Eljero Elia
- Tacchinardi.
- Juventino
Rozumiem, że sytuacja z Elią irytuje jego przeciwników i zwolenników, ale nie przesadzajmy. To nie jest zawodnik kupiony za grosze, już nie jest taki młody i nie dziwię się, że kibice chcą go zobaczyć chociaż na 10-15 min. Tak, żeby mieć porównanie do Estigarribi dajmy na to. Te porównania już naprawdę na wyrost, całkiem niepotrzebnie złośliwe.Mietson pisze:"Powinien dostać szansę!" Ok, dajmy szansę Loremasterowi na sprawdzenie się w roli dyrektora sportowego Juventusu i Krzysztofowi Kononowiczowi na stanowisku prezydenta Polski. Może być nawet na te symboliczne 90 minut.
Sytuacja jest o tyle dziwna, że jest to transfer, który naprawdopodobniej życzył sobie Conte, a on broni "swoich zawodników" (np. przyzwoitego Pazienze nie chciał, a nie grał źle). Z drugiej strony transfer ten był dyktowany przez presje czasu pod koniec meracto i potrzeby skrzydłowego. No nic - jest Conte, są wyniki - trzeba mu wierzyć, że nie nadaje się do wyjścia na boisko.
- Marchisio87
- Juventino
Piłkarz 3 razy lepszy od Krasica i nie dostał nawet 2 3 meczy pod rząd szansy a tamten biały kieł miał sezon do pokazania się!
- Szaq
- Juventino
Z czego to wnioskujesz?Dobrych paru wejść na mundialu?Milos bądź ,co bądź miał świetne pół sezonu.Marchisio87 pisze:Piłkarz 3 razy lepszy od Krasica i nie dostał nawet 2 3 meczy pod rząd szansy a tamten biały kieł miał sezon do pokazania się!
- Marchisio87
- Juventino
to jest moje i tylko moje zdanie ze Elia przewyższa o 2 poziomy Krasica! o 3 to za dużo powiedziałem.
mi wystarczy spoglądnąć 1 minutę na gracza i wiem co jest wart! szkoda ze zmarnowaliśmy kolejnego gracza jak Diego Giovinco...ehh
mi wystarczy spoglądnąć 1 minutę na gracza i wiem co jest wart! szkoda ze zmarnowaliśmy kolejnego gracza jak Diego Giovinco...ehh

- Pan Mietek
- Juventino
Ja patrzyłem na Diego cały sezon i jakoś nie zobaczyłem w nim naszego Mesjasza, zbawiciela, który miał poprowadzić Juventus choćby do 3 miejsca w lidze. Jakoś tak się dziwnie składa, że Magath też tego nie zauważył. A o tym, że Elia jest cienkim bolkiem to nie wspomnę. Naprawdę załamują mnie tacy ludzie jak Ty co się mają za ekspertów większych niż zawodowcy.Marchisio87 pisze:to jest moje i tylko moje zdanie ze Elia przewyższa o 2 poziomy Krasica! o 3 to za dużo powiedziałem.
P.S. Jestem ciekaw jak obliczyłeś, że Elia jest o 2 poziomy wyżej od Krasicia

- Izi
- Juventino
Eljero to wynik pychy Juventusu (moim zdaniem). Maił ciekawe początki, świetnie się zapowiadał, by potem w niemieckiej lidze grać piach. Pewnie pomyśleli sobie, że sztab z poprzedniego klubu nie potrafi go wyprofilować, więc porwali się z motyką na słońce. Nie wyszło - zdarza się.
Jeśli nie robi postępów, to trzeba sprzedać bez sentymentów. Jeśli zaś zaczyna coś grać, jak twierdził w którymś z wywiadów Conte, to może rzeczywiście potrzebował mnóstwa czasu na aklimatyzację i stanie się ciekawym graczem w następnym sezonie, bądź pod koniec obecnego. Trenejro jest specjalistą, umie motywować do pracy zawodników, więc jeśli miałoby z niego coś być, to prędzej czy później będzie.
Jeśli nie robi postępów, to trzeba sprzedać bez sentymentów. Jeśli zaś zaczyna coś grać, jak twierdził w którymś z wywiadów Conte, to może rzeczywiście potrzebował mnóstwa czasu na aklimatyzację i stanie się ciekawym graczem w następnym sezonie, bądź pod koniec obecnego. Trenejro jest specjalistą, umie motywować do pracy zawodników, więc jeśli miałoby z niego coś być, to prędzej czy później będzie.
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- pan Zambrotta
- Juventino
czy tylko mnie mocno irytuje ten gościu?Marchisio87 pisze:to jest moje i tylko moje zdanie ze Elia przewyższa o 2 poziomy Krasica! o 3 to za dużo powiedziałem.
Ostatnio wysnułem sobie teorię, że Conte może nie stawiać na EE za... jego opinię odnośnie poziomu Juventusu (pamiętna wypowiedź, że to samo co HSV). Trochę to szalone na pierwszy rzut oka, ale Antonio to juventino, w dodatku wielki motywator. Po co miałby stawiać więc na gościa, co pluł na nasz klub?
- Izi
- Juventino
Nie sądzę by profesjonalista, jakim z pewnością przynajmniej stara się być Conte, posunął by się do karania za słowa wypowiedziane gdzieś w niemiczech dawno temu. Choć być może gdyby nie te słowa, Trener nie miałby takiej łatwości z wykluczaniem go na mecz. "Grasz wcale nie lepiej niż Estgarribia, kiedyś mnie wkurzyłeś - zapraszam na trybuny." - Zabawna opcja.pan Zambrotta pisze:czy tylko mnie mocno irytuje ten gościu?Marchisio87 pisze:to jest moje i tylko moje zdanie ze Elia przewyższa o 2 poziomy Krasica! o 3 to za dużo powiedziałem.
Ostatnio wysnułem sobie teorię, że Conte może nie stawiać na EE za... jego opinię odnośnie poziomu Juventusu (pamiętna wypowiedź, że to samo co HSV). Trochę to szalone na pierwszy rzut oka, ale Antonio to juventino, w dodatku wielki motywator. Po co miałby stawiać więc na gościa, co pluł na nasz klub?
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- Łoles
- Juventino
Poprostu nie każdy murzyn to dobry murzyn, Conte powiedział do Marotty:
"Słuchaj Beppe, popatrz ilu dobrych murzynów gra w europie, kup mi jednego"
Marotta się rozejrzał i padło na EE. Conte go obejrzał ale doszedł do wniosku że jest za mało murzyński na gwiazdę serie a i dlatego grzeje ławę - ot cała historia.
"Słuchaj Beppe, popatrz ilu dobrych murzynów gra w europie, kup mi jednego"
Marotta się rozejrzał i padło na EE. Conte go obejrzał ale doszedł do wniosku że jest za mało murzyński na gwiazdę serie a i dlatego grzeje ławę - ot cała historia.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- YaSq
- Juventino
Elia zagral chyba do tej pory w koncowkach 2 meczy. Po tym i tak mozna stwierdzic ze z pilka potrafi zrobic wiecej od pewnych ludzi wchodzacych czesto z lawki (nie bede pisal nazwisk, zeby nie rozkminiac czy faktycznie jest lepszy o 3% czy gorszy o 2,5%
) Jednak po ostatnim meczu w jego wykonaniu, pamietam taki obrazek. Elia przez jakies 20m biegnie za kims i "probowal" mu odebrac pilke. Pierwsza mysla jaka wtedy mialem to - Prosze Conte zabierz tego pana. Wsadz go na pol roku do silowni, daj mu jakiegos dobrego koksu, i wypusc go dopiero w przyszlej rundzie.
Jemu wybitnie brakuje sily, mam wrazenie ze Malysz by nim rzucal. Moze wlasnie to samo stwierdzil Conte. Bo bedac tak slabym nie pasuje do jego taktyki, gdzie w sumie kazdy ma bronic on nie ma na to szans na dzien dzisiejszy ... wroc na to co pokazywal w ostatnim granym meczu.

Jemu wybitnie brakuje sily, mam wrazenie ze Malysz by nim rzucal. Moze wlasnie to samo stwierdzil Conte. Bo bedac tak slabym nie pasuje do jego taktyki, gdzie w sumie kazdy ma bronic on nie ma na to szans na dzien dzisiejszy ... wroc na to co pokazywal w ostatnim granym meczu.
"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja mam mniej szaloną - Elia po prostu nie był do końca przekonany do Juventusu jak i Serie A, i szybko się zniechęcił a Antek go skreślił za brak zaangażowania.pan Zambrotta pisze:Ostatnio wysnułem sobie teorię, że Conte może nie stawiać na EE za... jego opinię odnośnie poziomu Juventusu (pamiętna wypowiedź, że to samo co HSV).
Na drugim biegunie jest Krasic, który jest pokornym, pracowitym chłopakiem ale ma dołek formy, ustawienie mu nie pasuje, nie rozumie do końca filozofii Conte. Dostał kilka szans, które niestety potwierdziły przypuszczenia trenera.