Mercato (2012-2014)
- Donnie
- Juventino
Ja stawiam, że wzmocnieniem na lewą stronę będzie Giovinco i nikt więcej. Mały będzie bił się z Mirkiem o pierwszy skład. Poważniejszego wzmocnienia, jeśli już o takim mówimy, spodziewałbym się w kontekście prawej strony.
Ciekawe jak w przyszłym sezonie będzie wyglądać sytuacja Appelta i Bouya
Czy będą na stałe włączeni do pierwszej drużyny?
W letnim mercato liczę na dwa, trzy na prawdę porządne wzmocnienia plus pozbycie się tzw. szrotu (głównie mam tu na myśli naszych niektórych pseudoskrzydłowych i Bonucciego, o ile znajdziemy kogoś taniego na jego miejsce).
Ciekawe jak w przyszłym sezonie będzie wyglądać sytuacja Appelta i Bouya

W letnim mercato liczę na dwa, trzy na prawdę porządne wzmocnienia plus pozbycie się tzw. szrotu (głównie mam tu na myśli naszych niektórych pseudoskrzydłowych i Bonucciego, o ile znajdziemy kogoś taniego na jego miejsce).
- bramek
- Juventino
Zwalanie całego zła tego świata na Leosia jest lekko mówiąc przegięciem pały.
Jeżeli wzmocnimy atak, i pozyskamy ludzi którzy będą strzelać wtedy te 4-5 błędów Leosia na sezon nie będzie aż tak boleć. Jasne jest że teraz już nie będzie wielkich roszad, a piorytetem jest atak. Więc ja bym był zadowolony za Gio + "TOP" + środkowy pomocnik, a wtedy bym dopiero się martwił o Leosia i spółkę
Jeżeli wzmocnimy atak, i pozyskamy ludzi którzy będą strzelać wtedy te 4-5 błędów Leosia na sezon nie będzie aż tak boleć. Jasne jest że teraz już nie będzie wielkich roszad, a piorytetem jest atak. Więc ja bym był zadowolony za Gio + "TOP" + środkowy pomocnik, a wtedy bym dopiero się martwił o Leosia i spółkę
- De Rossi
- Juventino
Jasne, że Bonucci nie jest winny, że nie strzelamy bramek. Ale w wielkim klubie, a takim chce być Juventus, nie ma miejsca dla takiego gracza jak Bonucci, szczególnie na tak ważnej pozycji jak środek obrony.
Taki bonusik z wczoraj -
Chiellini, Barzagli, Caceres ................................................................................................. Glik.................................................... Simone Loria ......................................................................................................................................................... Bonucci.
Taki bonusik z wczoraj -
Chiellini, Barzagli, Caceres ................................................................................................. Glik.................................................... Simone Loria ......................................................................................................................................................... Bonucci.
Ostatnio zmieniony 14 marca 2012, 19:24 przez De Rossi, łącznie zmieniany 4 razy.

- Mate.G
- Juventino
Ja patrząc na wcześniejszą pracę Marotty podejrzewam, że ten pan sprowadzi jakiegoś Brazola (Damiao) Włocha (Giovinco).
Resztę ciężko przewidzieć ale liczę na wzmocnienie ataku środka obrony i lewej obrony. + jakiś młodziak Pogba
Btw:
Lewandowskiemu nie podoba się nowy kontrakt od Borusi
chcielibyście go w Juve za free ?
Resztę ciężko przewidzieć ale liczę na wzmocnienie ataku środka obrony i lewej obrony. + jakiś młodziak Pogba
Btw:
Lewandowskiemu nie podoba się nowy kontrakt od Borusi

chcielibyście go w Juve za free ?
- Virgil
- Juventino
Gwiazdy to różnie są interpretowane przez nasze szefostwo.
Dlatego myślę, że jak już pisałem wydaje mi się , że możliwy jest "
- Giovinco
- Ramirez
- Dzeko/Higuain/Suarez
- Nesta
+ ewentualnie lewy defenosor, ale taka trójka do ataku zagwarantowałaby gwarancję na lata, Giovinco walczył z Vucinicem o skład, a Matri byłby idealnym rezerowym.
+ jacyś juniorzy np. Leali, Pogba(chociaż to wydaje się sprawa zakończona)
Na takie transfery banku nie rozbijemy.
Chciałbym kogoś do pomocy, ale jeżeli to sciągniemy jakiś młody talent za małą kasę.
Dlatego myślę, że jak już pisałem wydaje mi się , że możliwy jest "
- Giovinco
- Ramirez
- Dzeko/Higuain/Suarez
- Nesta
+ ewentualnie lewy defenosor, ale taka trójka do ataku zagwarantowałaby gwarancję na lata, Giovinco walczył z Vucinicem o skład, a Matri byłby idealnym rezerowym.
+ jacyś juniorzy np. Leali, Pogba(chociaż to wydaje się sprawa zakończona)
Na takie transfery banku nie rozbijemy.
Chciałbym kogoś do pomocy, ale jeżeli to sciągniemy jakiś młody talent za małą kasę.
- pumex
- Juventino
Święte słowa. Wstyd mi, że kiedyś broniłem Bonucciego. Ten patałach nie powinien mieć miejsca nawet na ławce. Na niej powinni siedzieć piłkarze, którzy również potrafią coś dać drużynie, a Bonucci nie oferuje nic, poza kiksami podnoszącymi ciśnienie kibicom. Szkoda, że Amauriego godnie zastępuje Borriello a mimo braku Motty dalej widzimy mamrę w obronieDe Rossi pisze:Jasne, że Bonucci nie jest winny, że nie strzelamy bramek. Ale w wielkim klubie, a takim chce być Juventus, nie ma miejsca dla takiego gracza jak Bonucci, szczególnie na tak ważnej pozycji jak środek obrony.

- rufi8
- Juventino
No i masz babo placek, dopiero co o nim wspomniałem i już zainteresował się nim Wenger http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html :-D . Fajnie byłoby wzmocnić się nim i drugim grajkiem Montpellier - Giroudem. Ale to tylko moje wishful thinking
- bramek
- Juventino
Wszystko się zgadza, tylko że my przestaliśmy być wielcy razem z Cacliopoli, i wbrew pozorom z każdym rokiem byliśmy coraz dalej od powrotu do elity. Nie da się przeskoczyć pewnych rzeczy, jak i nie da się od razu zbudować wielkiej drużyny mając nawet kupę milionów do wydania.
Chodzi mi o to że Leoś jest najmniejszym problemem. Jednak gdyby udało się załatwić tanio fajnego grajka na jego pozycję. To oczywiście bierzemy go i sprzedajemy Leosia.
Jednak zastąpieniem Leosia np. Nestą , to sry ale to jest krok w tył a nie w przód.
Chodzi mi o to że Leoś jest najmniejszym problemem. Jednak gdyby udało się załatwić tanio fajnego grajka na jego pozycję. To oczywiście bierzemy go i sprzedajemy Leosia.
Jednak zastąpieniem Leosia np. Nestą , to sry ale to jest krok w tył a nie w przód.
- Virgil
- Juventino
Chyba żartujesz, Nesta w wieku 36 lat jak jest zdrowy to świetny, bezbłędny obrońca. Nie jest gigantem nie do przejścia jak kilka lat temu , ale to nadal bardzo wysoka półka. Jego problem w Milanie to kontuzje. Ale jako rezerwowy grający kilka-kilkanaście meczów w sezonie + wchodzący na końcówki np. aby uspokoić grę bije Bonucciego o kilka klas. W perspektywie LM szczególnie.bramek pisze:Wszystko się zgadza, tylko że my przestaliśmy być wielcy razem z Cacliopoli, i wbrew pozorom z każdym rokiem byliśmy coraz dalej od powrotu do elity. Nie da się przeskoczyć pewnych rzeczy, jak i nie da się od razu zbudować wielkiej drużyny mając nawet kupę milionów do wydania.
Jeżeli mam wzmocnić atak weźmy na 2 lata Neste. Za rok zainwestujemy w obrońcę do pierwszego składu. Para Chellini-Barzargli + Nesta/Caceres na rezerwie to bardzo solidny zestaw.
- Virgil
- Juventino
ale co to argument, skoro Nesta miałby być sprowadzony jako back-up dla pary środkowych. Ilość rozegranych meczów nie ma znaczenia. Klasa i umiejętności mają.bramek pisze:Spójrz na ilość rozegranych meczy Leosia w tym sezonie , dodaj do tego jeszcze LM i w tym momencie sam sobie odpowiedziałeś dlaczego transfer Nesty jest krokiem w tył.
Warto dodać, że Vidal i Pepe spędzili dzień na siłowni, po mikrourazach z ostatniego meczu, a w gierce 11 na 11 w skladach:De Rossi pisze:Jasne, że Bonucci nie jest winny, że nie strzelamy bramek. Ale w wielkim klubie, a takim chce być Juventus, nie ma miejsca dla takiego gracza jak Bonucci, szczególnie na tak ważnej pozycji jak środek obrony.
Taki bonusik z wczoraj -
Kod: Zaznacz cały
Storari, Guano, Bonucci, Estigarribia, Elia, Marrone, Marchisio, Bouy, Giaccherini, Quagliarella, Matri
Kod: Zaznacz cały
Manninger, Magnusson, Caceres, De Ceglie, Lichtsteiner, Padoin, Pirlo, Krasic, Del Piero, Vucinic, Borriello
Qx2, Esti, Buoy, Marrone - Padoin
Gwiazdami treningu byli Bouy, Del Piero i Quagliarella.
http://juventiknows.com/sttbs-cronaca-j ... -13th-2012
- Arbuzini
- Juventino
Nigdy nie wiadomo, jak to z zawodnikami sprowadzonymi z Francji będzie. Z tego grona Nkoulou jest moim faworytem, potem Yanga, resztę kojarzę po łepkach, ale grają w pierwszym składzie drużyn, które mają najlepsze obrony w lidze. Odnośnie zawodnika OM to ma dopiero 22 lata, a jest podstawowym obrońcą Kamerunu. W dodatku to jego już czwarty sezon ligowy i zawsze był zawodnikiem pierwszej jedenastki! Zagrał też na Mistrzostwach Świata, a teraz nabiera doświadczenia w LM. To jest bardzo ciekawy materiał na zawodnika Juventusu. Marsylia prawdopodobnie nie załapie się do pucharów więc będą potrzebowali piniądza.pumex pisze:Nie będę udawał, że znam tych wszystkich gostków i że regularnie oglądam ich grę. Ale czy to są tacy zawodnicy, na takim poziomie, którzy wystarczyłby do tego, żebyśmy za rok czy dwa znowu nie szukali kolejnego obrońcy?!Arbuzini pisze:(Yanga-Mbiwa, Lovren, Nkoulou, Sane), czy bardziej doświadczonych, tj. Chedjou.
Wczoraj ten Nkoulou wydawał się niezły, ale czy zagwarantowałby spokój i stabilność w formacji obronnej?![]()
Nie, ale jarają się tym zawodnikiempumex pisze:Coś ostatnio pisało się, że opcją na lewą stronę może być Fabian Monzon z Nicei. Kojarzysz gościa, Arbuzini?

Możliwe, nie ogarniam, co oni tam w City robiąJacky pisze:Ja se mysle, ze to po prostu taka rotacja Mancio, ktory jakis czas daje grac Clichy'emu,, po czym jakis czas jest kolej Kolarova, wiec szans na niego nie ma. Oczywiscie jesli kontuzje nie wchodza w gre.Arbuzini o Kolargolu pisze:Jego sytuacja w City wcale nie jest taka kolorowa. Pograł trzy mecze z rzędu i znowu Clichy wrócił do składu.

Swoją drogą - Clichy za niecałe 8 mln E... Świetny deal.
Brawo za te słowa rozsądku!De Rossi pisze:Giovinco potrafi dobrze dośrodkować. Giovinco za Ranieriego stwarzał konkretne zagrożenie swoimi wrzutkami. Giovinco asystował, mimo, że grał mało. Giovinco nie powinno się stawiać w jednym ciągu z Esti, Krasiciem, Pepe, bo to nie jest jeździec bez głowy. (oczywiście z Camorem też nie)zahor pisze:od czasów Camoranesiego nie było w Juve skrzydłowego, który by umiał regularnie dobrze dośrodkowywać i stwarzać konkretne, nieustające zagrożenie. Wiecznie tylko jacyś goście od robienia wiatru typu Giovinco, Estigarribia, Krasić, Pepe itp.
Nie, nie jestem fanem Giovinco, ale widzę jego dobre cechy. I tak - chciałbym go w Juventusie na przyszły sezon. Do obsadzenia z przodu są 3 pozycje, oprócz Giovinco mamy jeszcze środek ataku i prawą stronę, więc jego przyjście nie wyklucza dołączenia świetnych graczy, stąd też prosiłbym nie traktować go jako zła. Giovinco/Vucinić-?-?. Chociaż i tak uważam, że rozmawiać o mercato w marcu nie ma sensu.

A rozmawiać jest sens. Tak samo, jak palić papierosy, pić piwo i skakać na bungie

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dobranoc. W tym momencie chyba pryskaja wszystkie marzenia o sprowadzaniu gwiazd za 25+.kosciu88 pisze:Dobrze kojarzysz, wczoraj na C+ ogladalem magazyn ligi wloskiej to byla mowa o 95mln.Jacky pisze:Tylko ile? Nie zapominajmy, ze mamy w Exorze czy tam u Fiata dlug iles dziesiat mln. Euro - dobrze kojarze?blackadder pisze:er"]Pieniądze na transfery na pewno są,
A tak nawiasem mowiac: jak myslicie ile milionow bedzie mial Marotta do dyspozycji?
Znowu nie trafia na pustajakku1 pisze:Torresy

Ahh, gdyby Didier byl chociaz 3 lata mlodszy... Ale podejrzewam, ze bedac w wieku 34/35lat nadal mialby skilla, ze moglby nam wygrywac mecze z ogórami podczas ktorych czesto-gesto nam nie idzie (cos a'la Zlatan w Milanie).blackadder pisze:Ja tam Sebe i Didiera brałbym teraz w ciemno.
DREWNIAK niesamowity. Mega, ale to mega drewniasty.jaqb pisze:(od Drogby) wolałbym tego berbatova
...chyba na 2-3 mecze :roll:bramek pisze:Jeżeli wzmocnimy atak, i pozyskamy ludzi którzy będą strzelać wtedy te 4-5 błędów Leosia na sezon
Panowie na C+ mowili, ze interesuja sie nim bogatsze kluby niz Juve...Virgil pisze:- Ramirez
Ad. Nkoulou - on dopiero co przyszedl do OM, wiec na pewno nie odejdzie w nadchodzacym oknie. Dwa: non EU. Ale faktycznie grywa sporo.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie, żebym psuł Wam zabawę, ale Exor pożyczył tę kasę tylko dlatego, że zwiększenie kapitału klubu nie następuje z dnia na dzień i Marotta nie miałby jeszcze kasy na mercato.Jacky pisze:Dobranoc. W tym momencie chyba pryskaja wszystkie marzenia o sprowadzaniu gwiazd za 25+.kosciu88 pisze:Dobrze kojarzysz, wczoraj na C+ ogladalem magazyn ligi wloskiej to byla mowa o 95mln.Jacky pisze:Tylko ile? Nie zapominajmy, ze mamy w Exorze czy tam u Fiata dlug iles dziesiat mln. Euro - dobrze kojarze?
Exor udzielił również Juventusowi pożyczki w wysokości 70 milionów euro, której termin spłaty upływa 30 grudnia 2011 roku. Od 1 lipca turyński klub może swobodnie operować wspomnianą kwotą, a termin spłaty został ustalony tak, by nastąpił po planowanym zwiększeniu kapitału.
Poza tym - jak do cholery można mieć dług u swojego właściciela? Elkann płaciłby samemu sobie? To tylko obrót pieniędzy pomiędzy klubem a spółką.