Liga Mistrzów 2011/12
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ja chciałbym, żeby liga była jak najsilniejsza - taka jak w latach 90. Dlaczego? Zwycięstwo w najsilniejszej lidze jest prestiżowe i daje powód do dumy, po murawach biegają wtedy najlepsi piłkarze europy, za tym wszystkim idą pieniądze dla klubów, nie ma problemów z transferami bo każdy zawodnik chce grać w takiej lidze. Eh to były czasy gdy Włoskie kluby miały pieniądze na transfery i wydawały konkretne sumy, zupełnie inaczej, niż dzisiaj.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Patrząc na obecny ranking krajowy UEFA (http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php?id_sezon=79) w najbliższym czasie nie mamy szans na dogonienie Niemców i ponowne 4 miejsca w LM. Co gorsza możemy czuć oddech Francuzów i Portugalczyków, a niedługo to nawet i Rosjan. W ostatnich 4 sezonach włoskie drużyny zdobywały mniej pkt do rankingu niż ich niemieccy, hiszpańscy i angielscy przeciwnicy. Według mnie główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest przede wszystkim lekceważące podejście do Pucharu UEFA/LE, m.in. słaba nasza postawa, kompromitacja Romy, słabe Palermo. W tym sezonie też raczej się nic nie zmieni, bo Lazio raczej dziś odpadnie, a i Udinese bez di Natale nie może czuć się pewne awansu.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- dawidm
- Juventino
http://fcinter.pl/news/14912-ranieri-po ... gra-interu
ahh, jak tu nie kochać Ranieriego :*
od razu powróciły wspomnienia z jego wypowiedzi pomeczowych u nas :-D
Inter słaby, OM też, aczkolwiek 0:1 tylko, więc czekam na rewanż
ahh, jak tu nie kochać Ranieriego :*
od razu powróciły wspomnienia z jego wypowiedzi pomeczowych u nas :-D
Inter słaby, OM też, aczkolwiek 0:1 tylko, więc czekam na rewanż

- pan Zambrotta
- Juventino
jak komuś lata koło nosa to, że okres przygotowawczy będzie szybciej rozpoczęty, żeby już w sierpniu grać z jakimś Sportingiem, czy Alkmaar, to gratuluję krótkowzroczności.
Nikt tu nie wyskakuje z kibicowaniem drużynom pokroju interu, ale lepiej dla nas, by ta serie a była w rankingu przed bundesligą, niż za...
Nikt tu nie wyskakuje z kibicowaniem drużynom pokroju interu, ale lepiej dla nas, by ta serie a była w rankingu przed bundesligą, niż za...
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Szybko nam to, niestety, nie grozi z tego co się orientuje.pan Zambrotta pisze:ale lepiej dla nas, by ta serie a była w rankingu przed bundesligą, niż za...
Poza tym, problem według mnie nie leży w formie włoskich drużyn w LM, lecz w LE, którą kluby z Serie A olewają po całości. A niemieckie, rosyjskie czy portugalskie ekipy spinają się na te rozgrywki, bo są one jedynym pucharem, w którym mogą coś ugrać. Takie Udine w przypadku braku awansu do LM woli skupić się na Serie A, wejść do trójki i próbować za rok znowu, a LE odpuścić.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nigdzie nie napisałem, że jesteśmy. Napisałem, że chcę abyśmy byli w takiej sytuacji jak oni. Nie podniecam się tym sezonem, bo wiem, że nawet jak zajmiemy miejsce premiowane grą w Lidze Mistrzów to w przyszłym sezonie nikt nie zagwarantuje, że się w niej znowu znajdziemy, ale... Takiego Juventusu chcę i dlatego nie patrzę tak na występy zespołów z ligi włoskiej z takim "zaangażowaniem". Nie zrozum mnie źle, niech włosi mają i 5. miejsc, które dają Ligę Mistrzów, ale priorytetem dla mnie jest to, aby co sezon zajmować miejsce w pierwszej trójce i nie oglądać się na innych.Castiel pisze:Jest jedna różnica - MY NIE JESTEŚMY MILANEM!
Nie pojmuję dlaczego miałbym kibicować jednej drużynie a za kilka dni życzyć jej wszystkiego najgorszego. Tak samo nie pojmuję lamentowania jakoby lepiej było gdyby to Inter był trzeci w tabeli a nie Udinese "bo Inter więcej zwojuje w Europie". Przecież to absurd.
Wszyscy liczyli na pierwszą trójkę, nie oszukujmy się. Taki jest cel na ten sezon, póki co realizowany bardzo dobrze.DiaVolO pisze:Szczypek, nie rozumiesz pewnej rzeczy, nikt (nawet przypuszczam że w większej części kibice Juve) nie spodziewali się takiej gry naszego klubu
Koniec tematu z mojej strony.
- pan Zambrotta
- Juventino
dlatego najlepszym wyjsciem jest spotkanie z Zamparinim, De Laurentisem, czy innymi właścicielami klubów. Najpierw chcą przywilejów i lepszego traktowania, a z drugiej strony sami nie chcą nic dawać calcio. My sami święci nie jesteśmy (bilans 0-6-0 [']).
Nie wiem, może premie za ilość punktów danych do współczynnika? Coś trzeba zrobić z tym, a nie szastać ilościami zawodników non-ue, czy dywagować nad ilością śniegu na włoskich stadionach.
No i wiadomo, liga 18-zespołowa!
Nie wiem, może premie za ilość punktów danych do współczynnika? Coś trzeba zrobić z tym, a nie szastać ilościami zawodników non-ue, czy dywagować nad ilością śniegu na włoskich stadionach.
No i wiadomo, liga 18-zespołowa!
- stahoo
- Juventino
Negri, dzięki za to odkrycie, wałkowane na ostatnich 4235 stronach. Masz rację - problemem są wyniki w LE.
Inter wczoraj pokazał klasę
Bayern w sumie podobnie :> Czyli w LM dzięki Milanowi i (daj Bóg) Napoli całkiem możliwe, że zdobędziemy więcej punktów niż Szwaby.
Ogólnie to z odpadnięcia Interu będę się cieszyć.
Inter wczoraj pokazał klasę

Ogólnie to z odpadnięcia Interu będę się cieszyć.
- pan Zambrotta
- Juventino
małe szanse. jak już pisałem, mamy 10.214 pkt, niemiaszki mają ich 11.250. wszystko dzięki romie i palermo. w poprzednim sezonie mieliśmy 11.571, podejrzewam że w tym roku niewiele więcej uzbieramy.stahoo pisze:Czyli w LM dzięki Milanowi i (daj Bóg) Napoli całkiem możliwe, że zdobędziemy więcej punktów.
- Negri
- Juventino
Poprzednie Twoje pomysły jestem w stanie jakoś zrozumieć i poniekąd zaaprobować, bo wiadomo, że jest to niewątpliwie problem w Serie A, ale ten:
Jak to się ma do tego, żeby Serie A lepiej grała w LE?pan Zambrotta pisze:No i wiadomo, liga 18-zespołowa!
Chciałem tylko zaakcentować, że problem nie leży tylko w tym, czy Inter odpada w 1/8 czy nie, bo mnóstwo punktów do rankingu tracimy na drugim froncie rozgrywek.stahoo pisze:Negri, dzięki za to odkrycie, wałkowane na ostatnich 4235 stronach. Masz rację - problemem są wyniki w LE.
Najpierw zacieszasz się, że zyskamy więcej punktów niż Szwaby, potem masz nadzieję, że Inter odpadnie. Jakby Inter awansował, dostalibyśmy jeszcze więcej punktów.stahoo pisze:Ogólnie to z odpadnięcia Interu będę się cieszyć
- stahoo
- Juventino
Wiemy i dziękujemy! Teraz gdy znamy dzięki Twoim przemyśleniom problem, możemy 'naprawiać' Calcio.Chciałem tylko zaakcentować, że problem nie leży tylko w tym, czy Inter odpada w 1/8 czy nie, bo mnóstwo punktów do rankingu tracimy na drugim froncie rozgrywek.stahoo pisze:Negri, dzięki za to odkrycie, wałkowane na ostatnich 4235 stronach. Masz rację - problemem są wyniki w LE.
Nie tyle mam nadzieję, co będę odczuwać 'zawistną polaczkowatą satysfakcję'Najpierw zacieszasz się, że zyskamy więcej punktów niż Szwaby, potem masz nadzieję, że Inter odpadnie. Jakby Inter awansował, dostalibyśmy jeszcze więcej punktów.stahoo pisze:Ogólnie to z odpadnięcia Interu będę się cieszyć

- Negri
- Juventino
Naprawić nic nie naprawimy, ani Ty ani ja, ale dobrze wiedzieć, gdzie znajduje się pies pogrzebany danej sytuacji.stahoo pisze:Teraz gdy znamy dzięki Twoim przemyśleniom problem, możemy 'naprawiać' Calcio
Za naprawianie wziął się od razu pan Zambrotta.
[']stahoo pisze:Nie tyle mam nadzieję, co będę odczuwać 'zawistną polaczkowatą satysfakcję'![]()
1000 post. Wow.
- pan Zambrotta
- Juventino
kluby zasłaniają się trudnym kalendarzem, głównie w lidze. Jakby usunąć z niej 4 mecze (3-4 tygodnie grania) byłoby znacznie luźniej.Negri pisze:Poprzednie Twoje pomysły jestem w stanie jakoś zrozumieć i poniekąd zaaprobować, bo wiadomo, że jest to niewątpliwie problem w Serie A, ale ten:Jak to się ma do tego, żeby Serie A lepiej grała w LE?pan Zambrotta pisze:No i wiadomo, liga 18-zespołowa!
tysiąc postów naklepałeś, ale nawet w 1/4 nie jesteś tak fajny jak ja