Juventini na wypożyczeniach...
- ewerthon
- Juventino
Teraz nie ma czasu na sprawdzanie czy Ekdal się nada, Padoin nie jest futbolowym tuzem, ale ma coś potrzebnego w drugiej, decydującej części sezonu - doświadczenie i znajomość filozofii gry jaką wyznaję Conte. Antonio wie lepiej i jak na razie broni się wynikami.francois pisze:
Dziwi mnie to, że ściągami jakiegoś Padoina zamiast dać szansę naszemu wychowankowi, który wg mnie wcale gorszy nie jest, a przynajmniej młodszy i tańszy w sprowadzeniu i utrzymaniu.
- jakku1
- Juventino
Znow swietny mecz Giovinco w barwach Parmy
Gol z karnego + asysta (bo chyba mozna mu ja uznac).
http://fbhl.pl/parma-22-fiorentina-07-03-2012/
Seba ma juz 10 bramek i chyba 7 asyst.

http://fbhl.pl/parma-22-fiorentina-07-03-2012/
Seba ma juz 10 bramek i chyba 7 asyst.
- wloski
- Juventino
Czasem myślę czy nie lepiej go sprowadzić z powrotem do nas wraz z Giovinco niż utrzymywanie na ławce piłkarzy pokroju Boriello. Del Piero odchodzi, Boriello pewno też dwóch jak znalazł. Niestety gdyby była szansa na jakąś gwiazdę piłkarską, to trzeba by było się pożegnać z trójki Vucinic, Matri i Q, Alessandro moim zdaniem nie do ruszenia, bo jest przydatny jak ma mu kto dograć, a nie, że sam musi latać po skrzydłach. Nawet nie wiem kogo bardziej pożegnać lepiej by było w takiej sytuacji chyba Fabio.pezet1988 pisze:2 kolejne bramki Immobile w Serie B, w sumie ma już 20 bramek
- deszczowy
- Juventino
Ej, jak Ibra puka gole z karnych to wszyscy się śmieją i mówią "z karnego to wiecie". A jak kurduplowata nadzieja włoskiej piłki strzela karnego, to jest ok. Nie rozumiem, doprawdy...
A tak swoją drogą: Gio w drugiej połowie sezonu obniżył loty czy to tylko moje wrażenie?

A tak swoją drogą: Gio w drugiej połowie sezonu obniżył loty czy to tylko moje wrażenie?
- wloski
- Juventino
Ogólnie coś liga ostatnio się opuściła, w tamtej rundzie jakieś większe emocje czułem. Giovinco może i teraz troszkę słabiej, bo tak regularnie nie strzela, ale jest sporo czasu, żeby pokazał jeszcze swoje umiejętności. Strasznie pewny jest w tym wykonywaniu karnych, to jest dobra cecha.
- jakku1
- Juventino
A widziales chociaz skrot z tego meczu Deszczu?;) Najgrozniejsze sytuacje w pierwszej polowie Parma stworzyla dzieki Giovinco (no i de facto Seba zaliczyl asyste).deszczowy pisze:Ej, jak Ibra puka gole z karnych to wszyscy się śmieją i mówią "z karnego to wiecie". A jak kurduplowata nadzieja włoskiej piłki strzela karnego, to jest ok. Nie rozumiem, doprawdy...![]()
Co do postawy Seby w drugiej polowie sezonu - to on gra ostatnio bardzo dobrze. Mial pewien kryzys na przelomie listopada i grudnia, ale od poczatku stycznia gra swietnie - podaje, wrzuca, asystuje, drybluje. Jestem w stanie postawic teze, ze z Giovinco w skladzie, teraz bysmy nie tracili co mecz punktow z ogorami - wiekszosc z tych meczow bysmy wygrywali. Giovinco ma jedna zdolnosc, ktorej Nam brakuje - czyli genialne ostatnie podanie. Matri pewnie tez mialby pare bramek wiecej na koncie. Bo Borriello to nie strzeli pewnie nawet kiedy dostanie patelnie na 5 metr ;/
- kosciu88
- Juventino
Giovinco jesli w lato do nas dolaczy to na pewno bedzie to wzmocnienie. Nie rozumiem ludzi co narzekaja na mrowke i mowia ze jest slabszy od Vucinica. IMO w niczym mu nie ustepuje a nawet smiem twierdzic ze jest lepszy i bylby bardziej przydatny dla zespolu.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Arbuzini
- Juventino
Nie ma sensu umniejszać umiejętnością Ibry, ale jeśli chodzi o mnie to od snajpera wymagam przede wszystkim skuteczności z gry. Fakt, że Jovetic też sporo goli strzela z karnych nikomu jakoś nie przeszkadza.deszczowy pisze:Ej, jak Ibra puka gole z karnych to wszyscy się śmieją i mówią "z karnego to wiecie". A jak kurduplowata nadzieja włoskiej piłki strzela karnego, to jest ok. Nie rozumiem, doprawdy...![]()
Druga sprawa. Seba zdobył do tej pory cztery bramki po karnych, gdzie trzy z nich zostały podyktowane za faul na nim.
- bendzamin
- Redaktor
Mysle, ze jak Giovinco nie bedzie chcial jakichstam gwarancji gry i do konca sezonu nie obnizy dramatycznie lotow, to nie ma sie co zastanawiac i trzeba go brac. Oczywiscie, jesli nie beda chcieli za niego jakichs ogromnych pieniedzy.
Ktos napisze - nie poziom Juventusu, trzeba kupic kogos o wiele lepszego. Owszem, trzeba. Ale oprocz tego kogos moim zdaniem warto sprowadzic Sebe (albo tego Ramireza, ale bedzie raczej sporo drozszy), bo problemu jakosci w ataku nie rozwiaze na pewno jeden transfer.
Ktos napisze - nie poziom Juventusu, trzeba kupic kogos o wiele lepszego. Owszem, trzeba. Ale oprocz tego kogos moim zdaniem warto sprowadzic Sebe (albo tego Ramireza, ale bedzie raczej sporo drozszy), bo problemu jakosci w ataku nie rozwiaze na pewno jeden transfer.
- Łoles
- Juventino
Ewentualna kasa za Giovinco jest tu kluczem, bo jeżeli to będzie miała być kwota rzędu 10mln to ja bym się zastanowił nad inna kandydaturą.
Essien? Jak najbardziej.
Ciekawi mnie tylko jak będziw wyglądał w praktyce plan wprowadzani młodych zdolnych do pierwszej drużyny
Essien? Jak najbardziej.
Ciekawi mnie tylko jak będziw wyglądał w praktyce plan wprowadzani młodych zdolnych do pierwszej drużyny

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- deszczowy
- Juventino
Ale widzisz, nikogo za mniej, niż 10 nie znajdziemy. Rossi, czy Jovetić to byłby większy wydatek. A Gio coś tam jednak potrafi.Łoles pisze:Ewentualna kasa za Giovinco jest tu kluczem, bo jeżeli to będzie miała być kwota rzędu 10mln to ja bym się zastanowił nad inna kandydaturą.
Dobre pytanie, ale... chyba póki co Conte się do tego nie przymierze ;)bŁoles pisze: Ciekawi mnie tylko jak będziw wyglądał w praktyce plan wprowadzani młodych zdolnych do pierwszej drużyny
- Supersonic
- Juventino
Do dzis nie mogę zrozumieć dlaczego na chwilę obecną nie ma dla niego miejsca w naszej naładowanej gwiazdami jak kabanos substancjami żelującymi-drużynie. Nie dostrzegam nadmiaru walczaków buzujących testosteronem na boisku, zwłaszcza w pomocy ( wyłączając Vidala)Dragon pisze:Melo znowu trafia...to 10ty gol brazylijczykaCoś bym napisał w tym temacie ale nie chce wywołać burzy...
. Ma Melo od czasu do czasu przerwy w dostawie krwii do mózgu, ma najemnika podejście do życia, ale niezmienia to faktu, że strzał ma, ambicje ma, wsi nie robi. Dawać go z powrotem