Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 12:44

Suarez? Nie nie dziękuję. Już wolałbym się bić o Higuaina do ostatniej możliwej chwili.
Cholernie chciałbym Cavanniego, ale nie wydaje mi się, żeby Napoli puściło go do kogoś z seriea a. Po drugie i tak pewnie po zakończeniu sezonu wyskoczą szejki z petrodolarami z jakąś kosmiczną sumą za niego, która zablokuje nam możliwości jego sprowadzenia a włodarzom Napoli przyćmią na tyle skutecznie oczy kasiorą, że pozostaje nam tylko marzyć o nim.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 12:53

Higuain jest raczej nierealny. Dlaczego? Sam chce grać w Madrycie. Jeśli Madryt będzie chciał się go pozbyć, to raczej tylko w wypadku transakcji z City, kiedy wmiesza Gonzalo w transfer Aguero. Choć wątpię, że Kun zasili w tym okienku Real - w City ma wysoką pensję (Real raczej nie da mu wyższej), walczy o Mistrza, w przyszłym sezonie powalczy o Champions League. No i jest sprawa z jego klubową przeszłością.

A Igła - to samo co Kun, tylko w Realu (walka o trofea, kasa) + kibice go lubią, on lubi Real. Raczej obaj panowie pozostaną w swoich obecnych klubach.

edit. Higuain zarabia w realu 3,5 mln € na sezon, może znaczna podwyżka by go skusiła? :think:

Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 13:52

rosomak pisze:miyagi

Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze :C ?
bo troche inaczej patrze na futbol od ciebie?
gratulacje podejscia , jezeli tak osadzasz ludzi po komentarzach na portalu pilkarskim to oznacza to to ze jestes ### albo jestes glupi.
a ludzie się dziwią, że nastąpiła dewaluacja dyplomów...

Co do transferów, to jeszcze widziałbym u nas Isle z Udine.

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 15:06

Łukasz pisze:Co do DP - legend się nie rusza, takie moje zdanie, ale to nie ode mnie zależy. Co do ego Conte - coś w tym może być i przez "ego" Supersonikowi nie chodziło o "egoizm" tylko o siłę osobowości - charyzmę w szatni.
Tylko w tym przypadku zakładacie, że tak Wielki Człowiek i Piłkarz jak Alex może być na tyle małym człowiekiem, że chce swoją siłę osobowości skupić przeciwko Conte, a nie na rzecz klubu, któremu oddał serce. Antonio przywrócił Juventusowi należne mu miejsce i wiarygodność. Naprawdę uważacie, że Alex może być tak głupi, by wykonać jakikolwiek, choćby najmniejszy gest ukazania swojej charyzmy przeciwko trenerowi, który tego dokonał(z którym zresztą się przyjaźni)? A, idąc dalej, przeciwko myśli trenerskiej Conte- która tego dokonała, a również przeciwko atmosferze w szatni?
A może, że Antonio jest tak małym człowiekiem, że przeszkadza mu charyzma DP, która nawet nie jest skierowana przeciwko niemu? Bo wizję "trenera dyktatora, który chce mieć wszystko pod absolutną kontrolą" nie wierzę z prozaicznego powodu. Piłka Conte to piłka osobowości, charakteru i zaciętości- nie miałby szans tego osiągnąć, gdyby tłamsił charaktery piłkarzy.
Nie, tu znowu jest sprzeczność- drużyna w której szatni jest ferment nie ma prawa i nie może wygrywać. A Juventus, choć ma wpadki, zawsze i z każdym w tym sezonie schodził z boiska będąc piłkarsko lepszym.

A tak bajdełej- ostatnio nie za bardzo oglądałem City- kto z gwiazdorskich napastników ostatnio grzeje ławę/ grywa ogony? I jak wygląda pojedynek Kolarov/Clichy?

Co powiecie na A. Cole'a? Skonfliktowany z AVB prawdopodobnie odejdzie po sezonie za bezcen i na 2-3 lata mógłby nam obstawić lewą obronę na naprawdę solidnym poziomie. Pod warunkiem, że się odbuduje, w co szczerze wierzę.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 16:50

Juz od jakiegos czasu mowi sie o Naszym zainteresowaniu Pogbą. Chlopak jakis czas temu zadebiutowal w pierwszej druzynie MU, dzisiaj tez ma chyba dostac szanse w meczu LE. Konczy mu sie kontrat za pol roku, nie chce go przedluzyc, byc moze trafi do Nas - przynajmniej jest ku temu duza szansa.

Co do Lavezziego to przeczytalem dzisiaj ciekawa opinie. Faktem jest, ze Conte lubi kontrolowac gre i zamykac rywala na jego wlasnej polowie. I tutaj pytanie brzmi, czy czasami umiejetnosci Lavezziego bardziej nie predysponują do gry na wiekszej przestrzeni? W sensie takim, ze byc moze jednak bedzie facet mial jednak za malo miejsca, aby pokazac swoje walory, gdy druzyna rywala zamknie sie w 11 na wlasnej polowie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 17:21

jakku1 pisze:I tutaj pytanie brzmi, czy czasami umiejetnosci Lavezziego bardziej nie predysponują do gry na wiekszej przestrzeni? W sensie takim, ze byc moze jednak bedzie facet mial jednak za malo miejsca, aby pokazac swoje walory, gdy druzyna rywala zamknie sie w 11 na wlasnej polowie.
Hmm... coś w tym może być :think: Jednak pewnie każdy zawodnik, pomimo swoich różnych walorów woli grać gdy ma więcej przestrzeni a przeciwnik nie stawia czołgu na bramce, co nie znaczy, że nie poradzi sobie w tłocznej kopaninie na 35-tym metrze.
Kogo byś zaproponował zamiast? :wink:

Obrazek
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 18:11

Izi pisze:
rosomak pisze:miyagi

Skonczylem studia , obecnie robie studia podyplmowe i mam dobra prace i ty dupku piszesz mi o psychiatrze :C ?
bo troche inaczej patrze na futbol od ciebie?
gratulacje podejscia , jezeli tak osadzasz ludzi po komentarzach na portalu pilkarskim to oznacza to to ze jestes ### albo jestes glupi.
a ludzie się dziwią, że nastąpiła dewaluacja dyplomów...
Dokładnie, człowiek który ma wykształcenie i pewną dozę kultury osobistej takich rzeczy jak rzeczony pan R nie pisze. No chyba, że jest po prywatnych, finansowanych nie przez państwo studiach a pracę napisali mu 'panowie z internetu' co jak na razie nie wydaje się nieprawdopodobne :)

Pogba byłby w sumie dobrym nabytkiem, ale my potrzebujemy kogoś na teraz, na już, kto będzie skokiem jakościowym. Naprawdę marzy mi się Jovetic, widzę w nim drugiego Alexa, ale każdą inną 'klasyczną 10' bym nie pogardził :prochno:

EDIT aby nie spamować:

Przykre jest to, że niektórzy nadal trąbią takie głupoty na temat studiów prywatnych. Jeśli uważasz, że każde państwowe>prywatne, to jesteś w ogromnym błędzie. Zobacz jakie kierunki oferują uczelnie niepaństwowe i wtedy może coś Ci się rozświetli.
A napisałem, że każde państwowe = prywatne? W wielu wypadkach jest tak, że płaci się za studia i wykładowca sobie nie przychodzi po prostu, bo papierek i tak student dostaje, bowiem płaci prywatnie pieniądze. Na wielu publicznych uczelniach ludzie po prostu nie boją się 'kopnąć' studenta w dpuę (pieniędzy mniej za to nie będą mieć), a co do wyższości prywatnych nad publicznymi: logiczne, że jeżeli wybierzesz wydział humanistyczny na AGH to nie ma kompletnie sensu a poziom tamtejszych zajęć będzie równy zeru.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 19:53 przez johnnybgoode, łącznie zmieniany 2 razy.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 19:35

johnnybgoode pisze:Dokładnie, człowiek który ma wykształcenie i pewną dozę kultury osobistej takich rzeczy jak rzeczony pan R nie pisze. No chyba, że jest po prywatnych, finansowanych nie przez państwo studiach a pracę napisali mu 'panowie z internetu' co jak na razie nie wydaje się nieprawdopodobne :)
Przykre jest to, że niektórzy nadal trąbią takie głupoty na temat studiów prywatnych. Jeśli uważasz, że każde państwowe>prywatne, to jesteś w ogromnym błędzie. Zobacz jakie kierunki oferują uczelnie niepaństwowe i wtedy może coś Ci się rozświetli.

Według mnie Lavezzi ani Jovetic do Juventusu nie dołączy. Standardowo przyjdzie ktoś, kogo nikt z Nas nie bierze pod uwagę.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 19:54

Lavezzi raczej nie jest rozwiązaniem, to bardziej zawodnik którego głównym atutem jest szybkość. Technicznie jest solidny, jednak bez błysku.

Suarez ?? Kurcze a ja bym go jednak chciał naprawdę. Odnajduje się w tej lidze angielskiej, w tym gąszczu wielkich chłopów, nie rzadko nie patrzących gdzie jest piłka, tylko żeby zawodnik nie przeszedł. Tylko ten jego charakter? Z drugiej strony Zlata,Cassano, Robinho, Boateng(sr. za ew. błąd) też niby trudno charaktery jednak człowiek dał by sobie bok wyrwać chociaż za jednego z nich

Po za tematem

Ważne jest gdzie i co studiujesz. Natomiast stwierdzenie prywatne i państwowe to tak jakby nazywać że na obiad jada się tylko mięso lub zupę. He he btw. na państwowych panowie z internetu nie piszą prac :D?

@Down

ominęli jedno słowo"rezerwowym" Jest ekstremalnie rezerwowym pomocnikiem. W razie potrzeby może zagrać na każdej pozycji :)
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 20:00 przez bramek, łącznie zmieniany 2 razy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 19:54

OT: Trzeba dodać, że najlepsze uczelnie na świecie są zwyczajnie płatne. Kredy studencki i jazda. W zdrowym państwie dla mnie normalna sytuacja.

Co my chcemy zrobić z tym Pogbą? Kolejny, trzeci już, młody i zdolny środkowy pomocnik? Kuźnią (kołłątajowską) prawdziwych talentów nigdy nie byliśmy, czyli liczymy, że choć jeden da radę się przebić? :prochno:

@Izi
Chyba tylko głupiec nie chciałby Isli. Mając takiego zawodnika moglibyśmy ustawić zespół w praktycznie dowolnej formacji. Niestety my swojego uniwersalnego żołnierza rzekomo już mamy: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... o_juve.php :doh:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 20:18

pumex pisze:Hmm... coś w tym może być :think: Jednak pewnie każdy zawodnik, pomimo swoich różnych walorów woli grać gdy ma więcej przestrzeni a przeciwnik nie stawia czołgu na bramce, co nie znaczy, że nie poradzi sobie w tłocznej kopaninie na 35-tym metrze.
Kogo byś zaproponował zamiast? :wink:
Cholera, sam nie wiem. Moze Hulk, ktory potrafi sie przepchnac i uderzyc z sila Adriano? Ale on bedzie nie do wyciagniecia. Przydalby sie ktos z walecznoscia Pepe, ale potrafiacy uderzyc z dystansu i zagrac kombinacyjnie.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 20:58

jakku1 pisze:Cholera, sam nie wiem. Moze Hulk, ktory potrafi sie przepchnac i uderzyc z sila Adriano? Ale on bedzie nie do wyciagniecia. Przydalby sie ktos z walecznoscia Pepe, ale potrafiacy uderzyc z dystansu i zagrac kombinacyjnie.
Czyli Bale :prochno: Do tego jest walczy w obronie a Conte takich lubi :) Tylko ze jego zakup jest tak prawdopodobny jak Hulka :cry:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 21:18

kosciu88 pisze:
jakku1 pisze:Cholera, sam nie wiem. Moze Hulk, ktory potrafi sie przepchnac i uderzyc z sila Adriano? Ale on bedzie nie do wyciagniecia. Przydalby sie ktos z walecznoscia Pepe, ale potrafiacy uderzyc z dystansu i zagrac kombinacyjnie.
Czyli Bale :prochno: Do tego jest walczy w obronie a Conte takich lubi :) Tylko ze jego zakup jest tak prawdopodobny jak Hulka :cry:
Nom. Tych dwóch zawodników (Bale z Hulkiem) i jak dla mnie nie trzeba więcej transferów na następny sezon ;P Heh
szkoda, że to praktycznie niemożliwe... choć wierzyć trzeba do końca ;)

Ciekawe na kogo zagniemy parol w razie ewentualnego zdobycia Mistrzostwa. Scudetto bez wątpienia pomogłoby nam w zakupie ciekawszych zawodników...

ObrazekObrazekObrazek
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 21:23

Osobiście uważam, że należy za wszelką cenę (i nie mówię tego w przenośni) wyciągnąć z Lille niejakiego E. Hazarda. 91' rocznik, jak dla mnie jedyny możliwy "następca" ADP.

Ale świadomy jestem ograniczeń jakie w przypadku tego transferu wchodzą w rachubę. (Ponadto sam piłkarz chce grać w Anglii...).

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 23:56

Łoles pisze:Na farfanach wielkiego Juve niestety nie zbudujemy bo gdyby było to możliwe to takie by właśnie Juve było z Martinezami.
Nie jestem jakims mega fanem zawodnika Schalke, no ale jego wartosc na tm z odbytu sie nie wziela... Tak samo jak wartosc wspomnianego przez Ciebie Martineza sukcesywnie spadala na pysk. Jak by przyszedl - nie bylo by zle.
Mate.G pisze:Ale najpewniej dojdzie ktoś typu Giovinco, Kolarov, Jovetic.
Jesli mowisz to z jękiem zawodu, to ja mowie: biada Ci! Oj biada!
Ouh_yeah pisze: nikt mi nie wmówi że nie mamy drużyny na LM.
3 razy po 0:0 i 3 razy po 1:1 to jeszcze nic dobrego w LM :prochno:

Chce Joveticia!

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany