Wszystko o Squadra Azzurra
- Mate.G
- Juventino
Włochy: Buffon - Maggio, Barzagli, Ogbonna, Criscito - Marchisio, Pirlo, Nocerino - Thiago Motta - Matri, Giovinco
Pirlo i Nocerino w pierwszym składzie :C
Atak Giovinco and Matri, hmm może być ciekawie...
- Bartek88
- Juventino
Oby ten mecz byl o 20:45 bo wole ogladac jak Lewandowski patrzy smutnymi oczami w 90 min na pilke, ktorej nawet raz nie dotknal niz Matriego marnującego 7 bramkową sytuacje...Mate.G pisze:Włochy: Buffon - Maggio, Barzagli, Ogbonna, Criscito - Marchisio, Pirlo, Nocerino - Thiago Motta - Matri, Giovinco
Ale to ciekawe, wydaje mi sie,ze z Gio wiekszy pozytek bylby na skrzydle...Ale niech gra gra, ogra sie i wroci do nas (:
- Łukasz
- Juventino
Wolny, drewniany Motta jako ofensywny pomocnik? Przecież on tak nie grał od czasów Barcy.
- Brutalo
- Juventino
Może Prandelli spróbuje 3-4-3 ? Ma nasz (najlepszy w Serie A) blok defensywny, ma Maggio i Criscito, Marchisio, Pirlo i np Nocerino, a do tego Giovinco i Matri
W takim ustawieniu tylko Maggio nie grał w Juve xD
Wiem, nie. ; )

Wiem, nie. ; )
Myślę, że dla dobra drużyny Bonucci powinien zostać na ławce.Brutalo pisze:Może Prandelli spróbuje 3-4-3 ? Ma nasz (najlepszy w Serie A) blok defensywny, ma Maggio i Criscito, Marchisio, Pirlo i np Nocerino, a do tego Giovinco i Matri![]()
Wiem, nie. ; )
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- bramek
- Juventino
JA mam wrażenie że Prandelli wykonuje świetną robotę dla nas
Zestawia Gio z Matrim. Będziemy mieli kilkadziesiąt minut na poziomie reprezentacyjnym aby zobaczyć czy z tego zestawienia jest jakaś szansa na fajny deut ew. trio
Conte powinien postawić Prandelliemu butelkę
jak już tego nie zrobił ;P

Conte powinien postawić Prandelliemu butelkę

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Prandelli szuka swojej "10". Italia moim zdaniem nie ma takiego zawodnika. Ani Aquilani, ani właśnie Motta nie sprawdzą się w tej roli. Szkoda, że Cesare zamknął się na to ustawienie. Najbliżej do takiej roli w tej chwili jest chyba Monto, ale czy to też jego pozycja?Łukasz pisze:Wolny, drewniany Motta jako ofensywny pomocnik? Przecież on tak nie grał od czasów Barcy.
- @D@$
- Juventino
Oj, nie mówię że ma jechać Immobile. Balotelli niewątpliwie talent ma, ale nie w tym rzecz. Już kilka razy pisałem o nim, nie chcę się powtarzać, ale skoro jestem wywołany. Raz, że nigdy nie wiadomo co mu może odwalić. A to nie jest jakiś jeden incydent, on taki jest. Głupia kartka czy żenująca próba wymuszenia u sędziego odgwizdania faulu, tego można się spodziewać, a reprezentacja to jednak zaszczyt. Kolejna rzecz, że gra sie dla zespołu a on gra jakby sam dla siebie, by błysnąć, nie by Włochy wygrały.ewerthon pisze:Co ci się nie podoba w Balotellim? Sorry, ale obiektywnie rzecz ujmując facet ma ogromne szanse być wielką gwiazdą reprezentacji Włoch. Faktem jest, że jeszcze czasem coś tam świruję w City, ale w kadrze zachowuję się wyjątkowo dobrze, bo to, że widzi w Prandellim wielki autorytet można zaobserwować gołym okiem. Inteligentny trener potrafi zapanować nad charakterem każdego piłkarza. Szkoda dla reprezentacji Włoch żeby Balotelli się zmarnował, bo już teraz posiada spore umiejętności, chciałbym żebyśmy mieli w Juventusie piłkarza w jego wieku prezentującego taki poziom. Facet nakrywa czapką Immobile i ich naszych "młodych, perspektywicznych"
Tu taka ciekawostka (dziwne że jeszcze nikt nie wrzucił): http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=217017 (w sumie średnie źródło, ale jednak to cytat więc wierzę). Szczerze mówiąc czekałem na to, ale mimo wszystko jestem w szoku, bo taki wywiad znikąd, przecież Mario się wydawał pupilkiem/pewniakiem Prandelliego.
Już co najmniej drugi raz to piszesz, mnie to w sumie dziwi, bo nie przypominam sobie takiej wypowiedzi. Dodatkowo Seba raczej lepiej grał (przynajmniej w Juve) na skrzydle niż jako trequartista.pumex pisze:No właśnie, Karzeł jęczał będąc w Turynie, że zamiast na skrzydle czy w ataku, woli pozycję trequartisty. Odwidziało mu się?stahoo pisze:No a ten Dżiowinek?
Co do składu, to faktycznie dziwi pozycja dla Thiago Motty, ale ja bym nie przywiązywał do sztywnego 4-3-1-2, bo pozycje dla cztereach pomocników w środku są dosyć "luźne", napewno będzie wymienność pozycji.
- De Rossi
- Juventino
Ja tam nie wiem, bo nie zdążyłem na pierwszą połowę, ale i tak polecam: http://atdhenet.tv/44064/watch-italy-vs-usa
- Brutalo
- Juventino
Przecież można oba. Włosi stworzyli parę akcji, Matri strzelił nawet bramkę (ze spalonego), ale również skarbuził strasznie jedną akcję. Giovinco szarpie z obu stron, motta gra nawet dobrze. Pirlo średnio, kilka głupich fauli. Marchisio invisibility. W drugiej Italia strzeli zwycięską bramkę. Strzeli zmiennik.jakku1 pisze:$%#@! ; /
Wybralem mecz Naszych paralitykow z Portugalia i byl to blad ; / Czy ktos oglada spotkanie Wlochow? Jak gra duet Giovinco - Matri? Napiszcie cos, bardzo ladnie prosze