Serie A (24): JUVENTUS 3-1 Catania
- Wojtek
- Juventino
Kto wie jakby się to skończyło gdyby nie boski Marco? No właśnie musze mu podziękować bo WRESZCZIE Marco Motta na coś przydał się Juventusowi
Storari troche przesadził
Pirlo świetny mecz dwa gole + asysta, Quagliarella powinien w następnym meczu grać od początku bo jest lepszy od Matriego. Boriello słabo. Giac jak zwykle na plus.
Mirko dobrze lecz denerwuje mnie to że zawsze strzela słabo i w bramkarza. Mamy trzy pkt i czekamy na odpowiedź ACM a potem jedziemy ich robić na SS.
FORZA JUVE!!

Storari troche przesadził

Pirlo świetny mecz dwa gole + asysta, Quagliarella powinien w następnym meczu grać od początku bo jest lepszy od Matriego. Boriello słabo. Giac jak zwykle na plus.
Mirko dobrze lecz denerwuje mnie to że zawsze strzela słabo i w bramkarza. Mamy trzy pkt i czekamy na odpowiedź ACM a potem jedziemy ich robić na SS.
FORZA JUVE!!
- lenor
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Najwięcej dla Juventusu zrobił dziś Marco Motta i jego zawsze wystwaiałbym w wyjściowym składzie przeciwnika.
Pirlo dziś klasa światowa
Irytują mnie nasze pseudo gierki we własnym polu karnym. W pierwszej połowie graliśmy na pograniczu katastrofy...dobrze, że nic się nie stało.
Martwi troche gra w ataku. 2 gole zdobyliśmy po stałych fragmentach, trzeci padł po błędzie bramkarza...Miażdżymy posiadaniem piłki, ale kiedy dochodzimy do pola karnego rywala, albo idzie świeca od Pirlo albo tracimy piłkę, po nieudanym dryblingu...Na to przede wszystkim trza zwrócić uwagę.
Nie wiem, czy wy też odnieśliście takie wrażenie, ale podczas gdy Vucinić schodził do szatni po meczu, kolejno odpychał od siebie ludzi?
Jakby się obraził na cały klub ;]
@Wojtek, jeśli ta pani w awatarze jest Twoja, stary szacuneczek ;]
Pirlo dziś klasa światowa

Irytują mnie nasze pseudo gierki we własnym polu karnym. W pierwszej połowie graliśmy na pograniczu katastrofy...dobrze, że nic się nie stało.
Martwi troche gra w ataku. 2 gole zdobyliśmy po stałych fragmentach, trzeci padł po błędzie bramkarza...Miażdżymy posiadaniem piłki, ale kiedy dochodzimy do pola karnego rywala, albo idzie świeca od Pirlo albo tracimy piłkę, po nieudanym dryblingu...Na to przede wszystkim trza zwrócić uwagę.
Nie wiem, czy wy też odnieśliście takie wrażenie, ale podczas gdy Vucinić schodził do szatni po meczu, kolejno odpychał od siebie ludzi?
Jakby się obraził na cały klub ;]
@Wojtek, jeśli ta pani w awatarze jest Twoja, stary szacuneczek ;]
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2012, 22:51 przez lenor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Darius19
- Juventino
Brawo świetny wynik i pewna wygrana po dobrej grze. Jednak nie ma co ukrywać, że grę ułatwiła nam gra w przewadze
Cieszy mnie osobiście gol Quagiarelli, który już od jakiegoś czasu nie potrafił się przełamać. Godne pochwały zmiany wykonane przez Conte. Zmiennicy spisali się bardzo dobrze zresztą jak cały zespół. W tym meczu widać było to czego zabrakło mi w meczu z Parmą. Zawodnikiem meczu Pirlo świetne podania. Strzelił bramkę a przy dwóch pozostałych asystował.

FORZA JUVE
- prezes3c
- Juventino
Cieszy oczywiście zwycięstwo, martwi mnie natomiast to ze 2 gole zdobywamy po stałych fragmentach gry (co oczywiście również jest bardzo ważne i spektakularne) ale chodzi mi o to że potrzeba nam klasowego napastnika który zawalczy o tron Króla Strzelców SA.
Giach - jak zwykle, serce na boisku, mimo wszystko
Qua - super że strzelił
Pirlo - Klasa, wreszcie gol!!!!!!
tyle
Giach - jak zwykle, serce na boisku, mimo wszystko
Qua - super że strzelił
Pirlo - Klasa, wreszcie gol!!!!!!
tyle
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Druga połowa wyglądała zdecydowanie lepiej i odnieśliśmy zasłużone zwycięstwo. Pirlo jak dla mnie zawodnik meczu, kapitalna bramka i asysta. Cieszy, że Quagliarella strzelił bramkę, oby było ich więcej. Irytuje Vucinić, który zamiast szukać gola, to symuluje faul w polu karnym...
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- karosznurek
- Juventino
Bardzo cieszą zdobyte trzy punkty, choć gra do końca nie była ładna. Wielkie brawa dla Pirlo za mecz. Forza Juve
"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
- Łukasz
- Juventino
Rotację ataku rozumiem, Matriemu i Vuciniciowi należała się "ławka kar", ale Padoin jako prawy pomocnik to było nieporozumienie, tak samo jak i takie ustawienie na Catanię - po zmianie formacji wyglądało to lepiej.
Dobrze, że Kielon i Pirlo poderwali tę drużynę (grą, nie bramkami), bo było już nieciekawie.
Nieźle Giacch i De Ceglie (w pierwszej). Vucicnić - symulka porażająca.
PS. Pytanie: to Bonucci podawał do Almirona i nie upilnował gościa, który zalutował w poprzeczkę?
Dobrze, że Kielon i Pirlo poderwali tę drużynę (grą, nie bramkami), bo było już nieciekawie.
Nieźle Giacch i De Ceglie (w pierwszej). Vucicnić - symulka porażająca.
PS. Pytanie: to Bonucci podawał do Almirona i nie upilnował gościa, który zalutował w poprzeczkę?
- evilboy
- Juventino
Nie wiem jaki Ty mecz oglądałeś, ale Boriello zagrał całkiem przyzwoicie. W ogóle mam wrażenie, że Matri jest cchyba najgorszym z naszych napastników.Mate.G pisze:Wystarczyło kliknąć odśwież ataku i już to wyglądało trochę lepiej.
Wszyscy na plus oprócz Boriello i Padoina .
Fabio.Q do pierwszego razem z Giachem![]()
![]()

Quaglia zdecydowanie na plus. Do pierwszego składu go i znowu zaczniemy strzelać bramki.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Azrael
- Juventino
Jedno co po tym meczu wiemy na pewno to to, że ustawienie 352 z Boriello, De Ceglie i Padoinem to nieporozumienie. Gdy wszedł Lichtsteiner wróciliśmy do "oklepanego" 433 i od razu każdy wiedział gdzie ma grać, biegać, włączył się natychmiastowy pressing, a sytuacje bramkowe przyszły mimochodem. Owszem znów z kiepską skutecznością, ale bramka Fabio wpadła i to i tak lepsze niż bezsensowne walenie głową w mur jak choćby w meczu z Parmą.
Na boisku oczywiście najlepszy Pirlo, który do stanu 2-1 wygrał nam ten mecz. Trzecia bramka to już konsekwencja lepszego systemu gry.
Na boisku oczywiście najlepszy Pirlo, który do stanu 2-1 wygrał nam ten mecz. Trzecia bramka to już konsekwencja lepszego systemu gry.
Pozdrawiam!
- SKAr7
- Juventino
Nie byłoby inaczej, Conte fajnie wykorzystał 10tkę Catanii i ta praktycznie nie istniała.
Oczywiście plusiki dla Pirlo, De Ceglie(zwód De Ceglie wygrał nam mecz! O.O) i Quaqa. Ten ostatni na pewno dziś odstawił Matriego w walce o pierwszy skład, i jeśli tylko nie wyjdziemy w fałszywym 4-5-1, to powinien się znaleźć w 11tce.
In minus tylko chyba Padoin- no ale chłopak grał na nie swojej pozycji. Zresztą Pepe też za dużo tam nie wniósł.
Vucinić w swoim stylu- dużo pozytywnego wiatru, wkręca obrońców w ziemię... i podaje do bramkarza przeciwnika, albo bomba obok bramki -.-
W drugiej połowie też W KOŃCU obudził się Giacch. Chyba jedyny w drużynie, który ma w kroczu dość, żeby wziąć piłkę i zrobić nam miejsce prostym minięciem. Brakowało nam tego.
Oczywiście plusiki dla Pirlo, De Ceglie(zwód De Ceglie wygrał nam mecz! O.O) i Quaqa. Ten ostatni na pewno dziś odstawił Matriego w walce o pierwszy skład, i jeśli tylko nie wyjdziemy w fałszywym 4-5-1, to powinien się znaleźć w 11tce.
In minus tylko chyba Padoin- no ale chłopak grał na nie swojej pozycji. Zresztą Pepe też za dużo tam nie wniósł.
Vucinić w swoim stylu- dużo pozytywnego wiatru, wkręca obrońców w ziemię... i podaje do bramkarza przeciwnika, albo bomba obok bramki -.-
W drugiej połowie też W KOŃCU obudził się Giacch. Chyba jedyny w drużynie, który ma w kroczu dość, żeby wziąć piłkę i zrobić nam miejsce prostym minięciem. Brakowało nam tego.
- jaqb
- Juventino
gdyby nie motta to jestem w zasadzie pewien, że byłby kolejny remis. natomiast jestem bardzo ciekawy, w jakim ustawieniu wyjdziemy na milan. obstawiam raczej po raz kolejny 3-5-2. conte jeśli miałby wrócić do 4-3-3, zapewne chciałby mieć zabezpieczenie w postaci jednego bocznego napastnika, który jest także przydatny w ofensywie, a jedynym takim u nas jest pepe. problem w tym, że on był dziś naprawdę koszmarny (2 wrzutki w out, kiedy miał naprawdę sporo czasu, wtf?). reasumując, nie wierzę w ofensywne 4-3-3 z quagiem bądź elią (chociaż to już w ogóle fantastyka) zamiast simone. padoin początek miał nawet ok, ale po dwóch babolach w defensywie (niecelny wślizg, potem niebezpieczna strata) pogubił się. bonucci stwarzający sytuację almironowi zaraz po kartce dla motty - mistrz
nieumiejętność strzelania bramek przez vucinicia zaczyna strasznie irytować

- yamakasi
- Juventino
pewnie Was zadziwie ale spośród piłkarzy którzy zaczęli mecz w wyjściowej 11 najwiekszy procen celnych podań miał.. Leonardo Bonucci
94,44 % natomiast Pirlo miał 83,17% i w sumie Bonus też mógł asyste zaliczyć.. gdyby tylko Almiron lepiej strzelał 

To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- jakku1
- Juventino
Wlasnie. Pepe kompletnie nic nie pokazal. Nie mial chyba ani jednego udanego zagrania ani wrzutki. Oby tylko dluuuugo nie dochodzil do formy z jesieni ; /SKAr7 pisze: Zresztą Pepe też za dużo tam nie wniósł.
Tak. To Bonucci podawal do Almirona (jedyna sytuacja rywali w drugiej polowie). Co do poprzeczki to nie jestem pewien.Łukasz pisze:PS. Pytanie: to Bonucci podawał do Almirona i nie upilnował gościa, który zalutował w poprzeczkę?
- Nedved4life
- Juventino
Pirlo - PIŁKARZ MECZU!
Chiellini - BOHATER!
Quag - dobił przeciwnika.
Storari -
tak bym to widział, a co do Vucinicia niech mi ktoś powie kiedy on zacznie strzelać a nie podawać bramkarzom drużyny przeciwnej?
Chiellini - BOHATER!
Quag - dobił przeciwnika.
Storari -

tak bym to widział, a co do Vucinicia niech mi ktoś powie kiedy on zacznie strzelać a nie podawać bramkarzom drużyny przeciwnej?