tylko sobie, chorym schematem (bardzo często).
Żeby nie było, uważam, że jedyna i słuszna jedenastka to:
Buffon
Vidal - Pirlo - Marchisio/Giaccherini
Del Piero/Pepe - Matri - Vucinic
ale jak mówię, Conte musi udowodnić, że przy wyborze podstawowej jedenastki kieruje się znanym tylko sobie, chorym schematem (bardzo często).
- pumex
- Juventino
Takie informacje pojawiają się już od jakiegoś czasu. W sumie.. nie dziwi mnie to.alina pisze:1. W obronie zagra Caceres i Bonucci.
Nawet dobrze dysponowany Caceres może nie uratować nas od babola Bonucciego.alina pisze:W twoim newsie piszą też, ze Chiellini może wrócić na lewą obronę, bo Conte strasznie polubił Caceresa na środku. :shock:
Nie zrozumiem pomysłu z Chiellinim na lewej i z Bonuccim na środku. Bonucci to flet a nie obrońca, Chiellini natomiast ma zająć miejsce nieźle dysponowanego De Ceglie? Niezrozumiałe!
Tak jak pisze Szczypek, znając głupawą rotację Conte, nie zagra Vucinic (bo ostatnio nieźle się spisał) i szykowany będzie Borriello

- Eric6666
- Juventino
Moim zdaniem powienien w pierwszej jedenastce wyjść DP ( widać, że z Vuciniciem robią różnicę, a Mirko nie ma w ogóle grania z Matrim i Pepe) i często to ładnie wyglądało. Nie ma co się oszukiwać Pepe, Marchisio, nawet Pirlo ( ale w sumie co on ma robić skoro w ataku zero ruchu? Matri biega, ale nic to nie daje, bo mało się wystawia, mało próbuje szukać granicy spalonego itd.) w pomocy dałbym odpocząć komuś z dwójki Pirlo Marchisio, szczególnie ten drugi, który po mocnym początku spadł do formy sprzed roku, może ławka by zadziałała na niego? gra nieźle, ale może grać o wiele lepiej. Caceres w środku? tak! dzięki Bogu Jovetic ma nie grać, a Amauri jak wpadnie na Kielona to będzie to źle wyglądało, chociaż nie zdziwiłby się jakby brazylijczyk zaliczył mocny występ, bo widać chce coś udowodnić.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- annihilator1988
- Juventino
Szkoda mi Amauriego, bo jest zwyczajnie żałosny. Wymyślił sobie jakąś prywatną wendettę, której motywem przewodnim jest zmarnowanie przez włodarzy "Starej Damy" cudownej kariery El Magico :shock: Od wakacji było wiadome wszystkim, że dla Leśnego Dziada nie będzie miejsca w Turynie. Co do meczu, to liczę na dwa samobójcze trafienia Amauriego. Jedno niech pyknie z korony, a drugie zdobędzie korzeniem
Później rundka honorowa i do domciu. Do synka Hugo co go we wszystkim naśladuje.. 

- zahor
- Juventino
Do tej pory uważałem go za pazerną świnię, która po prostu chce wycisnąć z klubowej kasy tyle forsy, ile to tylko możliwe. Teraz zaczynam się zastanawiać czy on nie ma jakichś problemów z głową. Naprawdę w obecnej chwili facet nie ma żadnych profitów z tych głupot które wygaduje, może do niego faktycznie nie dotarło że ten kontrakt który podpisał z Juve to było jak los na loterii, może faktycznie wierzył w te 20 goli, w to przekonanie Conte do siebie i w to, że gdyby nie piraci... tfu, gdyby nie Juventus to obecnie byłby najlepszym piłkarzem globu.annihilator1988 pisze:Szkoda mi Amauriego, bo jest zwyczajnie żałosny. Wymyślił sobie jakąś prywatną wendettę, której motywem przewodnim jest zmarnowanie przez włodarzy "Starej Damy" cudownej kariery El Magico :shock: Od wakacji było wiadome wszystkim, że dla Leśnego Dziada nie będzie miejsca w Turynie.
warqula
A przeczytać co kolega raptem dwa posty (!!) wyżej napisał to już nie łaska? Tym bardziej że zacytowałem go w swojej wypowiedzi, będącej ostatnią w temacie.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2012, 22:34 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- warqula
- Juventino
Dzisiaj wypłynęła informacja przed meczem z Violą, że Amauri zapowiedział zdobycie bramki w tym meczu i pokonanie Juve, bo musi coś udowodnić wszystkim tym co przestali na niego stawiać w Turynie.
Juventus jak dyktator niepodzielnie panuje w Serie A, czy w przechodzącej kryzys lidze, ktoś rzuci wyzwanie Juve i będzie walczył do końca?
- @Maras@
- Juventino
No to ja nie wiem ale już co najmniej wczoraj można było o tym przeczytaćwarqula pisze:Dzisiaj wypłynęła informacja przed meczem z Violą, że Amauri zapowiedział zdobycie bramki w tym meczu i pokonanie Juve, bo musi coś udowodnić wszystkim tym co przestali na niego stawiać w Turynie.

Amauri może sobie pogadać (tyle mu zostało). Z tego co pamiętam to zabraknie w Violi Jovetica, więc jest to sporo osłabienie dla nich. Jeśli chodzi o nasz skład to najbardziej boli mnie to że Boriello może wyjść w podstawie a nie mogę zrozumieć także informacji o tym, że może Bonucci zagra na środku razem z Caceresem a Kielon wróci na lewą obronę (oczywistym jest że Bonuc powinien zasiąść na ławce a Kuczer normalnie zagrać na lewej obronie)...

- Dybala 4ever
- Juventino
Nie wiem czy uda mi się obejrzeć dzisiejszy mecz, więc mam gorącą prośbę. Napiszcie mi jakby co o wyniku na bieżąco, mój numer: 609931855, będę wdzięczny Juventini, Forza Juve! Obyśmy dziś wygrali
.

- Corcky
- Juventino
Buffon
Vidal - Pirlo - Marchisio
Pepe - Matri - Mirko
Pewnie takim składem wyjdziemy i uznam to za słuszną decyzję. Nie widzę za bardzo innych możliwosci. Alex na ławie, bo będzie szykowany na Milan. Choć w obliczu fizycznego regresu formy niektórych zawodników, chciałbym żeby jakąś szansę otrzymał Krasic.
Vidal - Pirlo - Marchisio
Pepe - Matri - Mirko
Pewnie takim składem wyjdziemy i uznam to za słuszną decyzję. Nie widzę za bardzo innych możliwosci. Alex na ławie, bo będzie szykowany na Milan. Choć w obliczu fizycznego regresu formy niektórych zawodników, chciałbym żeby jakąś szansę otrzymał Krasic.

Alessandro Del Piero ole!
- karosznurek
- Juventino
Mam nadzieję, że zagrają lepszy mecz niż poprzednie. Najlepiej z większą skutecznością. Obyśmy w końcu wygrali. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Gość
Ostatnio złego meczu nie grali wyjątkowo,lecz skuteczność katastrofalna !!
Pepe jeżeli będzie grał tak słabo,w 2 połowie bym go zmienił.Matri/Boriello zapewne jest 50/50 . Stawiam na Boriello , mam takie przeczucie..
Pepe jeżeli będzie grał tak słabo,w 2 połowie bym go zmienił.Matri/Boriello zapewne jest 50/50 . Stawiam na Boriello , mam takie przeczucie..
- czarny93
- Juventino
Mam nadzieję, że wreszcie przyjdzie skuteczność, bo jeszcze kilka remisów i będzie ciężko o wymarzone drugie miejsce. Dziś muszą być 3 punkty. Musze jakoś pogodzić mecz Juve z Asseco Resovią, bo złożyło się, że będą o podobnej porze 

DejW
- czarny93
- Juventino
DarekJuve pisze:Ostatnio złego meczu nie grali wyjątkowo,lecz skuteczność katastrofalna !!
Mecz nie był zły, ale weź pod uwagę fakt, że nie potrafiliśmy ukłuć najsłabszej obrony w lidze
DejW
- Dtmiu
- Katalończyk
Dzisiaj chyba nadchodzi mecz prawdy dla Juve. Zaliczka nad goniącą trójcą niestety coraz bardziej topnieje i powoli kończy się miejsce na błędy tj. remisy.
Swojego składu nie podam bo nie byłoby to nic odkrywczego. Byleby nie zagrało pewnych dwóch panów odpowiednio w obronie i na ataku i skład będzie optymalny. Mam nadzieję że Krasic dostanie swoje szanse, dawno go nie widziałem, może chłop się trochę odblokuje. Oczywiście mówię o wejściu z ławki.
Udinese gra z Napoli, a Lazio ma wyjazd więc warto wykorzystać okazję by znów osiągnąć jakąś pokaźniejszą przewagę nad goniącymi.
Swojego składu nie podam bo nie byłoby to nic odkrywczego. Byleby nie zagrało pewnych dwóch panów odpowiednio w obronie i na ataku i skład będzie optymalny. Mam nadzieję że Krasic dostanie swoje szanse, dawno go nie widziałem, może chłop się trochę odblokuje. Oczywiście mówię o wejściu z ławki.
Udinese gra z Napoli, a Lazio ma wyjazd więc warto wykorzystać okazję by znów osiągnąć jakąś pokaźniejszą przewagę nad goniącymi.