Ekstraklasa 2011/2012

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie mistrzem w sezonie 2011/2012?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 23:58

Problem Wisły to nie trener, tylko piłkarze. W POlsce najłatwiej zwolnić trenera... Zamiast wziąć za tyłek tych piłkarzy co beznadziejnie grają, posprzedawać ich, a w ich miejsce kupić piłkarzy z ambicja, wolą walki. Obrona i atak szwankują. Pareiko przestał być pewny, popełnia głupie błędy. Wzmocnienia są koniecznie. Pewnie Bitona, który wiele razy ratował pkt Wiśle nie wykupią... a gra taki drewniak Genkov...
Prawdziwy sprawdzian będzie z Lechem u siebie :).

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 00:14

francois pisze:
Cóż ten Moskal zawinił się pytam?
Trener z niego taki jak z piłkarzy ogranych na zachodzie..
Arcadio Morello pisze:. W POlsce najłatwiej zwolnić trenera...
W Polsce powiadasz, aby napewno mamy na to monopol... :think:

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 07:25

Też mnie dziwią te decyzje zarządu Wisły. Można się ze mną nie zgodzić ale w Legii przetrzymali trudny okres ze Skorżą (być może dlatego, że nie chcieli płacić za wynagrodzenie 2 trenerów :)) i myślę, że wyszło na dobre. Natomiast miałem takie wrażenie, że Wiśle nie szło źle, z drugiej strony, porażka z Koroną u siebie :doh:

Problem Wisły to wg mnie za dużo obcokrajowców i emerytów w składzie. Małecki też ma pewnie swój udział w tym "kryzysie".

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 11:26

Skorża był na wylocie i pewnie by wyleciał gdyby nie pieniądze, których nie było i na Skorżę i na Weissa, Walter powiedział ,że nie ma opcji by płacić Skorży za odejście, więc szybko się przeprosili( w stylu Lecha Poznań) i dali Skorży dalszy rok, a ten chyba ją wykorzystał mimo ,że zdarzały mu się podobne błędy jak w zeszłym roku, teraz zachwycamy się Legią a chwilę temu dostała od Górnika o_O Szczerze myślę ,że mecz rewanżowy ze Sportingiem był na "Jak się uda to fajnie" w tym momencie ogranie Śląska było dużo ważniejsze w szerszej perspektywie, ale myślę ,że Legia będzie grała raczej tak jak ze Śląskiem niż Górnikiem, zobaczymy jutro jak z poradzą sobie z ŁKS. Jeśli wszystko wypali szybko zapomnimy o Komorowskim Rybusie czy Borysiuku-faul musi być.

Co do Wisły, ciekawe ile meczów trenerem w Lechu będzie Rumak :P

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 17:34

valsir, mówisz o sytuacji pod koniec zeszłego sezonu kiedy faktycznie zarząd był o krok od zwolnienia ale warto też wspomnieć o tym jak fatalnie Skorża zaczął pracę z Legią. A jednak przetrzymali ten moment i moim zdaniem nie ma czego żałować.

Ja z ostateczną oceną Skorży na razie się wstrzymam, dużo będzie zależało od tego jak skończy ten sezon, ale ogólnie go lubię. Za odkurzenie Radovicia, wprowadzanie młodych do składu i poukładanie tej drużyny a przede wszystkim za fantastyczną grę w Lidze Europy należą mu się duże brawa.
valsir pisze:ciekawe ile meczów trenerem w Lechu będzie Rumak
No ciekawe, aczkolwiek ja mu sukcesu nie wróżę.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 21:48

Mietson pisze:valsir, mówisz o sytuacji pod koniec zeszłego sezonu kiedy faktycznie zarząd był o krok od zwolnienia ale warto też wspomnieć o tym jak fatalnie Skorża zaczął pracę z Legią. A jednak przetrzymali ten moment i moim zdaniem nie ma czego żałować.

Ja z ostateczną oceną Skorży na razie się wstrzymam, dużo będzie zależało od tego jak skończy ten sezon, ale ogólnie go lubię. Za odkurzenie Radovicia, wprowadzanie młodych do składu i poukładanie tej drużyny a przede wszystkim za fantastyczną grę w Lidze Europy należą mu się duże brawa.
valsir pisze:ciekawe ile meczów trenerem w Lechu będzie Rumak
No ciekawe, aczkolwiek ja mu sukcesu nie wróżę.
To będzie odpowiednik Conte w Juve, Guardioli w Barcy, Villasa-Boasa w Porto, i Sa Pinto w Sportingu, słowem - ikona, 100% Lechita. Mysle ze wyprowadzi ich z zapasci.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2012, 18:03

Lenczyk słynący z dobrego przygotowania drużyn pod względem fizycznym, zimą ewidentnie przesadził. Zawodnikom Śląska ewidentnie brakuje świeżości oraz wychodzi kombinowanie z taktyką. Zamiast szlifować w przerwie diament, który jesienią przynosił wymierne korzyści, zachciało się innowacji. Legia w chwili obecnej staje się faworytem do mistrzostwa.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 18:41

Legia wróci do Warszawy z trzema punktami, ale mecz był mocno przeciętny. Natomiast bramka Wolskiego - proszę siadać, podziwiać i klaskać. Mistrzostwo jak on się z piłką zawinął :bravo: Natomiast Ljuboi za zmarnowanie karnego należy się karny penis. Ja nie wiem co on chciał zrobić :doh:

Pięknego gola urwał też właśnie Zieńczuk. Zagłębie gra swoje ;)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 20:11

Dobrze, że Wolski gra w pierwszym składzie i nikt w Warszawie nie żałuje danej mu szansy. Może Smuda też się skusi (choć sam w to nie wierzę :/ ).
Póki co Novo i Blanco tylko rezerwowi :|

Wczorajsze mecze nie zadowoliły żadnej z grających stron. Szkoda zwłaszcza ŁKS-u, który wypuścił z rąk zwycięstwo.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 20:53

francois pisze:Póki co Novo i Blanco tylko rezerwowi :|
I bardzo dobrze. Pomijając fakt, że nie lubię "multi-kulti" to widać, że Skorża nie popełnia błędu z przeszłości kiedy to stawiał na drogich obcokrajowców nawet jak byli bez formy. Kucharczyk zagrał tak sobie ale Wolski był chyba piłkarzem meczu. Bramka faktycznie - przednia. Wolski powinien chyba dostać powołanie, zresztą Dyzma być może rozmyślał już nad tym bo pojawił się w Bielsku na meczu.

Dobry mecz na szczycie w piątek ale na miano frajera kolejki zasłużył chyba Mateusz Możdżeń, który miał 2 niezłe okazje na strzelenie gola (świetnie bronił Pareiko) i dostał 2 żółte kartki, najpierw za dyskusję z sędzią a potem za zupełnie zbędny faul. Lech wg mnie był lepszy w tym meczu i może gdyby nie grał w dziesiątkę to by wygrał? w każdym razie, ja się cieszę bo Lech i Wisła dzięki temu remisowi ciągle są daleko :)

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2012, 22:39

Pierwszy raz od bodajże 3 lat poszedłem dzisiaj obstawić wyniki. Postawiłem na kilka meczów i moim zdaniem dosyć ostrożnie. Niestety przed kilkunastoma minutami okazało się, że kupon mogę wyrzucić do kosza. Jednak sprawdziła się moja teoria, że nie ma co stawiać na drużyny, do których czuję się niechęć. I jak tu lubić Legie? :angry:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2012, 23:10

Przesłabe derby. Chyba najgorsze od dobrych paru lat. Kopanina na marnym poziome. Zmarnowane 90 minut.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2012, 23:33

deszczowy pisze:Przesłabe derby. Chyba najgorsze od dobrych paru lat. Kopanina na marnym poziome. Zmarnowane 90 minut.
Ty jestes zmarnowany i ... ... nastepnym razem pucuj sie do podbeskidzia kokocie.

Wiecie dlaczego przegralismy 0-0, bo Skorza wystawil 5 obroncow a nie 6 jak w Lizbonie i co tam ze rzeznik robi za defensywnego jak pilki do przodu nie umie kopnac. Ech. :/ :/ :/ pozdro z Bratyslavy

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 00:06

Mecz był niezły pod względem pozasportowym. Ze 20 zakazów poleci, za wtargnięcie na boisko, walkę z ochroną i spalenie szalików Polonii (epickie!) :) Szkoda chłopaków.

Ogólnie to brakowało wykończenia bo Polonia nie istniała. Nie wiem czy się nie należał karny pod koniec pierwszej połowy :think:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 00:41

Mietson pisze:
Ogólnie to brakowało wykończenia bo Polonia nie istniała. Nie wiem czy się nie należał karny pod koniec pierwszej połowy :think:
Za jaskólke Kucharczyka? :lol:

Nie przesadzajmy;)

Obrazek
ODPOWIEDZ