Eljero Elia

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 13:07

Ouh_yeah pisze:To oczywiste, że Elia strzela fochy. Trzeba być naprawdę wielkim fanem jego talentu, żeby nie domyślić się tego.
Trzeba być wielkim fanem talentu Conte żeby się tego domyślić. To działa w dwie strony.
Tego czemu Elia kompletnie nie dostał szansy gry(nawet w Coppa Italia) nikt nie wie. Chyba mi nikt tu nie wmówi, że Elia jest za słaby na mecz w Coppa Italia?

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 13:10

zahor pisze:
Mate.G pisze: Ale :think: zaraz zaraz Elia zagrał bodajże z Romą drugą połowę. Z tego co sobie przypominam na początku koledzy z drużyny do niego nie podawali ale potem się rozkręcił zaliczył asystę. A mógł dodać jeszcze drugą gdyby nie nasi napastnicy. Zaliczył wtedy dobry mecz. Więc coś tu jest nie tak.
Mogę Ci nawet powiedzieć co jest nie tak - gol dla Juventusu padł w 61. minucie a Elia wszedł na boisko w 86. , więc piękna historia o nabierającym zaufania, pewności siebie i zaliczającym asystę Holendrze tak jakby upada.
Co do tego osławionego podania do Quagliarelli, to było ono już rozbierane na czynniki pierwsze. Wnioski? Było to zwykłe proste podanie po ziemi, które powinien umieć wykonać każdy piłkarz. Nie było tam ani specjalnego kunsztu technicznego, ani genialnego przeglądu pola - najzwyklejsze w świecie podanie ziemią na dziesięć metrów - dla niektórych jednoznaczny dowód na to, że Elia wciąga nosem wszystkich innych skrzydłowych. Żeby było ciekawiej to dodam, że po lewej stronie boiska był wówczas zawodnik ustawiony jeszcze lepiej niż Quagliarella - gdyby Elia go dostrzegł i dobrze mu podał, to faktycznie byłoby go za co chwalić.
Heh. Jeśli to podanie było takie najzwyklejsze to czemu żaden z naszych zawodników przez cały sezon (poza Marrone do Giaccha) nie potrafi wykonać ?? Przecież to takie zupełnie standardowe wyprowadzenie kolegi z ataku na 100% sytuację ... :think:

ObrazekObrazekObrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 13:25

Gotti pisze: Trzeba być wielkim fanem talentu Conte żeby się tego domyślić. To działa w dwie strony.
Ciężko być zdania że Conte talentu nie ma kiedy prowadzony przez niego zespół, złożony z takich sobie zawodników, depcze po piętach Milanowi i jest na najlepszej drodze do zakwalifikowania się do LM.
Natomiast dużo łatwiej jest spisać na straty gościa, który poprzedni sezon przesiedział na ławce siódmej drużyny Bundesligi.
Gotti pisze: Tego czemu Elia kompletnie nie dostał szansy gry(nawet w Coppa Italia) nikt nie wie. Chyba mi nikt tu nie wmówi, że Elia jest za słaby na mecz w Coppa Italia?
Akurat w Coppa Italia z Bolonią zagrał.
@Maras@ pisze: Heh. Jeśli to podanie było takie najzwyklejsze to czemu żaden z naszych zawodników przez cały sezon (poza Marrone do Giaccha) nie potrafi wykonać ?? Przecież to takie zupełnie standardowe wyprowadzenie kolegi z ataku na 100% sytuację ... :think:
Naprawdę uważasz że ani Estigarribii, ani Giaccheriniemu ani żadnemu innemu skrzydłowemu nie zdarzyło się w tym sezonie ani razu dobrze podać po ziemi na dziesięć metrów do wychodzącego napastnika? Druga sprawa - zobacz sobie jeszcze raz tę sytuację i nie opowiadaj o stuprocentowej okazji - stuprocentówka to by była gdyby podanie poszło tam na lewo. Jeden obrońca za plecami, na wprost bramki, dużo miejsca żeby przełożyć sobie piłkę - Quagliarella takiego komfortu nie miał.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 15:52

Giacc, Elia ,Lessie, scooby-doo, bonifacy do składu-, Esti ze składu.
Po pierwsze szkoda mi 9mln euro wydanych na murzynka. Po drugie- zdaniem Del Neriego Lanzafame był dwa razy lepszy od za małego Giovinco. Jak jest?
Rybus>>>Lanzafame.
Ba Mourinho jest odpowiedzialny za Quaresmę w Interze, za Manciniego
Nie ma ludzi nieomylnych. To po pierwsze. Po drugie Estigarribia jest na tyle bezpłciowym, bezproduktywnym, niedokładnie podającym, żle dośrodkowującym zawodnikiem, że jego miejsce jest na trybunach. W ofensywie jest to postać jak ze słusznie minionej, poprzednej rundy wiosennej. Mam nadzieję, że po przejściu na 4:3:3, będzie chociaż z nim spokój. Nawet jeśli kupiliśmy średnio doroddnego murzyna-nie wiedzieć po co, zważywszy na to skąd przychodził, to i tak mógłby coś zagrać-z powyższych powodów. To, że Conte na niego nie stawia, to nie znaczy, że musi mieć rację z definicji, bo musi mieć i jest ogólnie geniuszem i musi urastać do alfy i omegi w każdym aspekcie. I nie można o jego wyborach podyskutować na forum. Nawet jeśli ma wyniki. (wczoraj na całe szczęście sam zainteresowany przyznał się do paru błędów, które popełnił) A jego zdolności suszarkowe są doskonałe.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 16:22

Nie wiem o co te spiny, że Elia ma zagrać coś. Przecież sam mówił kiedyś, że nie pali się do gry w Turynie, więc wszystko jest po jego myśli... :smile:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 18:26

Vimes pisze:Bo trenerem Juventusu jest Conte, który obserwuje piłkarzy codziennie, a nie forumowicze JuvePoland, którzy widzą ich tylko w meczach?
Najlepsze właśnie jest to, że na podstawie meczów mogę powiedzieć śmiało, że Esti jest za słaby na Juventus. Nie chcę bronić tutaj Elię, mówię tylko i wyłącznie hipotetycznie.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 18:45

Tak apropo tego 'boskiego podania' do Fabio, to sytuacje zobaczylem dopiero teraz, bo jakoś w trakcie tamtego meczu musiała mi umknąć :smile: I szczerze mówiąc to podanie jak podanie. Zupełnie sie nie ma czym jarać, bo jak ktoś mądrze wspomniał, coś wyjątkowego to by było gdyby Elia idealnie wyłożyl ją zwodnikowi po lewej stronie. Wtedy można by pochwalić, że naprawde ładny przegląd gry ma i zagral bardzo dobre podanie.
Btw. najlepiej o słabości tego zawodnika świadczy fakt, że przez ponad pół sezonu jego zwolennicy mogą sie jarać tylko jednym dobrym podaniem, które nawet asystą nie było... Tak wiem mało grał :smile:

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 11:22

Ze śledzenia twittera EE wynika, że oprócz tego iż lubi drogie gadżety ma sporo dystansu

https://twitter.com/#!/ELJERO17ELIA/med ... Fphoto%2F1

:lol:

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 11:37

Elia jest prawdziwym fenomenem. Nikt nie ma tak dobrego stosunku ilość minut na boisku/ ilość postów na JP, wychodzi chyba post na minutę :P

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 11:44

Supersonic pisze:Elia jest prawdziwym fenomenem. Nikt nie ma tak dobrego stosunku ilość minut na boisku/ ilość postów na JP, wychodzi chyba post na minutę :P
W każdym sezonie jest ktoś taki:
2004-2005 - Kapo
05-06 - Gladstone
06-07 - Bojinov
07-08 - Tiago
08-09 - Giovinco
09-10 - Giovinco :)
10-11 - tutaj o dziwo nie ma
11-12 - Elia

onliforpipul
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 11:46

Zawidowianin pisze: 10-11 - tutaj o dziwo nie ma
Lanzafame

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 11:49

Monte Cristo pisze:
Zawidowianin pisze: 10-11 - tutaj o dziwo nie ma
Lanzafame
Ta, każdy po prostu marzył żeby wszedł na boisko.

onliforpipul
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 11:52

Hasan :D

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 12:05

Zawidowianin pisze:05-06 - Gladstone
zapomniałem już że ktoś taki istniał :D

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 13:13

Do skasowania

Zablokowany