Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 16:56

Dokładnie, przecież wszystko wraca do normy :E
16 stron w temacie a jeszcze 4 godziny do meczu
:prochno:
Podoba mi się skład który podał Sky Sport

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 16:59

Przed meczem pokuszę się o pewien scenariusz. Mianowicie każdy widzi jak kluczowym piłkarzem dla Juve jest Pirlo, dlatego nawet jak MVB wraz z Nocerino i Ambrosinim uda się zneutralizować zagrożenie w postaci Pirlo, to o sile Juve będziemy mogli się przekonać dopiero wtedy, kiedy na swoje barki grę wezmą inni piłkarze. Dlatego też mam nadzieję na przebudzenie Marchisio i dobrą grę Vidala w defensywie. Pirlo będzie dzisiaj najprawdopodobniej najczęściej atakowanym piłkarzem, paradoksalnie musimy to wykorzystać i zagrać częściej np. skrzydłami, po stronie Abate i Antoniniego, którzy "wymiataczami" na swojej pozycji raczej nie są. No i wysoki pressing od napastników poczynając (ostatni mecz pokazał, że często dzięki temu zyskujemy "za darmo piłkę"). Bez KPB i Seedorfa w pierwszym składzie nie mają za bardzo czym postraszyć w środku pola. Powinniśmy dać radę.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:00

@Maras@ pisze:
Piotr Juvefan pisze:
Castiel pisze:Dobrze, że jeszcze Allegri sobie czegos nie zrobił...
Allegri to sobie zrobi sepuku po 3 wpadce :)
To już nie będzie wpadka, to raczej klęska... albo po prostu przyzwyczajenie ;P
W sumie to już powoli norma

PS: Na stronie Milanu w zapowiedzi meczu napisali,że to Milan ma lepszy bezpośredni bilans z nami,choć wydaje mi się,że jest odwrotnie i to Juventus ma lepszy,co prawda nie tak wyraźny jak z Interem,ale mimo wszystko lepszy..

Fragment ich newsa..
Historia tych spotkań rozpoczęła się roku 1900, kiedy to pierwszy raz obydwie drużyny zmierzyły się ze sobą w meczu o Medal Króla. Górą wówczas był Milan wygrywając 2:0. Od tamtej pory zostało rozegrane w sumie aż 264 spotkań, w których 92 razy górą byli Il Diavolo, 89 Stara Dama, a 83-krotnie padał remis.

Prawda czy propaganda przedmeczowa :P ?

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:04

Piotr Juvefan pisze:Prawda czy propaganda przedmeczowa ?
Wg tego: http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=216617
Wygrane Juventusu: 74, Remisy: 72, Milan: 65.
Ale jakiegos podwójnego dna bym sie nie doszukiwal, pewnie jeszcze w innym źródle jeszcze inne statystyki by sie znalazło.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:06

Piotr Juvefan pisze:Na stronie Milanu w zapowiedzi meczu napisali,że to Milan ma lepszy bezpośredni bilans z nami,choć wydaje mi się,że jest odwrotnie i to Juventus ma lepszy,co prawda nie tak wyraźny jak z Interem,ale mimo wszystko lepszy..

Fragment ich newsa..
Historia tych spotkań rozpoczęła się roku 1900, kiedy to pierwszy raz obydwie drużyny zmierzyły się ze sobą w meczu o Medal Króla. Górą wówczas był Milan wygrywając 2:0. Od tamtej pory zostało rozegrane w sumie aż 264 spotkań, w których 92 razy górą byli Il Diavolo, 89 Stara Dama, a 83-krotnie padał remis.

Niech popatrzą na historię najnowszą a nie mecze sprzed 100 lat. W ostatnich 4 meczach jest 3:1 dla nas (nie liczę tutaj oczywiście Pucharu Berlusconiego tylko oficjalne mecze)... Jestem optymistą... Musi być dobrze ;)

ObrazekObrazekObrazek
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:09

Piotr Juvefan pisze: PS: Na stronie Milanu w zapowiedzi meczu napisali,że to Milan ma lepszy bezpośredni bilans z nami,choć wydaje mi się,że jest odwrotnie i to Juventus ma lepszy,co prawda nie tak wyraźny jak z Interem,ale mimo wszystko lepszy..

Fragment ich newsa..

Na Juvepoland jest 211 meczów w historii Milan - Juve, na Acmilan.pl 264: http://acmilan.pl/klub/vs_juve.php . Więc JP nie uwzględnia niektórych rozgrywek, może komuś chce się porównać obie listy i sprawdzić których, mi nie bardzo.

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:15

Pontius21 pisze:Na Juvepoland jest 211 meczów w historii Milan - Juve, na Acmilan.pl 264: http://acmilan.pl/klub/vs_juve.php . Więc JP nie uwzględnia niektórych rozgrywek, może komuś chce się porównać obie listy i sprawdzić których, mi nie bardzo.
daleko szukać nie trzeba z czego bierze się róznica. Patrz trzeci ostatni mecz

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:21

Pontius21 pisze:
Na Juvepoland jest 211 meczów w historii Milan - Juve, na Acmilan.pl 264: http://acmilan.pl/klub/vs_juve.php . Więc JP nie uwzględnia niektórych rozgrywek, może komuś chce się porównać obie listy i sprawdzić których, mi nie bardzo.
Mimo wszystko bilans jest mocno wyrównany,ale gdybym się miał czego czepiać to wykluczyłbym ze statystyk mecze 45-minutowe bo to nie mecz jest nawet :P

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:22

@Maras@ pisze: Niech popatrzą na historię najnowszą a nie mecze sprzed 100 lat. W ostatnich 4 meczach jest 3:1 dla nas (nie liczę tutaj oczywiście Pucharu Berlusconiego tylko oficjalne mecze)... Jestem optymistą... Musi być dobrze ;)
To tamten był nieoficjalny? :lol:
I wytlumacz mi co to jest historia najnowsza? A Ty historie spotkań to jakbys podawał w newsie? Wszystkie czy tylko wybrane i wygodne dla Ciebie? [']

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:23

kouba pisze: daleko szukać nie trzeba z czego bierze się róznica. Patrz trzeci ostatni mecz

Tzn. na liście JP ( http://www.juvepoland.com/schedule.php?op=opponent&id=3 ) są mecze z P. Berlusconiego ale nie wliczono ich do statystyki head to head ? :) ok, wasza strona wasze zasady :)

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:27

Bubu1899 pisze:
@Maras@ pisze: Niech popatrzą na historię najnowszą a nie mecze sprzed 100 lat. W ostatnich 4 meczach jest 3:1 dla nas (nie liczę tutaj oczywiście Pucharu Berlusconiego tylko oficjalne mecze)... Jestem optymistą... Musi być dobrze ;)
To tamten był nieoficjalny? :lol:
I wytlumacz mi co to jest historia najnowsza? A Ty historie spotkań to jakbys podawał w newsie? Wszystkie czy tylko wybrane i wygodne dla Ciebie? [']
Wiadomo, że historia to historia (czyli wszystkie mecze), ale ja nie jaram się meczami za dawnych czasów tylko interesują mnie te w miarę możliwości jak najbliższe (obecny sezon plus ewentualnie poprzedni). Berlusconiego nie liczę z jasnych przyczyn. Jest to turniej (można powiedzieć) towarzyski, grany prze sezonem i raczej testuje się tam zawodników i ustawienia niż gra na maxa. Nie wspomnę już nawet o tym, że gra się tam po 45 minut a nie całe spotkanie...
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2012, 17:28 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:28

Statystyki statystykami. Każdy mecz jest inny, poczekajmy do wieczora, a wiele się wyjaśni.

Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:30

Chłopie ale kto tu sie jara?
To są suche fakty. Czytanie ze zrozumieniem to teraz faktycznie deficytowy "towar".

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:36

Bubu1899 pisze:Chłopie ale kto tu sie jara?
To są suche fakty. Czytanie ze zrozumieniem to teraz faktycznie deficytowy "towar".
No właśnie ewidentnie Ty się "jarasz". Ja jestem zupełnie spokojny. Czepiasz się pojedynczych słówek i szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Ja napisałem o swoich odczuciach i w pewien sposób wytłumaczyłem Ci co oznacza dla mnie "historia najnowsza" a Ty bierzesz to wszystko do siebie i uważasz, że nie wiadomo jak czepiam się kibiców Milanu :P Jeśli szukasz sprzeczki to ze mną Ci się nie uda :P
rad pisze:Statystyki statystykami. Każdy mecz jest inny, poczekajmy do wieczora, a wiele się wyjaśni.
Heh. Co racja to racja. Tylko ile można czekać ?? :/ :prochno:

ObrazekObrazekObrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 17:48

Pontius21 pisze:Tzn. na liście JP ( http://www.juvepoland.com/schedule.php?op=opponent&id=3 ) są mecze z P. Berlusconiego ale nie wliczono ich do statystyki head to head ? :) ok, wasza strona wasze zasady :)
Zwycięstwa w Serie A lub pucharach, obojętnie krajowych czy europejskich cenisz tak samo triumf w meczu o Trofeo Bunga-Bunga?

Obrazek
Zablokowany