Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 15:44

Zbyniu pisze:Widzę tu sporo spekulacji kogo kto by widział w Juventusie więc i ja dorzucę swoje 3 grosze. Ostatnio sporo oglądam Bundesligę, a w szczególności mecze Schalke. Co mecz bardzo podoba mi się gra ich lewego obrońcy Austriaka Christiana Fuchsa. Ponieważ widzę, że chyba jednak Caceres ma być rotacją dla Lichego bo na lewej mu grywać Antonio nie daje, może warto byłoby zwrócić uwagę na tego zawodnika. Ciąg na bramkę i skuteczna gra w obronie sprawiają, że oglądając go widzę niemal naszego Lichego, z ta różnicą, że lewonożnego. Nie jest to zawodnik jakiś wiekowy bo ma zaledwie 25 lat, a już w jednej z czołowych ekip niemieckich odgrywa kluczową rolę. W 22 meczach w Bundeslidze zdobył 2 gole i zaliczył aż 7 asyst, w 7 meczach ligi europejskiej dorzucił kolejne 2 bramki i 2 asysty, a w 3 meczach Pucharu Niemiec dodał kolejne 2 podania otwierające drogę do bramki, więc całkiem interesujące statystyki.

Jestem ciekaw czy ktoś widział tego zawodnika w akcji i podobnie jak ja uważa, że mógłby on być solidnym i stosunkowo niedrogim wzmocnieniem naszej lewej flanki.

oglądam lige niemiecka i przyznam ze facet robi na mnie wrazenie, ale nigdy nie postrzegalem go jako kandydata do gry w juve. musze przyznac ze to ciekawa opcja

samy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:05

Dla niego wymarzoną pozycją jest skrajny lewy pomocnik w 352 . Chłop ma świetną lewą noge. Stałe fragmenty :ok: - a przynajmniej takie miał gdy grał jeszcze w Mainz . Zresztą- on praktycznie w każdym swoim profesjonalnym sezonie miał dość dużą liczbę asyst i goli( zwłaszcza z rzutów wolnych). Zagadką dla mnie jest jak sprawuje się w obronie teraz w Schalke ?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:36

Pytanie do śledzących Bundeslige...jak prezentują się Subotic i Tasci?

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:38

Castiel pisze:Pytanie do śledzących Bundeslige...jak prezentują się Subotic i Tasci?
tasci to nie ten sam pilkarz co kilka sezonow temu, nie ma sensu juz sie nim interesowac. no chyba ze jako 4 stoper w kadrze i za darmo
od suboticia zdecydowanie wole humelsa, subotic mnie nie przekonuje, zdarzają mu sie boble

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:51

Castiel pisze:Pytanie do śledzących Bundeslige...jak prezentują się Subotic i Tasci?
Subotic ostatnio gra znosnie, momentami nawet niezle. Nie robi koszmarnych bledow, jak jego kolega z druzyny - Hummels, ale tez niczym specjalnym sie nie wyroznia - moze oprocz zagrozenia, ktore jest w stanie siac pod bramka rywala (wolne - czasami wyjdzie mu fajny strzal ze stalego fragmentu). Poprzednia czesc sezonu mial jednak gorsza, zwlaszcza poczatek, teraz gra rowno, ale srednio - niezle. Nie jest to jednak material na pierwszy sklad Juve.

Fuchsa widzialem chyba w 1 czy 2 spotkaniach (niestety...) i tez zrobil na mnie niezle wrazenie. Swietna lewa noga, spryt, ale wydaje mi sie, ze on ma jeden spory manament. Jesli sie myle to mnie poprawcie, ale wydaje mi sie, ze jednak jest troszke zbyt wolny jak na lewego obronce/wing backa. De Ceglie, Esti, Lichy oraz Caceres to zdecydowanie szybsi zawodnicy. Fuchs mi troche przypominal Grosso z najlepszych lat. Ale glowy za to nie dam. Moglby ktos ogarniety tutaj zabrac glos i to ewentualnie sprostowac.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 16:58

Milanowi zamarzył się Bonucci?

Że sięgnę po znanego i lubianego mema:
Obrazek

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 17:03

Jeszcze jedno...jak w tym sezonie gra Stephane Mbia z Marsylii? Nie oglądam Ligue 1 niestety.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 17:35

Nie tyle, że Bonnuci zamarzył się Milanowi, ale jest tak genialny, że ma zastąpić Thiago Silvę;d To jakby Marotta powiedział, że Giorgio idzie do Realu/Barcy, bo mamy Barzagliego, a za Giorgia będzie Bonnuci, bo jest godnym zastępcą;d Póki co odstaje poziomem od barzagliego i Giorgio, a w Milanie miałby zastąpić jednego z 3 najważniejszych zawodników? :D sprzedać bez namysłu;d wtedy Matri wystarczy, żeby nastrzelać im sam hattricka;d

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 17:38

Eric6666 pisze:Nie tyle, że Bonnuci zamarzył się Milanowi, ale jest tak genialny, że ma zastąpić Thiago Silvę;d To jakby Marotta powiedział, że Giorgio idzie do Realu/Barcy, bo mamy Barzagliego, a za Giorgia będzie Bonnuci, bo jest godnym zastępcą;d Póki co odstaje poziomem od barzagliego i Giorgio, a w Milanie miałby zastąpić jednego z 3 najważniejszych zawodników? :D sprzedać bez namysłu;d wtedy Matri wystarczy, żeby nastrzelać im sam hattricka;d
Znając nasze szczęście Bonucci złapałby formę życia na 10 lat i stanowił o sile defensywy Milanu stając się co najmniej taką ikoną jak Nesta 8)

Sapere Aude!
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 18:02

Ja z kolei oglądałem powtórkę wczorajszego meczu Groningen z PSV i jeden zawodnik szczególnie mi zaimponował - Dusan Tadić. Świetna technika, podania i wyczucie piłki - myślę, że taki zawodnik po lewej stronie pomocy na pewno by się przydał :whistle:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 18:45

Pfff... Łysy kurdupel i jego agent są bezczelni. Sugerują, że Giovinco musi mieć gwarancję gry, żeby zgodził się na powrót do Turynu. Gwarancję, to on może mieć w sklepie na sprzęt AGD...

(nie lubię go, już sam nie wiem czemu)

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 19:01

pumex pisze:Pfff... Łysy kurdupel i jego agent są bezczelni. Sugerują, że Giovinco musi mieć gwarancję gry, żeby zgodził się na powrót do Turynu. Gwarancję, to on może mieć w sklepie na sprzęt AGD...

Mniej więcej w takim samym kontekście było moje pierwsze stwierdzenie po przeczytaniu tego newsa ;)
Niech przyjdzie, zasuwa na treningach to wtedy zasłuży sobie na grę... W Juventusie nie ma miejsca na gwiazdorzenie i stawianie jakichś ultimatum...

ObrazekObrazekObrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 19:01

pumex pisze:Pfff... Łysy kurdupel i jego agent są bezczelni. Sugerują, że Giovinco musi mieć gwarancję gry, żeby zgodził się na powrót do Turynu. Gwarancję, to on może mieć w sklepie na sprzęt AGD...

Sprawa jest prosta będzie grał dobrze - będzie się łapał do składu, a nie jakieś gwarancje występów i miejsca na boisku. Jeśli wróci to swoją szansę na pewno dostanie.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 19:03

Amarillo pisze:
Eric6666 pisze:Nie tyle, że Bonnuci zamarzył się Milanowi, ale jest tak genialny, że ma zastąpić Thiago Silvę;d To jakby Marotta powiedział, że Giorgio idzie do Realu/Barcy, bo mamy Barzagliego, a za Giorgia będzie Bonnuci, bo jest godnym zastępcą;d Póki co odstaje poziomem od barzagliego i Giorgio, a w Milanie miałby zastąpić jednego z 3 najważniejszych zawodników? :D sprzedać bez namysłu;d wtedy Matri wystarczy, żeby nastrzelać im sam hattricka;d
Znając nasze szczęście Bonucci złapałby formę życia na 10 lat i stanowił o sile defensywy Milanu stając się co najmniej taką ikoną jak Nesta 8)

:shock: :rotfl:
francois pisze:Ja z kolei oglądałem powtórkę wczorajszego meczu Groningen z PSV i jeden zawodnik szczególnie mi zaimponował - Dusan Tadić. Świetna technika, podania i wyczucie piłki - myślę, że taki zawodnik po lewej stronie pomocy na pewno by się przydał :whistle:
Też dziś oglądałem powtórkę meczu Śląsk-Ruch i podobała mi się postawa Kaźmierczaka. :prochno:

"Przyszłość poza Italią? Nic nie jest wykluczone, dla mnie Seba może być nowym Zolą Chelsea..."

:rotfl:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2012, 19:07 przez couec, łącznie zmieniany 2 razy.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 19:12

Ja wiem czemu - bo masz mentalność hejtera. Przynajmniej na tej stronie hejtujesz ile wlezie - Marottę, Vucinicia, Ranieriego, Wengera, Giovinco........
Uważam, że całkiem inteligentny z Ciebie człowiek ale strasznie zawistny.

Ja do obrońców Winko się nie zaliczam ale tam nie ma nic zaskakującego. Oczywiste jest, że Giovinco chce mieć gwarancję tego, że będzie inaczej. Wiadomo, że sam też musi się postarać i ciężko mi uwierzyć w to, że dawniej nie grał przez uprzedzenia trenerów ale z drugiej strony nie pojmuję czemu po boisku hasał sobie Tiago z Poulsenem a Sebaczek na ławce :think:

Zablokowany