Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 00:42

@bendzamin głupota twojego ostatniego posta jest bezdenna nie zamierzam z tobą dyskutować ale muszę zaznaczyć jedną rzecz żeby nikt nie podłapał tego co mi przypisujesz i nie zaczął się spinać:
bendzamin pisze: stwierdzasz, ze Pirlo powinien za kazda z nich otrzymac zolta kartke? :lol: jestes marnym trolem, albo ci sie juz naprawde cos ci sie na mozg rzucilo
nigdzie nie stwierdziłem że powinien dostać, to było moje lekko ironiczne pytanie do @Maras@ który napisał że te łokcie mogą sie kwalifikować na żółtą.

BEZ ODBIORU

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 00:44

Wbiłem sobie na stronę Milanu i prawie się popłakałem ze śmiechu. Oni piszą o powrocie Calciopoli :rotfl: Bo co? Bo w jednym meczu w sezonie sędzia im nie pomógł? Bo nie odgwizdał karnego z kapelusza? No po prostu nie mogę powstrzymać śmiechu.

A najbardziej zdziwiony jestem tym, że plują się o jakieś szczegóły do Pirlo :shock: zawodnika, który poprowadził ich do tylu trofeów, wygrał im tyle meczów, jest legendą zespołu a oni jak go traktują? Zero szacunku, To jest po prostu niewyobrażalne :naughty:

Niech sobie płaczą chłopczyki, niech płaczą... :smile:
Obyśmy skończyli ten sezon z taką samą liczbą punktów co Milan. Po prostu uwierzyłbym w cuda :smile:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 00:53

mazi12 pisze:Wbiłem sobie na stronę Milanu i prawie się popłakałem ze śmiechu. Oni piszą o powrocie Calciopoli :rotfl:
Juz nie przejmowalbym sie jakimis glupotami wypisywanymi przez gimnazjalistow. U Nas tez czasami czytajac komentarze mozna sie za glowe zlapac.

Gorzej by bylo gdyby to Galliani zaczal cos nawijac o Calciopoli, ale on tego nie zrobi, bo strzelilby sobie w kolano. Milan tez byl zamieszany w cala afere a nie spadl tylko dlatego, ze Berlu pociagnal za odpowiednie sznurki. Juz abstahuje od tego nawet, ze w uzasadnieniu sadu do wyroku Moggiego okazalo sie, ze sezon 04/05 byl czysty i normalnie to nie powinno byc zadnego Calciopoli i tyle ; )

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 00:58

Pontius21 pisze: nigdzie nie stwierdziłem że powinien dostać, to było moje lekko ironiczne pytanie do @Maras@ który napisał że te łokcie mogą sie kwalifikować na żółtą.
Rzeczywiscie, lecialem przez te posty dosc szybko i moglem nie doczytac. Rozumiem, ze reszta rzeczy, ktore napisalem nie jest juz tak latwa do zanegowania, wiec lepiej machnac szybkie BEZ ODBIORU i strzelic van bommelowego kuksanca w przycisk wyloguj :ok:

Swoja droga, ponoc lysy w przerwie odwiedzil sedziow. Mam nadzieje, ze swoja nagrode za to rowniez otrzyma.

Obrazek
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 01:06

Normalnie biedactwa. Nie mógł zagrać cygan ( to pewno też nasza wina), maja masę kontuzji, sędziowie ich okradają, my gramy jak rzeźnicy, oni tylko walczą czysto o piłkę. I remisują niesprawiedliwie. Strach pomyśleć co by było gdyby zajęli 7 miejsce jak my przez 2 ostatnie sezony, chyba by się pozabijali z rozpaczy.
Zaraz zaczną analizować każdy nasz mecz w tym sezonie i szukać naszych niesportowych zagrań, które nie zostały ukarane.
Myślałem że nie ma bardziej żenujących kibiców niż interiści, czy też dziecięcy kibice barcy czy realu, a tu niemiła niespodzianka. Ale to tylko pokazuje i potwierdza nasz powrót. Nie muszą nas lubić, ważne byśmy wygrywali ponownie trofea.

Mam nadzieje że wygramy scudetto mając tyle samo pktów :D :smile:

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 01:10

jakku1 pisze:
mazi12 pisze:Wbiłem sobie na stronę Milanu i prawie się popłakałem ze śmiechu. Oni piszą o powrocie Calciopoli :rotfl:
Juz nie przejmowalbym sie jakimis glupotami wypisywanymi przez gimnazjalistow.
Nie mam najmniejszego zamiaru się tym przejmować. Wchodzą na ich stronę trzeba być przygotowanym na takie rzeczy :)

Swoją drogą, ciekawe dlaczego na stronach Milanu (tej oficjalnej oraz nieoficjalnej) wypisują, że powinno być 2-0 dla Milanu a ani słowa nie wspominają o prawidłowym golu Matriego w 77(?) minucie. Ciekawe :think:

No nic. Trzeba iść spać. Dobrej nocy.
Forza Juve!!! :-D

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 02:58

johnnybgoode pisze: EDIT: Swoją drogą, przemierzając czeluście internetu :prochno: znalazłem takie cudo: i moje pytanie: czy on to zawsze robi dla żartu? Myślę, że gdyby grał w ostatnim spotkaniu to naprawdę mógłby się wykazać swoimi low-kickami :smile:
O kurde... Ale się uśmiałem :rotfl: Ta muzyczka i dźwięki kopnięcia jak z filmów karate :D Normalnie popłakałem się ze śmiechu :smile:

ObrazekObrazekObrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:04

TV evidence has shown that after his elbow against Gomez in Juventus-Catania, Andrea Pirlo elbowed Van Bommel twice in the second half of last night’s Milan-Juventus: Firstly on 22.56 and secondly on 31.54.

:smile: :smile: :smile: Teraz czekamy na kontroświadczenie Juventusu, który wyliczy wszystkie barki Van Bommela w tym sezonie [nie zapominając oczywiście o takich elementach piłkarskiego kunsztu Holendra jak palnięcie w łeb przeciwnika przyjmującego piłkę albo przespacerowanie się po głowie leżącego].

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:07

Ouh_yeah pisze:TV evidence has shown that after his elbow against Gomez in Juventus-Catania, Andrea Pirlo elbowed Van Bommel twice in the second half of last night’s Milan-Juventus: Firstly on 22.56 and secondly on 31.54.

:smile: :smile: :smile: Teraz czekamy na kontroświadczenie Juventusu, który wyliczy wszystkie barki Van Bommela w tym sezonie [nie zapominając oczywiście o takich elementach piłkarskiego kunsztu Holendra jak palnięcie w łeb przeciwnika przyjmującego piłkę albo przespacerowanie się po głowie leżącego].
To będzie bardzo długie oświadczenie.
Ja na miejscu Juventusu bym pokazał klasę i wydał kontroświadczenie, ale nie w takim tonie jak zrobił to Milan. Swoją wyższość pokazaliśmy już 2 razy na boisku, pokażmy i poza.
A sprawę ewe. zawieszeń dla graczy Milanu rozegrajmy po cichu nie podgrzewając atmosfery.
Myślę, że wystarczy przesłać odpowiedniej komisji ten o to filmik i dziękuje.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:24

Najśmieszniejszy moment to czerwo Vidala. Ten prymityw Muntari kosił cały mecz, ale to jak skosił Vidala to już bez jaj. Nawet faulu nie odgwizdał ten pseudo arbiter, a to był faul na żółtą kartkę. Nie na czerwoną, ale na żółtą.
W ogóle to Muntariego w tamtym momencie nie powinno być na boisku, ale to szczegół.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:33

Z tym Vidalem to nie do końca jestem pewien, ale może po kolei...

1. Kolano van Bommela w głowę Vidala - cóż, dla nas to kartka, ale sędziowie z reguły nie widzą takich rzeczy. Zawsze może się van Bommel usprawiedliwić, że niechcący, bo Vidal akurat upadał. I ja generalnie, gdyby takie coś zrobił nasz zawodnik, bym przyjął jako swoją wersję :)

2. Kosa Mexesa. Czerwo bez dwóch zdań. Tyle, że sędzia nie widział.

3. Boks Murzynka. Za pierwszym razem Muntari powinien dostać czerwo, za drugim razem, kiedy znowu zaatakował, powinien dostać w ryj od Chielliniego :) Ewentualnie Vidala.

4. "Czapa" van Bommela na Pirlo. Cóż wydaje mi się, że to akurat było przypadkowe, podobnie jak łokieć Pirlo w sytuacji kiedy Chiellini wrzucał piłkę wszerz boiska i Quag miał setkę. Albo inaczej - nie było przypadkowe, ale to była walka, z lekko przekroczoną granicą. Zwykły faul, bez kartki.

5. Spalonego Matriego nie trzeba komentować?

6. Czerwo Vidala - jak najbardziej słuszne. Sytuacja wcześniej z Murzynem - nie byłbym do końca pewien czy tam był faul. Wydaje mi się, ze Muntari trafia w piłkę. Pytanie czy od razu, czy "przez nogi Vidala" (najpierw w nogę, potem w piłkę). Trudna sytuacja do oceny.

7. Ta sama sytuacja co wyżej, na filmiku jest zaznaczone nadepnięcie Muntariego na rękę Vidala. Wydaje mi się to złudzeniem z tego ujęcia... Zresztą Vidal zaraz ruszył, sądzę że po takim ciosie na rękę/ramię by poleżał. Chociaż kto to wie :prochno:

PS. Macie link do tego 'wyliczenia kontrowersji' wg Milanu?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:39

Pontius21 pisze:Proszę tutaj boiskowe Muay Thai Pirlo:

http://www.youtube.com/watch?v=uLMes3EdLGs
http://www.youtube.com/watch?v=QAZtEfTYiyc
Muay thai? Może cios wibrującej pięści i kung fu panda od razu? Trzeba zrobić coś z tym boiskowym "rzeźnikiem" Pirlo. Żądza mordu wręcz wyziera mu z oczu. Widać 10 lat w Mediolanie poszło już w zapomnienie.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:41

Powiedz mi jak można przypadkowo trzasnąć kogoś w łeb? Co on chciał tą ręką zrobić na tej wysokości? Pogładzić go po włosach? :D

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:45

Bommel trzasnął Pirlo w łeb i żeby tego nie widzieć trzeba mieć chyba takie worki pod oczami, jakie usunął sobie Berlusconi. Widać niechęć była silniejsza niż to, że ma się do czynienia z żywą legendą swojego aktualnego klubu.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2012, 09:53

Milan ma pretensje o faule... :shock: :shock: :shock:

Myślę, że jest to celowa zagrywka, aby w jak największym stopniu odwrócić uwagę od mexesa i muntariego.
Słuchajcie... Tak naprawdę to nie nasza sprawa z tymi zawieszeniami. Olejcie tego trolla i nie kłóćcie się z nim. Jego kulawe argumenty są oznaką bezradności.

Gramy swoje i tyle.

Pozostaje jedynie żal, że w tak znakomitym klubie jak Milan, grają takie niehonorowe małpy...
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 09:57 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany