Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 18:42

Widzę że ten dział zmienił się trochę w koncert życzeń, więc i ja dorzucę swoje trzy grosze - chciałbym zawodnika z przysłowiowym młotkiem w nodze, do ataku lub drugiej linii. W tej chwili naprawdę brakuje kogoś, kto huknąłby solidnie zza pola karnego, zwłaszcza jak rywal muruje bramkę i jesteśmy bezradni. Vidal lubi sobie czasem przyładować, ale najczęściej idzie to w trybuny, Pirlo w tym sezonie trafił tylko raz i to z wolnego, o Vuciniciu w kontekście strzału z dystansu ciężko mówić. Oczywiście idealnym rozwiązaniem byłby Hulk, ale chyba wszyscy wiemy jak mało realny jest ten transfer. W każdym razie - byłbym ukontentowany gdyby Marotta szukając latem wzmocnień brał pod uwagę to, czy jeden z drugim zawodnik umie mocno i celnie walnąć z dystansu.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 18:43

Jeśli mowa o rynku holenderskim to może John Guidetti? Po części jest Włochem, więc pasował by do koncepcji ItalJuve :) Gość mimo młodego wieku ma zabójczą skuteczność. Ma tylko jedną wadę-należy do Man City lecz nie wiadomo czy chcieliby go sprzedać, a jeśli tak to za ile.
Douglas za Leo to marzenie. Choć Astori też nie jest zły.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 20:40

Douglas w lidze holenderskiej też popełnia błędy, ale jeśli jest do wzięcia za darmo to można się nad nim chwilę pochylić, choć u nas pewnie byłby rezerwowym. Liczę na to, że do pierwszej jedenastki w końcu kupimy zawodnika z najwyższej półki.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 22:41

Z Guidettiego może być bardzo dobry napastnik, ale póki co połowę bramek zdobył strzelając karne. Akurat ManC ma tylu znakomitych napastników, że nie mają z nimi już co robić ;). Sądzę jednak, że przy doborze snajpera powinniśmy jednak zwrócić uwagę na jego skuteczność z gry.

Dla mnie rola trzeciego stopera jest bardzo istotna. Szczególnie, że Conte pewnie jeszcze nie raz będzie chciał grać 352. Jeśli uda nam się sprzedać Bonucciego za 10 mln E (a niech go powołują do repry!) to będę wniebowzięty. Za takie pieniądze idzie kupić naprawdę solidnego stopera.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 13:19

sprawa trzeciego stopera jest o tyle istotna że Barzagli o ile wyśmienicie się spisuje, o tyle też szybko może jednak zgasnąć.

Nie to żebym wątpił w jego talent ? Jednak mimo wszystko On i Pirlo są już w pewnym wieku , który może zwiastować wahania formy

BTw. Co z tym następcą Buffona ? Bo sprawa ucichła chyba bez oficjala

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 14:01

Przy grze 3-5-2 jest niezbędny bardzo dobry trzeci środkowy obrońca.Przy 4-4-2 też by się przydał zmiennik.Nasz Sorek poszedł się ograć ,a nie zagrał jeszcze ani minuty.Caceres gubi się w obronie nawet na flance ,więc strach pomyśleć ,co by było na środku.Musimy ściągnąć kogoś na poziomie.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 14:47

miyagi pisze:Na jakiej zasadzie oceniasz to że Sahin jest lepszym piłkarzem. Na podstawie tego sezonu? A ile razy widziałeś Belga w akcji? O Turka się nie pytam bo jest ciągle połamany albo na trybunach.
E no, pare kimpilek sie widzialo. A tak w ogole, to Belg chyba bardziej pasuje na zastepce/konkurenta Markiza niz Pirlo :think: A ja bym Sahina widzial wlasnie za Pirlo.
Najwiekszym osiagnieciem Radji jest kilka meczy w eliminacjach ME U-21 tudziez gra w Serie A, no i jakos Real Madryt o niego nie zabiega. Natomiast Sahin ktory jest w tym samym wieku zagral duzo duzo wiecej meczy w samej Bundeslidze, przynajmniej liznął europejskich pucharow, a na poziomie miedzynarodowym tez gral na levelu raczej trudniejszym niz U-21.
Dante93 o kopaczach Lecce pisze: Edit2: Drugi gol Lecce, i tym razem kluczowym okazał sie udzial Muriela :ok: Co raz bardziej go lubie :prochno: No i warto dodać, że dobrym dośrodkowaniem przy tej sytuacji popisał sie Cuardado.
Jak by za 12-14 mln udało sie wyciągnać obu... byłoby miodzio :smile:
Z nimi chcesz podbijac Lige Mistrzow? Propsy ziooom... :doh:
Arbuzini pisze:Jakby udało nam się ściągnąć Kolarova to byłoby to naprawdę coś. Dla mnie priorytetem w obronie jest wymiana Bonucciego na lepszego zawodnika. Pewnie Conte będzie miał jeszcze parę razy pomysł żeby wrócić do 352 więc taki ruch to mus. Kandydatów można wymieniać od groma, bo każdy tylko solidny stoper jest lepszy od Leo.

Jeśli chodzi o wzmocnienia w ataku postawiłbym jednak na dwóch bocznych napastników. Wysunięty może przyjść za Quaga. Moim faworytem jest Luuk "no-name" de Jong :prochno:
Ja bym przystal na tego Luuka, bo stosunek cena/jakosc jest calkiem, calkiem. Ale akurat w moje wizji :smile: do Juve przychodzi Jo-Jo i gra srodkowego napastnika w 4-3-3, co automatycznie czyni Matriego rezerwista, tak wiec dla Luuka miejsca juz brak.
elpueblo pisze:TCHITE
Martinez part 8.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 17:16

Jacky pisze:E no, pare kimpilek sie widzialo. A tak w ogole, to Belg chyba bardziej pasuje na zastepce/konkurenta Markiza niz Pirlo :think: A ja bym Sahina widzial wlasnie za Pirlo.
Najwiekszym osiagnieciem Radji jest kilka meczy w eliminacjach ME U-21 tudziez gra w Serie A, no i jakos Real Madryt o niego nie zabiega. Natomiast Sahin ktory jest w tym samym wieku zagral duzo duzo wiecej meczy w samej Bundeslidze, przynajmniej liznął europejskich pucharow, a na poziomie miedzynarodowym tez gral na levelu raczej trudniejszym niz U-21.
[
O zainteresowaniu Balem, Lavezzim a nawet Messim też jakość nie słychać.
Turek w chwili obecnej to Kinder niespodzianka, może wyskoczyć zabawka z reklamy a może jakiś szrot do składania.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 17:45

Jacky pisze:Z nimi chcesz podbijac Lige Mistrzow? Propsy ziooom...
Wybacz kolego, ale na pozycje prawego obrońcy obecnie nie mamy NIKOGO oprócz Lichego, a w napadzie oprócz wyczekiwanej gwiazdy, sprzydałby sie ktoś w miejsce Boriello, Krasicia, Elii, Estiego którzy zapewne odejdą. Zresztą, gdzie ja napisałem, że mieliby to być zawodnicy do gry w '11'? Nigdzie, mówiłem tylko o rezerwie, a że są jeszcze obaj młodzi to mieliby szanse sie ciekawie rozwinąć. Lige mistrzów chciałbym podbijać Lavezzim czy Rossim :smile:

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 17:48

Może Real chciałby wypożyczyć Sahina. Mają przecież Khedire, Granero, Ozila, Lassa, Xabiego, Kake i jeszcze chcą sprowadzić Martineza lub Garcię więc dla Nuriego nie ma miejsca. Tylko mogą być dwa problemy. Nie wiadomo jaką pensję tam pobiera i przecież wiele innych klubów będzie zainteresowanych. Jeszcze zostaje kwestia tego, że może na wiosnę Sahin będzie więcej grać i Real zechce go zostawić.
Jeśli nie Sahin to może Marvin Martin. Świetnie się zapowiada. Gra w słabym Sochaux, więc na pewno chce odejść tylko kłopotem może być cena. Fajnie by było mieć znowu w kadrze MM :)
A nawet jeśli Beppe nikogo nie sprowadzi na środek to i tak mamy w primce nowego Davidsa i Kake :)

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 17:57

Sahin zarabia 3 mln € rocznie. Myślę, że stać nas.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 18:00

Dante93 pisze:
Jacky pisze:Z nimi chcesz podbijac Lige Mistrzow? Propsy ziooom...
Wybacz kolego, ale na pozycje prawego obrońcy obecnie nie mamy NIKOGO oprócz Lichego,
Nie wiem czy wiesz, ale w styczniu pozyskaliśmy takiego jednego Urugwajczyka, którego nominalna pozycja to właśnie prawa obrona.
mateusz6 pisze: Jeszcze zostaje kwestia tego, że może na wiosnę Sahin będzie więcej grać i Real zechce go zostawić.
Jeśli nie Sahin to może Marvin Martin. Świetnie się zapowiada. Gra w słabym Sochaux, więc na pewno chce odejść tylko kłopotem może być cena. Fajnie by było mieć znowu w kadrze MM :)
Wątpliwa sprawa z tymi częstszymi występami na wiosnę, on coś nie leży Jose, który nawet Turek nie jest połamany nie wystawia go.
Marvin Martin :naughty: to gwiazda jednego meczu towarzyskiego...

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 18:44

@miyagi
Pojadę suchymi statystykami. Martin miał w zeszłym sezonie w słabym Sochaux 3 gole i 18 asyst, więc te 2 gole i asysta z Ukrainą to była taka wisienka na torcie.
Coś ucichło o transferach Juve w ostatnich dniach.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 18:48

Jacky@ A co jak ten Urus pogrywać będzie z lewej strony na stałe? :wink: myślałem, że raczej na tamtą pozycje będzie szykowany. Co nie zmienia faktu, że sprzydałby sie jeszcze jeden zawodnik do rotacji. 6 obrońców na 4 pozycje to śmiesznie mało.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 18:48

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... vezzim.php

Nie wiem co bierze ten grubasek z Parmy, ale ja poproszę to samo. Lavezzi to już klasa światowa na swojej pozycji, Giovinco na razie może mu czyścić korki. Argentyńczyk dałby nam duży skok jakościowy, a gwiazdor Parmy? :doh:

Zablokowany