Quiz - piłkarze
- Vimes
- Juventino
Widzę, że wrócił jeden z moich ulubieńców :lol:.
Posty zniknęły, bo OskarG chyba robi jakieś porządki na forum.
Wstawiam zagadkę pumexa, żebyście nie musieli strony przerzucać:
. Ale nie mogę odpowiedzieć :?. Ktoś chce mnie przekupić 8)?
Posty zniknęły, bo OskarG chyba robi jakieś porządki na forum.
Wstawiam zagadkę pumexa, żebyście nie musieli strony przerzucać:
Ja już wiempumex pisze:ZAGADKA:
1) Swego czasu był najdroższym piłkarzem na swojej pozycji
2) Całą karierę spędził w jednym kraju
3) Mimo swoich wielkich umiejętności, w kadrze zagrał mniej niż 10 spotkań, głównie ze względu na ogromną konkurencję.
4) Po zakończeniu kariery został komentatorem

Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 00:16 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Miesiąc z forumowego życia wymazanyVimes pisze:Posty zniknęły, bo OskarG chyba robi jakieś porządki na forum.
Już znasz odpowiedź, Vimesie? Nawet nie próbuj...
Zgadujcie, będę tu pisał jak ktoś zgadnie
PODPOWIEDŹ:
5) Zagrał na jednym Mundialu i to była jedyna duża impreza międzynarodowa z jego udziałem.
Nie.strong return pisze:Że niby Jose Francisco Molina?
Brawa dla Ciebie, Juras, znowuJuras_Senat pisze:Luca Marchegiani?

Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 08:22 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- strong return
- Juventino
Że niby Jose Francisco Molina?
Choć wątpię.
Choć wątpię.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Luca Marchegiani?

Chodzi mi o nazwiska obu panów.

Proponuję po punkcie dla każdego.
Supersonic podał pełne rozwiązanie, więc zadawać powinien on.

Chodzi mi o nazwiska obu panów.

pumex pisze:ten po prawej to Paul Gascoigne?

Supersonic pisze:David Seaman i Paul Gascoigne

Proponuję po punkcie dla każdego.
Supersonic podał pełne rozwiązanie, więc zadawać powinien on.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 12:42 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino
David Seaman i Paul Gascoigne
p.s. nie zginął mi ani jeden post! Ewidentnie udzielam się tylko w najważniejszych eksperckich tematach 8)
zagadka:
1. Jest strikerem. Bilans gry w premiership- półtora roku, zero goli.
2. Pochodzi z jednej z najbardziej przegranych "złotych generacji" ostatnich 20 lat.
3. Cytując internetowe trolle oraz studentów prestiżowej polskiej uczelni: "nak*rwi* salta".

p.s. nie zginął mi ani jeden post! Ewidentnie udzielam się tylko w najważniejszych eksperckich tematach 8)
zagadka:
1. Jest strikerem. Bilans gry w premiership- półtora roku, zero goli.
2. Pochodzi z jednej z najbardziej przegranych "złotych generacji" ostatnich 20 lat.
3. Cytując internetowe trolle oraz studentów prestiżowej polskiej uczelni: "nak*rwi* salta".
nope, ale wielki szacunek za Banksy'ego. <3tabo89 pisze:Obafemi Akinwunmi Martins?
.
strong return pisze:Julius Aghahowa?

Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 13:09 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- tabo89
- Juventino
Obafemi Akinwunmi Martins?
Ale w Birmingham już 0 goli. Chociaż w sumie Supersonic napisał bilans całkowity w Premiership a ja zrozumiałem że w ciągu ostatniego 1,5 roku więc i tak to nie to.deszczowy pisze:Martins w Newcastle - 88 meczów, 28 goli.tabo89 pisze:Obafemi Akinwunmi Martins?
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 13:06 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Martins w Newcastle - 88 meczów, 28 goli.tabo89 pisze:Obafemi Akinwunmi Martins?
- strong return
- Juventino
Julius Aghahowa?
Aha dzięki Vimesie za wiadomość na priva. Co do poprzedniej zagadki, zresztą i tak-tak myślałem. 8)
Zastanawia mnie tylko, czy pumex wiedział to o Marchegianim, czy pomyślał nazwisko i tak "mu wyszło" u cioci wiki, z tym najdroższym transferem?
Aha dzięki Vimesie za wiadomość na priva. Co do poprzedniej zagadki, zresztą i tak-tak myślałem. 8)
Zastanawia mnie tylko, czy pumex wiedział to o Marchegianim, czy pomyślał nazwisko i tak "mu wyszło" u cioci wiki, z tym najdroższym transferem?
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 13:21 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
- strong return
- Juventino
Zagadka:
1.Całe życie związany z jednym klubem. Ale kończył karierę w jego rezerwach.
2. Świetnie zapowiadającą się karierę piłkarza przyhamowały kontuzje.
3. Zdobył medal na mundialu.
4. Drogi Juventino-jeśli z "autopsji"(telewizyjnej) nie znałeś jego słynnego, historycznego wyczynu-to nie żałuj. Ale powinieneś o nim na pewno słyszeć.
Ten wyczyn miał miejsce przeciwko Juve w ważnym meczu.
I przestań się czepiać, bo naślę na Ciebie Amauriego. z Tiago

Ostatecznie-co do punktów to może Mietek niech zdecyduje.
A co do zagadki, to proponuję, żeby zadał ją Łukasz
Supersonic-kara za mruczenie i warczenie.
PS. Ze zgadywania następnej zagadki się wymiksowuję, co by nie budzić podejrzeń o jakieś niecne praktyki.
1.Całe życie związany z jednym klubem. Ale kończył karierę w jego rezerwach.
2. Świetnie zapowiadającą się karierę piłkarza przyhamowały kontuzje.
3. Zdobył medal na mundialu.
4. Drogi Juventino-jeśli z "autopsji"(telewizyjnej) nie znałeś jego słynnego, historycznego wyczynu-to nie żałuj. Ale powinieneś o nim na pewno słyszeć.
Ten wyczyn miał miejsce przeciwko Juve w ważnym meczu.
Nie, a zagadkę poprawiłem.Supersonic pisze: Marco Bode?
I przestań się czepiać, bo naślę na Ciebie Amauriego. z Tiago

Nie, no co za Totti znowu. On "robił wtedy w pieluchy jeszcze". Prawie. Ta uwaga odnosi się do punktu 4.Supersonic pisze: Totti?
No owszem. Nie mam pojęcia kto wygrał, to może po jednym punkcie dla Ciebie i Łukasza. Odstaw-tych murzynów, bo Cię oszukują. Chińczycy lepsi.Supersonic pisze: Lars Ricken ! ! ! fuj fuj fuj fuj bleeeee

Ostatecznie-co do punktów to może Mietek niech zdecyduje.
A co do zagadki, to proponuję, żeby zadał ją Łukasz
Supersonic-kara za mruczenie i warczenie.
PS. Ze zgadywania następnej zagadki się wymiksowuję, co by nie budzić podejrzeń o jakieś niecne praktyki.
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 14:07 przez strong return, łącznie zmieniany 12 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Supersonic
- Juventino
Marco Bode?
jak to z autopsji.. z autopsji to ja znam jedynie Tomasza Wieszczyckiego i raz w centrum handlowym Peszkę widziałem.. :roll:
Totti? kiedyś mnie mała kuzynka opluła :evil:
Lars Ricken ! ! ! fuj fuj fuj fuj bleeeee
o kurde nie wiem kto wygrał bo ja edytowałem dwa razy Rickena. Czy moderatorzy mają fotokomórki edytowania?
jak to z autopsji.. z autopsji to ja znam jedynie Tomasza Wieszczyckiego i raz w centrum handlowym Peszkę widziałem.. :roll:
Totti? kiedyś mnie mała kuzynka opluła :evil:
Lars Ricken ! ! ! fuj fuj fuj fuj bleeeee
o kurde nie wiem kto wygrał bo ja edytowałem dwa razy Rickena. Czy moderatorzy mają fotokomórki edytowania?

Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 13:53 przez Supersonic, łącznie zmieniany 3 razy.
- Łukasz
- Juventino
Lars Ricken?
Edit:
@Sonic - na moje oko ja, jak wrzuciłem post Twojej edyty jeszcze nie było, ale niech decydują władni.
Edit: No dobra, a kto zadaje?
To ja zadaje.
1. Dla klubu, z którego kojarzony jest najbardziej, w ciągu jedenastu lat rozegrał 196 meczów, strzelając dwa gole (jeden, w "europejskich pucharach", szczególnie wyjątkowej urody)
2. W reprezentacji rozegrał 6 meczów
3. W latach 2010-2011 był asystentem w sztabie szkoleniowym jednego z afrykańskich krajów
Edit:
@pumex - o, dzięki - czytanie ze zrozumieniem się kłania. Przeczytałem i to "obecnych" mi umknęło.

Edit:
@Sonic - na moje oko ja, jak wrzuciłem post Twojej edyty jeszcze nie było, ale niech decydują władni.
Edit: No dobra, a kto zadaje?
To ja zadaje.
1. Dla klubu, z którego kojarzony jest najbardziej, w ciągu jedenastu lat rozegrał 196 meczów, strzelając dwa gole (jeden, w "europejskich pucharach", szczególnie wyjątkowej urody)
2. W reprezentacji rozegrał 6 meczów
3. W latach 2010-2011 był asystentem w sztabie szkoleniowym jednego z afrykańskich krajów
Edit:
O, faktycznie. No to mam punkt karny. Tak czy siak - zadajesz.Supersonic pisze:Alessandro Birindelli pasuje, ale chyba nie można Juventinich?
@pumex - o, dzięki - czytanie ze zrozumieniem się kłania. Przeczytałem i to "obecnych" mi umknęło.

Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 14:43 przez Łukasz, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Szczerze mówiąc, pamiętałem, że Marchegiani przechodząc do Lazio był drogi jak na tamte czasy. Właśnie dlatego przypomniałem sobie o nim, ale konkretnie o tym, że był najdroższy dowiedziałem się w wiki.strong return pisze:Zastanawia mnie tylko, czy pumex wiedział to o Marchegianim, czy pomyślał nazwisko i tak "mu wyszło" u cioci wiki, z tym najdroższym transferem?
Chyba ujemne punkty dla Łukasza nie są potrzebneMietson pisze:2. Mamy quiz Juve więc proponuję wyłączyć z zabawy Naszych. Nie mogą być dodawani obecni piłkarze Juve

Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 14:39 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Supersonic
- Juventino
Alessandro Birindelli pasuje, ale chyba nie można Juventinich?
1. Strzelił najwięcej goli w jednym sezonie w historii ligi, i jest drugi na liście all-time. To liga, z której jest najbardziej znany.
2. Praktycznie nie ma oprócz niego znanego piłkarza z jego kraju, ale dwie nazwy klubów stamtąd przewijały się swojego czasu w prasie.
3. Kiedyś strzelił 5 goli w jednym meczu ( w reprezentacji)
1. Strzelił najwięcej goli w jednym sezonie w historii ligi, i jest drugi na liście all-time. To liga, z której jest najbardziej znany.
2. Praktycznie nie ma oprócz niego znanego piłkarza z jego kraju, ale dwie nazwy klubów stamtąd przewijały się swojego czasu w prasie.
3. Kiedyś strzelił 5 goli w jednym meczu ( w reprezentacji)