Powołania do Reprezentacji Polski
- Skibil
- Redaktor
Moim zdaniem Wilk przydałby się w kadrze, bo to facet co nie odpuszcza, sporo biega i ma całkiem niezły odbiór. Ile goli czy asyst ma jest w tym momencie drugorzędną sprawą.

Oho - następny, co gdzieś, coś usłyszał i łyka wszystko jak młody pelikan. Otóż mój drogi Łolesie: W Polsce mamy 3 ligowy hokej.Łoles pisze: Zresztą w kraju w którym ministrem sportu jest kobieta ratująca 3 ligowy hokej...

- Bruce Badura
- Juventino
Amatorski, ale jest.
- Pan Mietek
- Juventino
Obserwuję Wolskiego od początku i mogę powiedzieć tyle - to zdecydowanie jeszcze nie ten poziom. Wprawdzie nasza kadra nie prezentuje bynajmniej wysokiego poziomu ale Rafałowi brakuje jeszcze ogrania. Co innego Żyro - on zaczął sezon bardzo niepewnie ale teraz gra naprawdę solidnie, zarówno w obronie jak i ataku.Łoles pisze:Z piłkarzy których ja bym już teraz widział w kadrze to napewno Wolski, imponuje mi ten chłopak i to niesamowicie.
W sumie z młodzieży to raczej to co zostało w Legii jak Wolski właśnie,może Żyro i w sumie to tyle. Czekaj to jeszcze poczeka na powołanie i to pod warunkiem że się będzie rozwijał, Modelski wydaje mi się materiałem na dobrego grajka
Ja w kadrze chciałbym więcej Borysiuka (mimo tej czerwonej kartki).
- francois
- Juventino
Wczorajszy pierwszy mecz Sandomierskiego po powrocie wypadł bardzo blado i niestety potwierdził on tylko, że przez wyjazd do Belgii tylko oddalił się od kadry.steru pisze:Skoro już Smuda nie chce Boruca to niech weźmie Sandomierskiego na rezerwę.
Dziś na WP przeczytałem wiadomość, że Kuszczak został wypożyczony do Watfordu do końca sezonu. Jeśli będzie grał na dobrym poziomie to może jeszcze warto odkurzyć go do kadry

Swoją drogą Tomek powinien sobie pluć w brodę, że swego czasu pogardził możliwością odejścia do Rosji lub Turcji

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
No Sandomierskie dał wczoraj ciała. Zobaczymy czy dalej będzie grał słabo. Myślę, że ma coś do udowodnienia wszystkim więc może się weźmie w garść i zacznie bronić tak jak przed wyjazdem do Belgii. Jeśli nie, to już wiemy czemu tam kariery nie zrobił...
Co do Kuszczaka, jeśli informacja o wypożyczeniu się potwierdzi to dobrze dla niego. Problem, że to 17. drużyna Championship. Raczej będzie miał dalej niż bliżej do kadry.
Z tego co kojarzę to Kuszczak chciał odejść chyba do Rosji i Grecji ale Ferguson konsekwentnie blokował jego transfer. Nie była to raczej kwestia, że Kuszczak nie chce opuszczać Manchesteru.
BTW, Boenisch nabawił się kontuzji kostki. Jego występ z Portugalią stoi pod znakiem zapytania. Powrót do gry w Bundeslidze też musi odłożyć na dalszy plan. No i Piszczek się połamał lekko.
Co do Kuszczaka, jeśli informacja o wypożyczeniu się potwierdzi to dobrze dla niego. Problem, że to 17. drużyna Championship. Raczej będzie miał dalej niż bliżej do kadry.
Z tego co kojarzę to Kuszczak chciał odejść chyba do Rosji i Grecji ale Ferguson konsekwentnie blokował jego transfer. Nie była to raczej kwestia, że Kuszczak nie chce opuszczać Manchesteru.
BTW, Boenisch nabawił się kontuzji kostki. Jego występ z Portugalią stoi pod znakiem zapytania. Powrót do gry w Bundeslidze też musi odłożyć na dalszy plan. No i Piszczek się połamał lekko.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Chciałbym, żeby Smuda sprawdził w kadrze Kaźmierczaka w najbliższych miesiącach. To, co facet rozrzucał w meczu z Ruchem, to Pirlo by się nie powstydził. Kto oglądał, ten wie o co mi chodzi. Do tego bramkostrzelny z bardzo dobrymi warunkami fizycznymi.
Bardzo możliwe, że pacze z "wrocławskiego" punktu widzenia, ale dla mnie super materiał na DMa... Niby trzydziestak na karku, ale przecież patrzymy przez pryzmat EURO 2012. Potrzebni piłkarze w formie. Żyro na eliminacje MŚ.
Bardzo możliwe, że pacze z "wrocławskiego" punktu widzenia, ale dla mnie super materiał na DMa... Niby trzydziestak na karku, ale przecież patrzymy przez pryzmat EURO 2012. Potrzebni piłkarze w formie. Żyro na eliminacje MŚ.
- Pan Mietek
- Juventino
Też bym chciał. Ale Dyzma woli farbowanego Ojgena i Matuszczyka co jest zmiennikiem w 2. Bundeslidze :roll: Znacznie bardziej wolałbym właśnie Kaźmierczaka, Borysiuka i Murawskiego.yanquez pisze:Chciałbym, żeby Smuda sprawdził w kadrze Kaźmierczaka w najbliższych miesiącach. To, co facet rozrzucał w meczu z Ruchem, to Pirlo by się nie powstydził. Kto oglądał, ten wie o co mi chodzi. Do tego bramkostrzelny z bardzo dobrymi warunkami fizycznymi
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Prosiłbym o niedemonizowanie wczorajszego występu Sandomierskiego z Koroną. Przy pierwszej bramce absolutnie bez szans, przy drugiej dałbym mu 25% winy przy bramce, strzał był jaki był, uderzenie na pewno mógł łapać lub sparować zdecydowanie bardziej do boku. Ktoś powinien go zaasekurować a gość wyskoczył do dobitki bez żadnego opiekuna. Wszelaką niedokładność przy grze nogami zrzucić można na niezbyt równą płytę boiska, chociaż takie błędy jak z drugiej połowy nie powinny się bramkarzowi aspirującego do kadry na EURO zdarzać.
Najwyraźniej Sandomierski za bardzo się spiął, żeby pokazać, że czas spędzony w Genk nie był stracony. Wyszło jak wyszło, był to pierwszy mecz po jakimś czasie, ma jeszcze trochę grania aby sobie pewne rzeczy przypomnieć i pokazać Smudzie, że warto go powołać na EURO.
Całe to błędne koło z bramkarzami napędza brak powołania dla Boruca. Jak dla mnie zestaw bramkarzy powinien wyglądać tak: 1. Boruc, 2. Szczęsny, 3. Tytoń/Sandomierski/Kuszczak. W zależności od tego, który będzie łapał w klubie i w jakiej będzie formie.
Najwyraźniej Sandomierski za bardzo się spiął, żeby pokazać, że czas spędzony w Genk nie był stracony. Wyszło jak wyszło, był to pierwszy mecz po jakimś czasie, ma jeszcze trochę grania aby sobie pewne rzeczy przypomnieć i pokazać Smudzie, że warto go powołać na EURO.
Pozwolę sobie się nie zgodzić. Najważniejsze dla bramkarza jest ogranie. Lepiej grać ligę niżej, ale być w rytmie meczowym. Poza tym, Championship to nie jest słaba liga, z racji tego, że drużyna jest nisko Kuszczak będzie miał kilka dobrych treningów strzeleckich. To mu wyjdzie tylko na dobre.yanquez pisze:Co do Kuszczaka, jeśli informacja o wypożyczeniu się potwierdzi to dobrze dla niego. Problem, że to 17. drużyna Championship. Raczej będzie miał dalej niż bliżej do kadry.
Całe to błędne koło z bramkarzami napędza brak powołania dla Boruca. Jak dla mnie zestaw bramkarzy powinien wyglądać tak: 1. Boruc, 2. Szczęsny, 3. Tytoń/Sandomierski/Kuszczak. W zależności od tego, który będzie łapał w klubie i w jakiej będzie formie.
- francois
- Juventino
Polanski ma już w Bundeslidze wyrobioną markę i jeśli chodzi wyłącznie o poziom umiejętności to na pewno zasługuje na grę w kadrze.Mietson pisze:Dyzma woli farbowanego Ojgena i Matuszczyka co jest zmiennikiem w 2. Bundeslidze :roll: Znacznie bardziej wolałbym właśnie Kaźmierczaka, Borysiuka i Murawskiego.
Matuszczyk ostatni mecz w Fortunie przesiedział na ławce rezerwowych, ale jako nowy zawodnik musi wejść do zespołu i na pewno wkrótce wywalczy miejsce w pierwszym składzie.
Borysiuk myślę, że także doczeka się swojej szansy, jeśli będzie grał regularnie i nie będzie robił takich rzeczy jak w debiucie.
Ogólnie na pozycję defensywnego pomocnika jest w Polsce zadziwiająco wiele talentów - wystarczy wspomnieć jeszcze o Salamonie, Krychowiaku, Możdźeniu czy Pekalskim. Piłkarzem 'na już' jest właściwie Wilk.
O Kaźmierczaku się nie wypowiem, bo mało meczy Śląska w tym sezonie widziałem. Kiedyś wiązałem z nim ogromne nadzieje, ale po dobrym okresie w Boaviście i transferze do Porto nieco przepadł, a pobyt w Derby to już całkowita klęska. Ale jak widać w Polsce też można odbudować karierę, co nie udało się Smolarkowi czy Janczykowi

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- sebastian10
- Juventino
Wilk to nie jest dobry pomysł chłopak walczy ale umiejętności ma małe .
- Pan Mietek
- Juventino
Borysiuk dostał zupełnie przyzwoitą notę w ostatnim meczu - 3,5.francois pisze:Polanski ma już w Bundeslidze wyrobioną markę i jeśli chodzi wyłącznie o poziom umiejętności to na pewno zasługuje na grę w kadrze.
Matuszczyk ostatni mecz w Fortunie przesiedział na ławce rezerwowych, ale jako nowy zawodnik musi wejść do zespołu i na pewno wkrótce wywalczy miejsce w pierwszym składzie.
Borysiuk myślę, że także doczeka się swojej szansy, jeśli będzie grał regularnie i nie będzie robił takich rzeczy jak w debiucie
Co do Polanskiego to oczywiście słyszałem o dobrej grze Niemca ostatnio i owszem - jedyne do czego piję to, że jest on Niemcem. Ciężko mi pogodzić się z tym faktem.
Natomiast Matuszczyk moim zdaniem jest po prostu cienki. Borysiuk nie potrzebował żadnego okresu przejściowego i już gra w 1. FCK w pierwszym składzie a Adam póki co tyle co nic. A powiem więcej - Borysiukowi prędzej można by było wybaczyć bo on zmienia ligę na lepszą, jest młodszy itd.
Kolego, składnia i interpunkcja.sebastian10 pisze:Wilk to nie jest dobry pomysł chłopak walczy ale umiejętności ma małe .
Wilk mógłby się przydać aczkolwiek byłby raczej dalszym rezerwowym.
- Vimes
- Juventino
"Euro 2012. Smuda: Nawet jakby Boruc padł na kolana, to u mnie nie zagra". Boruc wyciągnął rękę na zgodę, a Smuda nie dość, że mu dłoni nie podał, to jeszcze w gębę mu napluł. Bardzo nieładne zachowanie selekcjonera. Tekst o "padaniu na kolana" mógłby sobie darować.
- francois
- Juventino
Cóż tu dużo mówić - Smuda pozbawia Boruca szansy udziału w turnieju organizowanym w naszej ojczyźnie, a Artur jest jednym z nielicznych polskich piłkarzy, z których występów w silnych ligach europejskich możemy być dumni.Vimes pisze:"Euro 2012. Smuda: Nawet jakby Boruc padł na kolana, to u mnie nie zagra". Boruc wyciągnął rękę na zgodę, a Smuda nie dość, że mu dłoni nie podał, to jeszcze w gębę mu napluł. Bardzo nieładne zachowanie selekcjonera. Tekst o "padaniu na kolana" mógłby sobie darować.
To już było wałkowane - kontuzja, zawieszenie, że o zwyczajnym spadku formy nie wspomnę. Poza tym sam Szczęsny mówił, że wspólne treningi z Borucem byłyby dla niego korzystne.Bartek88 pisze:Po co nam Boruc jak jest Szczesny?
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Krystek
- Juventino
Smuda traktuje reprezentacje jak swoją prywatną. Po euro powinien wyleciec i Boruc wrocić do kadry, on cały czas jest lepszy od Szczęsnego. Kto następcą smudy? Jeśli Polak to Skorża, a jakby sie nie zgodził, to Probierz. Chodź mi by nie przeszkadzal zagraniczny selekcjoner.
Forza Juve!