Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2012, 22:40

też nie wierzę w przyjście hulka, ale tego, że pęknie suma z klauzuli odstępnego, to chyba sami szefowie porto się nie spodziewają, zwłaszcza że w tym sezonie smoki nie robią już takiego szału jak rok temu. porto to jest klub, który generalnie chce sprzedawać i wszyscy wokół o tym wiedzą, brazol nie jest też znowu jakimś supermłodym piłkarzem, także z każdym kolejnym okienkiem, zakładając, że porto nie trafi się znów jakiś megasezon w pucharach, jego cena będzie spadać. pewnie już tego lata nie zgarną za niego tyle, ile mogli w ubiegłym roku, myślę, że oferta porównywalna do tej za falcao, na poziomie czterdziestu kilku mln, wystarczy, żeby hulka pozyskać. a jeśli nie będzie akurat kolejki chętnych, to może i 30 z górką wystarczy, kto wie?

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 12 marca 2012, 23:04

siemian pisze:Dla mnie największym marzeniem byłby Hulk. Wiem, że wyciągnięcie go z Porto praktycznie graniczy z cudem, ale taki kocur z młotkiem w lewej nodze zostałby gwiazdą Serie A. :)
True,True.

Hulk to idealny zawodnik do naszej taktyki. Klauzula robi Swoje aczkolwiek myślę ze cena jego transferu będzie oscylować w okolicach 35-45 milionów.

Podobno na Tyle nas stać.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2012, 23:05

Właśnie obejrzałem Arsenal Newcastle, i z tego co wiem Demba Ba ma klauzule odejścia 7 mln funtów bądź euro, nie jestem pewien co do waluty.

Jest silny, szbki i ma niesamowicie dobrze ułożoną stopę. Taka kopia Drogby 27 lat . To dobry wiek dla piłkarza , a dla napastnika jeszcze lepszy.

Co o nim sądzicie ? Szczerze ja widziałem go w 5 meczach w tym sezonie i w każdym mi dosyć zaimponował , szczególnie tym niesamowitym uderzeniem.

7 mln za środkowego napastnika, który się już nabral doświadczenia i na tyle wyróżnia sie na tle zespołu że czas na coś więcej. 7 mln i mamy napastnika a co za tym idzie więcej pieniędzy ( kurde tutaj sam nie wiem jakim będziemy dysponować budzetem transferowym, nawet mimo awansu do CL) na skrzydłowych i obrońce.

AA i jeszcze jedno pytanie, dlaczego zarząd nie interesuje się graczami z innych lig ? no może interesuje ale.. Przeciez gołym okiem widać, że wielkośc i zasobnośc rynku włoskiego jest bezsprzecznie mniejsza niż 20 - 10 lat temu. We włoszech naprawdę jest regres jeśli chodzi o perełki. Juventus wykorzystywał właśnie lige włoską w latach swojej świetnośći z bardzo dobrym skutkiem... Nedved Camor Buffon Di Vaio, Del Piero, Zambrotta .. moglibyśmy tak długo ... ale dzisiaj ? Niech wreszcie otworzą oczy , i zaczną sortować lige hiszpańską czy angielską, nie obchodzą mnie twierdzenia że anglik czy inny hiszpan nie pasuje do Juve i włoskiej piłki bo to są bzdury. Martinez ? Almirion ? Motta ? Amauri ???? chyba te transfery powinny raczej wybić nam chociaż na jakiś czas babranie się na półwyspie. popatrzcie na Anglie (Chamberlain, Sturridge, Wilshare, Pogba i też mógłbym przytaczać bez końca ) nie wspominając o Hiszpani czy Francji.
Czasem mi się wydaje , że nasz zarząd to troszkę takie moherowe nacjonalistyczne świnie :P na pewno się mylę , ale niech dzadzą mi do tego powód, bo jeśli sprowadzą tego mongoła czy innego pseudolidera pokroju Calgiari to będę zmuszony kolejne kilka lat chodzić w koszulce z nazwiskiem Del piero, a to będzie żałosne po częsci.
Ostatnio zmieniony 12 marca 2012, 23:20 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2012, 23:08

dużo oglądam angielską ligę i komentatorzy z C+ zawsze w meczach Newcastle mówią, że BA cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem i to wielkich klubów, więc 7 mln to pewnie ładne minimum będzie ;d o ile te informacje mają potwierdzone to nie wiem, ale przyznam, ze też mi imponuje i wydaje się warunkami pasować do Serie A.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2012, 23:29

Jakie minimum? Skoro klauzula tyle wynosi to klub nie ma nic do gadania. 7 mln to oferta MAKSYMALNA za tego zawodnika, i to tylko od niego zależy gdzie chce odejsć o ile oczywiście ktoś będzie nim zainteresowany.
Co do samego piłkarza sie nie wypowiadam, bo jakos nie miałem okazji zbytnio Newcastle obserwować.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2012, 23:33

16 Bramek i kilka asyst w PL mówią same za siebie , tym bardziej w zespole tak chimerycznym jakim jest Newcastle United.

Ogólnie nie jestem oczywiście pewien na 100 % co do tego piłkarza ale cena w stosunku do ryzyka jest bardzo mała wg mnie. Wolę wydać 7 baniek na Ba i do tego dokupić 2 wysokiej klasy skrzydłowych niż odwrotnie.

Ale zapomnijmy, nas zarząd nawet nie wie gdzie jest Wielka Brytania na mapie :P

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 01:22

SKAr7 pisze:Unika to rzucania się na gwiazdy jednego okresu, jak Grzesiek Piechna,
Ooooj wybacz, Krol Strzelcow od IV do (kiedys) I ligi. Małpie spod pachy nie wypadl.
Virgil pisze:Pomocnika raczej nie kupimy bo nie po to mamy chyba Marrone, Appleta, Bouy'a, Pogbę. Wystarczy że jeden z nich wypali
Marrone jak by mial wypalic, to by juz wypalil.
nAplet, Bouy i Pogba, to chyba kazdy inna pozycja.

Ktoś tam pisal, ze Astori ma jeszcze 3 lata kontraktu - no way. A jesli, to niech juz bedzie za niego ten polamany Nesta. Choc osobiscie uwazam, ze z racji wieku, a co za tym idzie powolnosci, moze on byc objezdzany przez Młodych Wilków.
Ouh_yeah pisze:Barzagli kiedy go braliśmy grzał ławę w Wolfsburgu, który plasował się w dolnych rejonach Bundesligi. W dodatku nikt się nim specjalnie nie interesował bo już swoje lata ma i w zasadzie można było powiedzieć, że najlepsze ma już za sobą.
W owym czasie kupno Barzy bylo niejako oczywistą oczywistością - polityka ItalJuve, żadnego innego kandydata po kosztach nie bylo. Ja na niego nigdy nie narzekalem, ale uwazalem, ze przychodzi na rezerwe. A tu mile "rozczarowanie".
SKAr7 pisze:Nie sądzę- City ma już 4 światowej klasy napastników i jeśli ma dojść jeszcze dwóch(Cavani i RVP) to nie ma szans, żeby kogoś nie sprzedali po promocyjnej cenie
Ale Carlitto niech juz wraca do swojej Argentyny.
jakku1 pisze:
De Rossi pisze:Pisałeś też, że w Serie A nie ma lepszego napastnika od Dzeko, a kontrargumenty w postaci Cavaniego czy Ibry brałeś za żarty. Pisałeś też, że Borussia rozgromiłaby każdy klub w Serie A. Ja Cie głownie z tego pamiętam.
A ja pamietam glownie to, ze Misha sie pojawia kiedy Juve przezywa jakis kryzys.
A ja to, ze skonczyl studia i ma dobra prace - tak jak rosomak.
Łoles pisze:Ten grajek ma/będzie miał tylu przeciwników ilu oponentów
:ok: Teraz juz wiem za co to czerwo.
rosomak pisze:zobaczcie ile remisow jest.
No 14.

Jesli nie mamy kasy (a za duzo pewnie nie mamy), to niech Dyro zwroci uwage na konczace sie kontrakty, to z reszta jest jego hobby.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 02:23

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=218014
Dobra wiadomość w kontekście naszych wzmocnień.

I tak się ostatnio jaram Eriksenem ;). Chciałbym.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 04:21

Dante93 pisze:Jakie minimum? Skoro klauzula tyle wynosi to klub nie ma nic do gadania. 7 mln to oferta MAKSYMALNA za tego zawodnika, i to tylko od niego zależy gdzie chce odejsć o ile oczywiście ktoś będzie nim zainteresowany.
Co do samego piłkarza sie nie wypowiadam, bo jakos nie miałem okazji zbytnio Newcastle obserwować.
Bywa jednak czasem tak, że zawodnik o wartosci wyraźnie większej niż klauzula w kontrakcie robi tak, że podpisuje z obecnym klubem konrakt z klauzulą większą niż wcześniej, ale na poziomie i tak "pewnym" co do wykupu tylko po to, aby odwdzięczyć się obecnemu klubowi za wypromowanie.

Obrazek
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 10:00

Nawet na piłkarzach za darmo możemy zbudować mocną drużynę. Farfan, Astori, Berbatov, gdyby udało się wszystkich zakontraktować to byłoby mega :D Farfan i Berba zwłaszcza w LM by się przydali.

Do tego wykupić Giovinco, sprzedać Krasicia, Bonucciego, być może Elie i sie uzbiera ok 25 mln. Wystarczy na jeden duży transfer, lub 2 niezłe, mniejsze. I nie trzeba żadnego Goetze czy Hazarda wtedy, w naszej sytuacji wydawanie ok 40 mln na jednego piłkarza to jednak za dużo, gdyby było to możliwe to mielibyśmy już Aguero bo Marotta jako pierwszy się nim oficjalnie zainteresował.

Z Juve na dobre i złe!
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 10:03

1000 post MADAFAKAA

Dla Supersonica - potrzebujemy Farfana, Kolarova, Rossiego i Essiena.
Wydamy 50 mln, sprzedamy cały szrot i będziemy mieli 25-30 mln na minus. Mercato jedwabiste, ale co na to Marotta? :think:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 10:51

Jacky pisze:Marrone, Appleta, Bouy'a, Pogbę
Jacky, nie zauważyłeś, że to już prawdopodobnie nieaktualne?
Niestety zamiast Pogby, który najpewniej zostanie na Old Trafford, mamy sprowadzić jakiegoś łebka z SerieB. W Italii już walą gruchę, że koleś jest nowym Pirlo, bo w 21 meczach zaliczył 2 asysty :|

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 11:23

Był tekst broniący Motty (!). Czas na Bonucciego:
http://juventiknows.com/in-defense-of-l ... do-bonucci

btw, o Astorim:
"Lots of talk of replacing Bonucci with Astori which, besides being hardly an increase in quality - lets not forget Milan were happy to let him go - is completely baffling as they play different positions. Astori is a left-sided centre back & surely we're not demanding Chiellini play on the left for Astori? "
pumex pisze:
Jacky pisze:Marrone, Appleta, Bouy'a, Pogbę
Jacky, nie zauważyłeś, że to już prawdopodobnie nieaktualne?
Niestety zamiast Pogby, który najpewniej zostanie na Old Trafford, mamy sprowadzić jakiegoś łebka z SerieB. W Italii już walą gruchę, że koleś jest nowym Pirlo, bo w 21 meczach zaliczył 2 asysty :|
Ja wiem, ze cie boli fiasko w sprawie Pogby, ale już tak nie deprecjonuj Verrattiego. 19 lat, 60 meczów w dorosłej piłce. Uchodzi za ogromny talent.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 11:27 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 11:25

pumex pisze:W Italii już walą gruchę, że koleś jest nowym Pirlo, bo w 21 meczach zaliczył 2 asysty :|
Mówisz o Marco Verrattim? Tym super mega hiper extra ultra talencie z FMa? Obrazek

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2012, 11:43

Oho, zaczyna się. Alina rzuca argumentem z ilością rozegranych spotkań, a Oł Je zauważa, że to wirtualny talent. Zdrowo...
Już długo nie grałem w jakiegoś managera, ale pamiętam, że w starych CM <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> był Jose Julian de la Cuesta i Benjamin Ownuachi. Kariery porobili, że hoho.
19 lat, 60 spotkań, faktycznie hardcore!

Niech jakiś spec oszacuje matematyczne szanse na to, że koleś i tak zniknie jak większość włoskich talentów

Obrazek
Zablokowany