Wszystko o Interze
- lukasz.wm
- Juventino
Kibicuję (czytaj: życzę zwycięstwa gdy nie grają z Juve) włoskim drużynom w pucharach i zdenerwowało mnie to, że Bundesliga stoi teraz wyżej niż calcio. Do interu od calciopoli straciłem jakikolwiek szacunek, ale z drugiej strony jak już grają w pucharach to niech zdobywają te punkty dla Serie A POD WARUNKIEM, że nie dotrą do finału CL ( byłem za Barcą i Bayernem w 2010).
Dziwaczne podejście trochę... Im dłużej Milan gra w CL tym więcej się męczy i to dlatego głównie życzę im tam "dobrze" (dobrze dla Juve bo Milan ma więcej obciążeń i może przez to cieniować w lidze). Inter to już dla nas żadny rywal w tym momencie więc niech ich OM ponownie upokorzy. Dobrze, że za rok tej pseudowłoskiej drużyny w CL pewnie nie będzie, lecz póki co patrzmy na siebie.
Dziwaczne podejście trochę... Im dłużej Milan gra w CL tym więcej się męczy i to dlatego głównie życzę im tam "dobrze" (dobrze dla Juve bo Milan ma więcej obciążeń i może przez to cieniować w lidze). Inter to już dla nas żadny rywal w tym momencie więc niech ich OM ponownie upokorzy. Dobrze, że za rok tej pseudowłoskiej drużyny w CL pewnie nie będzie, lecz póki co patrzmy na siebie.
- mateusz6
- Juventino
@Cabrini_idol
Wyjaśnijmy parę kwestii. Zacznijmy od historii. Dlaczego trzy orły nas doiły? Ponieważ Polska im na to pozwoliła. Prawdziwych patriotów było niewielu, a większość dbała o własne interesy w naszym kraju. Polska szlachta wolala bawić się niż dbać o dobro Polski. Gdyby Polacy w tamtym okresie nie byli tacy głupi to teraz Polska byłaby potęgą, bo to my byśmy kogoś doili przez parę ładnych lat. Skoro mam nienawidzić Ruskich i Niemców to Ukraińców też? Kojarzysz Rzeź Wołyńską? Mieszkam w powiecie grójeckim i jest ich u mnie w okolicy na pęczki w sezonie. To są fajni ludzie i mam mieć do nich jakieś wonty tylko dlatego, ze ich prapradziadek zabił mojego prapradziadka? Głupie dla mnie jest takie rozumowanie. Lata mijają i czasy się zmieniają.
Dziwi mnie dlaczego pisałeś nazwisko naszego premiera małą literą. Powinieneś mieć dla niego szacunek choćby dlatego, że namówił ponad 5.5 mln Polaków, żeby poszlo na niego zagłosować.
Wiem , że Juventus powinien non stop zajmować miejsca na podium, ale nie jest to niestety możliwe i jeśli nie w tym sezonie to kiedyś w przyszłości może przyjść kryzys i osiągniemy np. 4 miejsce premiowane grą w lidze mistrzów. Byłbyś bardziej zadowolony w takim przypadku z gry w lidze mistrzów czy z gry w pucharze pocieszenia?
Wyjaśnijmy parę kwestii. Zacznijmy od historii. Dlaczego trzy orły nas doiły? Ponieważ Polska im na to pozwoliła. Prawdziwych patriotów było niewielu, a większość dbała o własne interesy w naszym kraju. Polska szlachta wolala bawić się niż dbać o dobro Polski. Gdyby Polacy w tamtym okresie nie byli tacy głupi to teraz Polska byłaby potęgą, bo to my byśmy kogoś doili przez parę ładnych lat. Skoro mam nienawidzić Ruskich i Niemców to Ukraińców też? Kojarzysz Rzeź Wołyńską? Mieszkam w powiecie grójeckim i jest ich u mnie w okolicy na pęczki w sezonie. To są fajni ludzie i mam mieć do nich jakieś wonty tylko dlatego, ze ich prapradziadek zabił mojego prapradziadka? Głupie dla mnie jest takie rozumowanie. Lata mijają i czasy się zmieniają.
Dziwi mnie dlaczego pisałeś nazwisko naszego premiera małą literą. Powinieneś mieć dla niego szacunek choćby dlatego, że namówił ponad 5.5 mln Polaków, żeby poszlo na niego zagłosować.
Wiem , że Juventus powinien non stop zajmować miejsca na podium, ale nie jest to niestety możliwe i jeśli nie w tym sezonie to kiedyś w przyszłości może przyjść kryzys i osiągniemy np. 4 miejsce premiowane grą w lidze mistrzów. Byłbyś bardziej zadowolony w takim przypadku z gry w lidze mistrzów czy z gry w pucharze pocieszenia?
- LordRahl
- Juventino
Nie zrozumiałeś jak widzę, nie spieram się tutaj o kwestię kto jest prawdziwym kibicem, uważam tylko, że ktoś kto kocha Juventus nie zniesie jakiegokolwiek pozytywnego uczucia względem Interu, a życzenie im wygranych w LM za takowe uważam. Wystarczy spojrzeć co Inter nam uczynił w ciągu ostatnich kilku lat... Szanujesz kogoś kto Cie okradł? Pozbawił honoru, ośmieszył przed wszystkimi? Ja bym nie szanował i dlatego też nie potrafie nawet pomyśleć czegoś dobrego o Interze.dawid91 pisze:Brawo! Jesteś prawdziwym kibicem, a Lars nim nie jest bo szanuje inter. Skoro ty szanujesz milan i napoli to ja nie widzę nic złego w szanowaniu również interu.LordRahl pisze:Nad czym te dyskusje Lars?
Sprawa jest prosta widać koledzy chcą Ci to tłumaczyć zbyt ładnymi słowami. Zapytam wprost, jesteś fanem Juve? Jeśli tak to wiedząc co zrobił Inter nie jesteś w stanie im życzyć niczego dobrego, tyle dziękuję.
E. Rozumiem, że ktoś szanuje Milan, Napoli itd. Sam szanuję te kluby jednak w życiu przez myśl nie przeszedłby mi Inter...
- Effe
- Bawarczyk
Tak patrząc na sprawę bardziej neutralnie, to nie rozumiem tego rozgraniczania. Tu szacunek, tu nienawiść. Tymczasem jak tylko zaczął się robić smrodek związany z farsopoli, to przecież ludzie z Milanu zadbali, aby zamiast Calciopoli spopularyzować nazwę Moggiopoli (do teraz zresztą używaną przez kibiców). W sumie to Milan dzięki takim zagrywkom zarabiał w CL, a Wy byliście w drugiej lidze.
Zresztą ten szacunek w drugą stronę, kibiców Milanu do Juve, też jakiś szczególny nie jest. Nie uznali im bramki na San Siro i od razu komentarze typu "Moggiopoli 2-0" na czerwono-czarnych stronach
Interesując się historią Serie A to w obu mediolańskich klubach widzę dużo kombinowania. W przypadku Milanu wystarczy się jeszcze cofnąć do czasów "totonero", gdzie przecież wina ACM nie budzi kontrowersji, a akurat handlowanie meczami na szacunek chyba nie zasługuje.
Wracając do tematu Interu, to chyba i tak macie z nimi spokój na co najmniej parę lat. Trener to jedno, ale nawet najlepszy spec nie za bardzo miałby tam z czego rzeźbić. Starzy, wypaleni gracze + młodzi o talencie raczej wątpliwym. Inter po prostu nie ma kim straszyć.
Co do tego rankingu klubowego UEFA. Czy on ma naprawdę takie znaczenie dla Juventusu? Widać, że wróciliście na swoje miejsce i pewnie go długo nie oddacie dokładając wkrótce trzecią gwiazdkę. Wielkiego znaczenia chyba nie ma teraz, kto jest na miejscu czwartym?
Identycznie patrzę na Bundesligę. Nie wiem kto wyląduje na miejscu nr 4, ale wcale nie jest powiedziane, że to będzie team, który przejdzie kwalifikacje 
Zresztą ten szacunek w drugą stronę, kibiców Milanu do Juve, też jakiś szczególny nie jest. Nie uznali im bramki na San Siro i od razu komentarze typu "Moggiopoli 2-0" na czerwono-czarnych stronach

Interesując się historią Serie A to w obu mediolańskich klubach widzę dużo kombinowania. W przypadku Milanu wystarczy się jeszcze cofnąć do czasów "totonero", gdzie przecież wina ACM nie budzi kontrowersji, a akurat handlowanie meczami na szacunek chyba nie zasługuje.
Wracając do tematu Interu, to chyba i tak macie z nimi spokój na co najmniej parę lat. Trener to jedno, ale nawet najlepszy spec nie za bardzo miałby tam z czego rzeźbić. Starzy, wypaleni gracze + młodzi o talencie raczej wątpliwym. Inter po prostu nie ma kim straszyć.
Co do tego rankingu klubowego UEFA. Czy on ma naprawdę takie znaczenie dla Juventusu? Widać, że wróciliście na swoje miejsce i pewnie go długo nie oddacie dokładając wkrótce trzecią gwiazdkę. Wielkiego znaczenia chyba nie ma teraz, kto jest na miejscu czwartym?

- pumex
- Juventino
^^ Fajna wypowiedź Bawarczyka. Mówi on o rozgraniczeniu sympatii i antypatii do obu Mediolańskich zespołów i w sumie ma rację, przynajmniej tak jest w moim przypadku. I żeby nie było, to nie jest tak, że nie lubię Interu dla zasady, bo tak trzeba, nie. Po prostu razi mnie prostactwo tego klubu, buractwo ich kibiców. Klub dookoła obstawiony jest hipokrytami, z Morattim na czele, który nie potrafi wypowiedzieć się w normalnym tonie, bez podtekstów. Wspomniałem przed chwilą o kibicach. Nie widziałem, żeby w innych, dużych, włoskich klubach kibice notorycznie błaźnili się swoim zachowaniem. Transparenty typu: "Śmierdzicie tak, jak Wasze pieniądze" (do kibiców Romy po przejęciu klubu przez DiBenedetto), "Czego oczy nie zobaczą tego serce nie zrozumie" (do kibiców Milanu - aluzja do choroby Gattuso i Cassano), "My przynajmniej nie kradniemy mistrzostw" (do kibiców Juve przy okazji Derbów d'Italia, gdy Inter był na 17-tym miejscu). Do tego zachowania jak np. rzucanie racami (między innymi 1/2 LM z Milanem). Takich przypadków jest mnóstwo.
Milan również jest nijako naszym wrogiem, faktycznie również podczas Farsopoli nie zachowywali się najlepiej w stosunku do Juve, ale mimo wszystko zawsze trzymali pewien poziom kultury i to się tyczy bezpośrednio klubu jak i jego otoczki. Dlatego niezależnie od tego, że bezpośrednio rywalizujemy z Milanem, uważam, że szacunek im się należy, w przeciwieństwie do tych czarno-niebieskich wieśniaków.
Milan również jest nijako naszym wrogiem, faktycznie również podczas Farsopoli nie zachowywali się najlepiej w stosunku do Juve, ale mimo wszystko zawsze trzymali pewien poziom kultury i to się tyczy bezpośrednio klubu jak i jego otoczki. Dlatego niezależnie od tego, że bezpośrednio rywalizujemy z Milanem, uważam, że szacunek im się należy, w przeciwieństwie do tych czarno-niebieskich wieśniaków.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Milan już się zorientował, że ten atak im nie przystoi. Galliani zadzwonił i przeprosił Agnellego. Allegri skontaktował się z Marottą i poprosił o zgodę (jednak to był tylko głupi żart Maxa - dop.). Miejmy nadzieję, że teraz będzie można skupić się na zdobywaniu punktów niż na licytacji w powtórkach ze spalonymi i łokciami.
O sorry - pomyliłem tematy. To o Interze powiem, że powinni sprzedać Sneijdera żeby mieć kasę na rewolucję kadrową. Taka brutalna prawda.
O sorry - pomyliłem tematy. To o Interze powiem, że powinni sprzedać Sneijdera żeby mieć kasę na rewolucję kadrową. Taka brutalna prawda.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 14:43 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Po prostu trudno kogoś szanować jak ktoś ciebie nie szanuje i do tego dążyła moja wypowiedź. Milan i Napoli to takie same chamy jak i inter i również często nie przebierają w słowach gdy wpadają w szranki z Juventusem. Wystarczy poszukać transparentów napoli czy milanu czy nawet popatrzeć na budki z szalikami.Cabrini_idol pisze:Brawo! Jesteś prawdziwym polakiem, a my nimi nie jesteśmy bo szanujemy tuska. Skoro ty szanujesz Bartoszewskiego i Śmigłego-Rydza to ja nie widze nic złego w szanowaniu również tuska.dawid91 pisze: Brawo! Jesteś prawdziwym kibicem, a Lars nim nie jest bo szanuje inter. Skoro ty szanujesz milan i napoli to ja nie widzę nic złego w szanowaniu również interu.
Taka mała niezłośliwa ironia.
Jednak jak ktoś ich szanuje czy Inter to staram się to tolerować, a stronę temu widzę jakieś najazdy na kogoś kto szanuje inter, że nie jest kibicem i takie tam. Przed Calciopoli nie do pomyślenia byłoby szanowanie Milanu czy innych rywali ale tak, pałeczkę zła przejął Inter i teraz należy wszystkim innym wchodzić w dupę żeby walczyć z tym złem? A jak ktoś z "szanownych" plunie mi w twarz to udawać, że deszcz pada? "Wszystkiemu winny jest przecież Inter, bo ktoś tak powiedział." Szanowanie Milanu jest cool i należy się tym chwalić ooo aaaa, ale z nich ziomale.
FORZA JUVE!!!
- pumex
- Juventino
Zwłaszcza, że często Sneijder nie ma nawet miejsca na swojej nominalnej pozycji, co jest zasługą Siwego. Ciekawy jestem, ile potencjalny nabywca byłby skłonny zapłacićOuh_yeah pisze:To o Interze powiem, że powinni sprzedać Sneijdera żeby mieć kasę na rewolucję kadrową. Taka brutalna prawda.

- jarmel
- Redaktor
Jutro podobno ma nawet nie wyjść w pierwszej 11. Tak jak pisałeś, Siwy nie potrafi znaleźć mu miejsca. Jeśli zostanie na stanowisku trenera, to tak jak Ouh_Yeah napisał, najlepiej dla wszystkich będzie jak Sneijder opuści tę drużynę.pumex pisze:Zwłaszcza, że często Sneijder nie ma nawet miejsca na swojej nominalnej pozycji, co jest zasługą Siwego.Ouh_yeah pisze:To o Interze powiem, że powinni sprzedać Sneijdera żeby mieć kasę na rewolucję kadrową. Taka brutalna prawda.
No ale i tak wszyscy wiemy, że Ranieri długo tam miejsca nie zagrzeje.
Myślę, że za 30 chętni by się znaleźli..pumex pisze:Ciekawy jestem, ile potencjalny nabywca byłby skłonny zapłacićSłabszy sezon Interu, słabszy sezon Holendra... chyba o 35mln, które były oferowane rok temu Moratti może zapomnieć
#AllegriOut
- warqula
- Juventino
Ranieri ma póki co poparcie, ale już długo nie pociągnie w Juve też miał dobry start a później było co raz gorzej to samo dzieje się w Interze. Snejider był łączony z Manchesterem United, był również z Zenitem, ale pewnie prędzej Inter opuści Siwy niż Holender.
Juventus jak dyktator niepodzielnie panuje w Serie A, czy w przechodzącej kryzys lidze, ktoś rzuci wyzwanie Juve i będzie walczył do końca?
- SKAr7
- Juventino
Szacunek wobec Interu... trudno, trudno.
Myślę, że największym naszym problemem jest fakt, że niebieska część Mediolanu ma kompleks Juventusu. Te bodaj 20 lat bez sukcesów, kiedy to Juve było na topie Europy wywołały w dojrzewających w tych latach Internistach niesamowitą frustrację, która przy Calcciopoli znalazła swoje ujście. I pojawiła sie fala żółci, nienawiści i buractwa, czekania na każdy zły krok Juve(o czym mądrze napisał pumex kilka postów wyżej). Ciężko nam wybaczyć Interowi te wszystkie durnoty, niesprawiedliwe oskarżenia i szczycenie się tytułami ze stolika. Kibice Interu( w zdecydowanej większości, bo zdarzają się wyjątki z którymi można na poziomie porozmawiać) są ludźmi(kibicami) małymi w sensie moralnym. Ale to nasza i ich wina, wina tej frustracji którą wytworzyliśmy.
Tutaj Milan tego kompleksu nie ma i przez to nie są tak irytujący- też odnosili swoje sukcesy, w Europie nawet nieco większe niż Juve. Da się z nimi porozmawiać na trochę wyższym poziomie niż wzajemne obrzucanie się obelgami i wypominanie Calcciopoli.
Ale wciąż problem z Milanem nazywa się Silvio Berlusconi- człowiek trzyma media w Italii i wykorzystuje i nasącza ideowo je nie mniej niż Adam Michnik, czy Ojciec Rydzyk w Polsce. Co dla piłki sprawia, że dyskusja publiczna jest promilanowska, a dla nas jest to wkurzające.
No ale z tym przecież przez 20 lat nie raz z tym wygraliśmy i będziemy wygrywać dalej.
Natomiast europejskie puchary... tak, wiem, mnie też coś zgrzyta jak mam kibicować Interowi, ale patrząc na to racjonalnie- Inter wygrywając mecze w Europie, co prawda bardzo pośrednio i słabo, ale działa na rzecz Juventusu.
Olewam mecze Interu i ich wyniki, ale patrząc na koniec sezonu lepsza pozycja Italii to lepsza pozycja Juventusu na świecie dla topowych kopaczy. Lepsza pozycja również dla sponsorów i kibiców z całego świata. A Juventus za bardzo tej pozycji Włoch przez ostatnie kilka lat nie poprawił...
Ostatnia sprawa- niczego tak bardzo nie chcę, jak tylko żeby skończyła się ta merdowa, oparta na wzajemnej nienawiści i ludzkiej głupocie, atmosfera wokół Realu i Barcelony-z całym szacunkiem dla normalnych kibiców tych drużyn, których sam znam wielu, ale którzy są kroplą w oceanie. Oczywiście, chciałbym by jak w 2003 przyczynkiem do upadku był Juventus(
) ale w walce z tymi drużynami chętnie pokibicowałbym nawet Interowi. Bo psują dyskurs o piłce niczym Kliczkowie ciężką.
Myślę, że największym naszym problemem jest fakt, że niebieska część Mediolanu ma kompleks Juventusu. Te bodaj 20 lat bez sukcesów, kiedy to Juve było na topie Europy wywołały w dojrzewających w tych latach Internistach niesamowitą frustrację, która przy Calcciopoli znalazła swoje ujście. I pojawiła sie fala żółci, nienawiści i buractwa, czekania na każdy zły krok Juve(o czym mądrze napisał pumex kilka postów wyżej). Ciężko nam wybaczyć Interowi te wszystkie durnoty, niesprawiedliwe oskarżenia i szczycenie się tytułami ze stolika. Kibice Interu( w zdecydowanej większości, bo zdarzają się wyjątki z którymi można na poziomie porozmawiać) są ludźmi(kibicami) małymi w sensie moralnym. Ale to nasza i ich wina, wina tej frustracji którą wytworzyliśmy.
Tutaj Milan tego kompleksu nie ma i przez to nie są tak irytujący- też odnosili swoje sukcesy, w Europie nawet nieco większe niż Juve. Da się z nimi porozmawiać na trochę wyższym poziomie niż wzajemne obrzucanie się obelgami i wypominanie Calcciopoli.
Ale wciąż problem z Milanem nazywa się Silvio Berlusconi- człowiek trzyma media w Italii i wykorzystuje i nasącza ideowo je nie mniej niż Adam Michnik, czy Ojciec Rydzyk w Polsce. Co dla piłki sprawia, że dyskusja publiczna jest promilanowska, a dla nas jest to wkurzające.
No ale z tym przecież przez 20 lat nie raz z tym wygraliśmy i będziemy wygrywać dalej.
Natomiast europejskie puchary... tak, wiem, mnie też coś zgrzyta jak mam kibicować Interowi, ale patrząc na to racjonalnie- Inter wygrywając mecze w Europie, co prawda bardzo pośrednio i słabo, ale działa na rzecz Juventusu.
Olewam mecze Interu i ich wyniki, ale patrząc na koniec sezonu lepsza pozycja Italii to lepsza pozycja Juventusu na świecie dla topowych kopaczy. Lepsza pozycja również dla sponsorów i kibiców z całego świata. A Juventus za bardzo tej pozycji Włoch przez ostatnie kilka lat nie poprawił...
Ostatnia sprawa- niczego tak bardzo nie chcę, jak tylko żeby skończyła się ta merdowa, oparta na wzajemnej nienawiści i ludzkiej głupocie, atmosfera wokół Realu i Barcelony-z całym szacunkiem dla normalnych kibiców tych drużyn, których sam znam wielu, ale którzy są kroplą w oceanie. Oczywiście, chciałbym by jak w 2003 przyczynkiem do upadku był Juventus(

- dav3d
- Juventino
AVB zwolniony z Chelsea.. Ciekawe czy Moratti wykorzysta okazję i go zatrudni 

topboxing.pl zapraszam 

- Bartek88
- Juventino
Biorąc pod uwage fakt, ze procz Capello, ktory raczej nie pojdzie do interu innego satysfakcjonujacego kibicow interu nazwiska chyba nie ma wolnego.dav3d pisze:AVB zwolniony z Chelsea.. Ciekawe czy Moratti wykorzysta okazję i go zatrudni
- Pan Mietek
- Juventino
Pozdrawiam tych co chcieli, żeby Villas-Boas trenował Juve. Powiem więcej - byli tacy co postulowali zapłacenie 15 melonów za zerwanie jego umowy z Porto :shock:
Inter nie powinien zatrudniać Portugalczyka bo to nic nie da. Prawdę mówiąc, chyba tylko powrót Mou mógłby szybko uzdrowić tą drużynę bo jeśli chcą wrócić choćby do walki o miejsca 3-4 to muszą zrobić rewolucję nie tylko ze składem i na ławce trenerskiej ale przede wszystkim na samej górze.
Inter nie powinien zatrudniać Portugalczyka bo to nic nie da. Prawdę mówiąc, chyba tylko powrót Mou mógłby szybko uzdrowić tą drużynę bo jeśli chcą wrócić choćby do walki o miejsca 3-4 to muszą zrobić rewolucję nie tylko ze składem i na ławce trenerskiej ale przede wszystkim na samej górze.
- couec
- Juventino
A więc powinien i to szybko dać mu jakiś lukratywny kontrakt np. 4 letni z gwarancją wypłaty całości w razie zwolnienia.Mietson pisze: Inter nie powinien zatrudniać Portugalczyka bo to nic nie da.