Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 23:23

Supersonic pisze:
@D@$ pisze: Nie obraź sie, ale pogrubiona część jest na poziomie tematów typu: Ostateczne rozwiązanie kwestii składu Juventusu i jemu podobnych.

Nie udzielasz się w moich tematach?
Chyba już nigdy żadnego nie założę :płaczę:
Ja się w Twoich też nie udzielam... bo ich nie ma :shock: 8)
@D@$ (dla przyjaciół "odos") jest takim typem użytkownika, co przeczyta ostatnie 5 stron tematu, zacytuje każdego, przyczepi się jednego zdania i wrzuci kamyczek. Podobno płacą mu +10 postów tygodniowo za to. Taki cwaniaczek. Nie przejmuj się.

środek obrony Caceres-Bonucci to jeden wielki rollercoaster. Liczę na skromne 2:1 i zrównanie się punktami z Milanem.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 23:25

Wchodzę na JuvePoland i co widzę? Info, że Andrea i Giorgio są kontuzjowani. Panie, miej litość :pray: Nie dość, że na 5 ostatnich spotkań Juve tylko raz wygrało, to jeszcze straciło 2 kluczowych graczy. I co teraz? Martin na środek, gdzie zanikają wszystkie jego walory? :doh: "We all gonna die" :prochno:
Ostatnio zmieniony 05 marca 2012, 23:39 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 23:38

z takymy stoperamy to jazda będzie...
:whistle:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 00:24

Ogładałem ostatnie 2 mecze Bologny i drżę jeśli chodzi o obrone naszego Juve.

Scenariusz bedzie taki, że Bianconeri będą kontolować ,,przebieg'' i tempo meczu ale kontry gości mogą nas połamać. Mamy ogromne problemy z kontraatakami przeciwników a najbardziej było to widać z Catania i Chievo. A w środę bedzie jeszcze ciężej bo , oto przed nami stary znajomy Marco,,komu gola '' ( btw nie zapomnę jego bramki z Milanem jeszcze za czasów kiedy przywdziewał biało czarne pasy) ,a jego spryt i doświadczenie przy szybkim i nieobliczalnym Ramirezie może... ehh dobra positiv energy.

Vucinic jest bez formy i na dzien dzisiejszy lepszym rozwiązaniem jest posadzenie i wpuszczenie go z ławy , co było także widac w starciu chocby z Milanem. Niech nie myśli że jest gwiazda naszego zespołu bo jest co najwyzej podróbą Lavezziego i Joveticia, w obecnej formie.

Pirlo i tu was zaskoczę, dałbym mu odpocząć bo jest niemiłosiernie eksploatowany na wszystkich frontach. I moglibysmy ocenic co naprawde znaczy Juve w kontekscie przyszłorocznej ( Panie Boże proszę , bo wiesz że to rzadko robię) LM. Del piero od 1 minuty, i nie, nie ze względu że jestem fanboyem Alexa ale ze wzgłedu że jest najbardziej kreatywnym naszym ofensywym zawodnikiem tu i teraz ( tragedia).

Najgorzej mają sie nasze ,,potężne'' skrzydelka którymi możemy co najwyżej pomachać w geście zastraszenia przeciwnika ale nie zagrożenia. Ja bym powrócil do opcji z Pepe na prawej i Giakiem na lewej ( choc tutaj sam nie wiem gdzie najlepiej pasuje nasz kurdupel, niby przejawia szybkoscia i metoryką do gry na skrzydle ale w zasadzie nie ma większej pociechy tam z niego , zaś w środku mimo wielu przechwytów jest za slaby technicznie i nie ma dobrego ,,passu'' . sam nie wiem).

Jako że nasz atak porusza sie o kulach i do tego odwrócony plecami do bramki przeciwnika, licze na skromne 1 : 0 ale patrząc na obrone bedzie 1 :1 , i znowu sie upić i skoczyć z okna.

Marotta czas kupic porzadne bryle i poczytać JP :P
Ostatnio zmieniony 06 marca 2012, 10:25 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 07:47

Boję się oglądać... Ciekawe ile bramek stracimy bez Chielliniego i Barzagliego :whistle:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 12:28

Jutro zobaczymy 3-5-2, a ja typuje taki skład :prochno: :
Buffon
Martin-Leoś-Paolo
Lichy-Vidal-Pirlo-Marchisio-Esti
Fabio-Matri

Czyli ultradefensywny. Zatrzymają Ramireza, zatrzymają zespół gospodarzy. I módlmy się aby atak "Starej Damy" ustrzelił co najmniej 2 bramki, tylko z czego ? :think:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 12:33

annihilator1988 pisze:Jutro zobaczymy 3-5-2, a ja typuje taki skład :prochno: :
Buffon
Martin-Leoś-Paolo
Fabio-Matri
matka wie, że ćpiesz?
De Ceglie pół-środkowym obrońcą?

kontuzja Barzagliego i Chielliniego to najlepsze, co mogło nam się przytrafić - na pewno nie zagramy 3-5-2. Nie mamy tylu obrońców.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 12:37

annihilator1988 pisze:Jutro zobaczymy 3-5-2, a ja typuje taki skład :prochno: :
Buffon
Martin-Leoś-Paolo
Fabio-Matri
W życiu never! 10minut w 3-5-2 dało efekt w sobotę. BANKOWO będzie to 4-3-3 ze środkiem "obrony" Caceres-Bonucci, MVP w pomocy i z Pepe w ataku.

Jeśli mam być szczery, to wolę zobaczyć dwójkę Boriello-FaQu niż tych leniwców dwóch...

Gość

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 13:18

Jest jeden prosty sposób, żeby wygrać ten mecz. Trzeba strzelić więcej bramek niż Bologna.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 13:42

Corriere przewiduje poniższy skład Juve na mecz z Bologną:
(4-3-3) Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Caceres, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Padoin - Pepe, Matri, Quagliarella

Gramy przeciwko Bolognii, która w roku 2012 przegrała tylko jeden mecz z bardzo dobrze grającym w tym spotkaniu Udinese. Z ostatnich 4 potyczek wygrali 3. Ponoć jednak w ich składzie pojawi się Ramirez a obok niego Di Vaio i Diamanti. My będzie bronić się mamrowatym Bonucem i Caceresem, który w środku radzi sobie kiepsko. Do tego Padoin, który nie powala i betonowy atak.
Naprawdę sytuacja wygląda kiepsko a brak 3pkt drastycznie zmniejszy nasze szanse na Scudetto.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 13:43

bohdan pisze:Jest jeden prosty sposób, żeby wygrać ten mecz. Trzeba strzelić więcej bramek niż Bologna.
Jest też równie prosty sposób żeby go nie przegrać - wystarczy nie stracić więcej bramek niż rywal. Ktoś jeszcze ma jakieś odkrywcze spostrzeżenia którymi pragnie się podzielić ze światem?
pumex pisze:Corriere przewiduje poniższy skład Juve na mecz z Bologną:
(4-3-3) Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Caceres, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Padoin - Pepe, Matri, Quagliarella
Zarówno Matri jak i Quagliarella ostatnimi czasy nieźle się sprawdzają na podmęczonego rywala, ale gra od pierwszej minuty coś im nie idzie. Zresztą mam wrażenie że Pepe, którego głównym atutem jest wybieganie i który sił też ma jakby mniej niż na początku sezonu lepiej by się pokazał wchodząc po przerwie.

Gość

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 13:48

Juventus ostatnim czasem prezentuję słabą formę oraz skutecznośc..
A.Conte też ma w tym swój wkład,robi bardzo mało zmian..zespół przy 1-0 broni wyniku ? czy ja napewno oglądam JUVE? mam co do tego wątpliwości.
Nigdy nie byłem przekonany do Conte ,można mu zarzucać styl gry Juve, dużo złych decyzji , lecz Juventus jako jedyny w Europie nie przegrał Jeszcze meczu ! ( Lecz my remisujemy , Milan Wygrywa) Vucinica bym sprzedał , nie walczy na boisku , trener powinnien posadzić go na ławie,aby była rywalizacja i chęc pokazania się z jak najlepszej strony .
Jutro powinnien wyjśc Alex w podstawie, zawsze zrobi trochę zamieszania i może coś ustrzeli (oby oby) a jeżeli nie wyjdzie co na to wskazuje to powinnien dostac chociaż 45 minut !
Dziwi mnie dlaczego Conte nie wystawia Eli !??nie mogę tego zrozumieć.

Lecz mam nadzieję że Juventus w meczu z Bologną wyjdzie na boisko i będzie walczyć.
Zobaczymy co czas pokaże.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 13:59

Gdy Vucinić był w formie(albo raczej, gdy grał dobrze), to Matri coś strzelał. W momencie, gdy Mirko się przypala, to nie mamy z niego żadnego pożytku, a tym bardziej z Matriego.
Ja widzę to tak.
Alex - Fabio
Alex - Vucinić :whistle: (trochę ryzykowane, ale oni mogą coś zdziałać[klepka w polu karnym ostatnio])

Obrazek
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 14:01

Zapewne będzie to kolejny ciężki mecz dla Juve. Toż to Bologna przecież, a nie Roma, Milan czy inny Inter. Dodatkowo wypadło nam dwóch podstawowych stoperów...

Stawiam na, jakże rzadko spotykany w tym sezonie remis.
13-13-0 jak to fajnie będzie wyglądać :ok:

PS. Mam nadzieję, że się nie zbłaźnimy

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2012, 14:05

zahor pisze:
bohdan pisze:Jest jeden prosty sposób, żeby wygrać ten mecz. Trzeba strzelić więcej bramek niż Bologna.
Jest też równie prosty sposób żeby go nie przegrać - wystarczy nie stracić więcej bramek niż rywal. Ktoś jeszcze ma jakieś odkrywcze spostrzeżenia którymi pragnie się podzielić ze światem?
Ja. Jak dasz sisiakowi buzi, to Cię opluje...
zahor pisze:
pumex pisze:Corriere przewiduje poniższy skład Juve na mecz z Bologną:
Zarówno Matri jak i Quagliarella ostatnimi czasy nieźle się sprawdzają na podmęczonego rywala, ale gra od pierwszej minuty coś im nie idzie. Zresztą mam wrażenie że Pepe, którego głównym atutem jest wybieganie i który sił też ma jakby mniej niż na początku sezonu lepiej by się pokazał wchodząc po przerwie.
Mi się mimo wszystko takie ustawienie podoba (tzn. moim zdaniem jest chyba najbardziej optymalne). Liczę na nieustępliwość i waleczność, których od jakiegoś czasu ewidentnie brakuje chłopakom. Będzie bardzo ciężko o zero z tyłu...

Zablokowany