Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS
- Łukasz
- Juventino
Z Hiszpanią - sprawdziłem. I to jest jedyny mecz w jego karierze, gdy grał jako stoper sensu stricto (dostał żółtko, Hiszpanie wygrali 3:2), to już Licht grał więcej (w Lille z konieczności dwa razy - może Padoin na bok, a zabiegany ostatnio Szwajcar do środka?). Te argumenty są jak najbardziej zasadne, bo Vidal to boiskowy dzik, który daje się ponieść emocjom, więc Borghi też musiał to wziąć pod uwagę. Jeśli ma w głowie tryb, który przestawia go na opanowanego stopera to fajnie, ale to nie robot. Ryzyko ustawienia w ten sposób Vidala jest tym większe, że obok niego grałby również dzik - Caceres. Czy ten młody z Primy to lepszy pomysł? Ciężko powiedzieć - Conte ma zagwozdkę.pan Zambrotta pisze:grywał pare razy na klasycznym stoperze, chociażby w meczu z Francją... a wasze zarzuty są bezzasadne, bo to takie samo ryzyko dawać tam Padoina czy innego Guano. Inaczej jest grać w środku boiska i kosić przeciwników równo z trawą bez konsekwencji, a co innego grać na stoperze, jak widać trenerzy mają więcej oleju w głowie niż forumowe eksperty.
- Asus3
- Juventino
Powiem tak: jeśli utrzymamy się na miejscach premiowanych grą w LM jednocześnie nie przegrywając przez cały sezon ani jednego meczu to chyba każdy powinien być dumny. Nawet bez tego "chyba". Scudetto to za wysoka półka mając takich ogórków jak Boriello, czy Bonucci na stałe.
Minimalizm? Nie, jestem realistą, na papierze ten skład kończąc na ligę na miejsach 2-3 osiągnie spory sukces.
Minimalizm? Nie, jestem realistą, na papierze ten skład kończąc na ligę na miejsach 2-3 osiągnie spory sukces.
- AVE JUVE!!!
- Juventino
Poprostu wiedzialem ze bedzie remis , zaluje ze wiekszej kasy na to nie postawilem ;P Pierwsza polowa jak za czasow Del Neriego lub innego geniusza w drugiej bylo zdecydowanie lepiej i wbili na swoj "ulubiony" wynik . Borriello to niech wraca do Rzymu nie chce goscia widziec , co musial zrobic Alex zeby taka lajza grala a on siedzial na lawce
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Wiesz, że jesteś moim ulubionym userem na tym forum? Dziś jednak przeszedłeś samego siebie, post mistrzostwo. Tak trzymajMarchisio87 pisze:CONTE odejdz precz nie niszcz nam Mistrzostwa i Del Piero !!!
czemu nie gra Elia i Del Piero czemu zamiast Krasica gra Giacherini?? czemu Elia nei zagrał np za Giacheriniego czemu Alex Del Piero nie strzelił dziś hat tricka temu słabemu gk ??
CONTE ODEJDZ partaczu
JUVE
PS: Juventus zagrał słaby mecz z Bolonią.
- mateo369
- Juventino
Też go delikatnie mówiąc nie lubię, bramkę ostatnio zawalił, ale sugerowanie, że przez niego straciliśmy 2 pkt w meczu z Milanem (a tak właśnie zrobiłeś) jest trochę śmieszne, bo ten remis to nie strata 2 pkt a wywalczenie jednego, z którego powinniśmy się cieszyć. Co innego wczoraj - to była strata dwóch pkt ale przecież to akurat nie przez jego jakieś złe interwencje a po raz n-ty przez kompletną nieporadność w grze ofensywnej.deszczowy pisze:Największy nasz problem to były gracz Interu, który zawalił nam dwie bramki w dwóch ostatnich meczach (4 pkty) i dostał dziś czerwoną kartkę.
No ale żeby była jasność - i tak go nie chcę więcej widzieć w pierwszym składzie
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Do mnie jednak bardziej przemawia niedawna gra Vidala na stoperze w meczu z Hiszpanią niż dwa występy Lichta w 2007 roku.Łukasz pisze:to już Licht grał więcej (w Lille z konieczności dwa razy)
- pan Zambrotta
- Juventino
zostaw Łukasza, ma swoje zwidy.Ouh_yeah pisze:Do mnie jednak bardziej przemawia niedawna gra Vidala na stoperze w meczu z Hiszpanią niż dwa występy Lichta w 2007 roku.Łukasz pisze:to już Licht grał więcej (w Lille z konieczności dwa razy)
Vidal grający w trzyosobowym bloku obrony jest pewniejszy niż Lichy, Padoin (?!), Guano, czy Amauri. Choć nie powiem, ciekawy jestem jak sprawdziłby się Guano.
- wloski
- Juventino
Sezon już stracony wpuszczajmy pomału piłkarzy z Primavery :lol: .
Gdyby nie głupie pomysły naszego dyrektorka mielibysmy teraz dobrego gracza Pazienzę, a nie Padoina. Udinese zaufało mu, bo gra ciągle po 90 minut, a ma tam sporą rywalizację o skład, a więc to był dla mnie błąd go oddać i od początku o tym twierdzę. A co nam daje Pazienza? Vidala można wtedy spokojnie dać do obrony, a Włoch leci do pomocy, a tak znów będzie jakieś harakiri.
Gdyby nie głupie pomysły naszego dyrektorka mielibysmy teraz dobrego gracza Pazienzę, a nie Padoina. Udinese zaufało mu, bo gra ciągle po 90 minut, a ma tam sporą rywalizację o skład, a więc to był dla mnie błąd go oddać i od początku o tym twierdzę. A co nam daje Pazienza? Vidala można wtedy spokojnie dać do obrony, a Włoch leci do pomocy, a tak znów będzie jakieś harakiri.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nasz głupi dyrektorek to go zakontraktował jako dobrego zmiennika. To głupi trenerek stwierdził, że mu Pazienza niepotrzebny i nie będzie grał. Za to Padoin przyszedł i z miejsca stał się pierwszym wchodzącym na boisko.wloski pisze:Gdyby nie głupie pomysły naszego dyrektorka mielibysmy teraz dobrego gracza Pazienzę, a nie Padoina.
On zdaje się nie grał jeszcze meczu na poziomie 1 ligipan Zambrotta pisze:Choć nie powiem, ciekawy jestem jak sprawdziłby się Guano.

Ostatnio zmieniony 08 marca 2012, 09:06 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- wloski
- Juventino
No i ?
Typie chodzi o klasę piłkarza. Pazienza jest oczywiście lepszym piłkarzem. Więc o to się rozchodzi, a nie upodobania trenera. Conte miał na Michałka wyrąbane, bo przyszedł za free, a Padoin przyszedł za te 5-6 mln to musi grać, w końcu to jeden z droższych transferów Giuseppe Free Marotty.
Typie chodzi o klasę piłkarza. Pazienza jest oczywiście lepszym piłkarzem. Więc o to się rozchodzi, a nie upodobania trenera. Conte miał na Michałka wyrąbane, bo przyszedł za free, a Padoin przyszedł za te 5-6 mln to musi grać, w końcu to jeden z droższych transferów Giuseppe Free Marotty.
- pan Zambrotta
- Juventino
co ma zrobić Marotta, skoro Conte uparcie nie wybierał Pazienze? Nawet teraz, gdyby Pazienza by został, większe szanse na grę miałby Marrone. Sytuacja z EE cię nie nauczyła?wloski pisze:No i ?
Marotta chciał opchnąć Pazienzę, ten nie chciał, zgodził się na wypożyczenie. Gruby błąd, że Marotta zgodził się go oddać naszemu rywalowi w walce o LM, ale to drugorzędna sprawa.
@OłJe - dlatego chcę go sprawdzić

Ostatnio zmieniony 08 marca 2012, 09:10 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Myzarel
- Juventino
Od wczorajszego meczu zaczynam się martwić o LM, tym bardziej że ciężko znaleźć pozytywy przed niedzielnym starciem w Genoi.
Szkoda tego remisu, ośmielę się stwierdzić że gdyby grał Matri (co by o nim nie mówić, jeśli dostaje podania to jest bardzo groźny) a nie Boriello wygralibyśmy ten mecz. I te zmiany w 79 minucie... :doh:
Bonucci :rotfl:
Szkoda tego remisu, ośmielę się stwierdzić że gdyby grał Matri (co by o nim nie mówić, jeśli dostaje podania to jest bardzo groźny) a nie Boriello wygralibyśmy ten mecz. I te zmiany w 79 minucie... :doh:
Bonucci :rotfl:
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Łoles
- Juventino
Dla mnie strzał który próbował oddać Boriello w 62minucie idealnie podsumowuje to jakim jest cienkim piłkarzem.
Czerwień dla Bonuca? Imo zrobił dobrze że sfaulował, to mogło się skończyć 2 bramką dla bolonii.
Generalnie mecz w pierwszej połowie marny, w drugiej lepszy ale co z tego?
Zauważyłem w ostatnich kilku spotkaniach że faktycznie nasi dużo lepiej wyglądają w drugiej połowie od rywala (pod względem czysto kondycyjnym) i nie wiem czy czasem Antek nie wymyślił sobie że skoro fizycznie przygotowani jesteśmy elegancko to wystarczy w 70+ minucie wpuścić kogoś świeżego na boisko i mecz sam się wygra - szkoda tylko że nie zauważył że jeszcze że to się kończy remisami. Pominę to że zmiany robi za późno - Boriello "grał" wczoraj zdecydowanie za długo.
W kwestii bloku defensywnego w kolejnym meczu to owszem, Vidal wydaje się pewniejszy tylko że jeżeli jego zabraknie w środku pola to kto tam będzie grał, Padoin? Z całym dla niego szacunkiem ale Vidalem to on nie jest.
Martwi mnie ten mecz z genuą i to cholernie.
Czerwień dla Bonuca? Imo zrobił dobrze że sfaulował, to mogło się skończyć 2 bramką dla bolonii.
Generalnie mecz w pierwszej połowie marny, w drugiej lepszy ale co z tego?
Zauważyłem w ostatnich kilku spotkaniach że faktycznie nasi dużo lepiej wyglądają w drugiej połowie od rywala (pod względem czysto kondycyjnym) i nie wiem czy czasem Antek nie wymyślił sobie że skoro fizycznie przygotowani jesteśmy elegancko to wystarczy w 70+ minucie wpuścić kogoś świeżego na boisko i mecz sam się wygra - szkoda tylko że nie zauważył że jeszcze że to się kończy remisami. Pominę to że zmiany robi za późno - Boriello "grał" wczoraj zdecydowanie za długo.
W kwestii bloku defensywnego w kolejnym meczu to owszem, Vidal wydaje się pewniejszy tylko że jeżeli jego zabraknie w środku pola to kto tam będzie grał, Padoin? Z całym dla niego szacunkiem ale Vidalem to on nie jest.
Martwi mnie ten mecz z genuą i to cholernie.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zauważyłem, że strzelanie bramki w Juve z ataku pozycyjnego to durny pomysł. Od 332143 meczy nam to nie wychodzi. Wczoraj bramkę zdobyliśmy po kontrze, z resztą zawsze kontry u nas wyglądają naprawdę groźnie. Tak więc może zmienić taktykę, bo coś ten nasz ciągły pressing w połączeniu z pozycyjnym spisuje się tak, że wymieniamy podania na połowie boiska, a potem zaczyna się katastrofa, bo przecież nikt nie umie przyjąc piłki, nikt nie ma zmysłu jakiegokolwiek polotu, nikt nie umie zaskoczyć przyspieszeniem przeciwnika...
Bonucci musiał tak zrobić. I tak dobrze, że zdążył kolesia wywalić...
Bonucci musiał tak zrobić. I tak dobrze, że zdążył kolesia wywalić...