Serie A (27): Genoa 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 18:04

@D@$ pisze:
Paulo pisze:Zobaczymy czy Conte ma jaja...
W to akurat nie wątpie, charakteru mu nie można odmówić.
szczypek pisze:To akurat bardzo dobry znak, bo na Gazzetta bardzo rzadko kiedy proponowany skład jest zgodny z ostatecznym.
No nie wiem, zwłaszcza że to już po korekcie, ale może masz rację oby jeśli chodzi o Borriello. Z regułą rotacji postawiłbym na Quagliarellę, a Matri jako joker.
szczypek pisze:Conte jest za miękki, aby zagrać ofensywnie.
Przy takiej obronie z ew. Giacchierinim w środku pomocy wygląda to ofensywnie...
Paulo pisze:To jak grzech ciężki, ale mam cichą nadzieję, że przegramy i może Conte wtedy przestanie kurczowo się trzymać tej taktyki którą nazwał @szczypek - "musimy zremisować, aby nie przegrać".
Czyli ammy trzymać kciuki za porażkę? :roll: Ciekawa logika. Co do taktyki. Conte faktycznie woli pewnych zawodników a Krasicia czy Elię wyrzuca jakby poza nawias, ale ustawienia akurat zmienia, mieliśmy od początku sezonu już: 4-4-2, 4-1-4-1, 4-3-3, 3-5-2...
jakku1 pisze:Jak zagra Padoin za Vidala w pomocy, to nie bedzie to zadna wielka zbrodnia, facet ostatnio radzil sobie dobrze.
Eee? Kiedy? Ja pamiętam że znośnie grał z Milan w pucharze, tyle.
iltalismano pisze:True, akurat do Padoin'a to sie przyczepić nie można bo chłopak wywiązywal sie ze swojej roli bardzo dobrze, plus oddal 2 groźne strzały na bramke (czego nie uczynił żaden z naszych zawodnikow w trakcie meczu).
O którym meczu mowa? Chievo? Coś nie kojarzę tych strzałów, ale może mnie pamięć zawodzi.
Czas się przełamać, a remis to byłby dobry...w Coppa w rewanżu...
Tak, wlasnie Chievo, jeden z dystansu bardzo grozny, drugiego nie pamietam, ale ogladalem tylko skrot, wiec sie nie wypowiadam. Padoin na srodku bylby ok, ale wolalbym Giaccha ;) A na froncie Matriego, a nie Boriello. :|

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 18:32

Akurat oba strzały Padoina zapadły mi w pamięci: http://www.forum.juvepoland.com/viewtop ... 863#613863 i przy każdym z nich Sorrentino musiał się solidnie wysilić.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 18:35

No Padoin pokazał się z dobrej strony. Te dwa strzały bardzo fajne. Chłodna głowa, zwód, i cel na długi słupek. Aż mnie zamurowało.

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 19:48

Mecz rozpoczynający serię bardzo ciężkich spotkań. Trzeba przyznać przynajmniej w tym meczu będzie bardzo ale to bardzo ciężko. Bo dostępnych na ten mecz mamy tylko 3 obrońców. Wszak Chiellini, Barzagli kontuzjowani a Bonucci odpoczywa po czerwonej kartce, którą obejrzał w środę. Paradoksalnie nieobecność tego ostatniego może być wzmocnieniem. Wracając do pierwszego wątku jak wspominałem ten mecz na pewno będzie bardzo ciężki i będę bardzo zadowolony jak ten mecz zremisujemy bo po ostatnich wyczynach naszych mam wątpliwości co do zdobycia 3 punktów ale jak najbardziej wieżę w to że jednak 3 punkty będą po tym spotkaniu w Turynie. Choć realnie na to patrząc mamy małe szanse na zwycięstwo :/

FORZA JUVE
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 19:54

Bedziemy mieli 13/14/0. I smiech na sali widzac takie cos... co 2 mecz niemal zremisowany. No ludzie kochani.. wolalbym juz przegrac 3 mecze ale 5 z remisow wygrac. Jak to wyglada...
A ja cos czuje ze dostaniemy w koncu od Cagliari. To dobra druzyna.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:06

Martwią mnie 2 rzeczy. Nasza zniżkująca forma i zdziesiątkowany skład. Ciekawe co z tego wyniknie :think: Oby zmiennikom chciało się grać za dwóch żeby pokazać trenerowi (siedzącego na trybunach), że też są warci gry...
Del pisze:Bedziemy mieli 13/14/0. I smiech na sali widzac takie cos... co 2 mecz niemal zremisowany. No ludzie kochani.. wolalbym juz przegrac 3 mecze ale 5 z remisow wygrac. Jak to wyglada...
A ja cos czuje ze dostaniemy w koncu od Cagliari. To dobra druzyna.
Wiem że oba kluby mają podobne barwy, ale będziemy grali teraz z Genoą ;)

ObrazekObrazekObrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:25

Czuję że to kolejny mecz gdzie wyjaram ~~paczke fajek oglądając poczynania naszych orłów rzucając ******* na prawo i lewo i skończy się cichym wieczorem ze strony mojej panny jak po ostatnim meczu.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:43

Ja chcialbym zebysmy wymeczyli skromne 1 0 ale obawiam sie ze moze to byc pierwsza porazka w tym sezonie.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:44

Łoles pisze:Czuję że to kolejny mecz gdzie wyjaram ~~paczke fajek oglądając poczynania naszych orłów rzucając ******* na prawo i lewo i skończy się cichym wieczorem ze strony mojej panny jak po ostatnim meczu.
hehe ja do dzisiaj nie pociumkałem :P ale i ona zgłodnieje hehe.

Czy zaryzykowałbym mlodzikiem na środku obrony ? tak, zaryzykowałbym, być może jest to ważny mecz ale nie najważniejszy w sezonie. A kiedy mają się ogrywać ? jak nie w meczu z Genoa ( która potentatem nie jest ) przy kontuzjach czy zawieszeniach. W wielu zespołach to wychodziło i procentowało , dlaczego by nie w Juve. Tylko że nasz zarząd , nie wiem być może trener ( kto tak do końca decyduje o wszystkim w Juve? pomijając marketing itp ale czysto sportowe decyzje, czy Conte jest tylko trenerem czy również managerem jak niektórzy twierdzą, w co ja wątpie niestety ), troszkę asekuracyjnie zaczyna pogrywać ze sobą jak i z nami.

Patrząc obiektywnie nasz skład nie należy do najmłodszych i nie mamy ( a może mamy :P) młodego perspektywicznego gracza, którego możemy śmiało nazwać podstawowym graczem ( no ok Vidal jeszcze się załapie), co jest smutne. Może ten Pogba ? może ten marokańczyk ? tylko że muszą zacząc grać albo przynajmniej łapać sie na ławke, gdzie jak widzimy dzisiaj szanse są MALE. Duzo osob mówi jak jest możliwość ujrzenia młodzikal, że jeszzcze nigdy nie grał na poziomie 1 ligi , no ok ale kiedy ma zagrać ? i kiedy ma nabrać pewności i doświadczenia ? .

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 22:03

@Cabrini_idol gdyby nie fakt że póki co nie może po ciąży to też mógłbym się tylko na cycki popatrzyć :P

I zgadzam się z Tobą co do wystawienia małolata w środku obrony bo w koncu po coś się szkolą w drużynach młodzieżowych na konkretnych pozycjach.

tylko że z drugiej strony to jest dobra okazja żeby zobaczyć Padoina od pierwszej minuty, mam dziwne wrażenie że to był całkiem dobry transfer.
czekałem z opinią na jego temat aż trochę pogra i póki co uważam że chłopak daje rade.
Ja bym dał odpocząć Pirlo a w środku pomocy wystawił Vidala, Markiza i Padoina właśnie a do obrony desygnując jakiegoś młokosa - no gorszy niż Bonuc być raczej nie może :think:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 01:00

Łoles pisze:Czuję że to kolejny mecz gdzie wyjaram ~~paczke fajek oglądając poczynania naszych orłów rzucając ******* na prawo i lewo i skończy się cichym wieczorem ze strony mojej panny jak po ostatnim meczu.
no niestety tradycyjnie na to się zanosi. trzeba uważać jutro z piciem bo na ciężkim kacu znieczulacz przed meczem nie wejdzie.
czasem oglądając nasze mecze żałuję że nie palę.

ciężko przewidzieć wynik. na atak nie mamy co liczyć, jak strzelą więcej bramek niż 1 to będzie święto! defensywa w tak eksperymentalnym składzie że zdarzyć może się wszystko. pozostaje liczyć na pomoc, może Claudio się odblokuje ( w ostatnim spotkaniu miał przebłyski). musimy zacząć wygrywać, nawet inter przestał przegrywać

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 01:39

inna sprawa ze ostatnie remisy z Chievo czy Bologna padały w momentach gdy te druzyny są/były na fali ... z Genoa jest odwrotnie, ktora miala bardzo dobrą serie w meczach z Udinese, Lazio czy Napoli ktore wygrywala za kazdym razem 3:2, tak teraz same dołujące wyniki łapią, dlatego myśle ze teraz nasi, raczej niespokojnie, bo to nie pasuje do Juve, ale wygrają...

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 01:46

Coś czuję, że czeka nas kolejny remis. Jakoś nie widzę Vidala na środku obrony. W dodatku brak trenera na ławce.
Fajnie by było zobaczyć ponownie na boisku Del Piero... przynajmniej te 10min :doh:

AVE JUVE!!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 06:44

Znow czuje ze bedzie nasz ulubiony rezultat 1:1 , mam tylko nadzieje ze Conte oszczedzi mi bolu i nie wystawi Borriello :P

-JuveFan-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 08:14

Marrone za Vidala w pomocy, a tak taki:
Pepe - Matri - FQ
I jedziemy! ;D

Zablokowany