Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Pontius21
- Milanista

@bendzamin głupota twojego ostatniego posta jest bezdenna nie zamierzam z tobą dyskutować ale muszę zaznaczyć jedną rzecz żeby nikt nie podłapał tego co mi przypisujesz i nie zaczął się spinać:
BEZ ODBIORU
nigdzie nie stwierdziłem że powinien dostać, to było moje lekko ironiczne pytanie do @Maras@ który napisał że te łokcie mogą sie kwalifikować na żółtą.bendzamin pisze: stwierdzasz, ze Pirlo powinien za kazda z nich otrzymac zolta kartke? :lol: jestes marnym trolem, albo ci sie juz naprawde cos ci sie na mozg rzucilo
BEZ ODBIORU
- mazi12
- Juventino

Wbiłem sobie na stronę Milanu i prawie się popłakałem ze śmiechu. Oni piszą o powrocie Calciopoli :rotfl: Bo co? Bo w jednym meczu w sezonie sędzia im nie pomógł? Bo nie odgwizdał karnego z kapelusza? No po prostu nie mogę powstrzymać śmiechu.
A najbardziej zdziwiony jestem tym, że plują się o jakieś szczegóły do Pirlo :shock: zawodnika, który poprowadził ich do tylu trofeów, wygrał im tyle meczów, jest legendą zespołu a oni jak go traktują? Zero szacunku, To jest po prostu niewyobrażalne :naughty:
Niech sobie płaczą chłopczyki, niech płaczą...
Obyśmy skończyli ten sezon z taką samą liczbą punktów co Milan. Po prostu uwierzyłbym w cuda
A najbardziej zdziwiony jestem tym, że plują się o jakieś szczegóły do Pirlo :shock: zawodnika, który poprowadził ich do tylu trofeów, wygrał im tyle meczów, jest legendą zespołu a oni jak go traktują? Zero szacunku, To jest po prostu niewyobrażalne :naughty:
Niech sobie płaczą chłopczyki, niech płaczą...
Obyśmy skończyli ten sezon z taką samą liczbą punktów co Milan. Po prostu uwierzyłbym w cuda
- jakku1
- Juventino

Juz nie przejmowalbym sie jakimis glupotami wypisywanymi przez gimnazjalistow. U Nas tez czasami czytajac komentarze mozna sie za glowe zlapac.mazi12 pisze:Wbiłem sobie na stronę Milanu i prawie się popłakałem ze śmiechu. Oni piszą o powrocie Calciopoli :rotfl:
Gorzej by bylo gdyby to Galliani zaczal cos nawijac o Calciopoli, ale on tego nie zrobi, bo strzelilby sobie w kolano. Milan tez byl zamieszany w cala afere a nie spadl tylko dlatego, ze Berlu pociagnal za odpowiednie sznurki. Juz abstahuje od tego nawet, ze w uzasadnieniu sadu do wyroku Moggiego okazalo sie, ze sezon 04/05 byl czysty i normalnie to nie powinno byc zadnego Calciopoli i tyle ; )
- bendzamin
- Redaktor

Rzeczywiscie, lecialem przez te posty dosc szybko i moglem nie doczytac. Rozumiem, ze reszta rzeczy, ktore napisalem nie jest juz tak latwa do zanegowania, wiec lepiej machnac szybkie BEZ ODBIORU i strzelic van bommelowego kuksanca w przycisk wylogujPontius21 pisze: nigdzie nie stwierdziłem że powinien dostać, to było moje lekko ironiczne pytanie do @Maras@ który napisał że te łokcie mogą sie kwalifikować na żółtą.
Swoja droga, ponoc lysy w przerwie odwiedzil sedziow. Mam nadzieje, ze swoja nagrode za to rowniez otrzyma.
- Nedved1983
- Juventino

Normalnie biedactwa. Nie mógł zagrać cygan ( to pewno też nasza wina), maja masę kontuzji, sędziowie ich okradają, my gramy jak rzeźnicy, oni tylko walczą czysto o piłkę. I remisują niesprawiedliwie. Strach pomyśleć co by było gdyby zajęli 7 miejsce jak my przez 2 ostatnie sezony, chyba by się pozabijali z rozpaczy.
Zaraz zaczną analizować każdy nasz mecz w tym sezonie i szukać naszych niesportowych zagrań, które nie zostały ukarane.
Myślałem że nie ma bardziej żenujących kibiców niż interiści, czy też dziecięcy kibice barcy czy realu, a tu niemiła niespodzianka. Ale to tylko pokazuje i potwierdza nasz powrót. Nie muszą nas lubić, ważne byśmy wygrywali ponownie trofea.
Mam nadzieje że wygramy scudetto mając tyle samo pktów

Zaraz zaczną analizować każdy nasz mecz w tym sezonie i szukać naszych niesportowych zagrań, które nie zostały ukarane.
Myślałem że nie ma bardziej żenujących kibiców niż interiści, czy też dziecięcy kibice barcy czy realu, a tu niemiła niespodzianka. Ale to tylko pokazuje i potwierdza nasz powrót. Nie muszą nas lubić, ważne byśmy wygrywali ponownie trofea.
Mam nadzieje że wygramy scudetto mając tyle samo pktów
- mazi12
- Juventino

Nie mam najmniejszego zamiaru się tym przejmować. Wchodzą na ich stronę trzeba być przygotowanym na takie rzeczyjakku1 pisze:Juz nie przejmowalbym sie jakimis glupotami wypisywanymi przez gimnazjalistow.mazi12 pisze:Wbiłem sobie na stronę Milanu i prawie się popłakałem ze śmiechu. Oni piszą o powrocie Calciopoli :rotfl:
Swoją drogą, ciekawe dlaczego na stronach Milanu (tej oficjalnej oraz nieoficjalnej) wypisują, że powinno być 2-0 dla Milanu a ani słowa nie wspominają o prawidłowym golu Matriego w 77(?) minucie. Ciekawe
No nic. Trzeba iść spać. Dobrej nocy.
Forza Juve!!! :-D
- @Maras@
- Juventino

O kurde... Ale się uśmiałem :rotfl: Ta muzyczka i dźwięki kopnięcia jak z filmów karatejohnnybgoode pisze: EDIT: Swoją drogą, przemierzając czeluście internetuznalazłem takie cudo: i moje pytanie: czy on to zawsze robi dla żartu? Myślę, że gdyby grał w ostatnim spotkaniu to naprawdę mógłby się wykazać swoimi low-kickami

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

TV evidence has shown that after his elbow against Gomez in Juventus-Catania, Andrea Pirlo elbowed Van Bommel twice in the second half of last night’s Milan-Juventus: Firstly on 22.56 and secondly on 31.54.
Teraz czekamy na kontroświadczenie Juventusu, który wyliczy wszystkie barki Van Bommela w tym sezonie [nie zapominając oczywiście o takich elementach piłkarskiego kunsztu Holendra jak palnięcie w łeb przeciwnika przyjmującego piłkę albo przespacerowanie się po głowie leżącego].
- Moonk
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja na miejscu Juventusu bym pokazał klasę i wydał kontroświadczenie, ale nie w takim tonie jak zrobił to Milan. Swoją wyższość pokazaliśmy już 2 razy na boisku, pokażmy i poza.Ouh_yeah pisze:TV evidence has shown that after his elbow against Gomez in Juventus-Catania, Andrea Pirlo elbowed Van Bommel twice in the second half of last night’s Milan-Juventus: Firstly on 22.56 and secondly on 31.54.
![]()
![]()
Teraz czekamy na kontroświadczenie Juventusu, który wyliczy wszystkie barki Van Bommela w tym sezonie [nie zapominając oczywiście o takich elementach piłkarskiego kunsztu Holendra jak palnięcie w łeb przeciwnika przyjmującego piłkę albo przespacerowanie się po głowie leżącego].
To będzie bardzo długie oświadczenie.
A sprawę ewe. zawieszeń dla graczy Milanu rozegrajmy po cichu nie podgrzewając atmosfery.
Myślę, że wystarczy przesłać odpowiedniej komisji ten o to filmik i dziękuje.
- Gotti
- Juventino

Najśmieszniejszy moment to czerwo Vidala. Ten prymityw Muntari kosił cały mecz, ale to jak skosił Vidala to już bez jaj. Nawet faulu nie odgwizdał ten pseudo arbiter, a to był faul na żółtą kartkę. Nie na czerwoną, ale na żółtą.
W ogóle to Muntariego w tamtym momencie nie powinno być na boisku, ale to szczegół.
W ogóle to Muntariego w tamtym momencie nie powinno być na boisku, ale to szczegół.
- stahoo
- Juventino

Z tym Vidalem to nie do końca jestem pewien, ale może po kolei...
1. Kolano van Bommela w głowę Vidala - cóż, dla nas to kartka, ale sędziowie z reguły nie widzą takich rzeczy. Zawsze może się van Bommel usprawiedliwić, że niechcący, bo Vidal akurat upadał. I ja generalnie, gdyby takie coś zrobił nasz zawodnik, bym przyjął jako swoją wersję
2. Kosa Mexesa. Czerwo bez dwóch zdań. Tyle, że sędzia nie widział.
3. Boks Murzynka. Za pierwszym razem Muntari powinien dostać czerwo, za drugim razem, kiedy znowu zaatakował, powinien dostać w ryj od Chielliniego
Ewentualnie Vidala.
4. "Czapa" van Bommela na Pirlo. Cóż wydaje mi się, że to akurat było przypadkowe, podobnie jak łokieć Pirlo w sytuacji kiedy Chiellini wrzucał piłkę wszerz boiska i Quag miał setkę. Albo inaczej - nie było przypadkowe, ale to była walka, z lekko przekroczoną granicą. Zwykły faul, bez kartki.
5. Spalonego Matriego nie trzeba komentować?
6. Czerwo Vidala - jak najbardziej słuszne. Sytuacja wcześniej z Murzynem - nie byłbym do końca pewien czy tam był faul. Wydaje mi się, ze Muntari trafia w piłkę. Pytanie czy od razu, czy "przez nogi Vidala" (najpierw w nogę, potem w piłkę). Trudna sytuacja do oceny.
7. Ta sama sytuacja co wyżej, na filmiku jest zaznaczone nadepnięcie Muntariego na rękę Vidala. Wydaje mi się to złudzeniem z tego ujęcia... Zresztą Vidal zaraz ruszył, sądzę że po takim ciosie na rękę/ramię by poleżał. Chociaż kto to wie
PS. Macie link do tego 'wyliczenia kontrowersji' wg Milanu?
1. Kolano van Bommela w głowę Vidala - cóż, dla nas to kartka, ale sędziowie z reguły nie widzą takich rzeczy. Zawsze może się van Bommel usprawiedliwić, że niechcący, bo Vidal akurat upadał. I ja generalnie, gdyby takie coś zrobił nasz zawodnik, bym przyjął jako swoją wersję
2. Kosa Mexesa. Czerwo bez dwóch zdań. Tyle, że sędzia nie widział.
3. Boks Murzynka. Za pierwszym razem Muntari powinien dostać czerwo, za drugim razem, kiedy znowu zaatakował, powinien dostać w ryj od Chielliniego
4. "Czapa" van Bommela na Pirlo. Cóż wydaje mi się, że to akurat było przypadkowe, podobnie jak łokieć Pirlo w sytuacji kiedy Chiellini wrzucał piłkę wszerz boiska i Quag miał setkę. Albo inaczej - nie było przypadkowe, ale to była walka, z lekko przekroczoną granicą. Zwykły faul, bez kartki.
5. Spalonego Matriego nie trzeba komentować?
6. Czerwo Vidala - jak najbardziej słuszne. Sytuacja wcześniej z Murzynem - nie byłbym do końca pewien czy tam był faul. Wydaje mi się, ze Muntari trafia w piłkę. Pytanie czy od razu, czy "przez nogi Vidala" (najpierw w nogę, potem w piłkę). Trudna sytuacja do oceny.
7. Ta sama sytuacja co wyżej, na filmiku jest zaznaczone nadepnięcie Muntariego na rękę Vidala. Wydaje mi się to złudzeniem z tego ujęcia... Zresztą Vidal zaraz ruszył, sądzę że po takim ciosie na rękę/ramię by poleżał. Chociaż kto to wie
PS. Macie link do tego 'wyliczenia kontrowersji' wg Milanu?
- Vimes
- Juventino

Muay thai? Może cios wibrującej pięści i kung fu panda od razu? Trzeba zrobić coś z tym boiskowym "rzeźnikiem" Pirlo. Żądza mordu wręcz wyziera mu z oczu. Widać 10 lat w Mediolanie poszło już w zapomnienie.Pontius21 pisze:Proszę tutaj boiskowe Muay Thai Pirlo:
http://www.youtube.com/watch?v=uLMes3EdLGs
http://www.youtube.com/watch?v=QAZtEfTYiyc
- deszczowy
- Juventino

Bommel trzasnął Pirlo w łeb i żeby tego nie widzieć trzeba mieć chyba takie worki pod oczami, jakie usunął sobie Berlusconi. Widać niechęć była silniejsza niż to, że ma się do czynienia z żywą legendą swojego aktualnego klubu.
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Milan ma pretensje o faule... :shock: :shock: :shock:
Myślę, że jest to celowa zagrywka, aby w jak największym stopniu odwrócić uwagę od mexesa i muntariego.
Słuchajcie... Tak naprawdę to nie nasza sprawa z tymi zawieszeniami. Olejcie tego trolla i nie kłóćcie się z nim. Jego kulawe argumenty są oznaką bezradności.
Gramy swoje i tyle.
Pozostaje jedynie żal, że w tak znakomitym klubie jak Milan, grają takie niehonorowe małpy...
Myślę, że jest to celowa zagrywka, aby w jak największym stopniu odwrócić uwagę od mexesa i muntariego.
Słuchajcie... Tak naprawdę to nie nasza sprawa z tymi zawieszeniami. Olejcie tego trolla i nie kłóćcie się z nim. Jego kulawe argumenty są oznaką bezradności.
Gramy swoje i tyle.
Pozostaje jedynie żal, że w tak znakomitym klubie jak Milan, grają takie niehonorowe małpy...
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 09:57 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.