Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 09:16

pablo1503 pisze:Kompletnie nie rozumiem, dlaczego nie chcą przedłużyć kontraktu z Alexem.
stahoo pisze:Dobra, prowadziłem krucjatę w newsach więc teraz rozpocznę na forum :)

Zastanówmy się po pierwsze skąd info, że Alex nie może mieć przedłużonego kontraktu.

Był sobie news, w który była opisana niefortunna wpadka Andrei Agnellego, który to rzekoma chciał pozbyć się Alexa po sezonie. Wybuchła afera, a sam el presidente zdementował wszystko następnego dnia. Zdementował, poprawił się, wyjaśnił.

Później były bardziej lub mniej znaczące newsy o przenosinach Alexa, o tym, ze on SAM chce grać, że chciałby być jeszcze graczem pierwszego zespołu, niekoniecznie Juve. Nie było nic o Andrei, ale oczywiście wygodnie jest dorobić sobie wyjaśnienie, że Alex jest wypychany z klubu. Dlaczego? Bo niewielu dopuszcza myśli, ze po tylu latach, DP może po prostu chcieć nadal grać. I ta chęć jest (może być) silniejsza niż chęć zostania i zakończenia kariery w Juve.

Po drugie - od kiedy to Andrea jest odpowiedzialny za przedłużanie kontraktów? Od tego jest duet Conte & Grande Marotta. Oni decydują czy chcą Diegi czy Quagliarelle, Amaurie czy Borriella, albo Zieglery czy De Ceglie. Agnelli w tych sprawach raczej nie ma decydującego głosu. Przynajmniej na papierze. Mógłby wywierać wpływ na Marottę, o nieprzedłużanie kontraktu z Alexem, ale niby dlaczego miały to robić?

A teraz najważniejsza rzecz:

Co zyskuje Agnelli pozbywając się Del Piero?

1. Złość, a może i nienawiść kibiców.
2. Traci pierwszoplanowy głos w szatni (to bardziej Conte traci, ale Andrea jako kibic Juve od dziecka wie o co chodzi).
3. Zyskuje około 1,5 mln € co roku. Śmieszne pieniądze nawet jak na oszczędzający na wszystkim Juventus.

Wnioski: albo Alex zalazł Agnellemu bardzo za skórę, ze ten chce go wywalić z klubu, albo sa to ploteczki wyssane z palca, tłumaczące, że wszyscy są winni tylko nie Del Piero.

Dla mnie Alex też, nie jest winny, bo chęć gry u zawodnika jego formatu i klasy jest zrozumiała. Juventus nie może mu zapewnić widocznie tyle minut, ile on by chciał. Nie wnikamy czy słusznie i dlaczego. Nie o to chodzi.

WNIOSKI: Del Piero chce grać, więc odchodzi z Juve. Agnelli nie jest winny.

Popełniłem gdzieś błąd w rozumowaniu?
Jeżeli pisząc "nie chcą przedłużyć", w domyśle mówisz "Agnelli", polecam Ci przeczytać mój post z przed kilku tygodni. : ) No offence, po prostu będę go wklejać ilekroć ktoś powie, że wywalamy Alexa z Juve.

@Negri, ładnie napisane.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 09:38

Castiel pisze:(...)a rok świetlny to miara odległości, a nie czasu :-D
Myślę, że wie to każdy średnio rozgarnięty kornik w nodze Amauriego.
Kolega napisał, że "do tamtego Juve brakuje lat świetlnych obecnemu"... Co za różnica, czy napisał "lat świetlnych", czy "biliardów kilometrów". Myślę, że nie chodziło mu o czas.

O Del Piero ciężko się wypowiedzieć, bo zapewne każdy z nas odczuwa konflikt serce vs. rozum. Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby puszczenie Aleksa na rok/dwa do USA, a potem niech wraca na ciepłą posadkę kierowniczą.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 12:14

stahoo pisze:
pablo1503 pisze:Kompletnie nie rozumiem, dlaczego nie chcą przedłużyć kontraktu z Alexem.
stahoo pisze:Dobra, prowadziłem krucjatę w newsach więc teraz rozpocznę na forum :)

Zastanówmy się po pierwsze skąd info, że Alex nie może mieć przedłużonego kontraktu.

Był sobie news, w który była opisana niefortunna wpadka Andrei Agnellego, który to rzekoma chciał pozbyć się Alexa po sezonie. Wybuchła afera, a sam el presidente zdementował wszystko następnego dnia. Zdementował, poprawił się, wyjaśnił.

Później były bardziej lub mniej znaczące newsy o przenosinach Alexa, o tym, ze on SAM chce grać, że chciałby być jeszcze graczem pierwszego zespołu, niekoniecznie Juve. Nie było nic o Andrei, ale oczywiście wygodnie jest dorobić sobie wyjaśnienie, że Alex jest wypychany z klubu. Dlaczego? Bo niewielu dopuszcza myśli, ze po tylu latach, DP może po prostu chcieć nadal grać. I ta chęć jest (może być) silniejsza niż chęć zostania i zakończenia kariery w Juve.

Po drugie - od kiedy to Andrea jest odpowiedzialny za przedłużanie kontraktów? Od tego jest duet Conte & Grande Marotta. Oni decydują czy chcą Diegi czy Quagliarelle, Amaurie czy Borriella, albo Zieglery czy De Ceglie. Agnelli w tych sprawach raczej nie ma decydującego głosu. Przynajmniej na papierze. Mógłby wywierać wpływ na Marottę, o nieprzedłużanie kontraktu z Alexem, ale niby dlaczego miały to robić?

A teraz najważniejsza rzecz:

Co zyskuje Agnelli pozbywając się Del Piero?

1. Złość, a może i nienawiść kibiców.
2. Traci pierwszoplanowy głos w szatni (to bardziej Conte traci, ale Andrea jako kibic Juve od dziecka wie o co chodzi).
3. Zyskuje około 1,5 mln € co roku. Śmieszne pieniądze nawet jak na oszczędzający na wszystkim Juventus.

Wnioski: albo Alex zalazł Agnellemu bardzo za skórę, ze ten chce go wywalić z klubu, albo sa to ploteczki wyssane z palca, tłumaczące, że wszyscy są winni tylko nie Del Piero.

Dla mnie Alex też, nie jest winny, bo chęć gry u zawodnika jego formatu i klasy jest zrozumiała. Juventus nie może mu zapewnić widocznie tyle minut, ile on by chciał. Nie wnikamy czy słusznie i dlaczego. Nie o to chodzi.

WNIOSKI: Del Piero chce grać, więc odchodzi z Juve. Agnelli nie jest winny.

Popełniłem gdzieś błąd w rozumowaniu?
Jeżeli pisząc "nie chcą przedłużyć", w domyśle mówisz "Agnelli", polecam Ci przeczytać mój post z przed kilku tygodni. : ) No offence, po prostu będę go wklejać ilekroć ktoś powie, że wywalamy Alexa z Juve.

@Negri, ładnie napisane.
Już kiedyś czytałem twój komentarz, możliwe, że zawiera wiele prawdy :), ale po prosu ciężko pogodnić się z tym, że DP odchodzi :|
Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 10:39 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 22:56

Mi się spodobał news, że chcą go w Arsenalu. Jeśli ma odejść z Juve to miło by było gdyby karierę kończył w godnym klubie

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 23:29

Makiavel pisze:Mi się spodobał news, że chcą go w Arsenalu. Jeśli ma odejść z Juve to miło by było gdyby karierę kończył w godnym klubie
Jednak wolę żeby pojechał do Stanów i tam cieszył ludzi swoją grą, niż siedział na ławce w Arsenalu.

ObrazekObrazekObrazek
TomassoAG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 14:16

Pogodzę się z przejściem Alexa do Areanslu jak Van Persie do nas przejdzie ;p wtedy Alex tam będzie grał a nie grzał ławę.

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 14:25

Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Alex pewnie pojedzie gdzieś na rok, max dwa pograć i wróci do Turynu. Kiedyś mówi że po zakończeniu kariery chciałby zasiąść w radzie i podejrzewam że tak też się stanie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 14:47

mixery pisze:Kiedyś mówi że po zakończeniu kariery chciałby zasiąść w radzie i podejrzewam że tak też się stanie.
Pytanie tylko - jaką funkcję miałby pełnić. Jeżeli taką jak Nedved, tzn. że wypatruje Shaqiriego a Marotta kupuje Elię to nie wiem czy ma to sens.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 14:54

zahor pisze:
mixery pisze:Kiedyś mówi że po zakończeniu kariery chciałby zasiąść w radzie i podejrzewam że tak też się stanie.
Pytanie tylko - jaką funkcję miałby pełnić. Jeżeli taką jak Nedved, tzn. że wypatruje Shaqiriego a Marotta kupuje Elię to nie wiem czy ma to sens.
spodziewałeś się, że Nedved po zakończeniu kariery piłkarza będzie np. zarządzał finansami Juventusu?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 14:57

Nedved oprowadza wycieczki po stadionie :D i czasem siedzi na meczach obok Marotty. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> fucha.

Gość

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 16:24

To byłby jeden z najbardziej zaskakujących transferów w letnim oknie. Jak podał "Sky Sport News", zaraz po zakończeniu obecnego sezonu legenda Juventusu Turyn - Alessandro Del Piero może przejść do Arsenalu Londyn.
Zobacz również

Klub ze stolicy Anglii zaproponował włoskiemu piłkarzowi kontrakt. "Juve" nadal nie przedstawiło swojej oferty i wszystko wskazuje na to, że legendarny piłkarz będzie musiał się pożegnać z zespołem "Starej Damy".

Według doniesień, Arsenal zaproponował piłkarzowi lukratywne warunki finansowe, ale jak na razie nikt nie chce upublicznić kwoty, jaką miałby zarabiać 37-letni zawodnik.

Del Piero rozegrał w Juve 19. Sezonów. Przez ten czas stał się niekwestionowaną gwiazdą klubu, która przez lat kojarzona była z Juventusem.

Alex :bravo: Byłeś i Będziesz Ikoną Juve !!

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 16:56

Jeżeli miałby odejść to ciekawa opcja Arsenal do tego miło by było jakby pokazał anglikom że 37 letni zawodnik z ligi włoskiej strzela sobie brameczki.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 17:05

Jeśli dostałby angaż w Arsenalu to byłaby potwarz dla naszych włodarzy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 17:14

Hm a w roli kogo mialby tam pojsc? Etatowego zawodnika, solidnego zamiennika, jokera czy moze lidera szatni? Co ma Alex czego brak w Arsenal? Czy moze i m dac wiecej niz oferuje obecnie Juve? Bezsensowny transfer.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2012, 17:31

LordJuve pisze:Hm a w roli kogo mialby tam pojsc? Etatowego zawodnika, solidnego zamiennika, jokera czy moze lidera szatni? Co ma Alex czego brak w Arsenal? Czy moze i m dac wiecej niz oferuje obecnie Juve? Bezsensowny transfer.
Klasę, wielkość, doświadczenie i tytuły. To fajna inspiracja dla młodych. Z tym że Arsenal nie da mu gry, a przecież o to mu chodzi.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany