Quiz - piłkarze
- strong return
- Juventino
Andreas Isaksson?
Zagadka:
1.Piłkarz- zagadka trzy razy był zwycięzcą turniejów na kontynencie wraz z reprezentacją.
2.Grał w dwóch średnich klubach europejskich, ale nie powiodło mu się tam za bardzo i wrócił potem do ojczyzny, do klubu, w którym spędził najwięcej lat jako zawodnik.
3. Piłkarz- zagadka posiadał swego czasu bardzo zacny rekord, świadczący o jego długowieczności, w tej chwili rekord ten przeszedł w ręce jego rodaka.
4. Naturalnym następcą piłkarza-zagadki w reprezentacji rodzimego kraju miał być dobrze znany w Europie zawodnik o dużym talencie i możliwościach, który często zmieniał kluby i nie do końca spełnił swój talent przez charakter.
Kim jest piłkarz-zagadka?
Ponawiam apel Jurasa o jakąś aktualizację. Jak nie będzie innej opcji to w ostatecznej ostateczności, sam mógłbym się za to zabrać, choć wcale mi się nie chce.

Zagadka:
1.Piłkarz- zagadka trzy razy był zwycięzcą turniejów na kontynencie wraz z reprezentacją.
2.Grał w dwóch średnich klubach europejskich, ale nie powiodło mu się tam za bardzo i wrócił potem do ojczyzny, do klubu, w którym spędził najwięcej lat jako zawodnik.
3. Piłkarz- zagadka posiadał swego czasu bardzo zacny rekord, świadczący o jego długowieczności, w tej chwili rekord ten przeszedł w ręce jego rodaka.
4. Naturalnym następcą piłkarza-zagadki w reprezentacji rodzimego kraju miał być dobrze znany w Europie zawodnik o dużym talencie i możliwościach, który często zmieniał kluby i nie do końca spełnił swój talent przez charakter.
Kim jest piłkarz-zagadka?
Ponawiam apel Jurasa o jakąś aktualizację. Jak nie będzie innej opcji to w ostatecznej ostateczności, sam mógłbym się za to zabrać, choć wcale mi się nie chce.

Taaa jest.francois pisze: Hossam Hassan

Noo "dobrah". Do jutra powinna być. A z każdym dniem będzie gorzej.Mietson pisze: Co do aktualizacji o miło by było strongu jakbyś znalazł chęci
Ostatnio zmieniony 12 marca 2012, 17:22 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- francois
- Juventino
Hossam Hassan
1) Karierę klubową rozpoczął dopiero w wieku piętnastu lat, gdy do jego rodzinnego miasta zawitał poszukiwacz talentów wysłany przez słynny europejski klub.
2) W swoim dorobku ma m. in. złoty medal IO. Ogólnie lista jego sukcesów reprezentacyjnych, klubowych i indywidualnych jest bardzo długa.
3) Dwukrotnie pokonał tego polskiego bramkarza

1) Karierę klubową rozpoczął dopiero w wieku piętnastu lat, gdy do jego rodzinnego miasta zawitał poszukiwacz talentów wysłany przez słynny europejski klub.
2) W swoim dorobku ma m. in. złoty medal IO. Ogólnie lista jego sukcesów reprezentacyjnych, klubowych i indywidualnych jest bardzo długa.
3) Dwukrotnie pokonał tego polskiego bramkarza
JasneSzaq pisze:Samuel Eto'o ?

Ostatnio zmieniony 12 marca 2012, 17:57 przez francois, łącznie zmieniany 2 razy.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Pan Mietek
- Juventino
Co do aktualizacji o miło by było strongu jakbyś znalazł chęci
Ja do piątku jestem zawalony robotą. A potem są derby więc do soboty nie zrobię tego na pewno.

- strong return
- Juventino
Obecna lista. Powiedzmy, że na 18:00, dnia 12.03. Klasyfikacja punktowa kiedyś przyjdzie do mnie, to będzie(data ta sama). Aczkolwiek nietrudno zauważyć, że prowadzi wiadomo kto 
Lista piłkarzy:
...
wrzuciłem do pierwszego postu/ tabo89
x2 - oznacza, że piłkarz był "zadany" dwukrotnie.
EDIT: Aktualna Klasyfikacja Quizu:
1.Vimes- 55
2.strong return- 32
3.Juras_Senat- 29
4.Łukasz, Mietson- 24
6.Supersonic- 19
7.kosciu88- 15
8.Szaq- 14
9.gruzin Juve, pumex- 13
11.C Marchisio, francois- 8
13.Pan Zambrotta- 6
14.K.M, Smok-u, steru, Ouh_yeah- 5
18.Zawsze Wierny- 4
19.deszczowy, ewerthon, it dosen't matter, Marian, Ryszkins, trayor, Zwierzak 21- 3
26.białas, Judzio, rostekk, skibil, tabo89- 2
31. annihilator1988, beka, Copiczenkowiczenko, Dtmiu , eXoN, how high
jarmel, Kamiloo, Kędzior, leito1344, miyagi, PIN, Piotr Juvefan, qwerty1337, szczypek, Szikit, Tony Montana- 1
48.Rottweil 0 *
Rottweil znalazł się w klasyfikacji, bo mimo że zadał piłkarza, który wcześniej był, to odgadł zagadkę.
W innych kwestiach stosowałem się do zaleceń Mietka i innych. Sobie też odjąłem 1pkt:)
Prosiłbym o dodanie do pierwszej strony jutro, jeszcze raz przeliczę punkty niektórym, żeby sprawdzić, czy się gdzieś nie machnąłem.
EDIT2: Mam nadzieję, że teraz poprawiłem wszystkie orty, kolejność na alfabetyczną i nikogo nie pominąłem oraz nie pokrzywdziłem. Chyba można wrzucać na pierwszą stronę.
Lista piłkarzy:
...
x2 - oznacza, że piłkarz był "zadany" dwukrotnie.
EDIT: Aktualna Klasyfikacja Quizu:
1.Vimes- 55
2.strong return- 32
3.Juras_Senat- 29
4.Łukasz, Mietson- 24
6.Supersonic- 19
7.kosciu88- 15
8.Szaq- 14
9.gruzin Juve, pumex- 13
11.C Marchisio, francois- 8
13.Pan Zambrotta- 6
14.K.M, Smok-u, steru, Ouh_yeah- 5
18.Zawsze Wierny- 4
19.deszczowy, ewerthon, it dosen't matter, Marian, Ryszkins, trayor, Zwierzak 21- 3
26.białas, Judzio, rostekk, skibil, tabo89- 2
31. annihilator1988, beka, Copiczenkowiczenko, Dtmiu , eXoN, how high
jarmel, Kamiloo, Kędzior, leito1344, miyagi, PIN, Piotr Juvefan, qwerty1337, szczypek, Szikit, Tony Montana- 1
48.Rottweil 0 *
Rottweil znalazł się w klasyfikacji, bo mimo że zadał piłkarza, który wcześniej był, to odgadł zagadkę.
W innych kwestiach stosowałem się do zaleceń Mietka i innych. Sobie też odjąłem 1pkt:)
Prosiłbym o dodanie do pierwszej strony jutro, jeszcze raz przeliczę punkty niektórym, żeby sprawdzić, czy się gdzieś nie machnąłem.
EDIT2: Mam nadzieję, że teraz poprawiłem wszystkie orty, kolejność na alfabetyczną i nikogo nie pominąłem oraz nie pokrzywdziłem. Chyba można wrzucać na pierwszą stronę.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 16:34 przez strong return, łącznie zmieniany 16 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Szaq
- Juventino
Nowy post ,żeby było czytelniej.
1.Największym sukcesem piłkarza jest zdobycie krajowego pucharu i wicemistrzostwo.
2.był etatowym reprezentantem reprezentacji młodzieżowej.Wystąpił na Igrzyskach Olimpijskich.
3.Przez całą karierę grał w jednym kraju.
4.Nie strzelił karnego przeciwko Polskiemu zespołowi.Dzięki temu Polski zespół dostał się do II rundy Europejskich Rozgrywek.
1.Największym sukcesem piłkarza jest zdobycie krajowego pucharu i wicemistrzostwo.
2.był etatowym reprezentantem reprezentacji młodzieżowej.Wystąpił na Igrzyskach Olimpijskich.
3.Przez całą karierę grał w jednym kraju.
4.Nie strzelił karnego przeciwko Polskiemu zespołowi.Dzięki temu Polski zespół dostał się do II rundy Europejskich Rozgrywek.
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 14:51 przez Szaq, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Można podpowiedź?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
José Ignacio Saénz Marín?
3. Może być niemal pewny miejsca w kadrze swojej reprezentacji na Euro 2012.

Ostatnio się nie wysilam przy zadawaniu, dlatego nałapałeś trochę punktów.
3. Może być niemal pewny miejsca w kadrze swojej reprezentacji na Euro 2012.
Taaa..strong return pisze:Niko Kranjčar?

Ostatnio się nie wysilam przy zadawaniu, dlatego nałapałeś trochę punktów.

Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 16:40 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Niko Kranjčar?
Chyba, że jedziesz na więcej niż jeden nick, do czego sam się przyznałeś.
Zdyskwalifikować go! :C
-------------------------------------------------------------------------------------
Zagadka:
1. W lidze, w której zrobił największą karierę zajął drugą pozycję w punktacji kanadyjskiej, biorąc pod uwagę zeszłą dekadę. Grał w dwóch ligach, drugą była ta rodzima, ale w niej występował tylko na początku kariery.
2. W tejże samej lidze zawodnik-zagadka(tzn. w tej, która pozwoliła mu zasłynąć) grał we wszystkich(lub prawie wszystkich) klubach, które odgrywają w niej dużą rolę(biorąc pod uwagę ostatnich kilka ładnych lat), ale tylko raz świętował zdobycie mistrzostwa.
3. Grał na pozycji ofensywnego lewoskrzydłowego lub środkowego napastnika.
4. W reprezentacji kraju zagrał tylko na jednym mistrzowskim turnieju-konkretnie na EURO 2004, w jednym meczu.
5. Matka piłkarza-zagadki jest Hiszpanką, podkreśla ten fakt nazwisko piłkarza. Ale sam zawodnik nie reprezentował tego kraju ani stamtąd nie pochodzi. Jak również-nigdy tam nie grał.

Aha, akurat wtedy kiedy łapałem punkty Ciebie nie było.Juras_Senat pisze: Ostatnio się nie wysilam przy zadawaniu, dlatego nałapałeś trochę punktów.
Chyba, że jedziesz na więcej niż jeden nick, do czego sam się przyznałeś.
Zdyskwalifikować go! :C
-------------------------------------------------------------------------------------
Zagadka:
1. W lidze, w której zrobił największą karierę zajął drugą pozycję w punktacji kanadyjskiej, biorąc pod uwagę zeszłą dekadę. Grał w dwóch ligach, drugą była ta rodzima, ale w niej występował tylko na początku kariery.
2. W tejże samej lidze zawodnik-zagadka(tzn. w tej, która pozwoliła mu zasłynąć) grał we wszystkich(lub prawie wszystkich) klubach, które odgrywają w niej dużą rolę(biorąc pod uwagę ostatnich kilka ładnych lat), ale tylko raz świętował zdobycie mistrzostwa.
3. Grał na pozycji ofensywnego lewoskrzydłowego lub środkowego napastnika.
4. W reprezentacji kraju zagrał tylko na jednym mistrzowskim turnieju-konkretnie na EURO 2004, w jednym meczu.
5. Matka piłkarza-zagadki jest Hiszpanką, podkreśla ten fakt nazwisko piłkarza. Ale sam zawodnik nie reprezentował tego kraju ani stamtąd nie pochodzi. Jak również-nigdy tam nie grał.
No pewnie, że tak.Łukasz pisze: Kenneth Perez?

Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 19:48 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Łukasz
- Juventino
Kenneth Perez?
1. Prawonożny piłkarz, dobrze wyszkolony technicznie, u szczytu kariery najczęściej grywał na lewym skrzydle (wszechstronny, łatał też obronę)
2. We Włoszech grał w dwóch klubach
3. Jest jedynym piłkarzem w swoim kraju, który wystąpił na trzech Mundialach
4. Jego obecnym, zapewne ostatnim, klubem jest ten, którego jest wychowankiem.
Edit:
1. Prawonożny piłkarz, dobrze wyszkolony technicznie, u szczytu kariery najczęściej grywał na lewym skrzydle (wszechstronny, łatał też obronę)
2. We Włoszech grał w dwóch klubach
3. Jest jedynym piłkarzem w swoim kraju, który wystąpił na trzech Mundialach
4. Jego obecnym, zapewne ostatnim, klubem jest ten, którego jest wychowankiem.
Edit:
Niefrancois pisze:Dejan Stanković
Tak, jedzieszfrancois pisze: Martin Jørgensen
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 20:55 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.
- francois
- Juventino
Dejan Stanković 
Jeszcze mam w zanadrzu jeden typ
Martin Jørgensen
Muszę wymyślać coś trudniejszego :oops:

Jeszcze mam w zanadrzu jeden typ

Martin Jørgensen

Juras_Senat pisze:Mirosław Szymkowiak?

Muszę wymyślać coś trudniejszego :oops:
Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 21:10 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Mirosław Szymkowiak?

Deisler nie pasuje. Poza tym sam go zdawałem.
Strong sam jesteś oszukaniec.
Dogonię Cię zobaczysz. 
Nie.Mietson pisze:Winston Bogarde?
francois pisze:Rubén de la Red

Deisler nie pasuje. Poza tym sam go zdawałem.

Strong sam jesteś oszukaniec.

Ostatnio zmieniony 13 marca 2012, 21:41 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Winston Bogarde?
- francois
- Juventino
Rubén de la Red 
2) Wielokrotnie strzelał piękne i ważne bramki. Wspaniałe chwile przeżył, gdy zapewnił swojej drużynie zwycięstwo w europejskich rozgrywkach strzelając zwycięską bramkę przy swoim drugim kopnięciu piłki.
3) Karierę piłkarską zakończył w meczu przeciwko Juventusowi.

2) Wielokrotnie strzelał piękne i ważne bramki. Wspaniałe chwile przeżył, gdy zapewnił swojej drużynie zwycięstwo w europejskich rozgrywkach strzelając zwycięską bramkę przy swoim drugim kopnięciu piłki.
3) Karierę piłkarską zakończył w meczu przeciwko Juventusowi.
Ryszkins pisze:Gianfranco Zola.

Ostatnio zmieniony 14 marca 2012, 10:58 przez francois, łącznie zmieniany 2 razy.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”