Wszystko o Milanie
- johnnybgoode
- Juventino

Podobno macie tak strasznie rozbudowaną i wyrównaną 35-osobową kadrę, więc zapytam tekstem Republiki: "Gdzie oni są?"Bubu1899 pisze:A ktoś powiedział ze jest inaczej?Amarillo pisze: Osobiście uważam, że Milan gra słabo z przeciwnikami z wyższej półki i poparłem to ich wynikami.
Natomiast ja Ci ze trzy razy napisałem, że cięzko jest rywalizować z silnymi jak Ci wypadaja podstawowi gracze. Co tu jest trudnego do zrozumienia?
- JuventinoPS
- Juventino

Tak ciężko, że zdziesiątkowany Juventus wygrywał między innymi z Realem, Interem Mourinho czy Milanem.Bubu1899 pisze:A ktoś powiedział ze jest inaczej?Amarillo pisze: Osobiście uważam, że Milan gra słabo z przeciwnikami z wyższej półki i poparłem to ich wynikami.
Natomiast ja Ci ze trzy razy napisałem, że cięzko jest rywalizować z silnymi jak Ci wypadaja podstawowi gracze. Co tu jest trudnego do zrozumienia?
- wloski
- Juventino

Oni tego nie rozumieją, oni uważają, że poprzednie sezony tak słabo graliśmy, bo piłkarzom się pewnie grać nie chciało. I tak zamiast narzekać powinni się cieszyć, mają LM, PW i Serie A i wszędzie mają szansę jeszcze wygrać, a my po przez kontuzje w obu sezonach w lutym już byliśmy w czarnej pupie.
- Bubu1899
- Milanista

jonnycostam a kto tak napisal/powiedzial czy to jakis Twoj wymysl?
@wolski- a Milan nie miał kontuzji? Dwa ostatnie sezony to praktycznie w każdym meczu nie można było skorzystać z "od pięciu do dziesieciu" zawodników. I chyba jednak troche lepiej wypadlismy niż Wy z kontuzjami. Czy tez sie nie zgodzicie?
Jaki to ma związek? Obala teorie o tym, że lepiej nie miec kontuzji niż je miec? Czy jak? :rotfl:Tak ciężko, że zdziesiątkowany Juventus wygrywał między innymi z Realem, Interem Mourinho czy Milanem.
@wolski- a Milan nie miał kontuzji? Dwa ostatnie sezony to praktycznie w każdym meczu nie można było skorzystać z "od pięciu do dziesieciu" zawodników. I chyba jednak troche lepiej wypadlismy niż Wy z kontuzjami. Czy tez sie nie zgodzicie?
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- johnnybgoode
- Juventino

Nie chce się nawet przepisać poprawnie nicka? Brak kultury, jeżeli masz tak pisać do kibiców Juve na forum Juve, to lepiej zamilcz.Bubu1899 pisze:jonnycostam a kto tak napisal/powiedzial czy to jakis Twoj wymysl?
Wielu kibiców Milanu chwaliło się tym, że macie taką szeroką kadrę, a kilku zaczęło nawet podawać liczby oscylujące przy 30tu-35ciu graczach
Tak ciężko, że zdziesiątkowany Juventus wygrywał między innymi z Realem, Interem Mourinho czy Milanem.
Od pięciu do dziesięciu? :doh: Może podasz jakieś dane potwierdzające twoją 'teorię', czy wliczasz może w nią chłopaków ze szkółki?Jaki to ma związek? Obala teorie o tym, że lepiej nie miec kontuzji niż je miec? Czy jak? :rotfl:
- Amarillo
- Juventino

Bardzo wygodnie, tyle że nie jesteście jedyną drużyną z problemami kadrowymi. Kontuzje, absencje za kartki przydarzają się każdemu. Twój argument wygląda tak, jakby w każdym meczu nie było waszych kluczowych zawodników, a inni grali najsilniejszym składem bez osłabień + byli w niesamowitym gazie skoro was rozjechali. Rozumiem, że bez ważnych zawodników gra się trudniej, ale nie można na to zrzucać pełnej odpowiedzialności. Macie mocną ławkę, na takie mecze powinni wychodzić tym bardziej zmotywowani bo można się trenerowi pokazać z lepszej strony i wybić kogoś ze składu.Bubu1899 pisze:A ktoś powiedział ze jest inaczej?Amarillo pisze: Osobiście uważam, że Milan gra słabo z przeciwnikami z wyższej półki i poparłem to ich wynikami.
Sapere Aude!
- Bubu1899
- Milanista

Aha. No tak. Wielu też twierdzi ze Elvis żyje.Wielu kibiców mówilo
Poza tym, który zespół ma kadre 30-35 osobową? :lol:
A co do kontuzji to zapraszam na strone acmilan.pl i archiwum newsow z zeszłego sezonu/dwóch. Tam przed każdym meczem była informacja o kontuzjowanych.
Milano siamo noi!

- Pan Mietek
- Juventino

Rzecz w tym, że u nas był ten sam problem.Bubu1899 pisze:@wolski- a Milan nie miał kontuzji? Dwa ostatnie sezony to praktycznie w każdym meczu nie można było skorzystać z "od pięciu do dziesieciu" zawodników. I chyba jednak troche lepiej wypadlismy niż Wy z
kontuzjami. Czy tez sie nie zgodzicie?
A w temacie kontuzji mogę powiedzieć tyle: one nie są karą bożą czy pechem tylko wynikają głównie z dobierania złych piłkarzy, programów treningowych itp. Skład Juve nie zmienił się tak bardzo a jednak kontuzji jest dużo mniej - to zasługa ludzi, których zatrudnił Conte. Oczywiście, takie przypadki jak złamania, czy też sprawy Cassano albo Gattuso to przypadki i zwykły pech ale jak masz w składzie takiego Pato to musisz się liczyć, że mniej więcej 1/3 sezonu spędzi kontuzjowany a ok. 1/4 na dojście do formy po urazie.
- Amarillo
- Juventino

No to w jaki sposób w zeszłym sezonie wygrywaliście z większością przeciwników przy takiej liczbie kontuzji, a teraz nagle kontuzje uniemożliwiają wam nawiązanie walki z najlepszymi ? :roll:Bubu1899 pisze: A co do kontuzji to zapraszam na strone acmilan.pl i archiwum newsow z zeszłego sezonu/dwóch. Tam przed każdym meczem była informacja o kontuzjowanych.
Sapere Aude!
- johnnybgoode
- Juventino

Wiem, że mogę wymagać za dużo... ale proszę, tutaj jest link: http://acmilan.com.pl/kadra/AC-Milan-1Bubu1899 pisze:Aha. No tak. Wielu też twierdzi ze Elvis żyje.Wielu kibiców mówilo
Poza tym, który zespół ma kadre 30-35 osobową? :lol:
Czytamy i liczymy: 1,2,3,4,5... 32! Otóż, zespołem który ma kadrę 30-35 osobową jest... (werble) AC Milan! (badumc). Jeszcze jakieś wątpliwości co do waszej kadry?
- Lypsky
- Juventino

Jakiego argumentu oczekujesz? Może macie za słabą kadrę by wygrywać z najlepszymi, albo nie potraficie radzić sobie z problemami zdrowotnymi własnych zawodników. Nie mój problem, ale faktem jest, że w większości spotkań zbieracie po dupie od czołowych drużyn, a wygrywacie ze słabymi, przeciętnymi.Bubu1899 pisze:To ten argument? Zycie? :lol:
No bo Milan w zeszlym sezonie albo dwa sezony temu nie mial kontuzji, co?
Doczekam sie argumentu czy "gadanie" nim bylo? :lol:
Można wygrywać z najlepszymi mając szpital w składzie, a jeśli tego nie rozumiesz to idź spać.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Pontius21
- Milanista

W 1/8 LM, 1/2 PW i na 1. miejscu w tabeli...johnnybgoode pisze: Podobno macie tak strasznie rozbudowaną i wyrównaną 35-osobową kadrę, więc zapytam tekstem Republiki: "Gdzie oni są?"
A tak na poważnie to spójrzmy na wyniki Milanu z czołowymi drużynami we wszystkich rozgrywkach:
vs. Juve 0-2 , 1-2
vs. Inter 0-1 , 2-1 (Superpuchar Włoch jak ktoś nie pamięta)
vs. Lazio 2-2 , 0-2 , 3-1
vs. Udinese 1-1 , 2-1
vs. Napoli 0-0 , 1-3
vs. Roma 3-2
vs. Barcelona 2-2 , 2-3
vs. Arsenal 4-0
bilans 5 zw. - 4 r. - 6 por. , gole 23-23
Według mnie najlepiej można te wyniki ocenić jako przeciętne, takie sobie. Teksty w stylu "od najlepszych dostajecie po dupie" , albo "z najlepszymi gracie słabo" zupełnie mijają się z prawdą.
- Cabrini_idol
- Juventino

Pontius chyba spadłes z konia jesli to są wyniki dobre
Za tydzien przegracie i bedziesz siedział cicho jak mysz kościelna. Jeszcze nie zapomnijcie gdzie gracie mecz w PW w marcu ^^.
Szacunek do Milanu jest ale strachu Z - E - R - O . ^^ Bo jak sie pokonało was 2 razy z rzedu to dlaczego nie 4 :C
Jesli Milan wygra Seria A to dla mnie i tak Juve bedzie zwyciezcą patrząc na sytuacje w jekiej sie znalazl na przestrzeni ostatnich kilku lat. Milan powinien wciągac nosem Juve, ponieważ przez ostanie 6 lat nie mieli wiekszych problemow sportowych jak i finansowych (czyt Seria B), ale tak nigdy nie bedzie. We Wloszech Juve jest poprostu lepsze, tak juz poprostu jest
Szacunek do Milanu jest ale strachu Z - E - R - O . ^^ Bo jak sie pokonało was 2 razy z rzedu to dlaczego nie 4 :C
Jesli Milan wygra Seria A to dla mnie i tak Juve bedzie zwyciezcą patrząc na sytuacje w jekiej sie znalazl na przestrzeni ostatnich kilku lat. Milan powinien wciągac nosem Juve, ponieważ przez ostanie 6 lat nie mieli wiekszych problemow sportowych jak i finansowych (czyt Seria B), ale tak nigdy nie bedzie. We Wloszech Juve jest poprostu lepsze, tak juz poprostu jest
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2012, 19:30 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pontius21
- Milanista

- LukaS
- Juventino

Milan jest faworytem do wygrania mistrzostwa ale po sezonie nikt o tym nie będzie wiele wspominał jeśli wygrają bo tematem numer jeden będzie to w jakim stylu podniósł się Juventus i to właśnie Juve będzie drużyną sezonu
Wiadomo, że dla niektórych marne to pocieszenie ale dla Nas nie będzie to porażką po tych latach posuchy.