Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS
- Bartek88
- Juventino
Tylko, ze Bonu jest obroncą i nie powinno u niego byc miejsca na 'straty'.pakman pisze:Czepiacie sie Bonucciego - to robcie tak samo z Pirlo , Marchisio , Vucinicem itp. Polowa strat Pirlo to od razu kontra przeciwnikaco chwile sie bawi i traci pilke ratujac sie udawanym faulem itp. Claudio nie ma na boisku od dawnaaa a jak sie obudzi to 2 minuty pogra i znowu zapada w spiaczke. Mirko to wiadomo - no comment jest najlepszym komentarzem. Polowa bledow Bonu to wynik wczesniejszych strat ainnych - nie liczac tej z Milanem gdzie zawalil kompletnie.
Obronce ocenia sie nie po tym ile sytuacji wybronil ale ile sytuacji nie wybronil.
A od Marchisio wara, w poprzednim meczu mial chyba najwiecej celnych podan :!:
- pumex
- Juventino
Ja zamiast Bonuca chętnie zobaczyłbym tego Gouano i nie mówię tego pod wpływem negatywnych emocji względem BoskiegoLeo. Po prostu nasz pseudo-obrońca napsuł już tyle, że grzechem jest dalej na niego stawiać nawet w obliczu kontuzji innych, a młodemu Francuzowi będzie trudno zagrać gorzej, niż robi to Bonucci. A nawet jeśli Gouano by coś spartolił, to przynajmniej miałbym poczucie, że Conte próbował jakoś rozbroić tą naszą cholerną tykającą bombę.
Poza tym nie wiem, czy Q jako boczny napastnik to dobry pomysł :doh:
Poza tym nie wiem, czy Q jako boczny napastnik to dobry pomysł :doh:

- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Gdy ktoś znajomy się mnie pytał kiedy Juve dozna pierwszej porażki w sezonie, zawsze odpowiadałem, że wtedy gdy w jednym meczu nie będą mogli zagrac Barza i Chiellini. No i się stało, wyczuwam pierwszą porażkę w sezonie. Di Vaio jako były Juventino najpewniej mocno nas skarci, a Ramirez którym jesteśmy zainteresowani pewnie mu w tym pomoże. Czarno to widze. Ciekawe jak zadziałałaby na nas pierwsza porażka? Jeśli miałaby zadziałać pozytywnie i zamiast 3 kolejnych remisów mielibyśmy wygrać te 3 mecze to ja poproszę o tą porażkę.
- deszczowy
- Juventino
Już widzę, jak Bonucci mistrzowsko kryje Di Vaio.... :doh: Jezu, zaczynam się bać o ten mecz 

- pakman
- Juventino
BARTEK88 - a komu celne podania daja 3 pkt ? Poza tym sam do siebie podawal chyba i stad mu naliczyli te podania . Gracz reprezentacji Wloch , podstawowy zawodnik Juve a gra kaszanke . Lawka na 2-3 mecze - po co wiecej pisac i mowic.
"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- zahor
- Juventino
Ja powiem tak - to tak naprawdę w tym meczu (i kolejnym), a nie w bezpośrednim starciu z Milanem Juventus będzie w stanie pokazać czy jest zespołem równie klasowym jak rywal. Karta się odwraca, teraz u nas zaczynają wypadać kluczowi gracze, inni nie mają formy. Jeżeli Juventus nie da sobie z tym rady, trzeba będzie pokornie przyznać rywalowi wyższość. Jeżeli Antek w jakiś sposób jednak da radę wykrzesać w tych trudnych okolicznościach co tylko się da ze swoich graczy i nie pogubić punktów, scudetto pozostanie sprawą otwartą. Na początku tego sezonu pisałem że potrzeba poważnych tarapatów żeby móc naprawdę ocenić wartość tej drużyny. Wydaje się że w przeciągu dwóch tygodni będziemy mieli jasny obraz tego ile wart jest Juventus jako drużyna, a także ile warci są poszczególni zawodnicy.
A ja nie wiem czy on faktycznie będzie grać na boku, czy raczej będzie to taka niesymetryczna trójka napastników - dwóch w środku, jeden z boku.pumex pisze: Poza tym nie wiem, czy Q jako boczny napastnik to dobry pomysł :doh:
- pakman
- Juventino
Srodek ataku to musi byc Matri a po bokach ktos kto mu bedzie dogrywal te pilki bo inaczej to z pustego Salomon nie naleje
Elia na lewa , Pepus na prawa i gra gitara . Pirlo Vidal Padoin na srodek <czemu mam wrazenie ze bardzo brakuje mi Pazienzy??>. Obrona Lichy Cegla Caceresik i Bonu i 3 pkt beda nasze . W obwodzie tzn lawce zostanie nam Q , Alex , Storari, Marchisio i jakis obronca (media sugeruja Gouano). Mirek z Markiem na trybuny albo podawac pilki zeby nie czuli sie pokrzywdzeni 

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
- Cabrini_idol
- Juventino
No właśnie Elia... takiego zawodnika najbardziej brakuje naszemu Juve. Może los się do nas uśmiechnie i nasz murzynek zakręci obrońcami i wystawi ..sete'' co NA PEWNO potrafi. To jest typowy skrzydłowy a nie jakiś Giak czy Pepe, a gramy skrzydłami więc logiczne jest wystawienie tam gracza który ma jakieś większe pojęcie o tej pozycji niż kilkanaście treningów i kilka meczy z ,,przymusu''.

- pumex
- Juventino
Brakuje nam zawodnika, który siedział na ławce w HSV i który nie może przebić się do obecnego składu Bianconerich? Odważna teoria, nie powiem.Cabrini_idol pisze:No właśnie Elia... takiego zawodnika najbardziej brakuje naszemu Juve.

- Cabrini_idol
- Juventino
Sorry ujmę to inaczej, brakuje nam zawodnika czyt. skrzydłowego z dryblingiem wrzutką i ,,podaniem'' a Elia NA PEWNO to umie .. pytanie tylko czy może nam to uzaprezentować w obecnej formie na boisku.
Nie jestem taki w 100% przekonany, że gramy zawsze ,,najmocniejszym składem''. Nie krytykuje Conte na dzień dzisiejszy ale miałem, mam wrażenie, że jednak troszkę asekuracyjnie, jakby to nie brzmiało leci przez 2 część sezonu z graczami wypalonymi.
Nie jestem taki w 100% przekonany, że gramy zawsze ,,najmocniejszym składem''. Nie krytykuje Conte na dzień dzisiejszy ale miałem, mam wrażenie, że jednak troszkę asekuracyjnie, jakby to nie brzmiało leci przez 2 część sezonu z graczami wypalonymi.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2012, 18:42 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- annihilator1988
- Juventino
I końskie góówno jest zabawniejsze. Może nie zauważyłeś, ale "pół-obrońce" asekurowałby Esti, jałowy w ataku, ale wystarczająco solidny by odeprzeć ataki rywali. W drugiej połowie zawsze Conte może zmienić system gry na 4 -3-3, bo wiesz...można rotować formacjami taktycznymi w trakcie spotkania. Btw, czytając te wypociny, które wypisujesz zastanawiam się czy nie są one podręcznikowym przykładem przerzucenia. Wiem, trudne słowo. Zapytaj "wujka googla" co ono oznaczapan Zambrotta pisze:matka wie, że ćpiesz?annihilator1988 pisze:Jutro zobaczymy 3-5-2, a ja typuje taki skład:
Buffon
Martin-Leoś-Paolo
Lichy-Vidal-Pirlo-Marchisio-Esti
Fabio-Matri
De Ceglie pół-środkowym obrońcą?
kontuzja Barzagliego i Chielliniego to najlepsze, co mogło nam się przytrafić - na pewno nie zagramy 3-5-2. Nie mamy tylu obrońców.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2012, 18:43 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
COś czuje, że niektórzy bardziej niż rzeczywistością, żyją nierealnym mitem idealnego skrzydłowego- Elii. Nie mam zamiaru Go hejtować, bo szans dostał mało, ale szczerze wątpie, że może dać nam więcej niż Esti czy Giak. Skoro Conte na niego nie stawia, widocznie na więcej go nie stać.
Meczu również sie obawiam, bo środek obrony może byc nadzwyczaj wątły. Bonucci to Bonucci, ale dochodzi jeszcze Caceres który też tak do końca naturalnym SO nie jest.
Moje przewidywania są takie, że albo wygramy ten mecz gładko 2:0/ 3:0, albo przegramy. Nie wiem czemu, ale coś mi podpowiada, że jak już to padnie dla nas więcej niż 1 bramka.
Meczu również sie obawiam, bo środek obrony może byc nadzwyczaj wątły. Bonucci to Bonucci, ale dochodzi jeszcze Caceres który też tak do końca naturalnym SO nie jest.
Moje przewidywania są takie, że albo wygramy ten mecz gładko 2:0/ 3:0, albo przegramy. Nie wiem czemu, ale coś mi podpowiada, że jak już to padnie dla nas więcej niż 1 bramka.
- Cabrini_idol
- Juventino
Dante93 a ty żyjesz w świecie świetnego World Class Matriego
. Jak któs na forum zaproponuje Elie w składzie na BOLOGNE przy hiper extra slabych skrzydłach które dotychczas grały, to jesteś ,,gupi i cpiesz''.
Elia nie gra zapewne jak w holandii czy na początku przygody z HSV ale kiedy ma odzyskać choc trosszke formy na trubunach ? ble. Jak nie teraz przy slabym Vicinicu chimerycznym Pepe , nieogarniętym Giaku czy ,,naćpanym'' Indiańcu.
Ludzie ja nie wzywam do wystawiania Eli co mecz ale dać szanse zawodnikowi za 9 baniek w jednym pełnym meczu grzechem by nie było, zważywszy na posuche w ofensywie.

Elia nie gra zapewne jak w holandii czy na początku przygody z HSV ale kiedy ma odzyskać choc trosszke formy na trubunach ? ble. Jak nie teraz przy slabym Vicinicu chimerycznym Pepe , nieogarniętym Giaku czy ,,naćpanym'' Indiańcu.
Ludzie ja nie wzywam do wystawiania Eli co mecz ale dać szanse zawodnikowi za 9 baniek w jednym pełnym meczu grzechem by nie było, zważywszy na posuche w ofensywie.

- Dante93
- Juventino
Pytanie za 100 pkt, kiedy napisalem co kolwiek w klimacie, że Matri jest WC? Właśnie- nigdy.
Elia leszczem był już przez większość czasu w HSV. Skąd więc teorie o jego ponadprzeciętnej szybkości, dryblingu i umiejetności asystowania? Argumentu z dobrymi 20. minutami na Mundialu już nie łykam.
I żeby nie było, ja sam najchętniej dałbym nie raz już szanse Elii w meczu z ogórkami, ale te górnolotne twierdzenia, i budowanie wizerunku tego gracza jako zbawiciela, którego bezduszny trener nie chce wpuszczać na boisko bo jest czarny, są dla mnie mocnym nadużyciem.
Ja również sie podpinam pod tym, że jutro zagrać powinny skrzydla Elia/Pepe.
Elia leszczem był już przez większość czasu w HSV. Skąd więc teorie o jego ponadprzeciętnej szybkości, dryblingu i umiejetności asystowania? Argumentu z dobrymi 20. minutami na Mundialu już nie łykam.
I żeby nie było, ja sam najchętniej dałbym nie raz już szanse Elii w meczu z ogórkami, ale te górnolotne twierdzenia, i budowanie wizerunku tego gracza jako zbawiciela, którego bezduszny trener nie chce wpuszczać na boisko bo jest czarny, są dla mnie mocnym nadużyciem.
Ja również sie podpinam pod tym, że jutro zagrać powinny skrzydla Elia/Pepe.