Reprezentacja Polski - sparingi
- Łoles
- Juventino
Też nie rozumiem faktu jego wygwizdania.
Nie pałam do niego jakąś szczególna sympatią, ale jego umiejętności doceniam jak najbardziej.
Na 90 minut był imo idealny komentarz:
Nie pałam do niego jakąś szczególna sympatią, ale jego umiejętności doceniam jak najbardziej.
Na 90 minut był imo idealny komentarz:
Może zamiast kibiców była tam banda hejterów i pajacówWidzów : 55000
Kibiców: ?

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- deszczowy
- Juventino
No atmosfera była taka, jak i cały mecz: trochę sennie, trochę jak na pikniku i ogólnie wszyscy czekali, aż ktoś puści bąka, żeby było o czym gadać. To w sumie i nie dziwota, że gwizdali.
- Łukasz
- Juventino
Nie rozumiem tych narzekań na gwizdanie na CR. Nie da się kazać ludziom kogoś lubić. Iwan na weszło twierdzi, że te gwizdy dotyczyły egoistycznej gry Portugalczyka. Ale na moje oko bardziej chodzi o ogólną antypatię, jaką wzbudza swoim zachowaniem. Sam bym pewnie gwizdał...

- Łoles
- Juventino
Na meczu były pikniki i tyle.
Swoją droga wracając do spotkań naszej reprezentacji to mam tylko nadzieję że na euro matoły darują sobie darcie ryja co to trzeba robić z pzpnem.
Swoją droga wracając do spotkań naszej reprezentacji to mam tylko nadzieję że na euro matoły darują sobie darcie ryja co to trzeba robić z pzpnem.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Ci sparingpartnerzy jacyś tacy... nijacy. Nie chodzi mi o to, że słabi, ale czy to rywale tak dobrami, żeby móc poćwiczyć na nich taktykę, która przyda się na Euro? Wątpiębendzamin pisze:Z tego, co mi wiadomo to na tym zgrupowaniu w Austrii mamy grac z Lotwa i Slowacja, a potem w Polsce z Andora. Przynajmniej moze pocwiczymy atak pozycyjny troche, bo rzeczywiscie perspektywa meczu z Grecja jest troche niewesola. Jeszcze taki mecz na otwarcie :doh:pumex pisze: Właśnie, powie mi ktoś uczynny, z kim będziemy jeszcze grać przed Euro?

No tak, bo wszyscy są przyzwyczajeni, że na trybunach są tabuny łysych, pijanych, niekulturalnych kibiców, którzy krzyczą cokolwiek, byle byłoby głośno. Moim zdaniem media i komentatorzy przesadzają z krytyką piknikowej atmosfery. Lepsza taka, niż... wiadomo...deszczowy pisze:No atmosfera była taka, jak i cały mecz: trochę sennie, trochę jak na pikniku i ogólnie wszyscy czekali, aż ktoś puści bąka

- stahoo
- Juventino
Gwizdy, choć później tłumione brawami, w czasie hymnu Niemiec w Gdańsku też były ok, bo ludzie nie lubią Niemców?Łukasz pisze:Nie rozumiem tych narzekań na gwizdanie na CR. Nie da się kazać ludziom kogoś lubić.
- Supersonic
- Juventino
Gwizdanie na CR jest oznaką bycia jełopem. Co on nam zrobił? W wermachcie nie był, nie powiedział, że nie śpiewa dla Polaków ani Żydów, nie złamał żadnemu Polakowi nogi. Więc?
Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi pustymi dolnymi rzędami i brakiem widoczności tam? Zawsze tak już będzie czy coś z tym zrobią? Nie słyszałem jeszcze o takiej opcji
Zawsze musi być być nasz specyficzny "koloryt" :shock:
Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi pustymi dolnymi rzędami i brakiem widoczności tam? Zawsze tak już będzie czy coś z tym zrobią? Nie słyszałem jeszcze o takiej opcji

- Łoles
- Juventino
Przytoczę tutaj inne "magiczne" miejsce na jednym z naszych stadionów 

- francois
- Juventino
W pierwszej połowie, kiedy obie drużyny grały w najmocniejszych zestawieniach to większość ataków Polaków przewijała się po flance Rybusa i Wawrzyniaka. Faktem jest, że Wawrzyniak kilka razy był niemiłosiernie zakręcony przez Naniego, ale nie tacy jak on już nie dawali mu rady. Z kolei Błaszczykowski zagrał rozczarowująco słabo.deszczowy pisze:Że co? :shock: Bezproduktywny Wawrzyniak lepszy od Piszczka? Chyba Cię przesilenie wiosenne dopadło.francois pisze: Jeśli chodzi o Polaków to im dalej od bramki tym gorzej.
Największym zaskoczeniem na plus byli zwłaszcza dla Rybus i Wasilewski. Lewa strona bardziej mi się podobała niż prawa z zawodnikami BVB
Sorki, że dopiero dzisiaj odpowiadam
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Łukasz
- Juventino
Bramka jak bramka, dośrodkowanie Piszczka, lewą nogą, mięciutkie - doskonałe. Swoją drogą - to kolejne jego takie zagranie w ostatnich tygodniach.FelekJUVE pisze:Lewy jaka budaDobrze ze strzelil 14 bramke w reprze! Wstrzelil się teraz kolejna brama z Grekami musi być;p
- Szilgu
- Juventino
To jest właśnie duża zaleta Piszczka. Możesz być świetnym bocznym obrońcą, który zbiega głównie do linii, dośrodkowuje prawą nogą, ale rzadko kiedy widzimy, żeby obrońcy grali tak samo dobrze drugą nogą.
Oglądając mecze choćby sprzed roku, nie widać było takiej ofensywnej gry Piszczka, dziwiłem się że nie pokazuje tego co w Borussi. Widać Smuda nareszcie go wyczuł i w reprezentacji gra dobrze.
Wchodzi Wolski, mam nadzieję, że później wejdzie Grosicki i też coś pokaże
Oglądając mecze choćby sprzed roku, nie widać było takiej ofensywnej gry Piszczka, dziwiłem się że nie pokazuje tego co w Borussi. Widać Smuda nareszcie go wyczuł i w reprezentacji gra dobrze.
Wchodzi Wolski, mam nadzieję, że później wejdzie Grosicki i też coś pokaże

- francois
- Juventino
Zwróćcie uwagę na zachowanie Lewego i Kuby Błaszczykowskiego po bramce. Aż powiało chłodem gdy przybijali piątkęŁukasz pisze:Bramka jak bramka, dośrodkowanie Piszczka, lewą nogą, mięciutkie - doskonałe. Swoją drogą - to kolejne jego takie zagranie w ostatnich tygodniach.FelekJUVE pisze:Lewy jaka budaDobrze ze strzelil 14 bramke w reprze! Wstrzelil się teraz kolejna brama z Grekami musi być;p

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Nowego trenera jeszcze nie ma, chociaż to kwestia czasu - PZPN jednak ogłosił plan sparingów reprezentacji w drugiej połowie roku.
15.08. Estonia – Polska (Tallin) – mecz towarzyski
12.10 Polska – RPA (Bydgoszcz) – mecz towarzyski
14.11 Polska – ? (przeciwnik do potwierdzenia) – mecz towarzyski
W grudniu wstępnie zaplanowano również wyjazdowy mecz towarzyski.
źródło: http://pzpn.pl/index.php/Reprezentacje/ ... lany-kadry
Nic specjalnego. Szczególnie, że mamy w międzyczasie mecze eliminacyjne do mundialu z Czarnogórą (wyjazd), Mołdawią (Wrocław) i Anglią (Warszawa).
15.08. Estonia – Polska (Tallin) – mecz towarzyski
12.10 Polska – RPA (Bydgoszcz) – mecz towarzyski
14.11 Polska – ? (przeciwnik do potwierdzenia) – mecz towarzyski
W grudniu wstępnie zaplanowano również wyjazdowy mecz towarzyski.
źródło: http://pzpn.pl/index.php/Reprezentacje/ ... lany-kadry
Nic specjalnego. Szczególnie, że mamy w międzyczasie mecze eliminacyjne do mundialu z Czarnogórą (wyjazd), Mołdawią (Wrocław) i Anglią (Warszawa).