Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 22:45

Kolejne ciekawe fakty na temat TW "Bolka" ujrzały światło dzienne i "czołowi" publicyście zaczęli narodową obronę największego z wielkich polaków. Czempiński u Olejnik, Celiński i Gulczyński (szef instytutu LW) u Lisa :ok:

http://www.uwazamrze.pl/artykul/724046, ... olka-.html

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:08

Prawdziwe intencje politykow z Unii Europejskiej zostały właśnie całkowicie odkryte. Odpowiednim rozporządzeniem, wydanym w trybie PILNYM podwyższyli oni dopuszczalną normę radioaktywności w żywności z 600 do 12500 bekereli na kilogram ! Z dniem 27 marca 2011 roku Unia Europejska, w trybie pilnym (przyspieszonym), wprowadziła w życie nowe rozporządzenie dot. dopuszczalnej ilości radioaktywności w pożywieniu /(EU) Nr. 297/2011) /, nagle podwyższając tą granicę aż 25-krotnie ! Poprzednia granica była ustalona na 600 bekereli na kilogram pożywienia i była już podwyższona, ze względu na przepisy unijne, nakazujące napromieniowywać każdą transportowaną żywność (w oparciu o niby nieobowiązkowy Codex Alimenatrius). Nowa "bezpieczna granica" to 12500 bekereli na każdy kilogram pożywienia ! Tym razem nie ma przypadku ! Rozporządzenie już w tytule informuje, że podwyższenie normy związane jest z katastrofą w Fukushimie."
Co powiecie o Tym? :|

KLIK ==>www
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 17:38

Lypsky pisze:"czołowi" publicyście zaczęli narodową obronę największego z wielkich polaków.
Tja, a Macierewicz leci z tym koksem jak trzeba.

A najlepszy news na onecie:
"Lech Wałęsa jest wyraźnie zdenerwowany informacjami o tym, że w sejmowych archiwach mają się znajdować materiały nt. jego rzekomej działalności jako TW "Bolek" na początku lat 70."
I ja się mu nie dziwię, że jest wyraźnie zdenerwowany. Szataaaaanyyyyyyyy, demooooonyyyyy

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 19:57

Jak do tej pory tylko czytalem ten temat, ale teraz postanowilem w koncu cos napisac. Przejrzalem kilka ostatnich stron, ktore nakresliliscie przez ostatni tydzien i mam pare drobnych uwage.
Hunta pisze: Nie będę się chwalić tytułami, osiągnięciami,stażami itp.
Hunta pisze:Zresztą,jeśli poczytamy o polskim przedwojennym antysemityzmie to mozna zrozumiec motywy działania Izraela-pycha jest domeną tego narodu od setek tysięcy lat, nic tego nie zmieni.
Przypuszczam, ze w swoich pogladach opierasz sie glownie na dzielach Dmowskiego (R. Dmowski, Mysli...), ktore mimo oczywistego ukierunkowania merytorycznego, zawieraja jednak czesto postulaty okreslone w sposob dosc neutralny (powiedzialbym nawet, ze "grzeczny" w porownaniu z tym, co fundowaly spoleczenstwu wydawnictwa prasowe; abstrahuje juz od bardzo ciezkiego i fachowego jezyka uzytego w tym dziele). Szkoda, bo gdybys poczytal prase prawicowa okresu Dwudziestolecia Miedzywojennego zmienilbys zdanie. Mam wrazenie, ze nigdy nie miales z nia stycznosci i swoja wiedze opierasz wylacznie na pozycjach syntetycznych. Nie da Ci to szerokiego obrazu sytuacji, bo kazdy autor ma swoje poglady. No ale przyzwyczajony juz jestem do tego, ze jak ktos opowiada o polskiej prawicy XX-lecia, to rzadko kiedy zdarza sie, aby znal chociaz jedno nazwisko wiecej, niz wlasnie Dmowski (Jedrzeja Giertycha nie biore pod uwage; ciekawe sa publikacje na przyklad Mariana Seydy, chociaz raczej nie zgadzam sie, jesli chodzi o wnioski ostateczne z dzialaczami Stronnictwa Narodowego).

Tak czy inaczej, polecam zajrzec do Kuriera Poznanskiego, Dziennika Poznanskiego oraz innych periodykow endeckich. Zydzi w Polsce moja oczywiscie swoje za kolnierzem, ale momentami prasa i politycy z kregow Dmowskiego ich nie oszczedzali. Tytuly jak: "Jeszcze raz o nikczemnym zydostwie" albo "Jak wytepic zydowska zaraze" byly na porzadku dziennym. Ten medal ma dwie strony.
LordJuve pisze: Bardzo dobrze, że Tusku wycofuje się z tej durnej umowy, całą sprawę należałoby jeszcze zamknąć wnosząc wniosek o referendum (http://referendumacta.pl/), nawet jeśli ma to mieć jedynie wartość symboliczną.
Referendum w sprawie ACTA nie ma zadnych formalnych szans na to, aby rozstrzygnac kwestie tej umowy i stac sie wiazace w swietle polskiego prawa. Nigdy nie uda sie zgromadzic frekwencji przewyzszajacej polowy ogolu upowaznionych do glosowania obywateli, ktore przewiduje artykul 125, ust. 3 Konstytucji RP.

Natomiast wszystkim, ktorych tak poruszyla sprawa ACTA, polecam przeczytanie ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz stosownych rozporzadzen wlasciwych Min., po czym skonfrontowanie ich z zapisami ACTA (szczegolnie mam tutaj na mysli, art. 2, 12 ust. 2, ust. 4, ust. 5 oraz art. 27 ust. 4). Swoja droga, wyzej wymieniona ustawa byla na przestrzeni ostatnich lat nowelizowana wielkrotnie (z czego najpowazniejsza nowela zostala wprowadzona w 2007 roku) i juz wowczas przepisy dotyczace wlasnosci intelektualnej zostaly mocno zaostrzone: http://isap.sejm.gov.pl/RelatedServlet? ... isNew=true).

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 10:48

A widzieliście to ? :D Ładnie wtopiła
Edit
Ja tam nie daje się manipulować, niemniej byłem przekonany, że co takiego jak 3 liga hokejowa nie istnieje. A to z powodu rentowności takich rozgrywek.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 14:57 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 12:02

annihilator1988 pisze:A widzieliście to ? :D Ładnie wtopiła
Póki co, to Ty "wtapiasz" i "pan redaktor", bo od tego sezonu wznowione są rozgrywki II ligi hokeja (a więc 3 ligowy stopień, bo jak w piłce nożnej, 1sza liga zwana jest Ekstraklasą). Co prawda są to rozgrywki amatorskie, ale i w "ekstraklasie" gra się "pół-amatorsko" skoro hokeiści muszą dorabiać, bo z hokeja wyżyć się nie da. Więc nie można powiedzieć, że to "babol" ze jej strony, choć jestem świadom, że kobita nie ma pojęcia o hokeju i spraw z nim związanych. Ale nie róbcie już z siebie idiotów i nie powtarzajcie każdej głupoty nt. pani Muchy, którą byle dziennikarzyna bez wiedzy wyciągnie, albo jakiś nieokrzesany gimbus wrzuci na YT i zacznie wyśmiewać.

I żeby nie było wątpliwości: nie bronie naszej kochanej minister sportu, bo jest tragiczna, a dostała akurat ten resort, co by jakaś ładna buźka Euro otworzyła - tu nie mam wątpliwości. Ale nie przeginajcie też w drugą stronę i nie dajcie się manipulować mediom, wyciągając byle pierdoły i obśmiewać każde jej słowo, tylko dlatego, że w jakimś serwisie informacyjnym czy gazecie Mucha jest teraz na topie.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 18:16

Vimes pisze:Tworzący się po upadku PRL rynek mediów prywatnych został opanowany przez jedynie słuszne stacje telewizyjne i radiowe, które otrzymywały koncesje w bardzo niejasnych okolicznościach. Uzyskały dzięki temu strategiczną przewagę, ponieważ były jedynymi reklamobiorcami na rynku. Zgromadziły w ten sposób kapitał potrzebny do dalszego rozwoju, urosły w siłę i podjęcie z nimi realnej konkurencji stało się bardzo trudne.
Podobnie jak teorii "Conte nie stawia na Elię, bo jest rasistą" zwyczajnie tego nie kupuję. Dużo tu luk. Przecież Radio Maryja spokojnie dostało koncesję już w 1992. TV Trwam też dostała koncesję i nadaje satelitarnie <swoja drogą nie czaję trochę tej całej afery z ostatnim brakiem koncesji. nie ma co kruszyć kopii o tv z zasięgiem 9 mln i śr oglądalności...6 tys>. Nie trzeba mieć koncesji na wydawanie prasy. Cały czas istnieje 'Rz' (która jeżeli już krytykuje np. Kaczyńskiego, to w tonie 'ojojoj, jego błędy uderzają w nasza kochaną prawicę'). Do tego przecież publiczną tv i radiem kierował zawsze de facto rząd ówcześnie panujący. Arg z pierwszeństwem koncesji i zdobyciem przewagi nie pasuje do TVN - przecież ona startowała dopiero w 1997. O internecie nawet nie wspominam.

annihilator1988 pisze:Zero konkretnych kontrargumentów, typowe jak na Ciebie. Kolega napisał: "Kryzys jest pośrednim wynikiem komunizmu", czyli inaczej mówiąc, okres gospodarki centralnie sterowanej, spowodował intensyfikacje negatywnych procesów. Dżizis. Widziałem, że przyczepisz się do części poświęconej Polsce. A tak się ma jak jest napisane wyżej. Weź kogoś do pomocy, żeby odszyfrował dla Ciebie to "enigmatyczne" przesłanie. Albo będę wielkoduszny: jeżeli Polska ma problemy z innowacją to pozostałe "satelity" też nie są asami w tej dziedzinie. Dalej Pinokio idzie sam. Btw, słyszałeś może o PO RPW, albo PO IG? Przeczytaj sobie NSS, bądź publikacje urzędowe
Jest jak pisał Łukasz ostatnio. Mój kolejny rozmówca z tego tematu od pewnego momentu zaczyna dyskutować sam ze sobą.
annihilator1988 pisze:Ja tam nie daje się manipulować,
Ok. To teraz znajdź mi kogoś kto twierdzi "jestem manipulowany przez media".
Bartek88 pisze:Co powiecie o Tym? :|
Myślimy, że powinieneś podać źródło oraz, że post news+'co o tym sądzicie?' nadaje się na kartkę.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 20:01

alina pisze: Jest jak pisał Łukasz ostatnio. Mój kolejny rozmówca z tego tematu od pewnego momentu zaczyna dyskutować sam ze sobą.
Najłatwiejszą linią obrony jest atak :ok: I taka jest z Tobą rozmowa. Nie masz konkretnych kontrargumentów, więc na siłę próbujesz kogoś "pojechać". Pamiętaj, że zawsze znajdzie się "większa ryba", także uważaj, chłopcze.

"Na koniec mam pytanie, panowie. Mianowicie: skoro naród jest omamiony i głosuje na PO/RP, a na prawicy 20% (powiedzmy) światłych, zatroskanych o los ojczyzny patriotów, to dlaczego jeden z drugim nie wezmą sie do roboty i nie stworzą atrakcyjnej telewizji/gazety i tym nie nawrócą mas na jedyną słuszną drogę? Dlaczego prawica nie umie tego dokonać? Leniwi patrioci? Niekompetentni?" Że niby ludzie w ciemno, w sposób rzetelny, mają Ci odpowiedzieć co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Napisz maila do jakiejś partii opozycyjnej, powinni dać jasną odpowiedź.

Z innej beczki. Chłopak jeszcze zrobi karierę w polityce , o ile przeżyje

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 02:47

alina pisze:
Myślimy, że powinieneś podać źródło oraz, że post news+'co o tym sądzicie?' nadaje się na kartkę.
http://www.polskatimes.pl/forum/watek/90569,618,.html
http://maciwoda.salon24.pl/292824,uwaga ... ieniowania
+Wystarczylo wpisac w google, chodzby dyrektywy.

KLIK ==>www
Hunta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 03:52

jakku1 pisze:Przypuszczam, ze w swoich pogladach opierasz sie glownie na dzielach Dmowskiego
Pomyliłeś mnie chyba z 18-stolatkiem udzielającym się zaciekle na portalu narodowcy.net dla którego ideą jest ponad wszystko"olać Piłsudskiego i kochac Dmowskiego". Nie, nie masz racji. Dmowski to dla mnie wielka postać,ale nie bezbłędna dla tego w wielu momentach historii doceniam często sprzeczną politykę Waligórskiego i Bukowieckeigo a nawet i Piłsudskiego. A w swoich poglądach opieram się o postulaty od Joseph de Maistre, po Morea, Oakeshotta i Z.Balickiego...jest wiele wielkich i prawych postaci...
jakku1 pisze:Szkoda, bo gdybys poczytal prase prawicowa okresu Dwudziestolecia Miedzywojennego zmienilbys zdanie. Mam wrazenie, ze nigdy nie miales z nia stycznosci i swoja wiedze opierasz wylacznie na pozycjach syntetycznych
Bezpodstawne i wyczarowane z kapelusza zarzuty...o antysemityzmie z okresu 20lecia miedzywojennego wiem ogrom więcej niż tylko z "Myśli nowoczesnego Polaka", informacji posiadam myślę nie mniej niż Ty i zastanawiam się na podstawie czego oskarżyłeś mnie o niewiedzę.
Kiedyś pisałem sporą pracę na ten temat, a obszerną jej część poświęciłem wtedy Prymasowi Augustowi Hlondowi. Zdaje sobie sprawę,że często antysemityzm był przesadzony-udowodnił mi to kiedyś Profesor dając mi na mojej prezentacji przygotowaną wcześniej przez niego kopię z antyżydowskim artykułem z "Rycerza Niepokalanej" bodajże z 1923r. Jednak jeśli już mówisz o przesadzonych antysemickich tekstach dając za przykład endeckie periodyki, to ja radzę Ci zajrzeć do A. Chołonieckiego - "My, Żydzi i Kongres"...tam będziesz miał niespodziankę.
Z drugiej strony jak napisał B.Prus w Kronikach,w tomie XX "Stosunek niektórych grup żydowskich do Polaków jest nie tylko niegodziwy, ale wprost-nieprzyzwoity.(...) liberałowie żydowscy drwiącym tonem w imię rycerskości żądają od Polaków, aby głosowali za zupełnym równouprawnieniem Żydów w radach miejskich. (...) Żydzi poznańscy wręcz głoszą, że zawsze walczyli przeciw Polakom w interesie Niemców(...). No i naturalnie upominają się o łapówkę (...) Niektóre partie czy grupy Żydów nie cofają się przed pogróżkami, a nawet czynami. Polskim sklepom kooperatywnym Żydzi nie chcą wynajmować mieszkań w swoich domach(...)". Żydzi to żydzi, czas tego nie zmienił, nie zminiły tego ich doznania i cierpienia. Pycha,pycha i jeszcze raz pycha. Nie docenili tego co Polacy dla nich zrobili, a jak napisał w 1936 Naczelny Rabin GB "Polsce, która utrzymuje największą liczebność zaludnienia żydowskigo, przysługuje hegemonia midzy narodami w tolerancji"
I uwierz mi,że naprawdę miałem dużą styczność z Endecką prasą, szczególnie z Gazetą Warszawską czy Słowem Polskim. Swoją drogą,jeśli interesujesz się tematem zapraszam tu http://sfpol.com/sfpol1/polmininidoc.html Wiele fajnych rzeczy można znaleźć :)
alina pisze:.
I. Nie widzę odp na moj pkt "2.". Rozumiem, ze wywieszasz białą flagę. Słusznie.
Zapomniałem wtedy odpisać.Tak nadal twierdzę,że jedyną złą PiSowską ustawą-decyzją był Traktat Lizboński. Innej nie widzę.Przypominam też,że mieli 2 lata na rządzenie.
alina pisze:
Na koniec mam pytanie, panowie. Mianowicie: skoro naród jest omamiony i głosuje na PO/RP, a na prawicy 20% (powiedzmy) światłych, zatroskanych o los ojczyzny patriotów, to dlaczego jeden z drugim nie wezmą sie do roboty i nie stworzą atrakcyjnej telewizji/gazety i tym nie nawrócą mas na jedyną słuszną drogę? Dlaczego prawica nie umie tego dokonać? Leniwi patrioci? Niekompetentni?
O matko, błagam Cię.Przeczytaj to co napisałeś...Twoje posty nie wnoszą nic do dyskusji,a skupiają się na negatywnej ocenie forumowicza z którym dyskutujesz. Co do poglądów to prawicowe,w tym kraju ma większość ale ta większość nie oddała głosu na PiS: a) przez propagande medialna b) przez syndrom Kaczofobizmu wykreowany przez media.
Swoją drogą myślę,że sporo działam w temacie, więc nie oceniaj jeśli nie wiesz.

Co do Skandynawii to już się nie wypowiadam, bo nie zrozumiałeś nic z tego co Ci napisałem. Odwiedzisz kiedyś Szwecję, zobaczysz jak się tam żyje i czy jest tak fajnie i "lewacko". Z lewicy to tam spełnia się jeden postulat- ogromne prawa dla homosi.
alina pisze:swoja drogą nie czaję trochę tej całej afery z ostatnim brakiem koncesji. nie ma co kruszyć kopii o tv z zasięgiem 9 mln i śr oglądalności...6 tys>
Swoją drogą to chodzi tu o demokrację Alina. Ale myślę,że w tym wypadku tego nie zrozumiesz bo po Twoich postach stwierdzam jawnie, iż jesteś z tych którzy mają wbite, że Ojciec Rydzyk mieszka w willi i jeździ Maybachem,dla tego koncesja mu nie potrzebna bo hajsu ma jak lodu. Jeśli koncesje otrzymują tylko media sprzyjające władzy to coś jest nie tak, tym bardziej że katolicy w Polsce to ciagle spory procent.
alina pisze:
O dziwo, każda Twoja wypowiedz jest zgodna z dzisiejszą medialną propagandą rodem z GW czy TVN, o dziwo bronisz też tych samych wartości oraz czepiasz się tych samych postulatów co takie osobistości jak np. T.Lis czy M.Olejnik...przypadek?

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2012, 15:29

Hunta pisze:
alina pisze:
O dziwo, każda Twoja wypowiedz jest zgodna z dzisiejszą medialną propagandą rodem z GW czy TVN, o dziwo bronisz też tych samych wartości oraz czepiasz się tych samych postulatów co takie osobistości jak np. T.Lis czy M.Olejnik...przypadek?
To chyba zrozumiałe, że koleś leci zgodnie z main streamową linią największych mediów w Polsce...chyba zdajecie sobie sprawę, że to właśnie media są dziś głównym źródłem norm i wartości. Mają one, niemalże, nieograniczony dostęp do większości obywateli każdego, cywilizowanego, społeczeństwa a stare autorytety (religia, tradycja, rodzina) tracą na sile.
Dlatego niezwykle istotnym jest, aby media w danym państwie umożliwiały obywatelom dostęp do różnych punktów widzenia (pluralizm!), niestety, często jest tak, że najsilniejsze media sprzyjają tym, którzy aktualnie są u władzy (co jest spowodowane, m.in. finansowaniem mediów z budżetu państwa czy też "protekcją" finansową ze strony zideologizowanych inwestorów): wniosek?:
Hunta pisze: O dziwo, każda Twoja wypowiedz jest zgodna z dzisiejszą medialną propagandą rodem z GW czy TVN, o dziwo bronisz też tych samych wartości oraz czepiasz się tych samych postulatów co takie osobistości jak np. T.Lis czy M.Olejnik...przypadek?

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 00:57

alina pisze:BTW, jedno mnie zastanawia, a propos zarzucania Deszczowemu braku samodzielnego myślenia. Uprawianie "kopiuj+wklej" z ultraprawicowych portali to oznaka tegoż?
Wprawdzie nie jestem jednym z tych "kopiujących z ultraprawicowych portali", ale chciałbym zauważyć, że czym innym jest powielanie jakiejś wypowiedzi - z którą się człowiek zgadza - dlatego że jest ładnie ujęta w słowa, a czym innym brak samodzielnego myślenia. Przecież cytując aforyzmy również nie stajesz się bezmózgiem bez własnych poglądów, a jedynie wyrażasz myśli, z którymi się utożsamiasz, a które zostały przedstawione przez kogoś innego w zgrabnej formie. Know the difference, it could save your life. :wink:

Piotr Juvefan pisze:Jest taka jedna Telewizja Toruńska tylko,że jakoś koncesji dostać nie może :D
Nie no żarcik faktycznie brakuje takiej Prawicowej telewizji,wszystkie jakoś zalatują lewizną.
Nie taki śmieszny ten żart, jakby się na pozór mogło zdawać. Rydzykowi udało się zbudować coś, co nie udało się nikomu innemu - konkurencyjne radio i telewizję, które dla pewnej, niemałej grupy docelowej są jedynymi źródłami informacji. Ktoś mógłby powiedzieć, że to pranie mózgów. Ja powiem, że to pranie mózgów nie mniejsze niż w pozostałych mediach. Jakkolwiek nie identyfikuję się z poglądami głoszonymi w Radiu Maryja i TV Trwam, cieszę się, że istnieją.

@Hunta: Świetne posty. Miło, że do tego tematu dołączył kolejny dyskutant, którego wypowiedzi czyta się z taką przyjemnością :wink:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Hunta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 02:57

1.
Bartek88 pisze:
alina pisze:
http://www.polskatimes.pl/forum/watek/90569,618,.html
http://maciwoda.salon24.pl/292824,uwaga ... ieniowania
+Wystarczylo wpisac w google, chodzby dyrektywy.
Bliska mi osoba choruje teraz na nowotwór. Rozmawiałem wielokrotnie z lekarzami i jak twierdzą obserwuje sie ogromny wzrost zachorowań na tą straszną chorobę-jak też przewidują liczba bedzie stale wzrastac. A przyczyn jest wiele, w dużej mierze tłomaczono mi że wpływ na wszystko ma nasza niezdrowa-modyfikowana genetycznie i chemicznie żywność. Eh, jak tak człowiek posiedzi na Onkologii na Ursynowie, to aż ciarki przechodzą,a tu taka wiadomość...25krotne podwyższenie normy promieniowania...samo zdrowie.Boże, świat dąży do zagłady..

2. LordJuve i Evilboy ... co ja mogę powiedzieć...ZGADZAM SIĘ W 100%, bardzo trafne wypowiedzi. Dodam od siebie że miło czytać posty niektórych użytkowników. Czasami aż chce się wierzyć,że drzemie w tym narodzie jakiś narodowy racjonalizm i patriotyzm:) Aż serce mocniej bije:) Bo niestety często jak prześledzę forum to widzę populistyczne hasła głoszone w szeregu z propagandą medialną. Jak napisał pięknie Lord Juve...media są dziś głównym źródłem norm i wartości a ludzie to łykają i kreują swoje życie i swój światopogląd wedlug właśnie tych populistycznych haseł.Przykłady tego,można dostrzec w wypowiedziach i systemie myślenia niektórych użytkowników.

Co do TV Trwam, Ojca Rydzyka i koncesji mediów, dodam krótką część wywiadu przydatną dla ciekawskich ale i ogłupionych propagandą. Wywiad pochodzi z tygodnika Uważam Rze, numeru 6 [53]/2012

Karnowscy- A propos biedy,to mówiac zartobliwie ojciec strasznie zbiedniał ostatnio. Jak zauważają nasi czytelnicy,przez lata wołano że w Toruniu powstało imperium. A teraz okazało się, jak twierdzi Krajowa Rada, żę jesteście biedni, by utrzymać Telewizje Trwam.

O.Rydzyk- Jak to wygląda, widzą Panowie sami. A ja osobiście jako Ojceic Rydzyk nie mam nic. Ta kawa, która pijemy, to też dar. Nawet łóżko, na którym śpię w klasztorze nie jest moje. Wszystko zgromadzenia. Nie dostajemy żadnych pensji, nie mamy osobistych majątków.

Karnowscy-Wielu sadzi jednak,że ojciec jezdzi maybachem, o czym doniosła lokalna gazeta a rozdmuchały to media centralne.Okazało sie całkowita bzdura,ale poszło w świat

O.Rydzyk- Mogę Panom pokazać Maybachy, nawet dwa mam (śmiech-tu ojciec Rydzyk wyciaga z szafy dwa drewniane modele samochodów,wyjaśnia że przysłali je słuchacze w żartobliwym podarunku). Ale poważnie takie ataki się powtarzają. Im bardziej wiedzą,że sam nic nie mam tym bardziej starają się przekonać ludzi, zmanipulować. Nigdy nawet takim samochodem nie jechałem, ale dziennikarze napisali i poszło.

Karnowscy-Przeprosili?

O.Rydzyk- Nie, nigdy. Ojciec Jan Król zadzwonił do Gazety Pomorskiej, ktora to napisała. Zapytał grzecznie, czy przeprosza skoro napisali nieprawde.Uszlyszał,że nie, bo choć to nieprawda, to jest to już fakt medialny. Już jest i koniec (...)

Niestety. Społeczeństwo to odbiera inaczej.Dziś modne jest wysmiewanie się z wiary (bez względu na jej rodzaj). Było to też modne gdy ludzie bronili krzyża w WWA. Nie oceniając jednak tamtej sytuacji, powiem tylko tyle że byłem naocznym świadkiem interwencji kiboli Hutnika i Legii, którzy dzięki Bogu sprawiedliwym ciosem dłoni okładali kilkukrotnie na moich oczach "szyderców" naśmiewających się z ludzi z krzyżem w dłoniach. Na Marszu Niepodległości również widziałem na własne oczy,a także brałem udział w kilku interwencjach przeciwko wierze i patriotyzmowi. Ci co szli ze stadionu Legii wiedzą o co chodzi. Tak czy siak...wiele nie oczekuje...po prostu marzę o to,byśmy bronili Polskości, narodowego interesu,a także pięknej historii. Pozdrowienia patrioci:)
[/b][/b][/size][/size]

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2012, 08:30

Hunta pisze:1.
Bliska mi osoba choruje teraz na nowotwór. Rozmawiałem wielokrotnie z lekarzami i jak twierdzą obserwuje sie ogromny wzrost zachorowań na tą straszną chorobę-jak też przewidują liczba bedzie stale wzrastac. A przyczyn jest wiele, w dużej mierze tłomaczono mi że wpływ na wszystko ma nasza niezdrowa-modyfikowana genetycznie i chemicznie żywność. Eh, jak tak człowiek posiedzi na Onkologii na Ursynowie, to aż ciarki przechodzą,a tu taka wiadomość...25krotne podwyższenie normy promieniowania...samo zdrowie.Boże, świat dąży do zagłady..
Niech podniosą nawet stukrotnie. Istotny jest rzeczywisty wpływ tej aktywności promieniotwórczej na ludzkie zdrowie. Jak przeszła nad nami chmura z Japonii to aktywność promieniotwórczego Jodu w m^3 powietrza wzrosła niespełna 100-krotnie.
Czy powinniśmy zacząć wtedy panikować? Nie, ponieważ i tak była 481 tysięcy razy mniejsza niż aktywność promieniotwórcza ludzkiego ciała (8300mikro Bekereli vs. 4333000000mikro Bekereli).

Kolejna kwestia -> jak kształtuje się aktywność promieniotwórcza pożywienia w czasie? Bo to całkiem spora różnica, czy pierwiastki promieniotwórcze zawarte w tym pożywieniu mają okres połowicznego rozpadu rzędu godzin, czy lat.

Edit:

Gowin utwierdza się na pozycji mojego ulubionego polityka PO:
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... znej-hucpy

Ciekaw jestem czy uda się to przepchnąć - rząd zrobiłby w końcu coś pożytecznego, ale opór materii rzeczywiście może być znaczny :think:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2012, 10:59

Kolejna postępowa pani filozof z hołubionego Zachodu postanowiła wskazać nam drogę ku lepszej przyszłości: "Doctors 'should have the right to KILL unwanted or disabled babies at birth as they are not a real person' claims former Oxford academic".

Obrazek
ODPOWIEDZ