Quiz - piłkarze
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To ja też łatwe:
1. Jak Del Piero długie lata grał w pasiaku.
2. Trzy razy był na mistrzostwach Europy [raz odbywały się w jego kraju].
3. Wrócił do swojego klubu jako trener.

1. Jak Del Piero długie lata grał w pasiaku.
2. Trzy razy był na mistrzostwach Europy [raz odbywały się w jego kraju].
3. Wrócił do swojego klubu jako trener.
Yepstrong return pisze:Alan Shearer?

Ostatnio zmieniony 29 lutego 2012, 14:51 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Alan Shearer? Pseudo: "Szira, Śira, Ścira"
Zagadka:
1.Zawodnik-zagadka zdobył jako gracz w piłce klubowej na arenie krajowej i europejskiej wszystkie możliwe puchary i trofea oprócz Pucharu UEFA. W kadrze szło mu gorzej, choć sporo się w niej nagrał.
2. Grał jako pomocnik i obrońca.
3. Występował tylko w dwóch klubach, ale do pierwszego z nich-wrócił po latach. Za każdym razem jego kontrakty były długie.
4. W klubie, w którym rozpoczynał i kończył profesjonalną karierę był przez jakiś czas asystentem, bardzo krótko trenerem, a wraz z bratankiem-udziałowcem.
5.Zawodnik- zagadka skończył karierę w kadrze po kontrowersyjnym meczu na mundialu, a ogólnie karierę piłkarza zakończył w tym samym roku co Ciro Ferrara-czyli 2005
6.Zawodnik- zagadka przez kilka lat grał w jednym zespole z Samuelem Eto'o.
-no przecież napisałem, że zawodnik, o którego mi chodzi grał w dokładnie dwóch klubach i ani jednym więcej. KPW? A po drugie Karanka nie wygrał jakichś pucharów europejskich, który wygrał piłkarz-zagadka.
A, że Karanka nie grał na mundialu w przeciwieństwie do piłkarza zagadki, więc nie miał jak po nim skończyć kariery w kadrze-to już nie wspomnę. Choć oboje są Hiszpanami.
Męczcie się dalej. Wierzę w Was. Pamiętajcie-Vimes już pewnie wie.
I dziękuję, że nie musiałem pisać o Rafaelu Nadalu, którego nie darzę wielką sympatią per świetny, lepszy od wujka sportowiec. 8)
Zagadka:
1.Zawodnik-zagadka zdobył jako gracz w piłce klubowej na arenie krajowej i europejskiej wszystkie możliwe puchary i trofea oprócz Pucharu UEFA. W kadrze szło mu gorzej, choć sporo się w niej nagrał.
2. Grał jako pomocnik i obrońca.
3. Występował tylko w dwóch klubach, ale do pierwszego z nich-wrócił po latach. Za każdym razem jego kontrakty były długie.
4. W klubie, w którym rozpoczynał i kończył profesjonalną karierę był przez jakiś czas asystentem, bardzo krótko trenerem, a wraz z bratankiem-udziałowcem.
Nie.Mietson pisze:Ciro Ferrara?
5.Zawodnik- zagadka skończył karierę w kadrze po kontrowersyjnym meczu na mundialu, a ogólnie karierę piłkarza zakończył w tym samym roku co Ciro Ferrara-czyli 2005
6.Zawodnik- zagadka przez kilka lat grał w jednym zespole z Samuelem Eto'o.
Niepumex pisze: Aitor Karanka?

A, że Karanka nie grał na mundialu w przeciwieństwie do piłkarza zagadki, więc nie miał jak po nim skończyć kariery w kadrze-to już nie wspomnę. Choć oboje są Hiszpanami.
Męczcie się dalej. Wierzę w Was. Pamiętajcie-Vimes już pewnie wie.

Cofam, cofam. Bardzo dobra odpowiedź.pumex pisze: Miguel Ángel Nadal?

Ostatnio zmieniony 29 lutego 2012, 17:45 przez strong return, łącznie zmieniany 10 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Pan Mietek
- Juventino
Ciro Ferrara?
- pumex
- Juventino
Aitor Karanka?
Miguel Ángel Nadal?

Zagadka (z kategorii tych prostszych):
1) Szukany piłkarz miał okazję wystąpić na jednym Mundialu, strzelił w nim piękną bramkę z woleja, która została wybrana do 'top 10'
2) Przez sześć lat grał w klubie, w którym obecnie są petrodolary
3) Ma takie samo nazwisko jak znany reżyser filmów akcji.

1) Szukany piłkarz miał okazję wystąpić na jednym Mundialu, strzelił w nim piękną bramkę z woleja, która została wybrana do 'top 10'. Była to pierwsza bramka jego drużyny na tym turnieju
2) Przez sześć lat grał w klubie, w którym obecnie są petrodolary. Był to jedyny europejski klub w jego karierze
4) Rozegrał dla reprezentacji swojego kraju ciut ponad 50 spotkań
Miguel Ángel Nadal?
PodziękowałJuras_Senat pisze:Zacna zagadka Pumexie.
A kij Ciebie wie, już raz PSV było wielkim klubemstrong return pisze:Nie-no przecież napisałem, że zawodnik, o którego mi chodzi grał w dokładnie dwóch klubach i ani jednym więcej. KPW?

Zagadka (z kategorii tych prostszych):
1) Szukany piłkarz miał okazję wystąpić na jednym Mundialu, strzelił w nim piękną bramkę z woleja, która została wybrana do 'top 10'
2) Przez sześć lat grał w klubie, w którym obecnie są petrodolary
Hmm, podpowiedź, mówisz. Szczerze mówiąc myślałem, że ktoś odgadnie w ciągu 10min. ŁapMietson pisze:pumi daj jakąś podpowiedź
1) Szukany piłkarz miał okazję wystąpić na jednym Mundialu, strzelił w nim piękną bramkę z woleja, która została wybrana do 'top 10'. Była to pierwsza bramka jego drużyny na tym turnieju
2) Przez sześć lat grał w klubie, w którym obecnie są petrodolary. Był to jedyny europejski klub w jego karierze
4) Rozegrał dla reprezentacji swojego kraju ciut ponad 50 spotkań
Powiem tak: dobrze kombinujesz, Mieciu. To chyba duuuża podpowiedź z mojej strony. Teraz kto pierwszy...Mietson pisze:Miałem strzelać, że to Maximiliano Rodriguez ale koleś grał w Europie w więcej niż jednym klubie.
Brawo. Dla przypomnienia pięknej bramkiMietson pisze:Dario Rodriguez?
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 13:22 przez pumex, łącznie zmieniany 5 razy.

- Pan Mietek
- Juventino
pumi daj jakąś podpowiedź 
EDIT: Niedobrze, dalej nie wiem. Miałem strzelać, że to Maximiliano Rodriguez ale koleś grał w Europie w więcej niż jednym klubie.
Cholera, Vimesa nie ma a My nie potrafimy odrobić straty, jesteśmy jak Juventus
EDIT 2:
Dario Rodriguez?
2. Został ukarany za negocjowanie z inną drużyną za plecami klubu
3. Kibice drużyny, którą opuścił, stworzyli o nim bardzo niemiła piosenkę w której sugerowali, że zawodnik ten chodzi do łóżka z mężczyznami

EDIT: Niedobrze, dalej nie wiem. Miałem strzelać, że to Maximiliano Rodriguez ale koleś grał w Europie w więcej niż jednym klubie.
Cholera, Vimesa nie ma a My nie potrafimy odrobić straty, jesteśmy jak Juventus

EDIT 2:
Dario Rodriguez?

1. Piłkarz jest wychowankiem klubu znanego z pracy z młodzieżą. Rozegrał dla niego ponad 150 meczów
2. Został ukarany za negocjowanie z inną drużyną za plecami klubu
3. Kibice drużyny, którą opuścił, stworzyli o nim bardzo niemiła piosenkę w której sugerowali, że zawodnik ten chodzi do łóżka z mężczyznami

Of courseOuh_yeah pisze:Ashley Cole?

Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 13:46 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ashley Cole?
---------------------
To ja spróbuję tak:
1. Piłkarz o którym mowa, gra w jednej z afrykańskich reprezentacji aczkolwiek urodził się w Europie.
2. Słynie z ekstrawaganckich fryzur, grania w dwóch różnokolorowych butach a w jednym z wywiadów przyznał, że kiedy ma wolne to po mieście jeździ Smartem bo łatwiej nim parkować.
3. Przez pewien czas blokował miejsce w składzie pewnemu zdolnemu piłkarzowi, którego teraz chciałoby mieć u siebie pół Europy. Obecnie obaj grają w podstawowym składzie bo jeden z nich zmienił pozycję.
---------------------
To ja spróbuję tak:
1. Piłkarz o którym mowa, gra w jednej z afrykańskich reprezentacji aczkolwiek urodził się w Europie.
2. Słynie z ekstrawaganckich fryzur, grania w dwóch różnokolorowych butach a w jednym z wywiadów przyznał, że kiedy ma wolne to po mieście jeździ Smartem bo łatwiej nim parkować.
3. Przez pewien czas blokował miejsce w składzie pewnemu zdolnemu piłkarzowi, którego teraz chciałoby mieć u siebie pół Europy. Obecnie obaj grają w podstawowym składzie bo jeden z nich zmienił pozycję.
To już wiemy czym Covec się teraz zajmuje.Vimes pisze:Widzisz, bo Wy zatrudniacie mudżinów, a ja Chińczyków 8).
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 13:57 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
Tniemy kosztyVimes pisze:Widzisz, bo Wy zatrudniacie mudżinów, a ja Chińczyków 8).

- Pan Mietek
- Juventino
Jak przeczytałem o parkowaniu to od razu mi się z Londynem skojarzyło. Dalej nie było ciężkoOuh_yeah pisze:Mietson za dużo premiershit ogląda. Mogłem poczekać z tą zagadką aż go nie będzieTwoja kolej.

Widzę, że nie namyślałeś się zbyt długo bo od razu dowaliłeś kolejnego czołowego lewego obrońcę z Premier League

Tak. Cholera! Lenistwo nagrodzonepumex pisze:Phil Neville?

Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 14:49 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Phil Neville?
Wszystko pasuje. Jeśli to o niego Ci chodziło, to wpadłeś w dołek własnoręcznie wykopany. Ten piłkarz był już zadawany
Mietson, pisz sobie -1pkt
Zagadka:
1) Pomocnik
2) Jego nazwisko może być kojarzone z agentem piłkarskim, który w pewnym czasie był dobrze znany Polakom
3) Jego twarz została przypadkowo zmasakrowana przez obecnego piłkarza Juve. Zawodnik w tym zdarzeniu ponoć zgubił kilka ząbków
Wszystko pasuje. Jeśli to o niego Ci chodziło, to wpadłeś w dołek własnoręcznie wykopany. Ten piłkarz był już zadawany
Mietson, pisz sobie -1pkt

Zagadka:
1) Pomocnik
2) Jego nazwisko może być kojarzone z agentem piłkarskim, który w pewnym czasie był dobrze znany Polakom
3) Jego twarz została przypadkowo zmasakrowana przez obecnego piłkarza Juve. Zawodnik w tym zdarzeniu ponoć zgubił kilka ząbków
Dobra robota, Juras. Jedziesz!Juras_Senat pisze:Demy de Zeeuw?
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 17:28 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Demy de Zeeuw?
PS. Kto mi ukradł 20 postów?

Musisz przeprosić. 8)
PS. Kto mi ukradł 20 postów?
pan Zambrotta pisze:Denilson

Nie wiem czy Cię chcemy z powrotem.pan Zambrotta pisze:wracam do zabawy, nie mogłem się powstrzymać

Musisz przeprosić. 8)
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 16:40 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
Denilson
wracam do zabawy, nie mogłem się powstrzymać
Chociaż po mojej interwencji - nie powiem - wszystko wróciło do normy. Teraz już jest OK, potrafią mnie słuchać dziewczyny.
1. Jeden z najwybitniejszych zawodników w swoim kraju
2. Związany był przez całą karierę z dwoma klubami, w tym drugim został trenerem
3. Aktualnie ma 50-tkę, jest na pewnej liście najlepszych piłkarzy ever, napisaną przez Pele'go
EDIT: racja mietku, pomyliłem piłkarzy. przepraszam.
po co wpisywałeś resztę zawodników? mają po 50 lat? hę?
wracam do zabawy, nie mogłem się powstrzymać

przepraszam Łukasza, że zadaje wraz z Vimesem idiotyczne zagadki.Juras_Senat pisze:Nie wiem czy Cię chcemy z powrotem.
Musisz przeprosić. 8)
Chociaż po mojej interwencji - nie powiem - wszystko wróciło do normy. Teraz już jest OK, potrafią mnie słuchać dziewczyny.
1. Jeden z najwybitniejszych zawodników w swoim kraju
2. Związany był przez całą karierę z dwoma klubami, w tym drugim został trenerem
3. Aktualnie ma 50-tkę, jest na pewnej liście najlepszych piłkarzy ever, napisaną przez Pele'go
EDIT: racja mietku, pomyliłem piłkarzy. przepraszam.
tak,pumex pisze:Franky Van der Elst?
po co wpisywałeś resztę zawodników? mają po 50 lat? hę?
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 17:24 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pan Mietek
- Juventino
panie Zet, albo coś źle rozumiem albo trick to cuauteminha, opatentowany przez Cuauthemoca Blanco (który to z kolei nie pasuje do zagadki)
Nie da się jaśniej?

Nie da się jaśniej?
- pumex
- Juventino
Emilio Butragueño?
Franky Van der Elst?
Frank Rijkaard?

(mieli być piłkarze kończący karierę w XXI wieku)
ZAGADKA:
1) Swego czasu był najdroższym piłkarzem na swojej pozycji
2) Całą karierę spędził w jednym kraju
3) Mimo swoich wielkich umiejętności, w kadrze zagrał mniej niż 10 spotkań, głównie ze względu na ogromną konkurencję.
4) Po zakończeniu kariery został komentatorem
Franky Van der Elst?
Frank Rijkaard?
Byli na liście Pele'gopan Zambrotta pisze:po co wpisywałeś resztę zawodników? mają po 50 lat? hę?

(mieli być piłkarze kończący karierę w XXI wieku)
20? Mi blisko 150!Juras_Senat pisze:PS. Kto mi ukradł 20 postów?
ZAGADKA:
1) Swego czasu był najdroższym piłkarzem na swojej pozycji
2) Całą karierę spędził w jednym kraju
3) Mimo swoich wielkich umiejętności, w kadrze zagrał mniej niż 10 spotkań, głównie ze względu na ogromną konkurencję.
4) Po zakończeniu kariery został komentatorem