Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- rad
- Juventino

Przed meczem pokuszę się o pewien scenariusz. Mianowicie każdy widzi jak kluczowym piłkarzem dla Juve jest Pirlo, dlatego nawet jak MVB wraz z Nocerino i Ambrosinim uda się zneutralizować zagrożenie w postaci Pirlo, to o sile Juve będziemy mogli się przekonać dopiero wtedy, kiedy na swoje barki grę wezmą inni piłkarze. Dlatego też mam nadzieję na przebudzenie Marchisio i dobrą grę Vidala w defensywie. Pirlo będzie dzisiaj najprawdopodobniej najczęściej atakowanym piłkarzem, paradoksalnie musimy to wykorzystać i zagrać częściej np. skrzydłami, po stronie Abate i Antoniniego, którzy "wymiataczami" na swojej pozycji raczej nie są. No i wysoki pressing od napastników poczynając (ostatni mecz pokazał, że często dzięki temu zyskujemy "za darmo piłkę"). Bez KPB i Seedorfa w pierwszym składzie nie mają za bardzo czym postraszyć w środku pola. Powinniśmy dać radę.
- Piotr Juvefan
- Juventino

W sumie to już powoli norma@Maras@ pisze:To już nie będzie wpadka, to raczej klęska... albo po prostu przyzwyczajenie ;PPiotr Juvefan pisze:Allegri to sobie zrobi sepuku po 3 wpadceCastiel pisze:Dobrze, że jeszcze Allegri sobie czegos nie zrobił...
PS: Na stronie Milanu w zapowiedzi meczu napisali,że to Milan ma lepszy bezpośredni bilans z nami,choć wydaje mi się,że jest odwrotnie i to Juventus ma lepszy,co prawda nie tak wyraźny jak z Interem,ale mimo wszystko lepszy..
Fragment ich newsa..
Historia tych spotkań rozpoczęła się roku 1900, kiedy to pierwszy raz obydwie drużyny zmierzyły się ze sobą w meczu o Medal Króla. Górą wówczas był Milan wygrywając 2:0. Od tamtej pory zostało rozegrane w sumie aż 264 spotkań, w których 92 razy górą byli Il Diavolo, 89 Stara Dama, a 83-krotnie padał remis.
Prawda czy propaganda przedmeczowa
- Dante93
- Juventino

Wg tego: http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=216617Piotr Juvefan pisze:Prawda czy propaganda przedmeczowa ?
Wygrane Juventusu: 74, Remisy: 72, Milan: 65.
Ale jakiegos podwójnego dna bym sie nie doszukiwal, pewnie jeszcze w innym źródle jeszcze inne statystyki by sie znalazło.
- @Maras@
- Juventino

Niech popatrzą na historię najnowszą a nie mecze sprzed 100 lat. W ostatnich 4 meczach jest 3:1 dla nas (nie liczę tutaj oczywiście Pucharu Berlusconiego tylko oficjalne mecze)... Jestem optymistą... Musi być dobrzePiotr Juvefan pisze:Na stronie Milanu w zapowiedzi meczu napisali,że to Milan ma lepszy bezpośredni bilans z nami,choć wydaje mi się,że jest odwrotnie i to Juventus ma lepszy,co prawda nie tak wyraźny jak z Interem,ale mimo wszystko lepszy..
Fragment ich newsa..
Historia tych spotkań rozpoczęła się roku 1900, kiedy to pierwszy raz obydwie drużyny zmierzyły się ze sobą w meczu o Medal Króla. Górą wówczas był Milan wygrywając 2:0. Od tamtej pory zostało rozegrane w sumie aż 264 spotkań, w których 92 razy górą byli Il Diavolo, 89 Stara Dama, a 83-krotnie padał remis.
Prawda czy propaganda przedmeczowa?

- Pontius21
- Milanista

Na Juvepoland jest 211 meczów w historii Milan - Juve, na Acmilan.pl 264: http://acmilan.pl/klub/vs_juve.php . Więc JP nie uwzględnia niektórych rozgrywek, może komuś chce się porównać obie listy i sprawdzić których, mi nie bardzo.Piotr Juvefan pisze: PS: Na stronie Milanu w zapowiedzi meczu napisali,że to Milan ma lepszy bezpośredni bilans z nami,choć wydaje mi się,że jest odwrotnie i to Juventus ma lepszy,co prawda nie tak wyraźny jak z Interem,ale mimo wszystko lepszy..
Fragment ich newsa..
Prawda czy propaganda przedmeczowa?
- kouba
- Qualità Juventino

daleko szukać nie trzeba z czego bierze się róznica. Patrz trzeci ostatni meczPontius21 pisze:Na Juvepoland jest 211 meczów w historii Milan - Juve, na Acmilan.pl 264: http://acmilan.pl/klub/vs_juve.php . Więc JP nie uwzględnia niektórych rozgrywek, może komuś chce się porównać obie listy i sprawdzić których, mi nie bardzo.
- Piotr Juvefan
- Juventino

Mimo wszystko bilans jest mocno wyrównany,ale gdybym się miał czego czepiać to wykluczyłbym ze statystyk mecze 45-minutowe bo to nie mecz jest nawetPontius21 pisze:
Na Juvepoland jest 211 meczów w historii Milan - Juve, na Acmilan.pl 264: http://acmilan.pl/klub/vs_juve.php . Więc JP nie uwzględnia niektórych rozgrywek, może komuś chce się porównać obie listy i sprawdzić których, mi nie bardzo.
- Bubu1899
- Milanista

To tamten był nieoficjalny? :lol:@Maras@ pisze: Niech popatrzą na historię najnowszą a nie mecze sprzed 100 lat. W ostatnich 4 meczach jest 3:1 dla nas (nie liczę tutaj oczywiście Pucharu Berlusconiego tylko oficjalne mecze)... Jestem optymistą... Musi być dobrze
I wytlumacz mi co to jest historia najnowsza? A Ty historie spotkań to jakbys podawał w newsie? Wszystkie czy tylko wybrane i wygodne dla Ciebie? [']
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- Pontius21
- Milanista

kouba pisze: daleko szukać nie trzeba z czego bierze się róznica. Patrz trzeci ostatni mecz
Tzn. na liście JP ( http://www.juvepoland.com/schedule.php?op=opponent&id=3 ) są mecze z P. Berlusconiego ale nie wliczono ich do statystyki head to head ?
- @Maras@
- Juventino

Wiadomo, że historia to historia (czyli wszystkie mecze), ale ja nie jaram się meczami za dawnych czasów tylko interesują mnie te w miarę możliwości jak najbliższe (obecny sezon plus ewentualnie poprzedni). Berlusconiego nie liczę z jasnych przyczyn. Jest to turniej (można powiedzieć) towarzyski, grany prze sezonem i raczej testuje się tam zawodników i ustawienia niż gra na maxa. Nie wspomnę już nawet o tym, że gra się tam po 45 minut a nie całe spotkanie...Bubu1899 pisze:To tamten był nieoficjalny? :lol:@Maras@ pisze: Niech popatrzą na historię najnowszą a nie mecze sprzed 100 lat. W ostatnich 4 meczach jest 3:1 dla nas (nie liczę tutaj oczywiście Pucharu Berlusconiego tylko oficjalne mecze)... Jestem optymistą... Musi być dobrze
I wytlumacz mi co to jest historia najnowsza? A Ty historie spotkań to jakbys podawał w newsie? Wszystkie czy tylko wybrane i wygodne dla Ciebie? [']
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2012, 17:28 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- @Maras@
- Juventino

No właśnie ewidentnie Ty się "jarasz". Ja jestem zupełnie spokojny. Czepiasz się pojedynczych słówek i szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Ja napisałem o swoich odczuciach i w pewien sposób wytłumaczyłem Ci co oznacza dla mnie "historia najnowsza" a Ty bierzesz to wszystko do siebie i uważasz, że nie wiadomo jak czepiam się kibiców MilanuBubu1899 pisze:Chłopie ale kto tu sie jara?
To są suche fakty. Czytanie ze zrozumieniem to teraz faktycznie deficytowy "towar".
Heh. Co racja to racja. Tylko ile można czekać ??rad pisze:Statystyki statystykami. Każdy mecz jest inny, poczekajmy do wieczora, a wiele się wyjaśni.

- Vimes
- Juventino

Zwycięstwa w Serie A lub pucharach, obojętnie krajowych czy europejskich cenisz tak samo triumf w meczu o Trofeo Bunga-Bunga?Pontius21 pisze:Tzn. na liście JP ( http://www.juvepoland.com/schedule.php?op=opponent&id=3 ) są mecze z P. Berlusconiego ale nie wliczono ich do statystyki head to head ?ok, wasza strona wasze zasady