Mercato (2012-2014)
- stahoo
- Juventino
Pierwsza połowa sezonu Amauriego, kiedy dokonał gwałtu na Milanie i dobił Casillasa była rewelacyjna. Właśnie wtedy, w pół sezonu strzelił większość swoich bramek.
Pamiętacie Newsy, że Real chce go za 40 mln €?
Gdyby Amauri utrzymał ta formę, dziś miałby koło 80 goli, a Misiu nie myślałby o odkurzaniu Miccoliego w kontekście Euro 2012.
Pamiętacie Newsy, że Real chce go za 40 mln €?

Gdyby Amauri utrzymał ta formę, dziś miałby koło 80 goli, a Misiu nie myślałby o odkurzaniu Miccoliego w kontekście Euro 2012.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie napisałem, że Boriello miał tamten sezon słaby, powiem więcej był on całkiem przyzwoity. Jedyne do czego miałem zastrzeżenia to do twojego pisania o świetnym sezonie. Niestety ale 11 bramek w lidze to nie jest wynik, który robiłby jakiś szał tak więc sezon miał całkiem niezły ale na pewno nie genialny.ewerthon pisze:Spojrzałeś tylko na statystykę goli i już wiesz jak się prezentował? Vucinić nawet 5 goli nie zdobył, a czy bez niego zdobylibysmy tyle punktów?Tony Montana pisze: Ten jego świetny sezon to 11 goli na 34 ligowe spotkaniaBez jaj tyle to ma w tym sezonie Miccoli i to w 18 meczach, może zaproponujemy mu powrót do Juve? :rotfl:
Rzecz jasna Borriello nie jest takim samym typem napastnika jak Mirko, ale w zeszłym sezonie poza strzelaniem goli był również bardzo użytecznym piłkarzem. Kibice Romy mogą to potwierdzić. A Ty najpierw powiedz ile jego meczów widziałeś w zeszłym sezonie, a potem odpowiadaj w tak głupi sposób. A Borriello 11 goli zdobył w samej Serie A, dla Romy strzelił w poprzednim sezonie 17 bramek.
To wszystko co napisałem nie oznacza, że chce jego pozostania, o czym mówi mój poprzedni post w tym temacie.
- pumex
- Juventino
PrzesadzaszGotti pisze:Jovetic jest do wyciągnięcia z Violi, ale pewnie z 30-35 mln.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
prawdopodobne jest odejscie corvino z fiorentiny do interu. z jednej strony moze to ulatwic transfer joveticia do juve z powodu chaosu we florencji, ale z drugiej, inter moze byc powaznie nim zainteresowany, a posiadanie corvino moze ulatwic jego transfer
- @D@$
- Juventino
Przypomnę, że ostatnio kasy było sporo ale z powodu (jednorazowego?) dofinansowania, mercato wcześniej wydano jakieś 35 mln (mówię tu o letnich) i to bliżej te kwoty należy się spodziewać zakupów. Są jednak dodatkowe okoliczności jak LM i kilku grajków do sprzedania, więc pewnie trochę lepiej będzie.Izi pisze:Pobożne życzenia, czy jakieś ciekawe przesłanki?miyagi pisze:O to, że w lato istnieje możliwość skąpstwa zarządu, byłbym spokojny. Po prostu nie ma takiej opcji.
Dla mnie p. Marotta jest nieprzewidywalny.
No to chybasz mylisz stanowiska. Myślisz, że Marotta sam sobie wybiera ile może wydać? Nie. Pytanie jak tą kasą zagospodaruje.miyagi pisze:Marottcie można wiele zarzucić, ale nie to że się nie rozwija. (W przeciwieństwie do jego poprzednika).
Akurat ten drugi wariant wydaje mi się logiczny. Zawodnik X wrzuca piłkę w pole karne, co za różnica czy wbije ją napastnik z tej samej drużyny czy ubiegnie go obrońca i przez przypadek sam skieruje do siatki i tak po podaniu "X" padł gol. Choć akurat takiej sytuacji Vucinic chyba nie miał. Za to była wymiana podań z Marchisio w pierwszy meczu z Milanem, gdzie obrońca miał swój udział i kiedy Matri dobił strzał bodajże z Lecce (oczywiście tych dwóch sytuacji nie uznałbym za asysty Mirko).Arbuzini pisze:Transfermarkt jako asystę liczy też jeśli gol padł po dobitce strzału "asystującego" oraz podania, po których padł gol samobójczy. Dziwny system, ale generalnie daje szersze pojęcie o wpływie zawodnika na grę drużyny.
Jest niby Marrone, no ale nie w pełnym wymiarze jest to równorzędny rywal, przynajmniej póki co.Jacky pisze:nie mamy NIKOGO, kto moglby Andree zastapic
Ja bym nie stawiał tak sprawy, bo Vucinic to jedyny kreatywny napastnik (Del Piero to już niestety raczej nie będzie w przyszłym sezonie), myślę, że mogą grac razem, zwłaszcza że podobno Seba jest prawonożny, tzn. razem w 4-3-3 z Matrim szpicy np.Jacky pisze:Myslisz, ze gwiazdor Parmy bylby gorszy niz Mirek? Ja osmiele sie stwierdzic, ze nie.
Chyba nie, ale ja bym tak zrobił z Giaccherinim, jeśli Cesena wpadnie na pomysl by podbić cenę, no ale jeśli spadną na co się zanosi, to sobie mogą.Jacky pisze:A nie da sie zrobic tak, ze wspolwlasnosc pozostaje, tylko Sebek gra tym razem u nas?
Jako sponsor niech sobie będą, byle właściciele Juve się nie zmienili.Jacky pisze:A tam - Katar Erlajns nas bedzie sponsorowac.SKAr7 pisze:Ogarnąć się- drużyna [...] bezszejkowa, nie może ściągać dobrych zawodników, tylko musi się posiłkować wynalazkami.
Była taki wywiad z Montolivo na solojuve gdzie twierdził, że z nikim (także Milanem) dogadany nie jest, latem odejdzie, ale jeszcze nie wie gdzie, myślę, że można powalczyć, pytanie czy jest to typ którego szuka Conte.Jacky pisze:Montolivo - nie wiem co z nim, bo przeczytalem tu na forum, ze juz jest dogadany z Milanem(...)
PS. DeCe niech lepiej odda "11", bo paczać na niego nie moge
Fanem De Ceglie nie jestem jak już ze 100 razy pisałem, ale o dziwo ostatnio jeśli gra to całkiem nieźle. Błędów jakiś widocznych nie robi, w ofensywie pprawny, nawet precyzyjnie wrzuca. Słabo wszedł w sezon to inna rzecz, we wrześniu szybko stracił miejsce (nawet Grosso go zastępował-raz wprawdzie z powodu kartek, ale drugi raz Paolo mógł wystąpić), natomiast 2012 póki co ma dobry.
Pamiętam, że miał dobre pierwsze pół roku kiedy zdobył 11 goli, ale już wtedy był krytykowany na forum (co oczywiście nie musi o niczym znaczyć), ale broniły go statystyki, nawet jak był niewidoczny to swoje strzelił. Potem kontuzja i się zupełnie posypał. Szczerze to zawsze wolałem Iaquintę.ewerthon pisze:Bo kiedy Amauri strzelał gole (jak w sezonie 2008/2009), to był również poza tym bardzo przydatnym zawodnikiem, wychodziły mu nawet czasem dryblingi i ciężko było z nim wygrać pojedynek główkowy, miał wymierny wpływ na grę naszego ataku (pamiętna asysta przy bramce Del Piero z Realem i nie tylko). Natomiast fakt, że 2 sezony później stał się karykatura piłkarza, to już inna sprawa.
@miyagi - razem z @Izim przeszliście z tematu "ile będzie siana" na Marottę jakby to on decydował, już nie wiem który zamieszał, ale coś poplątaliście.
Ostatnio zmieniony 01 marca 2012, 15:23 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Jeśli to prawda, to zdecydowanie zła wiadomość dla tych, którzy nie lubią Interu. Branca to odpowiednik Secco w Mediolanie.19 pisze:prawdopodobne jest odejscie corvino z fiorentiny do interu
Ewentualne przejście Corvino do Interu równie dobrze może na długo zablokować wszelkie ruchy transferowe na linii Inter-Fiorentina. Zależy, jak do sprawy podszedłby Pozzi i Della Valle. Jeśli tak, jak Garrone w temacie przeprowadzki Marotty, to Inter mógłby zapomnieć o kimkolwiek z Florencji.19 pisze:z jednej strony moze to ulatwic transfer joveticia do juve z powodu chaosu we florencji, ale z drugiej, inter moze byc powaznie nim zainteresowany, a posiadanie corvino moze ulatwic jego transfer

- couec
- Juventino
Nic nie mylę, to raczej Tobie pomyliły się kwestie finansowe z umiejętnościami budowania drużyny podczas mercato.@D@$ pisze:No to chybasz mylisz stanowiska. Myślisz, że Marotta sam sobie wybiera ile może wydać? Nie. Pytanie jak tą kasą zagospodaruje.miyagi pisze:Marottcie można wiele zarzucić, ale nie to że się nie rozwija. (W przeciwieństwie do jego poprzednika).
- SKAr7
- Juventino
Zaaraz, obudziłem się w świecie, gdzie na umiejętnościach budowania drużyny można zbudować druzynę mistrzowską i kwestie finansowe nie mają tu nic do rzeczy? Czy też w świecie, gdzie Marotta nie zbudował przed przyjściem do Juve konkurencyjnej Sampdorii za bezcen?miyagi pisze:Nic nie mylę, to raczej Tobie pomyliły się kwestie finansowe z umiejętnościami budowania drużyny podczas mercato.@D@$ pisze:No to chybasz mylisz stanowiska. Myślisz, że Marotta sam sobie wybiera ile może wydać? Nie. Pytanie jak tą kasą zagospodaruje.miyagi pisze:Marottcie można wiele zarzucić, ale nie to że się nie rozwija. (W przeciwieństwie do jego poprzednika).
Muszę rzucić używki.
- Levsky
- Juventino
Ja też się wypowiem, a więc tak jak wiele osób przytacza temat Joveticia i sam byłbym nim zainteresowany, ale odstrasza cena. Juve byłoby w stanie kupić go, ale nie lepiej kupić kogoś tańszego i mieć kase na uzupełnienie i co ważniejsze zimowe mercato. Zakładam, że wyjdziemy z grupy i, wtedy jest duża szansa na zakup kogoś dobrego, a nawet lepszego niż latem. Matri zaczyna grać na poziomie, wróci Vincenzo, który jako zmiennik może być. Doświadczony i umie wykorzystywać okazje. Quaga można by sprzedać i dostać dość wysoki zastrzyk gotówki, bo nawet ta dyszka zła nie jest. A więc priorytetem jest napastnik i to nie ulega wątpliwości, ale jak powiedziałem nie musi być to gwiazda pokroju Aguero. Dalej to ktoś na środek i alternatywa na naszą trojcę. Bouy jest młody i na swój wiek dobry, więc zaryzykował bym na niego. Jest też Luca M. i to byłoby to uzupełnienie. Potrzebne też są skrzydła. Szybkie i dynamiczne. Gaston Ramirez to dobry kandydat. Dobrze wpasował by się w drużyne. Marzeniem byłby Goetze, ale to już przesada. Dalej jest lewa obrona i tam Kolarov.
- couec
- Juventino
Widzę, że nie można tu używać skrótów myślowych.SKAr7 pisze:Zaaraz, obudziłem się w świecie, gdzie na umiejętnościach budowania drużyny można zbudować druzynę mistrzowską i kwestie finansowe nie mają tu nic do rzeczy? Czy też w świecie, gdzie Marotta nie zbudował przed przyjściem do Juve konkurencyjnej Sampdorii za bezcen?miyagi pisze:Nic nie mylę, to raczej Tobie pomyliły się kwestie finansowe z umiejętnościami budowania drużyny podczas mercato.@D@$ pisze: No to chybasz mylisz stanowiska. Myślisz, że Marotta sam sobie wybiera ile może wydać? Nie. Pytanie jak tą kasą zagospodaruje.
Muszę rzucić używki.
Gdzie napisałem, że względy finansowe nie odgrywają ważnej roli? Postaram się napisać tak prosto jak prosta jest budowa cepa. Marotta wykorzystując przekazany mu budżet transferowy przez zarząd potrafi go wykorzystać zdecydowanie lepiej niż jego poprzednik oraz moim subiektywnym zdaniem mimo kilku wpadek porusza się na rynku transferowym coraz lepiej, szczególnie jeśli chodzi o zakupy, a takiego progresu u Secco również trudno było szukać.
Czytając to przypomniała mi się pewien suchar.Levsky pisze: wróci Vincenzo, który jako zmiennik może być.
X:Wiesz czemu Neron spalił Rzym?
Y:

X: Bo nie znał Bydgoszczy.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Toć Corvino dopiero co przyszedl do Fiory...pumex pisze:Jeśli to prawda, to zdecydowanie zła wiadomość dla tych, którzy nie lubią Interu. Branca to odpowiednik Secco w Mediolanie.19 pisze:prawdopodobne jest odejscie corvino z fiorentiny do interu
O, ten kolega, ktory lobbowal za hipkami z Lecce sie ucieszy -> http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=217221
Wg mnie Jo-Jo jest do wyjecia za: Quagliarella+10-15mln E.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jakku1
- Juventino
A czy czasem Corvino nie jest w Violi juz od lat?
Nawet jakby Moratti zatrudnil tego DSa to i tak na wiele sie to nie zda. Glowny problem Interu to Moratti, troche mniejszy to mimo wszystko Branca. To koniu zwalnia trenerow, decyduje o pensjach, podwyzkach, o tym kogo kupic. Jak ktos chce cos waznego w Interze zalatwic to idzie do Morattiego. Boski Massimo musialby zatrudnic znow Mourinho albo jakiegos Hiddinka czy Capello, zeby tak naprawde wladza w klubie zostala zdecentralizowana. Corvino to niezly DS, ale nie az tak, zeby byl w stanie przeforsowac swoje zdanie.
No i nie zapominajmy o tym, ze teraz o scudetto bedzie duzooo, duzooo trudniej, niz w latach gdy zdobywal je Inter. Jest bardzo silny Milan, jest Juventus, jest tez kilka innych ekip, ktore zawsze potrafia mocno zamacic w czolowce (Napoli, Roma. Udinese). Inter przez dluuuuuuuuuuuuuugi okres nie powacha scudetta.
Co do transferow. To jak na moj nos, wyglada na to, ze glownym celem bedzie nie nowy SS, ale typowa 9. Byly ostatnio plotki o Damiao, dzisiaj znow prasa pisze o Dzeko (wspomiano sie tez cos o Higuainie). Dla mnie to oznacza to pare rzeczy:
1) Powrot Giovinco jest przesadzony
2) Naszym celem na lato bedzie sciagniecie kogos, kto posadzilby na lawce Matriego.
3) To chyba ostatni sezon Quaga w Juve
Mnie sie podoba calkiem ten Giroud. Pytanie brzmi, czy to ktos kto jest w stanie grac na najwyzszym poziomie?
Nawet jakby Moratti zatrudnil tego DSa to i tak na wiele sie to nie zda. Glowny problem Interu to Moratti, troche mniejszy to mimo wszystko Branca. To koniu zwalnia trenerow, decyduje o pensjach, podwyzkach, o tym kogo kupic. Jak ktos chce cos waznego w Interze zalatwic to idzie do Morattiego. Boski Massimo musialby zatrudnic znow Mourinho albo jakiegos Hiddinka czy Capello, zeby tak naprawde wladza w klubie zostala zdecentralizowana. Corvino to niezly DS, ale nie az tak, zeby byl w stanie przeforsowac swoje zdanie.
No i nie zapominajmy o tym, ze teraz o scudetto bedzie duzooo, duzooo trudniej, niz w latach gdy zdobywal je Inter. Jest bardzo silny Milan, jest Juventus, jest tez kilka innych ekip, ktore zawsze potrafia mocno zamacic w czolowce (Napoli, Roma. Udinese). Inter przez dluuuuuuuuuuuuuugi okres nie powacha scudetta.
Co do transferow. To jak na moj nos, wyglada na to, ze glownym celem bedzie nie nowy SS, ale typowa 9. Byly ostatnio plotki o Damiao, dzisiaj znow prasa pisze o Dzeko (wspomiano sie tez cos o Higuainie). Dla mnie to oznacza to pare rzeczy:
2) Naszym celem na lato bedzie sciagniecie kogos, kto posadzilby na lawce Matriego.
Mnie sie podoba calkiem ten Giroud. Pytanie brzmi, czy to ktos kto jest w stanie grac na najwyzszym poziomie?
- evilboy
- Juventino
Ad 1) Na jakiej podstawie? Mnie się wydaje, że gdyby Conte naprawdę go chciał, to Seba wróciłby do Juve już w styczniu. Tak jak pisałem już wcześniej - my walczymy o więcej niż Parma. Swoją drogą, ciekawa byłaby wymiana połowy karty Giovinco za Giacchieriniego + 2-3 mln. Myślę, że Parma by na to poszła.jakku1 pisze: Co do transferow. To jak na moj nos, wyglada na to, ze glownym celem bedzie nie nowy SS, ale typowa 9. Byly ostatnio plotki o Damiao, dzisiaj znow prasa pisze o Dzeko (wspomiano sie tez cos o Higuainie). Dla mnie to oznacza to pare rzeczy:
Ad 2/3) Ja ciągle nie rozumiem tych, którzy wyżej cenią Matriego od Quagliarelli. Quagliarella ma lepsze wykończenie, potrafi uderzyć z każdej pozycji i z dystansu, więcej pracuje w obronie. Wprawdzie w meczu z Milanem nic nie pokazał, ale jako wysunięty napastnik nie miał prawa nic pokazać przy tak słabej grze całej drużyny. Matri niejako miał lepiej, bo trafił na jedyne znośne 25 min gry Juventusu. Śmiem twierdzić, że gdyby to Matri grał w wyjściowej 11, a jego zmiennikiem był Quag, ten drugi strzeliłby wyrównującą bramkę.
Podsumowując powyższe: mam nadzieję, że Fabio jeszcze przed zakończeniem sezonu udowodni, że bardziej od Matriego zasługuje na grę i to wychowanek Milanu opuści nas po sezonie.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- pumex
- Juventino
Jestjakku1 pisze:A czy czasem Corvino nie jest w Violi juz od lat?
Coraz więcej wskazuje na to, że masz racje. Na pewno topowa '9' również jest nam potrzebna. Tylko tak... nie potrafimy przebić się przez mur słabeuszy, wymienimy Matirego (który w takich przypadkach jest odcięty od podań) na kogoś lepszego i dołożymy Giovinco, który najpewniej i tak wyląduje na ławce (bo jest Mirko) i to ma nam pomóc znaleźć drogę do bramki przeciwnika? Zmieni się egzekutor, ale problem z rozmontowaniem systemu obronnego ogórków wciąż pozostanie. Jakaś dziwna koncepcjajakku1 pisze:To jak na moj nos, wyglada na to, ze glownym celem bedzie nie nowy SS, ale typowa 9. Byly ostatnio plotki o Damiao, dzisiaj znow prasa pisze o Dzeko (wspomiano sie tez cos o Higuainie).

Dajmy na to, że faktycznie dołączy do nas świetny snajper. Nie wyobrażam sobie, żebyśmy wykupili słabiutkiego Borriello, do tego odejdzie Q i zostaniemy z nową '9' i Matrim, Viciniciem i Giovinco? Eee, pusto, bidniejakku1 pisze:To chyba ostatni sezon Quaga w Juve

Mnie się nie podoba jego wiekjakku1 pisze:Mnie sie podoba calkiem ten Giroud. Pytanie brzmi, czy to ktos kto jest w stanie grac na najwyzszym poziomie?
Oj, ja już sam nie wiem. Niby na pierwszy rzut oka Q również wydawał mi się lepszym piłkarzem, ale jakby się dłużej przyjrzeć, to chyba jeden wart drugiego, niestetyevilboy pisze:Ja ciągle nie rozumiem tych, którzy wyżej cenią Matriego od Quagliarelli.