Mercato (2012-2014)
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Marotta i o 3zł potrafi sie szczypac. Poza tym (to co juz nadmienil pumex) coraz bardziej i okazalej widac, ze nadal jestesmy w ciemnej wsi i zamiast juz teraz zajac sie na powaznie kontraktowaniem czy chociaz jakimis probami rozmow, to oni/on (dzialacze) babraja sie w jakies "a moze mam talent" (notabene ten Destro, to jest wlasnoscia Genui, a kawal czasu spedzil w Interze) zamiast zajac sie rzeczami palacymi. No chyba, ze nie wszystko co robi Partaczi i Marotta przenika do netu, to sorry.alina pisze:Ma znaczenie, bo zarówno Jacky jak i ty macie pretensje, że omawiani zawodnicy nas nie zbawią i potrzeba top playerów, a tymczasem rozmowa dotyczy młodych talentów. No, chyba że uważasz, że te ewentualne 3 miliony wydane na Verrattiego zabraknie nam do Joveticiapumex pisze:Co za różnica, Arielinho? Przecież i tak temat okazał się nieprawdą, przynajmniej obecniealina pisze:Ludzie źle interpretują plotki. Przecież Gazzetta wyraźnie napisała, że niby kupiliśmy pół karty. Czyli nie "przyjdź i zbaw nas", ale "graj sobie dalej w Pescarze, jak dojrzejesz to do nas dołączysz".![]()
Cabrini_idol pisze:fajnie to może być na imprezie lesbijskiej,
Na less imprezie zostalibyscie odstawieni w kąt i tyle by Was chcialy widziec.deszczowy pisze:A na less-party tróli była by najsiarska obczajka.
Dokoncze w przerwie. Peace out.
ED:
@down: okej, przyjmijmy ze dzialania Marotty sa idealnie zakonspirowane (bardziej niz Lucka) i tylko jakies strzepki informacji przenikaja do opinii publicznej, a sam Beppe na razie raczy nas aperitifami przed glownym daniem. Sam w to nie wierze, ale obada sie pod koniec wakacji. Natomiast chyba lepiej jest czytac o zainteresowaniu (zawsze moze byc w tych prasowych donosach cos na rzeczy jak juz sie parokrotnie okazywalo) Juve np. Joveticiem niz jakims ewentualnym przyszlym talenciakiem z Serie C1, nieprawdaz?
Dobra, tymi transferami za drobne nie ma sie co napinac, ale pod warunkiem, ze pozniej tych drobnych nie zabraknie do kupna klasowego graja.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 21:39 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- rufi8
- Juventino
Skoro wiadomym jest, że Marotta nie jest z tych co lubią wydawać ciężkie pieniądze na transfery, nie pozostaje nam nic innego jak szukać okazji, jak on sam to określa. Ale problem tkwi w tym, że my na siłę szukamy piłkarzy z Ligi włoskiej, bo tak jest łatwiej i teoretycznie mniejsze ryzyko związane z tym czy piłkarz się sprawdzi w nowym środowisku. Wyjątkiem jest Vidal ( tu duży plus dla Marotty ) ale stanowczo za dużo u nas pomyłek typu Martinez, Giaccherini.
- mateusz6
- Juventino
Według mnie komentarze typu ''zamiast szukać porządnych wzmocnień Beppe szuka talentów'' jest po prostu głupie. Przecież nie wszystkie działania zarządu są ujawniane. Jestem pewien, ze trwają teraz rozmowy na temat porządnych wzmocnień.
Giac dobrze spełnią funkcje w zespole. Nikt się więcej po nim nie spodziewał. Taka pożyteczna zapchajdziura.
Ciekawe czy nasz zarząd już zauważył, że z Leo na obronie daleko nie zajedziemy. Zenit pewnie by im wziął z pocałowaniem ręki. 10 mln na bank dałoby się za niego odzyskać.
Isla na celowniku Liverpoolu. Podobno trzeba 13 mln funtów, żeby zadowolić Udinese. Według mnie to idealny zawodnik do Juve, który zagra z powodzeniem na środku pomocy i może latać dziury na prawej obronie. Cena nie jest chyba zbyt wysoka. Tylko nie wiadomo czy Udinese będzie chciało wzmacniać rywali.
Giac dobrze spełnią funkcje w zespole. Nikt się więcej po nim nie spodziewał. Taka pożyteczna zapchajdziura.
Ciekawe czy nasz zarząd już zauważył, że z Leo na obronie daleko nie zajedziemy. Zenit pewnie by im wziął z pocałowaniem ręki. 10 mln na bank dałoby się za niego odzyskać.
Isla na celowniku Liverpoolu. Podobno trzeba 13 mln funtów, żeby zadowolić Udinese. Według mnie to idealny zawodnik do Juve, który zagra z powodzeniem na środku pomocy i może latać dziury na prawej obronie. Cena nie jest chyba zbyt wysoka. Tylko nie wiadomo czy Udinese będzie chciało wzmacniać rywali.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Zauważyli. Bonucci miał być latem sprzedany do Zenitu i Juventus był chętny ale Leonardo się nie zgodził na kontrakt.mateusz6 pisze:Ciekawe czy nasz zarząd już zauważył, że z Leo na obronie daleko nie zajedziemy. Zenit pewnie by im wziął z pocałowaniem ręki. 10 mln na bank dałoby się za niego odzyskać.
To zostało później potwierdzone przez agenta i samego zawodnika. Bonucci miał być w ostatnich dniach mercato wymieniony na innego stopera ale sam zablokował transakcję.
Ale akurat o Pirlo poszły przecieki już w październiku, mimo że tutaj śmialiśmy się z tych rewelacji - sam nie brałem tego na serioalina pisze:Taa, Marotta po posiedzeniu zarządu od razu publikuje listę celów transferowych w internecie. Ziegler był dogadany w styczniu, a cicho było do maja.

Tyle, że potem wyszło tak, że Pirlo po końcu sezonu odbył jakieś spotkanie z dyrekcją Milanu ale już przed nim było jasne, że się na 99% nie dogadają. I na drugi dzień już był w siedzibie Juve.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 21:28 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Jedyną nadzieją na to, że Rosjanie jeszcze zdecydują się na ten transfer jest to, że będą się kierować ilością rozegranych przez Bonucciego spotkań (a liczba ta mała nie będzie)Ouh_yeah pisze:Zauważyli. Bonucci miał być latem sprzedany do Zenitu i Juventus był chętny ale Leonardo się nie zgodził na kontrakt.mateusz6 pisze:Ciekawe czy nasz zarząd już zauważył, że z Leo na obronie daleko nie zajedziemy. Zenit pewnie by im wziął z pocałowaniem ręki. 10 mln na bank dałoby się za niego odzyskać.

Tak.Qrczak pisze:Moim zdaniem u nas i to bez zbędnych kosztów mógłby być Ciro Immobile . Wydaje się dobrze zapowiadać , ale chyba sprzedaliśmy 50% karty i od nowego sezonu bd grał w Genoi tak?
U mnie w FMie wymiatał :lol: Pytanie gdzie miałby u nas grać.rufi8 pisze:Co powiecie o tym grajku:
http://www.transfermarkt.de/de/youns-be ... 18022.html
mógłby być sporym wzmocnieniem środka pola lub prawej pomocy.
Taa, Marotta po posiedzeniu zarządu od razu publikuje listę celów transferowych w internecie. Ziegler był dogadany w styczniu, a cicho było do maja.Jacky pisze:Marotta i o 3zł potrafi sie szczypac. Poza tym (to co juz nadmienil pumex) coraz bardziej i okazalej widac, ze nadal jestesmy w ciemnej wsi i zamiast juz teraz zajac sie na powaznie kontraktowaniem czy chociaz jakimis probami rozmow, to oni/on (dzialacze) babraja sie w jakies "a moze mam talent" (notabene ten Destro, to jest wlasnoscia Genui, a kawal czasu spedzil w Interze) zamiast zajac sie rzeczami palacymi. No chyba, ze nie wszystko co robi Partaczi i Marotta przenika do netu, to sorry.alina pisze:Ma znaczenie, bo zarówno Jacky jak i ty macie pretensje, że omawiani zawodnicy nas nie zbawią i potrzeba top playerów, a tymczasem rozmowa dotyczy młodych talentów. No, chyba że uważasz, że te ewentualne 3 miliony wydane na Verrattiego zabraknie nam do Joveticiapumex pisze:Co za różnica, Arielinho? Przecież i tak temat okazał się nieprawdą, przynajmniej obecnie![]()
Destro jest wlasnością Genoy, ale Siena ma prawo wykupu połowy karty. Więc można wykupić połówkę od Rossoblu i dać się mu rozwijać w Sienie.
- zahor
- Juventino
Prawda, jak to najczęściej bywa, leży po środku. Faktem jest że nie można w stu procentach ufać w doniesienia transferowe w internecie. Z jednej strony są jakieś takie kebaby co potrafią wysmażyć informacje z sufitu, z drugiej strony dyskrecja jest ważną rzeczą i z pewnością wiele ewentualnych prób sprowadzenia udaje się utrzymać pewien czas w tajemnicy przed dziennikarzami.
Ale z drugiej strony prawdą jest że jeżeli prasa będzie nas zarzucać doniesieniami o zainteresowaniu, dajmy na to, Floro Floresem, Rodrigo Palacio i Emanuele Calaio, to raczej nie nastawiałbym się na przyjście Benzemy czy van Persiego - przykład Aguero->Rossi->Vucinić pokazuje że prędzej działa to w drugą stronę. Inna sprawa że chyba jednak im większa gwiazda, tym trudniej utrzymać w tajemnicy ew. zainteresowanie i negocjacje.
Ale z drugiej strony prawdą jest że jeżeli prasa będzie nas zarzucać doniesieniami o zainteresowaniu, dajmy na to, Floro Floresem, Rodrigo Palacio i Emanuele Calaio, to raczej nie nastawiałbym się na przyjście Benzemy czy van Persiego - przykład Aguero->Rossi->Vucinić pokazuje że prędzej działa to w drugą stronę. Inna sprawa że chyba jednak im większa gwiazda, tym trudniej utrzymać w tajemnicy ew. zainteresowanie i negocjacje.
Wszystko fajnie, tylko ile my już tych zapchajdziur mamy? Jak Marchisio był w formie to można było spekulować na temat sprowadzenia ławkowicza/gracza do rotacji do środka pola. Obecnie wydaje się że tak jak Claudio całe życie był solidną zapchajdziurą, tak należy go dalej trzymać na tym etacie.mateusz6 pisze: Giac dobrze spełnią funkcje w zespole. Nikt się więcej po nim nie spodziewał. Taka pożyteczna zapchajdziura.
[...]
Isla na celowniku Liverpoolu. Podobno trzeba 13 mln funtów, żeby zadowolić Udinese. Według mnie to idealny zawodnik do Juve, który zagra z powodzeniem na środku pomocy i może latać dziury na prawej obronie.
- @Maras@
- Juventino
Ej sorry ale do Giaccha to ja nic nie mam w zupełności. Jak dla mnie trzeba wykupić jego drugą połowę karty i tyle.rufi8 pisze:Skoro wiadomym jest, że Marotta nie jest z tych co lubią wydawać ciężkie pieniądze na transfery, nie pozostaje nam nic innego jak szukać okazji, jak on sam to określa. Ale problem tkwi w tym, że my na siłę szukamy piłkarzy z Ligi włoskiej, bo tak jest łatwiej i teoretycznie mniejsze ryzyko związane z tym czy piłkarz się sprawdzi w nowym środowisku. Wyjątkiem jest Vidal ( tu duży plus dla Marotty ) ale stanowczo za dużo u nas pomyłek typu Martinez, Giaccherini.
Za to nie ma co się nawet zastanawiać na wykupem Estiego i Boriello...
Nie mam pojęcia co to za gostek ten z linka, ale Dzeko to bardzo chętnie widziałbym w Juve...rufi8 pisze:Jestem jak najbardziej za transferem Dzeko. Z perspektywy czasu okazuje się, że trzeba było wybrać właśnie jego a nie Krasicia. Jednak ja nadal z uporem maniaka twierdzę, że stanowczo za mało Marotta interesuje się Ligą francuską. To prawdziwa kopalnia talentów. Co powiecie o tym grajku:Ouh_yeah pisze:Sunday Times /czy tam Mirror/ kilka dni temu pisał o takim biegu wydarzeń, w wyniku którego Dzeko wyląduje w Juve.
Nie wiem tylko jak ma się jego obecna tygodniówka do możliwości finansowych Juventusu.
http://www.transfermarkt.de/de/youns-be ... 18022.html
mógłby być sporym wzmocnieniem środka pola lub prawej pomocy.

- sebastian10
- Juventino
Jovetić nie ma ciekawszych zawodników do wyciągnięcia ale nasz miernota liczy na same wypożyczenia albo okazje za darmo wiec ciężko widzę by wydali z 20 milionów na jednego . Ciekawe co bedzie z Melo i Leonardo Bonucci czy Amauri
- Supersonic
- Juventino
Myślał, myślał i wymyślił 8)pan Zambrotta pisze: Dla Supersonica - potrzebujemy Farfana, Kolarova, Rossiego i Essiena.
Wydamy 50 mln, sprzedamy cały szrot i będziemy mieli 25-30 mln na minus. Mercato jedwabiste, ale co na to Marotta?
Up za to, że uznane nazwiska, mam serdecznie dosyć jarania się jakimiś talentami. Dla mnie to słowo wyklucza się w połączeniu z Juve. Nie było tu talentów, nie kupowaliśmy takowych, nie ma ich w tej chwili i wątpie, żeby pojawili się w przyszłości.
Down- Rossi i Farfan ostatni raz coś pokazali chyba w FM 06/07 :twisted:
Stoje na stanowisku, że uzupełnienia składu do walki w Serie A zostały kupione w ostatnich 2 sezonach- teraz 2 konkretne nazwiska, żeby do LM wejść pod krawatem, a nie w rybaczkach.
Strasznie mnie ciekawi czy nie dałoby rady wyciągnąć z Bayernu Robbena lub Riberiego- myślę, że można by ich nakłonić do zmiany klimatu. Mając mocarne $$$$ argumenta. Jesten fanem gatunku.
To by był powiew jakości, a nie jakieś "fajne bo młody".
JEŚLI JUŻ talent to nie włoski, bo w tym kraju w ogóle jest pustynia z jedną Borini oazą i palmą Balotellim.
Tylko francuskie diamenty i sprawdzone suple

Z Everdivisie jeszcze można - De jong, Guidetti, John, Dost.
Albo kogoś z APOELU

Co dał Brandao za zmianę

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
wybaczcie ale wyciągacie zbyt daleko idące wnioski. pojawia się jakaś plotka o transferze piłkarza, a Wy już lamentujecie jaki to marotta zły, bo wydał na niego pieniądze.
można podyskutować ale, na podstawie jednej plotki nie można wyciągać wniosków na temat całej strategii transferowej klubu.
można podyskutować ale, na podstawie jednej plotki nie można wyciągać wniosków na temat całej strategii transferowej klubu.
- Skibil
- Redaktor
A Mattia Destro, El Shaarawy, Nicola Leali, Gabbiaddini, Poli, Verratti, Insigne, "nasz" Immobile?Supersonic pisze: JEŚLI JUŻ talent to nie włoski, bo w tym kraju w ogóle jest pustynia z jedną Borini oazą i palmą Balotellim.