Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2012, 15:23

Popaprańcom i ich ziomalom udało się zapobiec kontroli NIK w KRRiT. http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/a ... trwam.html
Jestem dziwnie pewien, że afera związana z TS dla Ziobry i Kaczyńskiego ma przyćmić dzisiejsze wydarzenia ws. koncesji dla TV Trwam. Podobne zachowania można było zaobserwować kilka miesięcy temu, gdy informacja o planach wydłużenia okresu pracy była równie nagłaśniana co palący trawkę Palikot. I tak, w zamian opozycyjny głos w mediach będziecie mogli sobie obejrzeć kanał z kreskówkami :bravo: Btw, od września nie ma lekcji religii, a ani etyki w szkołach. Chyba, że jst pokryją koszt ich prowadzenia. Widać chcą zrobić ze społeczeństwa bezmózgie, posłuszne bydło. Chociaż śmiem twierdzić, że w Polsce nie jest to żadną sztuką.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 marca 2012, 15:46

Zapomniałeś dodać, że tej TV nikt nie ogląda.

~Btw, Ładu i składu nie ma twoja wypowiedź. Źródło? Kto ma pokryć te koszty też nie napisałeś.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2012, 18:18

alina pisze:Zapomniałeś dodać, że tej TV nikt nie ogląda.

~Btw, Ładu i składu nie ma twoja wypowiedź. Źródło? Kto ma pokryć te koszty też nie napisałeś.
Cóż, może to co napisałem jest zbyt zagadkowe/skomplikowane i dlatego masz wrażenie, że coś jest nielogiczne. Wbrew groteskowym zarzutom, wytłuszczę Ci jak się mają sprawy TS do TV Trwam. Mianowicie: mają one na celu deprecjację ważniejszych spraw. Jak np. pluralizm polityczny w mediach. Dlatego też powiązałem te dwa wątki. Przy okazji, zastanów się jeśli zarzucasz komuś nie podanie istotnych informacji. Bo chyba użyłem skrótu jst -jednostki samorządu terytorialnego, mówiąc o podmiotach odpowiedzialnych za finansowanie potencjalnych lekcji. Źródło? https://www.google.pl/ Tyle pomogę. Wystukaj sobie. Wierzę, że znasz "wujka googla"

Edit
Daj znać jak tam ogólnopolskie mistrzostwa z gramatyki
Edit 2
"Gupi" jesteś :wink: Nie na środku obrony, a na lewej stronie, w dodatku miałby asekuracje w postaci defensywnego lewoskrzydłowego. A mnie dziwi pycha u ludzi, którzy starali się bronić Boriello tylko dlatego, że rozegrał 1 przeciętne spotkanie, gdzie pozostałe mecze, w których brał udział Marco były w wykonaniu Włocha żałośnie słabe. To co alina, trzymamy w kciuki, żeby Conte przekonał Giuseppe do wykupu tego bombardiera? :wink: Prosiłeś o źródło w sprawie wspomnianej przez Ciebie kwestii finansowania lekcji religii. Oto i ono: http://www.wprost.pl/ar/309733/MEN-juz- ... e-religii/
Edit 3
Sorry, że cały czas edytuje, ale nasunęło mi się takie pytanie. Dlaczego odrzucono pomysł weryfikacji pracy KRRiT przez NIK, jeżeli z tego co nakreśliłeś wina stoi po stronie Rydzyka i jego ludzi? Gdyby mieli czyste rączki nie broniliby się nogami i rękami przed ekspertyzą z zewnątrz
Ostatnio zmieniony 14 marca 2012, 21:27 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 5 razy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2012, 19:46

annihilator1988 pisze:

Cóż, może to co napisałem jest zbyt zagadkowe/skomplikowane i dlatego masz wrażenie, że coś jest nielogiczne. Wbrew groteskowym zarzutom, wytłuszczę Ci jak się mają sprawy TS do TV Trwam. Mianowicie: mają one na celu deprecjację ważniejszych spraw. Jak np. pluralizm polityczny w mediach. Dlatego też powiązałem te dwa wątki.
1. Traktowanie TV Trwam jako Radia Wolna Europa jest nieco zabawne.
2. TV Trwam nadaje sobie spokojnie satelitarnie i przez kablówkę. Pochwal się wynikami oglądalności tej ostoi demokracji.
3. Rydzyk może się ubiegać o koncesję w kolejnym multipleksie...jak już komornikowi uda się ściągnąć te 5 tys zł :lol:
4. Nie ma pluralizmu w mediach, a Terlikowski czy Semka zapraszani do każdego programu :smile:
annihilator1988 pisze:Przy okazji, zastanów się jeśli zarzucasz komuś nie podanie istotnych informacji. Bo chyba użyłem skrótu jst -jednostki samorządu terytorialnego, mówiąc o podmiotach odpowiedzialnych za finansowanie potencjalnych lekcji. Źródło? https://www.google.pl/ Tyle pomogę. Wystukaj sobie. Wierzę, że znasz "wujka googla"
Wujek google mówi mi, ze "Państwo nadal będzie płacić za lekcje religii w szkołach". Dlatego najzwyczajniej w świecie pytam o źródło. Juz pomijając, że regulamin wymaga ich podawania. Wolisz się nadymać i mędrkować, twoja sprawa.

Rzeczywiście, gdzieś tam się ukryło "jst". Wybacz.

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... l?cookie=1

Dziwi mnie ta pycha u kogoś, kto ma pomysły typu De Ceglie na środku obrony. :lol:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2012, 21:39

alina pisze: Dziwi mnie ta pycha u kogoś, kto ma pomysły typu De Ceglie na środku obrony. :lol:
Powiedział wielbiciel Bonucciego.
alina pisze: 2. TV Trwam nadaje sobie spokojnie satelitarnie i przez kablówkę. Pochwal się wynikami oglądalności tej ostoi demokracji.
Wspaniały argument. Może niech PoloTV ponadaje spokojnie satelitarnie i przez kablówkę, a następnie porównamy wyniki oglądalności?
alina pisze: 3. Rydzyk może się ubiegać o koncesję w kolejnym multipleksie...jak już komornikowi uda się ściągnąć te 5 tys zł
4. Nie ma pluralizmu w mediach, a Terlikowski czy Semka zapraszani do każdego programu
Strasznie zabawny jesteś. Może niech komornik zajmie tego słynnego maybacha?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 08:17

a) Nikt nie ogląda? A możesz podać źródło tej rewelacyjnej informacji? Najlepiej takie, żeby można było porównać oglądalność TV Trwam z innymi kanałami...

b) Nie podzielam Twojego zdania na temat wypowiedzi Annihilatora. Wypowiedź jest skondensowana, acz przejrzysta.

c) Dla zapewnienia większej komunikatywności postanowiłem podzielić moją wypowiedź na podpunkty. Mam nadzieję, że pozwoli Ci to w pełni ją zrozumieć.

d) Jeżeli PiS i PO będą razem współpracować w sprawie uwolnienia zawodów, i coś z tego wyjdzie, to będę naprawdę pod wrażeniem. Ciekaw też jestem, na ile będzie to realne uwolnienie zawodów, a na ile jakieś półśrodki które tylko pozornie rozwiążą problem...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 17:03

@annihilator - fajnie by było jakbyś zszedł z ambony (jak wspomniał arbuzini w temacie mercato, "warto rozmawiać"). twoje ulubione stwierdzenia to "wytłumaczę ci", "weź sobie kogoś, do odszyfrowania, jak nie rozumiesz", "chłopcze", "źródła? a sam se znajdź".
annihilator1988 pisze:A mnie dziwi pycha u ludzi, którzy starali się bronić Boriello tylko dlatego, że rozegrał 1 przeciętne spotkanie, gdzie pozostałe mecze, w których brał udział Marco były w wykonaniu Włocha żałośnie słabe. To co alina, trzymamy w kciuki, żeby Conte przekonał Giuseppe do wykupu tego bombardiera? :wink:
Nie widzę sensu merytorycznej rozmowy z kims, kto twierdzi, ze "wszystko co z Romy jest szrotem".

Uszczypliwości średnio trafione, bo ja wolę Matriego w pierwszym składzie, poszukaj sobie. Wybacz, ze się nie poddam peer pressure gnojenia kolesia, za to, że Conte go wpuścił na boisko.
annihilator1988 pisze:Prosiłeś o źródło w sprawie wspomnianej przez Ciebie kwestii finansowania lekcji religii. Oto i ono: http://www.wprost.pl/ar/309733/MEN-juz- ... e-religii/
Wreszcie. No i widzisz, okazuje się, ze jednak lekcje będą finansowane. Fałszywy alarm, kolejny raz.

@Lypsky - Bonucci, Maybach. Merytorycznie.

Skoro już się włączyłeś i chyba kojarzysz co się dzieje na Węgrzech, to opowiedz nam historię z koncesją dla opozycyjnego Klubrádió.

Wiking pisze:
a) Nikt nie ogląda? A możesz podać źródło tej rewelacyjnej informacji? Najlepiej takie, żeby można było porównać oglądalność TV Trwam z innymi kanałami...
Zasięg - 9mln
Śr oglądalność w 2011 - 6 tys.
Udział w rynku - 0,1 %
Miejsce wg popularności - ~80.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 18:17

alina pisze: @Lypsky - Bonucci, Maybach. Merytorycznie.
Powiedział mistrz merytorycznej dyskusji :lol: Jak powiedziałem,niech PoloTV ponadaje spokojnie satelitarnie i przez kablówkę, a następnie porównamy wyniki oglądalności.
alina pisze:Skoro już się włączyłeś i chyba kojarzysz co się dzieje na Węgrzech, to opowiedz nam historię z koncesją dla opozycyjnego Klubrádió.
Rozmawiamy o TRWAM, a Ty mi wyskakujesz z Węgrami? Ja o zupie, Ty o dupie.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 20:39

alina pisze:
annihilator1988 pisze:Prosiłeś o źródło w sprawie wspomnianej przez Ciebie kwestii finansowania lekcji religii. Oto i ono: http://www.wprost.pl/ar/309733/MEN-juz- ... e-religii/
Wreszcie. No i widzisz, okazuje się, ze jednak lekcje będą finansowane. Fałszywy alarm, kolejny raz.
Ależ tam jest dokładnie to, o czym pisał wyżej Annihilator. Kwestia finansowania przez jst.
Przeczytaj to, co w linku, dla uproszczenia zacytuję Annihilatora:
Btw, od września nie ma lekcji religii, a ani etyki w szkołach. Chyba, że jst pokryją koszt ich prowadzenia.
alina pisze:
Wiking pisze:
Zasięg - 9mln
Śr oglądalność w 2011 - 6 tys.
Udział w rynku - 0,1 %
Miejsce wg popularności - ~80.
Prosiłem o źródło, jak widać w przytoczonym przez Ciebie cytacie. Się nie doczekałem. Ale możesz spróbować naprawić swój błąd, zamiast wypominać innym niepodawanie źródeł.

O Twoim węgierskim wyskoku aż szkoda się wypowiadać :roll:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 20:46

alina pisze: Uszczypliwości średnio trafione, bo ja wolę Matriego w pierwszym składzie
1.Bo taki miały mieć wydźwięk, potraktuje je jako takie przyjacielskie szturchnięcie, klepnięcie :wink: Przypominam, że to samo zrobiłeś oceniając moje rozważania nad systemem 3-5-2 i roli Paolo w tym wariancie gry, także nie spinaj tak mocno zwieraczy :D

2.Mógłbyś zapodać źródło, z którego korzystałeś podając informacje w sprawie TV Trwam (tj.Zasięg - 9mln, Śr oglądalność w 2011 - 6 tys,Udział w rynku - 0,1 %,Miejsce wg popularności - ~80). Z czystej ciekawości chciałbym porównać te dane z wynikami innych stacji.

3.Mówisz fałszywy alarm. Masz prawo tak uważać, jednak nie zastanawia Cię jedna rzecz? To, że za czasów rządu PO-PSL szczególnie rozwinął się partykularyzm. ACTA, podwyższeniewieku emerytalnego bez należytych zabezpieczeń socjalnych, itd, itd.

4.Co do mojej pychy, to postaram się zejść z tej "ambony", jeżeli Ty przestaniesz naśmiewać się, bądź bezsensownie krytykować inne osoby. Dla przykładu, "zjechałeś Bartka88 jedynie za to, że swoją wypowiedź zakończył pytaniem: "Co o tym sądzicie?" Jeżeli nie podobał Ci się ten post, to trzeba było go zignorować, a nie starać się wdeptać chłopaka w ziemię.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 21:27

Lypsky pisze:
Powiedział mistrz merytorycznej dyskusji :lol: Jak powiedziałem,niech PoloTV ponadaje spokojnie satelitarnie i przez kablówkę, a następnie porównamy wyniki oglądalności.
Obrazek
Lypsky pisze:
alina pisze:Skoro już się włączyłeś i chyba kojarzysz co się dzieje na Węgrzech, to opowiedz nam historię z koncesją dla opozycyjnego Klubrádió.
Rozmawiamy o TRWAM, a Ty mi wyskakujesz z Węgrami? Ja o zupie, Ty o dupie.
Ja jestem autentycznie zaciekawiony, co ty o tym myślisz.
annihilator1988 pisze: 4.Co do mojej pychy, to postaram się zejść z tej "ambony", jeżeli Ty przestaniesz naśmiewać się, bądź bezsensownie krytykować inne osoby. Dla przykładu, "zjechałeś Bartka88 jedynie za to, że swoją wypowiedź zakończył pytaniem: "Co o tym sądzicie?" Jeżeli nie podobał Ci się ten post, to trzeba było go zignorować, a nie starać się wdeptać chłopaka w ziemię.
Napisałem "Myślimy, że powinieneś podać źródło oraz, że post news+'co o tym sądzicie?' nadaje się na kartkę." Gdzie ja go tu obrażam? Przecież regulamin wyraźnie mówi:
regulamin pisze:"Pisanie postów nie wnoszących nic do dyskusji będzie karane żółtą kartką. Chodzi zwłaszcza o sytuacje (...) gdy komentarz ten będzie ograniczał się do wypowiedzi typu "Co o tym sądzicie??? "
annihilator1988 pisze:3.Mówisz fałszywy alarm. Masz prawo tak uważać, jednak nie zastanawia Cię jedna rzecz? To, że za czasów rządu PO-PSL szczególnie rozwinął się partykularyzm. ACTA, podwyższeniewieku emerytalnego bez należytych zabezpieczeń socjalnych, itd, itd.
Acta okazała się wydmuszką, a podniesie wieku emerytalnego jest zgodne z moimi poglądami.

Co do źródeł - KRRIT publikuje raporty co kwartał. Mam nawet dokładniejsze dane:
Śr. ogladalność - 5,7 tys.
Zasięg - ~11 mln
Udział w rynku - 0,02 %
Popularność stacji - 98. miejsce.

http://www.krrit.gov.pl/Data/Files/_pub ... _mux_1.pdf
Wiking pisze:
alina pisze:
Ależ tam jest dokładnie to, o czym pisał wyżej Annihilator. Kwestia finansowania przez jst.
Przeczytaj to, co w linku, dla uproszczenia zacytuję Annihilatora:
Btw, od września nie ma lekcji religii, a ani etyki w szkołach. Chyba, że jst pokryją koszt ich prowadzenia.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... l?cookie=1

Dla uproszczenia: "Państwo nadal będzie płacić za lekcje religii w szkołach"

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2012, 23:45

alina pisze:
Lypsky pisze:
Obrazek
Widzę, że masz poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. PoloTV nadaje przez naziemną telewizję cyfrową, podobnie TTV, które wyniki oglądalności ma zbliżone do TRWAM (mimo, że ta nadaje tylko "spokojnie satelitarnie i przez kablówkę").

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2012, 00:01

Alina- ok,ale to społeczeństwo wymusiło na rządzących zmianę decyzji co do ACTA. W kwestii okresu emerytalnego, najpierw należy wprowadzić solidne zabezpieczenia socjalne i prawne dla pracowników, a później dokonywać reform ws. czasu pracy. Jest takie stare porzekadło: "Co dwie głowy to nie jedna". Piję tutaj do PO, która nie jest w stanie przyjąć do świadomości propozycji innych opcji politycznych, tudzież swojego koalicjanta

Don Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2012, 22:34

Deszczowy, który/a to Ty?

Forza Juve!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2012, 12:33

Don Mateo pisze:

Deszczowy, który/a to Ty?
Przykro mi, byłem akurat w pracy.

To, że uważam prawo do wolności przekonań za oczywiste wydaje się być solą w oku niektórych osób na tym forum. Dziwne.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ODPOWIEDZ