Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS
- johnnybgoode
- Juventino
Po co dajesz się sprowokować? Złapiesz kartkę i tyle. Uważam, że pomysł z wystawieniem De Ceglie na środku jest dość... nietypowy: Paolo nie umie grać głową w defensywnych akcjach, większość jego błędów rodzi się właśnie z takich akcji. Do tego z kryciem też u niego nie za dobrze.annihilator1988 pisze:I końskie góówno jest zabawniejsze. Może nie zauważyłeś, ale "pół-obrońce" asekurowałby Esti, jałowy w ataku, ale wystarczająco solidny by odeprzeć ataki rywali. W drugiej połowie zawsze Conte może zmienić system gry na 4 -3-3, bo wiesz...można rotować formacjami taktycznymi w trakcie spotkania. Btw, czytając te wypociny, które wypisujesz zastanawiam się czy nie są one podręcznikowym przykładem przerzucenia. Wiem, trudne słowo. Zapytaj "wujka googla" co ono oznaczapan Zambrotta pisze:matka wie, że ćpiesz?annihilator1988 pisze:Jutro zobaczymy 3-5-2, a ja typuje taki skład:
Buffon
Martin-Leoś-Paolo
Lichy-Vidal-Pirlo-Marchisio-Esti
Fabio-Matri
De Ceglie pół-środkowym obrońcą?
kontuzja Barzagliego i Chielliniego to najlepsze, co mogło nam się przytrafić - na pewno nie zagramy 3-5-2. Nie mamy tylu obrońców.
- zahor
- Juventino
Otóż to. Ja też nie twierdzę że wpuszczenie Elii na boisko grozi katastrofą w porównaniu z którą Bonucci to pryszcz. Ba, wręcz dałbym mu raz czy drugi szanse na miejscu Antka, chciałbym go zobaczyć na boisku. Ale naprawdę nie spodziewam się rewelacji. Tymczasem jak czytam niektóre wypowiedzi to mam takie wrażenie, że co niektórzy spodziewają się że ten genialny, szybki jak strzała drybler, gwiazda fazy grupowej mundialu, talent pierwszej wody był trzymany przez Conte na chwilę taką jak ta, kiedy wszystko się sypie i wszyscy wieszczą porażkę. I ten oto niepokonany tytan, wyposzczony, głodny zwycięstw i goli, szkolony pół roku w jakimś tajnym ośrodku na tę okazję wbiegnie z ławki na boisko jak byk na arenę corridy i z miejsca właduje pięć goli. Marne szanse.Dante93 pisze: I żeby nie było, ja sam najchętniej dałbym nie raz już szanse Elii w meczu z ogórkami, ale te górnolotne twierdzenia, i budowanie wizerunku tego gracza jako zbawiciela, którego bezduszny trener nie chce wpuszczać na boisko bo jest czarny, są dla mnie mocnym nadużyciem.
Conte ma to do siebie, że u niego różnice umiejętności piłkarzy są niewspółmierne do różnic czasów spędzanych na boisku, tzn. jeżeli zawodnik A jest nieco lepszy od zawodnika B, to nie będzie grał od niego nieco więcej tylko nieporównywalnie więcej. Ale raczej nie można mu zarzucić że wybiera do gry gorszych zawodników - tyle było płaczów żeby zagrał Quagliarella zamiast Matriego a jak przyszło co do czego to się okazało że Conte miał jednak rację. I w przypadku Elii spodziewam się podobnego scenariusza. Zagra jeden mecz, drugi, nie okaże się pięć klas gorszy od Estigarribii/Giaccheriniego/Padoina, ale jednak uznamy że tamci dawali zespołowi nieco więcej. Chciałbym być pozytywnie zaskoczony, ale na to że Elia nas pozytywnie zaskoczy nie postawiłbym funta kłaków.
- annihilator1988
- Juventino
Wiem ziom, ale szlag mnie trafia jak widzę taką bezczelną krytykę. Dlatego też porównałem wypowiedź Zambrotty do końskiego łajna. Może i dość nietrafny pomysł z Paolo, niemniej budzi respekt jego przemiana. Kiedyś nie potrafił prowadzić piłki przy nodze, a teraz. Proszę bardzojohnnybgoode pisze:Po co dajesz się sprowokować? Złapiesz kartkę i tyle. Uważam, że pomysł z wystawieniem De Ceglie na środku jest dość... nietypowy: Paolo nie umie grać głową w defensywnych akcjach, większość jego błędów rodzi się właśnie z takich akcji. Do tego z kryciem też u niego nie za dobrze.
- pan Zambrotta
- Juventino
końskie łajno możesz mieć co najwyżej w głowie, skoro wg ciebie stopera De Ceglie ma ubezpieczać Estigarribia [']annihilator1988 pisze:Wiem ziom, ale szlag mnie trafia jak widzę taką bezczelną krytykę. Dlatego też porównałem wypowiedź Zambrotty do końskiego łajna.
matko, skąd takie pomysły się wam biora we łbach? oglądacie mecze w telegazecie, czy co ? :roll:
- @D@$
- Juventino
Nie wiem jak mam to rozumieć, każdy słabszy mecz bez względu na formację będzie określany "mentalnym 3-5-2"? To takie nowe forumowe powiedzonko? OK. Szczerze to fanem 3-5-2 nie jestem, nawet długo nie cierpiałem takowego, bo ani to defensywy nie wzmacnia, a w ataku jest tylko pozorna większa ofensywność. Natomiast za Conte kilka razy się to sprawdzało a przynajmniej miało sens. Nie mówię, że zawsze, a teraz jak większość wolę powrót do 4-3-3 czy coś.Łoles pisze:Oglądałem i może to było 433 ale mentalnie to było na poziomie 352.
Ile takich meczów było, 1, 2? Ja sobie jeden przypominam, jak z główki gola zdobył. Ale nie upieram się, można zrobić i tę zmianę na Bologne, najwyżej a Matri będzie ratował w drugiej połowie, a nuż Fabio coś strzeli.zahor pisze:Działa to też w drugą stronę - kilka razy Quagliarella wchodził za fatalnie grającego Matriego i robił lepsze wrażenie. Co tylko potwierdza teorię że niestety żaden z tych panów docelowo na zawodnika pierwszego składu się nie nadaje.
Aha, z tym Lichtsteinerem (już nie chce mi się cytować), faktycznie z wrzutkami bywa różnie u niego, natomiast przestrzegam przed myśleniem jakoby Szwajcar wcześniej niewiele pokazywał w ofensywie a dopiero Conte wymagał od niego niemożliwych rzeczy. Dokładnie pamiętam mecz z Lazio w Rzymie z zeszłego sezonu w tym względzie. Jego zespół wprawdzie przegrał, ale "Forrest" cisnął cały mecz prawą flanką.
Jak to przeczytałem to od razu pomyślałem o...alina pisze:Szkoda, że Marchisio to nie De Rossi...
Ale to już chyba ostateczność i prędzej Caceresa zobaczymy (z resztą dzisiaj to już wiemy). Przede wszytskim patrząc na ilość kartek Vidala bałbym się o jakiś faul w polu karnym.wtulazel pisze:A może Vidal na środku obrony?
A przepraszam, założyłem kiedys o Sissoko, ale padł śmiercią naturalną (temat), po sprzedaniu Momo.Supersonic pisze:Ja się w Twoich też nie udzielam... bo ich nie ma :shock: 8)
Dla przyjaciół Adam, krótko i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Chciałeś to masz, specjalnie dla ciebie post z kilku stron. Wolę tak, niż nabijać 5 postów na stronę. A na forumowego cwaniaczka mam innego kandydata.pan Zambrotta pisze:@D@$ (dla przyjaciół "odos") jest takim typem użytkownika, co przeczyta ostatnie 5 stron tematu, zacytuje każdego, przyczepi się jednego zdania i wrzuci kamyczek. Podobno płacą mu +10 postów tygodniowo za to. Taki cwaniaczek. Nie przejmuj się.
Ryzykowna taktyka, ale kto wie, może w tym szaleństwie jest metoda i się sprawdzi.bohdan pisze:Jest jeden prosty sposób, żeby wygrać ten mecz. Trzeba strzelić więcej bramek niż Bologna.
Nawet z takim eksperymentem w obronie powinniśmy taką Bologne pyknąć. A jak przez to przejdziemy, to już chyba nikt nie powie jak to Milan jest pokrzywdzony przez kontuzje a Juve ciągle może mieć optymalny skład. Z resztą jak takie dupiate humory na forum, to potem się okazuje, że wygrywamy, oby tak było.
Ironia losu jest taka, że Sorensen który być może przydałby się nam jutro, będzie kisił na ławie Bologni, dlatego byłem sceptyczny jego wypożyczeniu, bo wcale nie musić mieć więcej szans na grę, a tak przynajmniej trenowałby z zespołem i może popykał w primce. Ale w sumie czemu Caceres ma być gorszy. Fakty są jednak takie, że w weekend pierwszy raz pojawił się...na ławce. Myślałem, że może miał kontuzję wcześniej ale zdaje się że nie: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... mireza.php
- @Maras@
- Juventino
Chciałbym już zobaczyć oficjalne składy (albo chociaż meczową 18-tkę). Ciekawe co Conte nam tym razem zaserwuje. Na pewno nie 3-5-2, bo mamy do tego za mało obrońców...
Ciekawi mnie to że w prawdopodobnych składach jakie gdzieś tam widziałem w podstawowej 11-tce pomoc tworzyli Vidal - Pirlo - Padoin. Dziwne, że nie wstawili tam Giaccha, a tak na dobrą sprawę nie było go nawet w ławce (chyba coś się komuś pomyliło)
Mam nadzieję, że jutro chociaż 30 minut dostanie Elia

Ciekawi mnie to że w prawdopodobnych składach jakie gdzieś tam widziałem w podstawowej 11-tce pomoc tworzyli Vidal - Pirlo - Padoin. Dziwne, że nie wstawili tam Giaccha, a tak na dobrą sprawę nie było go nawet w ławce (chyba coś się komuś pomyliło)

Mam nadzieję, że jutro chociaż 30 minut dostanie Elia

Na początku też cieszyłem się z takiej możliwości, ale po większym zastanowieniu stwierdziłem, że lepiej niech awansuje Milan. Są 2 główne powody takiego stwierdzenia. Milan awansem zapewni Włochom kilka kolejnych punktów w rankingu a dodatkowo będzie miał więcej meczu (więcej meczy to szansa na więcej kontuzji i większe zmęczenie), przez co mogą zaliczyć kilka wpadek w lidzeDarekJuve pisze:Piękny mecz Arsenalu , oby Milan odpadł !

- evilboy
- Juventino
Luuuudzie, co Wy z tym Elią? Mudżynos wyraźnie poprawił swoją grę, znalazł się nawet na ławce rezerwowych, co oznacza, że jest "w gotowości", ale skąd, do licha, wziął Wam się pomysł, żeby eksperymentować w tym arcyważnym i - ze względu na brak 2 kluczowych zawodników - arcytrudnym meczu. Módlcie się o punkty, serio. Jakiekolwiek.
Przy takiej grze jak z Chievo, Ramirez będzie wchodził w naszą lewą stronę niczym Peter North w Tabithę Stevens. Bonucci już widzi ten mecz wygrany, co raczej zbyt dobrze nie rokuje. Chciałbym bardzo 3 punktów, ale liczę się także z tym, że to może być pierwsza porażka w sezonie.
Odnośnie najnowszych ploteczek o wyjściowym składzie:
Z tym Padoinem to nawet bym się nie zdziwił. Conte lubi zaskakiwać.

Przy takiej grze jak z Chievo, Ramirez będzie wchodził w naszą lewą stronę niczym Peter North w Tabithę Stevens. Bonucci już widzi ten mecz wygrany, co raczej zbyt dobrze nie rokuje. Chciałbym bardzo 3 punktów, ale liczę się także z tym, że to może być pierwsza porażka w sezonie.
Odnośnie najnowszych ploteczek o wyjściowym składzie:
Z tym Padoinem to nawet bym się nie zdziwił. Conte lubi zaskakiwać.
@D@$ pisze:Ryzykowna taktyka, ale kto wie, może w tym szaleństwie jest metoda i się sprawdzi.bohdan pisze:Jest jeden prosty sposób, żeby wygrać ten mecz. Trzeba strzelić więcej bramek niż Bologna.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- pan Zambrotta
- Juventino
Mecz dziś o 18.30, czyli go nie obejrzę.
Szkoda, że Conte widział sens powrotu do 4-3-3 tylko z Vidalem i Pepe.
Przy takiej kosmicznej obronie przewiduję grad sytuacji przeciwko nam, poważny sprawdzian dla Buffona i odpowiedź na to, czy dalej jest w ścisłym topie czy leci mu fejm po nazwisku.
No i kolejna perełka - Caceres na środku obrony. Do dziś mam koszmary jak przypomnę sobie jego spóźnione interwencje, gdy grał za Ferrary/Zaca. Mam nadzieję, że zaliczył spory progres.
Szkoda, że Conte widział sens powrotu do 4-3-3 tylko z Vidalem i Pepe.
Przy takiej kosmicznej obronie przewiduję grad sytuacji przeciwko nam, poważny sprawdzian dla Buffona i odpowiedź na to, czy dalej jest w ścisłym topie czy leci mu fejm po nazwisku.
No i kolejna perełka - Caceres na środku obrony. Do dziś mam koszmary jak przypomnę sobie jego spóźnione interwencje, gdy grał za Ferrary/Zaca. Mam nadzieję, że zaliczył spory progres.
"..., w d.upę ręke wkładam".@D@$ pisze:"Dla przyjaciół Adam..."
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 09:16 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Corcky
- Juventino
Dawać Alexa. Tylko, żeby znowu nie musiał grać z Boriello. Dać mu kogoś z trójki pozostałych napastników. Nie wiem co się musi dziać, żeby Del Piero wyszedł w podstawie.
EDIT: Chociaz w sumie przy takich brakach w obronie i 4-3-3, Alex może na ławie posiedzieć
EDIT: Chociaz w sumie przy takich brakach w obronie i 4-3-3, Alex może na ławie posiedzieć

Alessandro Del Piero ole!
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Ciekawe kto będzie w takim razie strzelał gole. Póki co, to Borriello bawił się w rozdawanie piłek w ataku a'la Vucinic. Niech już podadzą te składy.pumex pisze:Ooo, dziś docierają do nas jeszcze "lepsze" informacje. Podobno od pierwszych minut zagra BorrielloPartnerować ma mu Miras i Pepe.
- Gość
18:30 07.03.2012 FC Bologna-Juventus Turyn
Liga Włoska w necie Piłka Nozna
http://all-forum.cba.pl/viewtopic.php?t=10241
Liga Włoska w necie Piłka Nozna
http://all-forum.cba.pl/viewtopic.php?t=10241
- kosciu88
- Juventino
Jesli zeczywiscie wybiegnie Boriello od pierwszej minuty to bedzie jakies nieporozumienie. Mam wrazenie ze ten mecz i niedzielny z Genoa moga byc decydujace w tym sezonie.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Deyvid
- Juventino
Już się zaczynam bać o ten mecz.. Bez Chielliniego i Barzagliego to my w obronie będziemy mieli prawdopodobnie sito, co taki Di Vaio może z uśmiechem na twarzy wykorzystać. Jak nie zaczniemy w końcu wykorzystywać swoich akcji to będziemy mieli kolejny żenujący remis, albo co gorsza porażka, której się obawiam.