Mercato (2012-2014)
- Castiel
- Juventino
Można. Bo to nie są pieniądze Johna tylko pieniądze należące do firmy, a to już co innego. Jakby te pieniądze były prywatne Johna to to byłaby wtedy darowizna, a tak jedna firma pożycza drugiej.Ouh_yeah pisze: Poza tym - jak do cholery można mieć dług u swojego właściciela? Elkann płaciłby samemu sobie? To tylko obrót pieniędzy pomiędzy klubem a spółką.
- Filip
Widział ktoś video z całego treningu ? Czasami gdzieś je wrzucają, bardzo interesuje mnie gra Bouy'a ;-)alina pisze:Warto dodać, że Vidal i Pepe spędzili dzień na siłowni, po mikrourazach z ostatniego meczu, a w gierce 11 na 11 w skladach:De Rossi pisze:
Taki bonusik z wczoraj -vs.Kod: Zaznacz cały
Storari, Guano, Bonucci, Estigarribia, Elia, Marrone, Marchisio, Bouy, Giaccherini, Quagliarella, Matri
padł wynik 5-1.Kod: Zaznacz cały
Manninger, Magnusson, Caceres, De Ceglie, Lichtsteiner, Padoin, Pirlo, Krasic, Del Piero, Vucinic, Borriello
Qx2, Esti, Buoy, Marrone - Padoin
Gwiazdami treningu byli Bouy, Del Piero i Quagliarella.
http://juventiknows.com/sttbs-cronaca-j ... -13th-2012
- zahor
- Juventino
Wykrakałemzahor dwa dni temu pisze: Ale z drugiej strony prawdą jest że jeżeli prasa będzie nas zarzucać doniesieniami o zainteresowaniu, dajmy na to, Floro Floresem, Rodrigo Palacio i Emanuele Calaio, to raczej nie nastawiałbym się na przyjście Benzemy czy van Persiego

Mam nadzieję że to są informacje wyssane z palca bo w przeciwnym razie oznaczałoby to, że Marotta już na starość niczego się nie nauczy i trzeba mu podziękować. Kolejna zmiana która niby jest na plus (i marottofani będą mogli zapisać ją w kategorii "pozytywy") ale nie rozwiązuje żadnego problemu.
- pumex
- Juventino
Dokładnie.zahor pisze:Wykrakałem![]()
![]()
Mam nadzieję że to są informacje wyssane z palca bo w przeciwnym razie oznaczałoby to, że Marotta już na starość niczego się nie nauczy i trzeba mu podziękować. Kolejna zmiana która niby jest na plus (i marottofani będą mogli zapisać ją w kategorii "pozytywy") ale nie rozwiązuje żadnego problemu.
Jeśli Marotta sprowadziłby 2 bardzo dobrych zawodników realne podnoszących poziom ofensywy a do tego wymienił Quaga na Palacio przyklasnąłbym, bo taka wymiana sama w sobie byłaby ok. Problem, że po pierwsze w żadnym wypadku nie rozwiąże naszych problemów w ataku, po drugie na co nam zawodnik po 30-tce? Żebyśmy znowu po roku mieli problem? Palacio nie może być jednym z tych zbawiających naszą ofensywę, może być jedynie fajnym dodatkiem do dobrze przeprowadzonego mercato :!: Nie zbuduje się dobrego zespołu na 30-latkach, których co rusz będziemy wymieniać. To nie Sampdoria. 2-3 porządnych piłkarzy, za rok to samo i wtedy będziemy mogli oglądać wielki zespół. Ciekawe, czy Marotta jest w stanie to ogarnąć

- jaqb
- Juventino
w sensie, że słaby technicznie? chyba żartujesz, technicznie to jest poziom vucinicia, poza tym mało gra, a jest trzecim strzelcem unitedJacky pisze:DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.jaqb pisze:(od Drogby) wolałbym tego berbatova
- jakku1
- Juventino
Ale Palacio to wcale nie jest lepszy od Quaga ;/ Fajnie, ze strzela gole ale mowiac szczerze ostatnio swoja gra glowy nie urywa. Marnuje sytuacje, kiepsko podaje, gra schematycznie. Kiedy mial pilke w meczu przeciwko Nam od razu wiedzialem, ze za moment ja straci albo niedokladnie poda.
Palacio mnie cholernie nie przekonuje i juz wolalbym zeby zostal Quag. Jesli Marotta mysli, ze Rodrigo bedzie drugim Milito to musze go rozczarowac. Nie ten poziom.
Palacio mnie cholernie nie przekonuje i juz wolalbym zeby zostal Quag. Jesli Marotta mysli, ze Rodrigo bedzie drugim Milito to musze go rozczarowac. Nie ten poziom.
- pumex
- Juventino
jakku1, dlatego właśnie mówię o bezsensownym kombinowaniu Marotty. Oczywiście jest to na razie tylko gdybanie, bo nie wiadomo, ile jest prawdy w tych plotkach o Palacio
Gdzieś głęboko jest we mnie ukryta nadzieja, że nasz Boss w końcu pójdzie po rozum do głowy i zacznie budować wielką drużynę tak jak trzeba, jednak w tym przypadku ciężko tę nadzieję przekuć w wiarę.
Fajny news pojawia się dziś we włoskiej prasie: Inter chce sprowadzić Giovinco
Poza tym pisze się o 4-rech nazwiskach w kontekście wzmocnienia ataku Juve: Suarez, Dzeko, Tevez, Higuain. Nihil Novi
Gdzieś głęboko jest we mnie ukryta nadzieja, że nasz Boss w końcu pójdzie po rozum do głowy i zacznie budować wielką drużynę tak jak trzeba, jednak w tym przypadku ciężko tę nadzieję przekuć w wiarę.
Fajny news pojawia się dziś we włoskiej prasie: Inter chce sprowadzić Giovinco

- deszczowy
- Juventino
Waaaaas? :shock: Berba jest jednym z lepszych techników w ManU. Tyle, że na setkę to nawet Vucinić by go przescignał. Ale poza tym jest w wieku, powiedziałbym, rębny, także ja byłbym sceptyczny co do niego. Ale poza wszystkim to plota, jakich wiele.Jacky pisze:DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.
EDYTA
@Łukasz
Niektóre rzeczy lepiej wyglądają w pionie

Ostatnio zmieniony 15 marca 2012, 12:37 przez deszczowy, łącznie zmieniany 3 razy.
- Łukasz
- Juventino
Tyle że wszystko robi na stojąco.deszczowy pisze:Waaaaas? :shock: Berba jest jednym z lepszych techników w ManU.Jacky pisze:DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.
- mateusz6
- Juventino
Berba jest mega skuteczny. Z tego co mi wiadomo to kończy mu się kontrakt więc pewnie przyjdzie za free. Jeśli miałby przyjść zamiast np. Dzeko lub Higuaina, ale do tego przyszedłby Tevez/Suarez i Gio to ja byłbym bardzo zadowolony z takiego mercato.Łukasz pisze:Tyle że wszystko robi na stojąco.deszczowy pisze:Waaaaas? :shock: Berba jest jednym z lepszych techników w ManU.Jacky pisze:DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja sie tam na finansach nie znam. Po prostu kojarze takie info z lata, ze Exor udzial pozyczki Juve, ktora ten MUSI po czasie zwrocic, a nie ze DAJE nam pieniadze na transfery.Ouh_yeah pisze:Nie, żebym psuł Wam zabawę, ale Exor pożyczył tę kasę tylko dlatego, że zwiększenie kapitału klubu nie następuje z dnia na dzień i Marotta nie miałby jeszcze kasy na mercato.Jacky pisze:Dobranoc. W tym momencie chyba pryskaja wszystkie marzenia o sprowadzaniu gwiazd za 25+.kosciu88 pisze: Dobrze kojarzysz, wczoraj na C+ ogladalem magazyn ligi wloskiej to byla mowa o 95mln.
Exor udzielił również Juventusowi pożyczki w wysokości 70 milionów euro, której termin spłaty upływa 30 grudnia 2011 roku. Od 1 lipca turyński klub może swobodnie operować wspomnianą kwotą, a termin spłaty został ustalony tak, by nastąpił po planowanym zwiększeniu kapitału.
Poza tym - jak do cholery można mieć dług u swojego właściciela? Elkann płaciłby samemu sobie? To tylko obrót pieniędzy pomiędzy klubem a spółką.
Nie, technike to on moze i ma, ale w sensie tym, ze jak ja do pewnego momentu ogladalem mecze United (widocznie ogladalem pierwsza polowke pierwszej czesci sezonu, zanim to Dimitar zaczal strzelacjaqb pisze:w sensie, że słaby technicznie? chyba żartujesz, technicznie to jest poziom vucinicia, poza tym mało gra, a jest trzecim strzelcem unitedJacky pisze:DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.jaqb pisze:(od Drogby) wolałbym tego berbatova
Przed kazdym mercato byla taka nadzieja, dodatkowo podsycana informacjami to o Rossim, to o Aguero, a tu klops.pumex pisze:Gdzieś głęboko jest we mnie ukryta nadzieja, że nasz Boss w końcu pójdzie po rozum do głowy i zacznie budować wielką drużynę tak jak trzeba,
Coz, w kazdej formacji potrzebujemy wzmocnien, a ile bedzie kasy i checi, tego na razie nie wiemy. Naprawde Marotto apeluje do Ciebie o kogos kumatego z wolnego transferu.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- @Maras@
- Juventino
Chyba rzeczywiście Ferguson jednak chce zachować Pogbę w United i próbuje go przekonać choćby tym, że w 63 minucie (gdy w sumie jest już prawie przesądzone to że Manchester odpadnie z LE) wpuścił Pogbę na boisko. Ponoć w ciągu tygodnia ma się wyjaśnić sprawa tego zawodnika (czy odejdzie za darmo - prawdopodobnie do nas - lub zostanie w United)...

- rosomak
- Juventino
Moze Raiola sie dogadal z Juve na taki maly teatrzyk?
po to zeby ferguson dal mu porzadny kontrakt i sklad?
My dostalismy Boyua , w pomocy , w srodku jest tloczno, niby mialby swoich dwoch mlodziakow na ta sama pozycje do tego samego klubu dawac?
przy takiej konkurencji?
zastanawia mnie to.
My dostalismy Boyua , w pomocy , w srodku jest tloczno, niby mialby swoich dwoch mlodziakow na ta sama pozycje do tego samego klubu dawac?
przy takiej konkurencji?
zastanawia mnie to.
- @Maras@
- Juventino
Może i masz racjęrosomak pisze:Moze Raiola sie dogadal z Juve na taki maly teatrzyk?
przy takiej konkurencji?
zastanawia mnie to.