Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 20:59

Zmieniając temat i nie pisząc o Torresie - bo to chyba nie ten temat aczkolwiek uważam że to znakomity piłkarz, który bardziej teraz nie ma pecha niż miał szczęście przez tyle lat.

Juve zdecydowanie potrzebuje napastnika, ale nie drugiego Amauriego jakim jest Boriello bo jak dla mnie Boriello to mlodszy brat bliźniak, zupełnie nic nie gra dno a nawet muł. Nie rozumiem czemu najlepszy strzelec (Matri) nie gra a gra taki a`la Amauri (skoro takiego zawodnika chcielismy po co było sprzedawac fałszywego włocha?) albo czemu siedzi na ławce piłkarz który widac że się odradza (Quag) nie mowiąc o klubowej Legendzie, która w meczach pucharowych naprawdę gra bardzo dobrze. Podsumowując obecnie w podstawowym skłądzie gra nasz najgorszy napastnik, podczas gdy reszta jest zdrowa- niezły paradoks.
Potrzebujemy napastnika kompletnego i uniwersalnego. Nie bede wyskakiwał z Benzemami (chociaż na tego widział bym z chęcią w Juve), Rooneyami czy Aguerami. Myśle że najlepszym rowiązaniem byłby Lisandro Lopez, piłkarz o niesamowitych umiejętnościach, bardzo kreatywny, waleczny i uniwersalny. Wiekowy ale doświadczowny w LM, a taki z pewnością się przyda bo żeden Pogda, młody Szwajcar czy Holender mimo że talentami są - chociaż w naszym klubie lubi się młode talemty marnowa - to nie pomogą tyle co piłkarze już doświadczeni.
Kolejnym zakupem to jak dla mnie środkowy obrońca, bo oto mamy dwie kontuzje i koniec Bonucci który miałbyc taki dobry - sam w niego wierzyłem- a jednak nie wychodzi mu i Caceres (dobry piłkarz). Drugie pary stoperów nie moze łaczyc urugwajczyk z beznadziejnym Leosiem, potrzebny jest ktoś jeszcze.
Nastepny to lewa obrona, Aszton jest cienki i nikt mi nie wmowi ze to mlody talent w wieku 26 lat, koniecznie potrzebujemy kogos klasy Lichtsteinera.
Ja widziałbym jeszcze jakiegos młokosa na nastepce Pirlo, moze Montolivo, ale ten rzekomo idzie do Milanu.., no i skrzydla. To co mamy czyli w sumie Pepe i Giaccherini na serie A są bardzo dobrzy, ale na LM (ale Giovino jest:D)?? no chyba juz nie.... a jak cos to napewno kogos na lawkę (dla mnie w zespole nie ma takich pilkarzy jak Elija i Krasic - co dziwne bo wlasnie nimi tak bardzo chcial grac Conte).

Ps. nie bardzo rozumiem wywód mojego przedmówcy o Caceriesie Ramirezie i Dzeko...

Ps 2. Piszecie o Nescie? Bardzo dobry pomysl wrecz ginalny w swej prostocie to jest ten piłkarz który mógłby spokojnie grac w drugiej parze stoperow z Caseresem

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:09

deszczowy pisze:
Virgil pisze: - Nesta jak dla mnie strzał w 10. Za darmo, doświadczony stoper. Nie rozumiem teorii że o 10lat za późno. To nie ma być killer do defensywy tylko uzupełnienie składu. Mam nadzieję, że parą podstawową będzie Chellini-Barzargli. Nesta wręcz chce grać jako rezerwowy, mało. A jako zmiennik byłby idealny, bo to nadal klasowy bardzo obrońca. Ok to opcja na max 2 lata, ale w naszym stanie finansów i potrzebach gdzie indziej szkoda wydawać kasy na jakieś półśrodki na ławkę.
Ja jestem przeciwny. To nie jest zawodnik, na którym można polegać. Wiecznie połamany. Nie bardzo mi się podoba ta myśl.
Wolisz Bonuca? Na nim mozna polegac? :smile:
Mysle ze Neste sciagamy raczej na ogarnietego rezerwiste, a nie na podstawke. Poza tym jak to kiedys powiedzial pewien mądry człowiek "Dziećmi ani popełniającymi błędy piłkarzami Ligi Mistrzów się nie wygra"
Bonucci wpisuje sie czesciowo w 1 czesc cytatu - jest mlody (ale nie bardzo, dlatego tylko czesciowo) i calkowicie w drugą.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:11

Połamany Nesta jest mniej 'babologenny' od Leosia. Jak na moje oko można spróbować skoro można Go mieć za darmo.

Barisz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:12

deszczowy pisze:Poza tym - gdybyśmy kupili Dzeko i Ramireza, to nie byłoby miejsca dla Caceresa. A nie możemy zostać bez obrońcy, który ogarnie lewą stronę.
W sensie 2 graczy non-UE? Przecież Caceresa byśmy wykupili jeszcze w tym sezonie, więc jego brak paszportu by nas nie martwił w kontekście letniego mercato, a Ramirez to byłby transfer wewnątrz ligi, gdzie limity non-UE nie obowiązują. Chyba, że chodziło Ci o coś innego, to wybaczcie, że zawracam gitarę : )

"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:17

Caceres ma obywatelstwo hiszpańskie

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:17

Barisz pisze:
deszczowy pisze:Poza tym - gdybyśmy kupili Dzeko i Ramireza, to nie byłoby miejsca dla Caceresa. A nie możemy zostać bez obrońcy, który ogarnie lewą stronę.
W sensie 2 graczy non-UE? Przecież Caceresa byśmy wykupili jeszcze w tym sezonie, więc jego brak paszportu by nas nie martwił w kontekście letniego mercato, a Ramirez to byłby transfer wewnątrz ligi, gdzie limity non-UE nie obowiązują. Chyba, że chodziło Ci o coś innego, to wybaczcie, że zawracam gitarę : )
Dokładnie tak jak piszesz. Żaden z tych transferów (Ramirez, Caceres) nie wpłynie na ilość zawodników spoza Unii w przyszłym sezonie i będziemy mieli 2 miejsca do rozdysponowania...
Slim pisze:Caceres ma obywatelstwo hiszpańskie
Nie wiem skąd masz takie informacje. Jakoś transfermarket nic na ten temat nie mówi, a i dziwnym trafem ciągle zimą była dyskusja: "Na kogo poświęcić miejsce non-EU: na Caceresa czy Guarina ??"...

ObrazekObrazekObrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:21

@MishaAveJuve w kwestii Montolivo to jego agent zdementował fakt jego rzekomego dogadania z Milanem także jest do wzięcia ;)

Nesta - na ławkę daj boże, bo może wtedy stanie się za ciasna dla Bonuca :smile:

Na lewą obronę Kolarov byłby fajny, tylko że jak juz pisałem to wydaje mi się że w związku z faktem że grywa coraz więcej w Szejkczesterze to na to szansę są marne :| - choć chciałbym się tutaj mylić.

Dokłądnie czytałem że wewnątrz serie a limity nie obowiązują, wiem wiem powtarzam za innymi ;)

Ale mam tutaj inne pytanie do znawców tematu - czytałem w PN że w zimie włoskie kluby moga tylko wypożyczac piłkarzy
niby PN nie ma powodów żeby pisać bzdury - tylko jak to się ma do faktu że kupilismy Padoina :think:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:25

Chyba od dziś.... Nie pamietasz chociażby sytuacji gdy to Juventus sie zastanawiał dawno dawno temu ( w styczniu 2012 roku) kogos kupic Guarina czy Caceresa bo OBAJ NIE MAJĄ OBYWATELSTWA UE!

Nesta na rezerwowego to chyba najlepsazy transfer na jako mozeby sobie pozwolic do tego za darmo... B.Alves czy inny to duza inwestycja a Nesta niesamowice doswiadczony i bardzo dobry za darmo az grzech nie wziac takiego pilkarza... nawet niech zarga 6 miesiecy ale przeciez NIC za niego nie płacimy. Po co nam wynalazki i wielkie nadzieje wloskiej piłki jak Motta czy Leoś (chociaż w niego jeszcze wierze- wiem jestem naiwny ale wierze:D) czy De Ceglie.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:25

deszczowy pisze:
Virgil pisze:Priorytetem jest lewy defensor i co najmniej dwa wzmocnienia do ataku.
Kolarov? Ale on musiałby kosztować ciężarówkę pieniędzy :(
Marzenia o Kolarovie trzeba ostatecznie odpuścić. Ostatnio gra pierwsze skrzypce (np jedenastka lutego wg PN) i ani on nie chce odejść (chyba, że czegos nie wiem), ani też MC go nie sprzeda.
Źródło?

Caceres nie ma obywatelstwa Hiszpanii, ale to nie przeszkadza, bo on już jest w Juve i miejsca non-ue przy wykupie nie zajmie. Taa...wszyscy to uwielbiają wałkować, po raz 100000000. Deszczu, weteran, i takie wpadki? :doh:

1. Misha wrocił.
2. Misha nie pojechał Miernego i Partacziego w pierwszym poście.

Pkt nr 2 bardziej mnie zaskoczył.

EDIT:
Virgil pisze:----------------------Buffon
--Lichsteiner--Barzargli--Chellini--De Ceglie
----------Vidal---Pirlo---Marchisio
-----Ramirez----Dzeko---Giovinco
Dzisiejszy dzień przechodzi do historii jako pierwszy, w którym ktoś umieścił Paolo De Ceglie w swojej wymarzonej jedenastce na następny sezon.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 22:34 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 21:58

Dlatego ja uważam, że szkoda szukać LO bo ciężko kogoś znaleźć, myślę że De Ceglie i Caceres + ewentualnie jakiś młody niedrogi defensor itd.

Obrona akurat nie gra najgorzej, Nesta jeżeli jest zdrowy to nadal świetny defensor. Za darmo ? Czemu nie, nic na tym nie tracimy. A on nie będzie podstawowym defensorem tylko rezerwowym, więc raczej nie będzie połamany.
- Back up dla dwójki podstawowej świetny
- aby wejść w końcówce i dać więcej pewności np. jak trzeba bronić wyniku genialny
- dodatkowo niesamowite doświadczenie co jest nie do przecenienia szczególnie w LM.
- najważniejsze nie będzie psioczył że siedzi na ławce.
- jak się nie sprawdzi to trudno nie będzie wielkiej straty.

wolę jego niż Bonucciego, Atoriego czy kogolwiek innego w naszym zasięgu bo nie oszukujmy się Hummelsa nie sprowadzimy.

50mln za Dzeko, Giovinco i Ramireza wydajmy je i mamy ofensywę na lata z cholernie mocną ławką. Taka kasa będzie na transfery biorąc pod uwagę sprzedaże.
I nie twierdzę że nam pomocnik nie jest potrzebny, jest ale raczej nie po to sprowadzamy tyle młodzików i Padoina, aby kogoś kupować po prostu jestem tu realistą.

----------------------Buffon
--Lichsteiner--Barzargli--Chellini--De Ceglie
----------Vidal---Pirlo---Marchisio
-----Ramirez----Dzeko---Giovinco

ławka : Storari, Caceres, Nesta, Pogba,Padoin, Marrone,Giac,Pepe, Matri,Vucinic,Quagliarella.
+ jakiś obrońca jeszcze jeden na LO(chociaż chyba Padoin nam może grać) o czym pisałem.

W takim składzie widzę jedną dziurę LO ale da się coś z tym zrobić. I jest to skład z powodzeniem mogący walczyć w LM i o scudetto.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 22:40

Jak nie Koralov to moze Fucile z Porto? albo Clichy?
Lahm ? a moze nie jestem pewniem Jeremy Mathieu albo Aly Cisokho, każdy z nich jest lepszy niż Aszton bez porównania nawet!!

A jak nie Nesta to ja z checią jak rok i dwa lata temu zobaczył był Sakho u nas:D ahh było by pięknie:D

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 22:59

alina pisze: Dzisiejszy dzień przechodzi do historii jako pierwszy, w którym ktoś umieścił Paolo De Ceglie w swojej wymarzonej jedenastce na następny sezon.
Pewnie Virgil po prostu miał zły dzień i kilka klawiszy mu się pomyliło.
Zdarzyło mu się kilka dobrych meczów - nie zaprzeczam, ale sorry, to mnie nadal nie przekonuję. Niech utrzyma podobny poziom do końca sezonu, to wtedy będzie można myśleć poważniej na ten temat. Chciałbym tylko przypomnieć, że De Ceglie w poprzednich sezonach miał już okresy dobrej gry, ale potem szybko przydarzała mu się kontuzja, po której wracał do swojego dziadowskiego poziomu. Życzę mu żeby był zdrowy, bo jeśli okazało by się, że nie musimy myśleć o nowym lewym obrońcy, to byłaby to rewelacyjna wiadomość. Przy przyjściu Pogby oraz posiadania w zanadrzu Bouy'a i Marrone, nie trzeba by już wzmacniać środka pola, tylko całkowicie skupić się na ataku. Jednak podejrzewam, że szykuję nam się powtórka z rozrywki i ściąganie kilku piłkarzy których pseudonim brzmi "A może się sprawdzę".

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 23:22

MAROTTY największym blędem jest to że jemu się marzy (chyba) wynalezienie i odkrycie talentu z jakiegos przecietniaka, on (wg mnie) bierze tak na chybił trafił a to Pazienza a to teraz Padoin a to jakis Martinez - nie bede wymieniał wszystkich bo strony braknie- ze moze uda zrobic tak jak kiedys ManU z Cantony, albo Juve z Camoranesiego..., no niesety panie Marotta jak na chybil trafił to w lotka mozna grac a nie piłkarzy kupowac.

MI bardzo podobał się Juve grając 4-3-3 i wtedy chyba grali najlepiej gdzie środek pomocy to naprawdę cud miód i orzeszki z Vidalem Pirlo i Marchisio, wiadomo, że oni musza miec swoj dzien, ale czekam na czasy kiedy ich wybitne wystepy (szczegolnie Marchisio) beda rutyna.

No i wlasnie tu pozostaje atak i lewa obrona i mozna walczyc ..., ale nie z Bologna o 1 pkt tylko w LM:D

ps. widizeliscie wynik Napoli z Cagliari?? 6:3 załuję ze go nie widzialem !!

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 23:31

Po prostu wychodzę z założenia, że lepiej wzmocnić atak naprawdę poważnie niż łatać LO półśrodkami, gdyż nikogo dającego gwarancję skoku jakościowego nie widzę, który byłby do wyciągnięcia. Zawsze można tam wstawić Caceresa.
Jeżeli pewnie dużo kasy nie będzie, bo nasza sytuacja jest chyba nie jakaś idealna to : Nesta, Ramirez, Giovinco, Dzeko wydaje się w zasięgu naszych możliwości finansowych + jakiś młody grajek na LO/ŚO

Gwarantuje to skok jakościowy naszej drużyny i zapewnia nam spokój na lata, tam gdzie go najbardziej potrzebujemy a ataku.

Nie oszukujmy się obronę mamy najlepszą w Serie A, oczywiście wiele jest do poprawienia i zdaje sobie z tego sprawę i w LM nie będzie miejsca na błędy, ale nie stać nas na wszystko i kupienie jakiś obrońców średnich nie ma większego sensu. Jeżeli byłby ktoś naprawdę dobry do wyciągnięcia na LO byłoby wskazane aby go sciągnąć, ale jeżeli ma być to jakiś niesprawdzony grajek to wolę zostać z tym co mamy i solidnie wzmocnić atak.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 23:33

Sorry ale z Barzagliego kupionego za 300 tysięcy euro zrobił jednego z dwóch najlepszych stoperów w Serie A.

To, że ktoś stara się zrobić jakiegoś Ramireza czy Martineza gwiazdą wielkiego zespołu to chyba dość normalne. Wiele świetnych zawodników zaczynało od transferów za grosze.

Swoją drogą - ktoś uważał Lichtsteinera za bardzo dobrego obrońcę? W sumie typek z Lazio, niby wybiegany ale jakoś dupy nie urywał zanim go kupiliśmy. Taki lepsiejszy prawy obrońca w tej lidze. I jakoś się udało za 10 mln kupić piłkarza na dobrym poziomie, ale ludzie i tak się upierają że napastnika trzeba kupić za 40.

Zablokowany