Polityka
- evilboy
- Juventino

Po co się ograniczać z tym "at birth"? Może ustawmy granicę tak do 6 roku życia, zanim pójdzie do szkoły...Vimes pisze:Kolejna postępowa pani filozof z hołubionego Zachodu postanowiła wskazać nam drogę ku lepszej przyszłości: "Doctors 'should have the right to KILL unwanted or disabled babies at birth as they are not a real person' claims former Oxford academic".
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Prezydent Komorowski już zapowiedział ogłoszenie żałoby narodowej kiedy tylko zakończą się wszystkie akcje ratunkowe i procedury.
Ocieramy się już o śmieszność. Od 27 stycznia, kiedy zaczęły się ostre mrozy w Polsce z powodu wychłodzenia zmarły 62 osoby. Nikt nie pomyślał o żałobie narodowej. Zderzyły się pociągi i zginęło 16 osób - będziemy mieli żałobę. 24 w historii Polski.
Ocieramy się już o śmieszność. Od 27 stycznia, kiedy zaczęły się ostre mrozy w Polsce z powodu wychłodzenia zmarły 62 osoby. Nikt nie pomyślał o żałobie narodowej. Zderzyły się pociągi i zginęło 16 osób - będziemy mieli żałobę. 24 w historii Polski.
- Bartek88
- Juventino

A dziennie w polsce ginie okolo 10 osob w wypadkach samochodowych.Ouh_yeah pisze:Prezydent Komorowski już zapowiedział ogłoszenie żałoby narodowej kiedy tylko zakończą się wszystkie akcje ratunkowe i procedury.
Za niedlugo przescigniemy Irladczyków w spiewaniu zalobnych piesni a Komor z drugim Kaczynskim zaczna rapsody pisac.
- LordJuve
- Juventino

Swietnie, ze o tym wspominacie bo to niezykle istotna cecha wojujacej lewicy...jest nia parcie n a tzw. postep, ktoreg efektem MUSI by poszerzanie granic.Efektem tego sa takie poglady jak wyzej zaprezentowane c o powinno przerazic wszystkich a lewakom dac o myslenia jak zbrodniczy jest ich swiatopoglad. Co martwi bardziej takie szokujace slowa wypowiadaja ludzie wyksztalceni, ktorzy maja wplyw n a przyszly ksztalt swiata.evilboy pisze:Po co się ograniczać z tym "at birth"? Może ustawmy granicę tak do 6 roku życia, zanim pójdzie do szkoły...Vimes pisze:Kolejna postępowa pani filozof z hołubionego Zachodu postanowiła wskazać nam drogę ku lepszej przyszłości: "Doctors 'should have the right to KILL unwanted or disabled babies at birth as they are not a real person' claims former Oxford academic".
- Pan Mietek
- Juventino

Ja mam pytanie - na czym polega etyka? Nie pytam czysto retorycznie bo naprawdę ciekawi mnie to. Skoro są profesorowie etyki usprawiedliwiający zabijanie to na czym to polega?
Link rzucony przez Vimesa to kolejny przykład wykształconego etyka popierającego aborcję. Poprzednio przeczytałem we wprost felieton prof. Środy w którym pisała, że do tragedii w Sosnowcu by nie doszło gdyby w Polsce było prawo do aborcji i edukacja seksualna w szkołach. Naprawdę, ostatni raz czytam cokolwiek co wyszło spod jej ręki.
Sugerowanie, że można zabijać dzieci przy narodzinach (:shock:) jest już dla mnie kompletnym zezwierzęceniem.
Link rzucony przez Vimesa to kolejny przykład wykształconego etyka popierającego aborcję. Poprzednio przeczytałem we wprost felieton prof. Środy w którym pisała, że do tragedii w Sosnowcu by nie doszło gdyby w Polsce było prawo do aborcji i edukacja seksualna w szkołach. Naprawdę, ostatni raz czytam cokolwiek co wyszło spod jej ręki.
Sugerowanie, że można zabijać dzieci przy narodzinach (:shock:) jest już dla mnie kompletnym zezwierzęceniem.
- LordJuve
- Juventino

Środa to jeszcze nic, poczytajcie o poglądach prof. Petera Singera. Zabijanie noworodków? Zoofilia? Nie ma problemu! Co ciekawe, facet to uznany w świecie naukowym profesor, który wykłada na największych uczelniach.Mietson pisze:Ja mam pytanie - na czym polega etyka? Nie pytam czysto retorycznie bo naprawdę ciekawi mnie to. Skoro są profesorowie etyki usprawiedliwiający zabijanie to na czym to polega?
Cóż, dlaczego to, co wydaje nam się zezwierzęceniem jest najczęściej domeną ludzi o orientacji lewicowej? Taka mała zagadka dla wszystkich...
- Hunta
- Juventino

Lewica= Idiotyzm. Spójrzcie na niektóre banały dzisiejszej lewicy, dajmy za przykład Kalisza i Milera. Obaj byli zapisani do PZPR gdzie popierano system kary śmierci. Dziś po zmianie systemu są jej największymi przeciwnikami. Chcą mordować nienarodzone-niczemu nie winne dzieci, a głoszą postulaty o zmniejszeniu kar dla seryjnych morderców i większej resocjalizacji na rzecz zintegrowania ich ze społeczeństwem. Dobitny przykład idiotyzmu lewactwa to Norwegia-dopuszcza się aborcję (do 18tyg),a Breivikowi za zabójstwo 77 osób daje się 25 lat więzienia :] "Where is the mind...?"
P.S. Pewnie wielu widziało ale dla tych co nie czytali- warto się zapoznać żeby wiedzieć co reprezentują nasi "celebryci";] Boże widzisz i nie grzmisz... http://natemat.pl/1021,czubaszek-o-abor ... oming-outu
P.S. Pewnie wielu widziało ale dla tych co nie czytali- warto się zapoznać żeby wiedzieć co reprezentują nasi "celebryci";] Boże widzisz i nie grzmisz... http://natemat.pl/1021,czubaszek-o-abor ... oming-outu
- deszczowy
- Juventino

Czynię to z najwyższą niechęcią, ale odpiszę Ci. Kobieta ma prawo do decydowania o tym, co robi ze swoim ciałem i z dzieckiem, które w nim nosi. Skoro się wyskrobała i jej z tym dobrze - to jest to jej sprawa. Jeśli uważasz inaczej, to każ swojej siostrze ugotować Ci obiad i wróć do swojej prawicowej jaskini, w której się wylęgłeś.Hunta pisze:
Lordzie Juve, błagam, nie cytuj mnie i nie każ mi wchodzić w polemiki
- Hunta
- Juventino

Buahahahadeszczowy pisze: Czynię to z najwyższą niechęcią, ale odpiszę Ci. Kobieta ma prawo do decydowania o tym, co robi ze swoim ciałem i z dzieckiem, które w nim nosi. Skoro się wyskrobała i jej z tym dobrze - to jest to jej sprawa. Jeśli uważasz inaczej, to każ swojej siostrze ugotować Ci obiad i wróć do swojej prawicowej jaskini, w której się wylęgłeś.
- pumex
- Juventino

Hunta, nie masz wrażenia, że przeginasz pałę? Nie zapala Ci się czerwona lampka pull up? Być może niepotrzebnie się wtrącam, ale z Deszczem mamy komitet wzajemnej adoracji i apelują o trochę szacunku do kolegi, choćby ze względu na jego większy forumowy staż. Pomijając już to, że jestem bliższy jego poglądom w poruszanej sprawie i uważam, że najzwyczajniej w świecie ma rację. Argumentacja zbędna...

- deszczowy
- Juventino

Nie zamierzam wchodzić z Tobą w dyskusję, hunta. Nie w tym stylu, bo nie uważam Cię w tej chwili za partnera do dyskusji.
Ponoć Rosja ma prezydenta?
Ponoć Rosja ma prezydenta?
- Hunta
- Juventino

Nie, nie uważam że przegiąłem. Abstrahując od pocisku deszczowego w moją stronę (nt. jaskini) uważam że człowiek który popiera morderstwa nienarodzonych dzieci i dumnie obnosi się z takim poglądem powinien być zbojkotowany. Tak to działa...Deszczowy bez emocjonalnie pisze,że spoko każdy może skrobankę strzelić niczym lewatywę, ja się obruszam i staję w jednym zdaniu niekulturalny i to ja jestem tym gorszym...niemiłe słowo jest dla was gorsze od propagowania zabójstwa....kochany naród...pumex pisze:Hunta, nie masz wrażenia, że przeginasz pałę? Nie zapala Ci się czerwona lampka pull up? Być może niepotrzebnie się wtrącam, ale z Deszczem mamy komitet wzajemnej adoracji i apelują o trochę szacunku do kolegi, choćby ze względu na jego większy forumowy staż. Pomijając już to, że jestem bliższy jego poglądom w poruszanej sprawie i uważam, że najzwyczajniej w świecie ma rację. Argumentacja zbędna...
- Pan Mietek
- Juventino

W tym temacie nie będę oryginalny - to co się zdarzyło na Śląsku to przykra sprawa ale to tragedia dla rodzin ofiar, na pewno nie na skalę krajową. Nie wiem jaki sens jest wprowadzać na siłę żałobę skoro tylko niewielka część ludzi odczuwa taką potrzebę.Ouh_yeah pisze:Prezydent Komorowski już zapowiedział ogłoszenie żałoby narodowej kiedy tylko zakończą się wszystkie akcje ratunkowe i procedury.
Można powiedzieć, że w Polsce już został stworzony taki precedens, że przy każdym liczniejszym wypadku ogłasza się żałobę bo jakby nie było to od razu byłoby zamieszanie.
Natomiast co się tyczy aborcji, to myślę, że nie ma sensu rozpoczynać kolejnej dyskusji. Zastanawia mnie tylko czy takie poglądy się biorą raczej z niewiedzy czy z czegoś innego? Zgadzam się z Tobą Hunta bo dla mnie to także jest niepojęte ale mimo wszystko mógłbyś się opanować. I jeszcze co do tego:
To nie kwestia narodu a wręcz przeciwnie - Polska jest krajem mocno konserwatywnym (lewicowi powiedzieliby zacofanym) i właśnie tu mnie zastanawia skąd ten pęd za Zachodem i "postępem" skoro takie wrażenie odnoszę, że Polacy ogólnie nie przepadają za wszelkimi mniejszościami a niektórzy wciąż krzywo patrzą na Afrykanów albo Azjatów?Hunta pisze:niemiłe słowo jest dla was gorsze od propagowania zabójstwa....kochany naród...
Ostatnio zmieniony 05 marca 2012, 16:30 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino

II RP - 4 żałoby.
PRL - 4 żałoby
III RP - 14 żałób.
W strasznych czasach zaiste żyjemy.
Opcja polityczna nie ma tu nic do rzeczy, to jest kwestia zdrowego rozsądku.
Nie wartościowaniu śmierci ludzkiej

PRL - 4 żałoby
III RP - 14 żałób.
W strasznych czasach zaiste żyjemy.
Opcja polityczna nie ma tu nic do rzeczy, to jest kwestia zdrowego rozsądku.
Nie wartościowaniu śmierci ludzkiej
- deszczowy
- Juventino

To jest śliski temat. Z jednej strony sądzę, że jak parę osób nie pójdzie na mecz (mam na myśli spotkanie Lecha z Górnikiem na przykład, bo były takie głosy) to im się nic nie stanie, a z drugiej faktem jest, że niedługo zaczniemy ogłaszać żałobę po śmierci psa któregoś z wyższych urzędników.Mietson pisze: W tym temacie nie będę oryginalny - to co się zdarzyło na Śląsku to przykra sprawa ale to tragedia dla rodzin ofiar, na pewno nie na skalę krajową. Nie wiem jaki sens jest wprowadzać na siłę żałobę skoro tylko niewielka część ludzi odczuwa taką potrzebę.
Można powiedzieć, że w Polsce już został stworzony taki precedens, że przy każdym liczniejszym wypadku ogłasza się żałobę bo jakby nie było to od razu byłoby zamieszanie.