Mercato (2012-2014)
- rad
- Juventino
Dlatego Jovetic będzie droższy niż te 20mln (źródło: http://www.transfermarkt.de/de/serie-a/ ... b_IT1.html )Cabrini_idol pisze:
Fakt bedziemy ( tfu tfu ) grać za rok w LM , ale potrzebujemy jeszcze sezonu może dwoch żeby naprawde moc walczyć o graczy powyzej 25 mln.
Ja realistycznie licze na Joveticia ( choc nawet jak tutaj okaze sie, ze Jovi jest na sprzedaz to Juve nie bedzie jedyna druzyną która sprobuje go pozyskać )
dlatego pisząc, że liczysz na zakontraktowanie tego piłkarza przeczysz sam sobie, biorąc pod uwagę treść całego Twojego postu powyżej.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Rossi = FM, a Jovetić to realistyczna opcja? Really?
Eden byłby fajny, ale nie za 25+.
Jovetić > Rossi (w promocji) > Lavezzi. Główny argument? Wiek. Nie chciałbym, żeby za 2-3 sezony o skuteczności Juve decydowali gracze mający powyżej 30 wiosen na karku.
Fapaniu do Götze i Banegi (podpisał niedawno nowy kontrakt do 2015r. - fajnie, że go lubicie, ale NIE PRZYJDZIE!!!) mówię stanowcze nie.
Eden byłby fajny, ale nie za 25+.
Jovetić > Rossi (w promocji) > Lavezzi. Główny argument? Wiek. Nie chciałbym, żeby za 2-3 sezony o skuteczności Juve decydowali gracze mający powyżej 30 wiosen na karku.
Fapaniu do Götze i Banegi (podpisał niedawno nowy kontrakt do 2015r. - fajnie, że go lubicie, ale NIE PRZYJDZIE!!!) mówię stanowcze nie.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- rupieć
- Juventino
Nie ma się co napalać na Jovetica czy Higuana - jeszcze nie teraz. Trzeba wykupić Giovinco, co jest jak najbardziej realne, dopełnić formalności z Caceresem i ewentualnie Giacherinnim (mówcie co chcecie, ale chłopak jest dynamiczny). Doliczmy jeszcze jakąś wtopę typu Padoin i kasy na klasowego snajpera zabraknie.
Ważne będzie pozbycie się szrotu. Borriello (błagam nie), Krasic (choć go lubię), Esti, Elia, Padoin, Grosso, Iaquinta, Motta. - trochę dużo.
Obrona będzie dosyć mocna, myślę, że można ją sobie odpuścić.
Na środku pomocy będziemy mieli: Marchisio, Pirlo, Vidala, Giacherinniego, Marrone i Pazienzę. Można ewentualnie kogoś dokupić, tak dla konkurencji.
Atak to priorytet, ale Rossiego nie jestem pewien. Chłopak nic nie grał, może się nie odnaleźć.
Ważne będzie pozbycie się szrotu. Borriello (błagam nie), Krasic (choć go lubię), Esti, Elia, Padoin, Grosso, Iaquinta, Motta. - trochę dużo.
Na środku pomocy będziemy mieli: Marchisio, Pirlo, Vidala, Giacherinniego, Marrone i Pazienzę. Można ewentualnie kogoś dokupić, tak dla konkurencji.
Atak to priorytet, ale Rossiego nie jestem pewien. Chłopak nic nie grał, może się nie odnaleźć.
- Castiel
- Juventino
Padoin jest kupiony definitywnie. Giaccherini i Caceres na pewno zostaną wykupieni. Esti...może tak, a może nie. Jak dotąd wiedzie mu się średnio. Pazienza już pewnie nie wróci. Co do sprzedaży to do reszty trzeba się zgodzić. Szkoda mi Milosa. Polubiłem go, ale cóż.rupieć pisze:Nie ma się co napalać na Jovetica czy Higuana - jeszcze nie teraz. Trzeba wykupić Giovinco, co jest jak najbardziej realne, dopełnić formalności z Caceresem i ewentualnie Giacherinnim (mówcie co chcecie, ale chłopak jest dynamiczny). Doliczmy jeszcze jakąś wtopę typu Padoin i kasy na klasowego snajpera zabraknie.
- Amarillo
- Juventino
Pazienza wróci, sam o tym wspominał w wywiadzie zresztą. Właściwie to nawet lepiej bo będzie wartościowym zmiennikiem. Esti od czasu do czasu się na coś przyda, może jego występy nie są jakieś mega powalające, ale walczy za 3, a Conte takich zawodników sobie bardzo ceni. Co do Padoina to może pełnić w naszych szeregach rolę równie ważną jak maestro Motta, który wczoraj pokazał jak kluczowym jest zawodnikiem w meczach Juventusu. Marotta jednak wiedział co robiCastiel pisze: Padoin jest kupiony definitywnie. Giaccherini i Caceres na pewno zostaną wykupieni. Esti...może tak, a może nie. Jak dotąd wiedzie mu się średnio. Pazienza już pewnie nie wróci. Co do sprzedaży to do reszty trzeba się zgodzić. Szkoda mi Milosa. Polubiłem go, ale cóż.

Sapere Aude!
- Arbuzini
- Juventino
Mam nadzieję, że nie wykupimy Estiego, bo DC zjada go na śniadanie. Pół-lewy pomocnik w 352 to pozycja stworzona dla Paolo. Zawsze to zaoszczędzone 5 mln E.
Padoin zostanie. Jako zawodnik głębokiej rezerwy nie jest tragiczny. Rupieć do Twojej listy dodałbym jeszcze: Melo, Zieglera, Pazienze, Ekdala i być może Quaga lub Matriego. Ten ostatni ruch zależy od tego w jakim stopniu zarząd i Conte będą chcieli przebudować atak. Wymiana Bonucciego na kogoś bardziej ogarniętego nie byłaby też takim złym ruchem, tym bardziej, że często gramy trójką stoperów. Kiedyś moim marzeniem był Hummels, ale przy naszych potrzebach w ofensywie i środku pola stosunek ceny do umiejętności jest nie do zaakceptowania. Astori i Musacchio to moi faworyci.
Nie pamiętam sytuacji, kiedy prosiło się o aż tyle sprzedaży. No cóż - jak się zbroić na LM, to się zbroić.
Padoin zostanie. Jako zawodnik głębokiej rezerwy nie jest tragiczny. Rupieć do Twojej listy dodałbym jeszcze: Melo, Zieglera, Pazienze, Ekdala i być może Quaga lub Matriego. Ten ostatni ruch zależy od tego w jakim stopniu zarząd i Conte będą chcieli przebudować atak. Wymiana Bonucciego na kogoś bardziej ogarniętego nie byłaby też takim złym ruchem, tym bardziej, że często gramy trójką stoperów. Kiedyś moim marzeniem był Hummels, ale przy naszych potrzebach w ofensywie i środku pola stosunek ceny do umiejętności jest nie do zaakceptowania. Astori i Musacchio to moi faworyci.
Nie pamiętam sytuacji, kiedy prosiło się o aż tyle sprzedaży. No cóż - jak się zbroić na LM, to się zbroić.
- mazi12
- Juventino
Ja mam nadzieję, że wykupimy Caceresa i Giacha (to chyba pewne) a pożegnamy się z Estim i Borriello. Starają się ale nie ma z tego dużo pożytku. Pozbyć się w końcu Grosso, sprzedać Elie, Krasicia, Motte, Melo, Zieglera. Powinna się uzbierać niemała suma. Dołożyć do tego trochę i będzie na 2, 3 dobre transfery. Chciałbym, żeby wrócił Gio. Nie da się ukryć, że byłby świetnym wzmocnieniem. Do tego KLASOWY napastnik. Nie mam swoich typów. Do pomocy ew. kogoś, kto będzie walczył o pierwszy skład bo wróci Pazienza. Obrona chyba nie potrzebuje wzmocnień. Sam nie wiem. Na pewno stoi ostatnia w kolejności do wzmocnień.
Łatwo się pisze
Mam nadzieję, że chociaż część się sprawdzi.
Łatwo się pisze

Mam nadzieję, że chociaż część się sprawdzi.
- bramek
- Juventino
- Amarillo
- Juventino
Po co nam idiota, który potrafi się potrącić własnym samochodem ? :lol:bramek pisze:http://www.eurofutbol.pl/news/448399-Ku ... ra-Banegi/
Benega, Rossi , Kontuzjowane promocje ?
Generalnie Banega to całkiem przyzwoity grajek, tyle że mając 1 skład w Valencii nie przyjdzie do nas na ławkę, a w takich zdaje się intencjach powinniśmy rozpatrywać jego kandydaturę. Co do Rossiego... z nim bym zaryzykował, ale nie za więcej niż 15 mln. A obawiam się, że mogą wystąpić problemy, żeby za taką kwotę go sprowadzić. Czas pokaże co wymyśli Beppe.
Sapere Aude!
- Castiel
- Juventino
Może coś zarobimy z tych naszych sprzedaży. Melo ma klauzule 13 mln, Krasic może pójdzie za 10, Ziegler za max 5. Natomiast za Iaquinte, Motte, Martineza nie liczyłbym na nic. Ciężko będzie się ich pozbyć. Giacch i Caceres zostaną wykupieni. Boriello pewnie pożegnamy. Przydałby się Jovetic. Nie ryzykowałbym z Rossim.
- Azrael
- Juventino
Akurat wiek jest tu najmniej istotnym argumentem. Myślę, że już się wszyscy nauczyliśmy tego, że liga włoska ma taką specyfikę, że gracze najwyższą formę życiową osiągają stosunkowo późno w okolicach 30-stki i wyżej. Przykładów na tą tezę jest mnóstwo (Zidane, Nedved, Toni, pół składu Milanu) więc nie ma co się obrażać, że jakiś gracz ma 27 lat.jackop pisze:Jovetić > Rossi (w promocji) > Lavezzi. Główny argument? Wiek. Nie chciałbym, żeby za 2-3 sezony o skuteczności Juve decydowali gracze mający powyżej 30 wiosen na karku.
Ja z trójki Jovetic-Rossi-Lavezzi najchętniej widziałbym tego ostatniego. To motor i płuca ofensywy Napoli, skrzydłowy napastnik i jednocześnie kreator. Zawsze na boisku zostawia serce, gryzie trawę - pod tym względem przypomina mi naszego Nedveda. W dodatku idealnie pasuję do gry systemem 433 z ofensywną trójką w ataku.
Jovetic to fajny, utalentowany chłopak, ale nie dość, że zbyt podatny na kontuzje to jakoś nie widzę go w modułach jakie wymyśla Conte. Przykład Del Piero to potwierdza. Rossi z kolei to na dzień dzisiejszy wielka niewiadoma. Jednakowoż za ściągnięciem Włocha mogłaby przemawiać jakaś promocyjna cena.
Tak więc gdyby to ode mnie zależało, to brałbym Lavezziego, a do Argentyńczyka dokupiłbym jeszcze Giovinco i na przyszły sezon już bym żadnych większych zakupów na atak nie dokonywał. Na środek ataku zostawiłbym Matriego, Quagliarellę no i Vucinica, który też może tutaj zagrać.
Pozdrawiam!
- Amarillo
- Juventino
Ale 4 pomocnik który będzie wykorzystywany w rotacji MUSI prezentować dość wysoki poziom. Po takiej kontuzji nie tak łatwo odbudować formę, tym bardziej że sporo się od niego będzie oczekiwać. Banega byłby dublerem Pirlo najpewniej w takim wypadku więc musiałby grać naprawdę dobrze, żeby godnie zastąpić naszego playmakera. Z tym mógłby być problem. Takie błędne koło pośrednie się zrobiło. Sprowadzanie graczy po poważnych kontuzjach może być opłacalne, ale jest niezwykle ryzykowne bo wcale nie muszą prezentować takiej gry jaką pokazywali do momentu przed poniesieniem kontuzji. Do rotowania składu już wolałbym chyba Montolivo. Po sezonie kończy mu się kontrakt. I sam mówi że jest niemal pewnym że z Florencji odejdzie.bramek pisze:Nie zgadzam się z stwierdzeniem że nasz 4 pomocnik ma być rozpatrywany pod względem rezerwowego. To ma być 4 zawodnik , który zagwarantuje rotację nie obniżając poziomu.
Sapere Aude!
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Giovinco sam nie wiem, nie będziemy mu w stanie zagwarantować miejsca w 1-szym składzie i to może stać na przeszkodzie. Ale opcja z jego transferem bardzo ciekawa wywierałby presję na innych zawodników, a jeśli nie byłby podstawowym zawodnikiem to jako zmiennik fajna opcja.rupieć pisze:Nie ma się co napalać na Jovetica czy Higuana - jeszcze nie teraz. Trzeba wykupić Giovinco, co jest jak najbardziej realne, dopełnić formalności z Caceresem i ewentualnie Giacherinnim (mówcie co chcecie, ale chłopak jest dynamiczny). Doliczmy jeszcze jakąś wtopę typu Padoin i kasy na klasowego snajpera zabraknie.
Giaccherini zostanie wykupiony i w zasadzie popieram ten pomysł, mamy już połówkę jego karty więc myślę, że wykupienie nie powinno nas wynieść więcej, niż 4 mln.
Padoin jak ktoś wyżej wspominał jest już wykupiony. Póki co nie pokazał absolutnie nic ciekawego ale nie skreślam go od razu niech pokaże co potrafi i czy się nadaje.
Natomiast jest jeden zasadniczy minus ściągania Padoinów, Martinezów, Mottów. Jeśli ściągnie się jakiegoś klasowego zawodnika za 40 mln to nawet gdy będzie miał tragiczny sezon i będzie grał totalny piach to zawsze spokojnie sprzeda się go dalej za te 20 mln bo w poprzednich klubach już pokazał, że potrafi grać i chętni się znajdą (a przecież nie musi być tak, że będzie grał fatalnie są bardzo duże szanse na to, że pozyska się prawdziwą perełkę, która przez wiele sezonów będzie podstawą składu jak: Buffon, Nedved, Thuram, Trezeguet - każdy kosztował dużo ale wnieśli do zespołu jakość, której nie nadrobi się wolą walki i zaangażowaniem.
Natomiast z Martinezami, Padoinami, Mottami jest tak, że gdy się nie sprawdzą to trzeba ich za darmo wypożyczać i jeszcze dopłacać :!: klubom, które ich biorą do pensji. Później wracają z wypożyczenia i znowu nic nie grają, pasożytują swoim kontraktem i przeistaczają się w Amauriego i Grosso, zapuszczają w klubie korzenie tak silnie znów trzeba dopłacać innym, żeby się ich pozbyć. Przez to, że siedzą w drużynie nie można sensownie zaplanować wzmocnień bo nie wiadomo czy znajdzie się jakiś jeleń, który weźmie któregoś z nich z dopłatą i zwolni miejsce.
Z tego powodu co wyżej chcę, żeby pozbyto się szrotu raz na zawsze i poszło w jakość ale widząc transfery Padoina, Giaca, Estigarribi (nie mówię że tragiczne) widać, że Conte nad jakość przekłada zawodników, którzy na boisku są waleczni i pasują do jego wyimagowanej taktyki niestety moim zdaniem samym zaangażowaniem i wolą walki pewnego poziomu się zwyczajnie nie przeskoczy.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2012, 02:01 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.