Quiz - piłkarze
- francois
- Juventino
29 sekund
Mam nadzieję, że trudne będzie
Jak na to wpadłeś tak szybko
Ale wcale nie Franciszku :-D
A jakim cudem pomógł mój nick

To Ty swoim pensje dajesz :CSupersonic pisze:grrr moi murzyni za wolno szukają. po pensjach będzie.
Mam nadzieję, że trudne będzie
TakVimes pisze:Michel Bastos?

Wow, szacunek za znajomość urody kobiet całego świata :lol:Vimes pisze:Pomocny był Twój nick Franciszku i wyszukanie zdjęcia żony Bastosa, która ma typowo słowiańską urodę 8).
Ale wcale nie Franciszku :-D
A jakim cudem pomógł mój nick

Za wysoko mnie ceniszVimes pisze:W takim razie chyba przekombinowałem, bo założyłem, że znasz język francuski i ten fakt o żonie Bastosa znalazłeś na jakimś fanpejdżu Olympique Lion.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 21:16 przez francois, łącznie zmieniany 3 razy.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Vimes
- Juventino
Michel Bastos?
.
Zagadka:
1. Piłkarz urodził się w kraju, w którym piłka nożna nigdy nie była, nie jest i prawdopodobnie nie będzie sportem numer jeden. Ze względu na miejsce urodzenia i fakt, że jego ojciec i matka są różnych narodowości mógł wybierać pomiędzy reprezentowaniem trzech różnych krajów.
2. Jak do tej pory grał w trzech klubach, dwa pierwsze z nich to europejska czołówka, a trzeci do niej aspiruje.
3. Najwięcej sukcesów osiągnął ze swoim pierwszym klubem, który w odróżnieniu od dwóch pozostałych nie gra w lidze kraju, który piłkarz reprezentuje.
EDIT
.
Pomocny był Twój nick Franciszku i wyszukanie zdjęcia żony Bastosa, która ma typowo słowiańską urodę 8).francois pisze:Tak![]()
Jak na to wpadłeś tak szybko
Właśnie, że Franciszku, Francois=Franciszek.francois pisze:Ale wcale nie Franciszku :-D
W takim razie chyba przekombinowałem, bo założyłem, że znasz język francuski i ten fakt o żonie Bastosa znalazłeś na jakimś fanpejdżu Olympique Lionfrancois pisze:A jakim cudem pomógł mój nick

Zagadka:
1. Piłkarz urodził się w kraju, w którym piłka nożna nigdy nie była, nie jest i prawdopodobnie nie będzie sportem numer jeden. Ze względu na miejsce urodzenia i fakt, że jego ojciec i matka są różnych narodowości mógł wybierać pomiędzy reprezentowaniem trzech różnych krajów.
2. Jak do tej pory grał w trzech klubach, dwa pierwsze z nich to europejska czołówka, a trzeci do niej aspiruje.
3. Najwięcej sukcesów osiągnął ze swoim pierwszym klubem, który w odróżnieniu od dwóch pozostałych nie gra w lidze kraju, który piłkarz reprezentuje.
EDIT
Takgruzin_juve pisze:Owen Hargreaves?

Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 21:39 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr Juvefan
- Juventino
strzelam,że Thiago Motta 

- gruzin_juve
- Juventino
Owen Hargreaves?
--------------------
Jak się nazywa ten piłkarz?

--------------------
Jak się nazywa ten piłkarz?

takSupersonic pisze:Robson Ponte?
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 22:13 przez gruzin_juve, łącznie zmieniany 2 razy.
CIAO IL CAPITANO
- Supersonic
- Juventino
Paulo Roberto Rink?
edit: Robson Ponte?
ciśniemy:
1. Ostatnio skusiły go arabskie petrodolary, właściciele są niezadowoleni bo on kompletnie nic nie gra. Został nawet wybrany najgorszym transferem roku.
2. Pochodzi z kraju gdzie normą jest posiadanie wielu imion/nazwisk.
3. Grał w ligach hiszpańskiej, angielskiej i niemieckiej.

edit: Robson Ponte?
Przestałem i od razu mi dali dobrą odp. o_Ofrancois pisze:29 sekund![]()
To Ty swoim pensje dajesz :CSupersonic pisze:grrr moi murzyni za wolno szukają. po pensjach będzie.
ciśniemy:
1. Ostatnio skusiły go arabskie petrodolary, właściciele są niezadowoleni bo on kompletnie nic nie gra. Został nawet wybrany najgorszym transferem roku.
2. Pochodzi z kraju gdzie normą jest posiadanie wielu imion/nazwisk.
3. Grał w ligach hiszpańskiej, angielskiej i niemieckiej.
ej, miałeś szukać nie na tym półwyspie! Rutgerus Johannus. jedzieszgruzin_juve pisze:Roque Santa Cruz? Ruud van Nistelrooy?

Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 22:39 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- gruzin_juve
- Juventino
Roque Santa Cruz? Ruud van Nistelrooy?
@up
1. Grał m.in. w Anglii, Hiszpanii, Włoszech i Rosji
2. Najlepszy strzelec reprezentacji w historii
3. Ma najwięcej występów w swojej reprezentacji
Tak chodziło mi o Savo Milosevicia
@up
1. Grał m.in. w Anglii, Hiszpanii, Włoszech i Rosji
2. Najlepszy strzelec reprezentacji w historii
3. Ma najwięcej występów w swojej reprezentacji
Tak chodziło mi o Savo Milosevicia
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 23:33 przez gruzin_juve, łącznie zmieniany 2 razy.
CIAO IL CAPITANO
- Pan Mietek
- Juventino
Sorry, że tak późno ale cały dzień na uczelni siedziałem. Potem w barze bo sesję dziś zakończyłem 
Co do mej zagadki to zadając ją miałem na myśli oczywiście Irelanda - skrzydła anioła na plecach, nazwisko oznaczające jego kraj oraz dobra ściema na temat śmierci jego babci
Jeśli chodzi o Cisse to nie wydaje mi się, żeby był związany z miastem o tej nazwie a także nie został wywalony z kadry z powodów pozasportowych (jeśli się mylę to proszę mnie z błędu wyprowadzić).
Dziękuję francois za odwalenie CZARNEJ roboty

Co do mej zagadki to zadając ją miałem na myśli oczywiście Irelanda - skrzydła anioła na plecach, nazwisko oznaczające jego kraj oraz dobra ściema na temat śmierci jego babci

Dziękuję francois za odwalenie CZARNEJ roboty
Vimesie, znowu wyprzedziłeś mnie o kilka sekund :twisted: Nie pytaj, zadawaj bo to jest MilosevicVimes pisze:Savo Milosević?

Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012, 23:27 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino
Shota Arveladze
1. Grał dla dwóch różnych reprezentacji, ale nie grał dla reprezentacji kraju w którym się urodził. Nawet obywatelstwa kraju urodzenia dorobił się dopiero w wieku 33 lat.
2. Ma własny zespół kolarski.
3. Kojarzony głównie z ligą hiszpańską. Ponad 300 spotkań tam.
1. Grał dla dwóch różnych reprezentacji, ale nie grał dla reprezentacji kraju w którym się urodził. Nawet obywatelstwa kraju urodzenia dorobił się dopiero w wieku 33 lat.
2. Ma własny zespół kolarski.
3. Kojarzony głównie z ligą hiszpańską. Ponad 300 spotkań tam.
- Vimes
- Juventino
Walerij Karpin
Zagadka:
1. Wystąpił w reprezentacjach dwóch krajów, leżących na różnych kontynentach.
2. W drugiej reprezentacji zadebiutował w meczu z Polską.
3. Przyjaźni się ze znaną byłą piłkarką o takim samym nazwisku, ale nie są spokrewnieni.
.
Zagadka:
1. Wystąpił w reprezentacjach dwóch krajów, leżących na różnych kontynentach.
2. W drugiej reprezentacji zadebiutował w meczu z Polską.
3. Przyjaźni się ze znaną byłą piłkarką o takim samym nazwisku, ale nie są spokrewnieni.
Takgruzin_juve pisze:Jermaine Jones?

Ostatnio zmieniony 18 lutego 2012, 11:04 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- gruzin_juve
- Juventino
Jermaine Jones?
++++++++++++++++++
1. Karierę rozpoczął w juniorach największego wroga klubu z którym odnosił największe sukcesy
2. Był kapitanem pewnej angielskiej drużyny, dla której zagrał ponad 200 spotkań w ciągu 9 sezonów
3. Współpracował z jednym trenerem w 2 klubach i reprezentacji
4. Zagrał na mistrzostwach świata
NAniosłem poprawki
Mietson, Deszczowy
Nie
++++++++++++++++++
1. Karierę rozpoczął w juniorach największego wroga klubu z którym odnosił największe sukcesy
2. Był kapitanem pewnej angielskiej drużyny, dla której zagrał ponad 200 spotkań w ciągu 9 sezonów
3. Współpracował z jednym trenerem w 2 klubach i reprezentacji
4. Zagrał na mistrzostwach świata
NAniosłem poprawki
Mietson, Deszczowy
Nie

tak, jedzieszJuras_Senat pisze:David Weir?
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2012, 12:59 przez gruzin_juve, łącznie zmieniany 2 razy.
CIAO IL CAPITANO
- Pan Mietek
- Juventino
Sol Campbell?
- deszczowy
- Juventino
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
David Weir?
3. Był prawdziwym obieżyświatem, mimo uznania jakim się cieszył w swojej drugiej ojczyźnie (nie ma drugiego obywatelstwa) trzykrotnie ją opuszczał, zawsze jednak wracał po jednym sezonie. Grał na trzech kontynentach w sześciu państwach.
4. Trzykrotnie był uznawany najlepszym graczem na swojej pozycji w lidze z którą był tak mocno związany, ostatni raz miało to miejsce gdy zbliżał się do czterdziestki. Była to nagroda dla najlepszego pomocnika.
To musi być trudne.
Nikt nie zgaduje, więc daję podpowiedzi::
5. Nakręcono o nim film dokumentalny.
6. Przez całą jego karierę zapłacono za niego dwa razy. Raz za transfer definitywny, raz za wypożyczenie. Każda inna zmiana klubu (a było tego trochę) odbywała się na zasadzie "wolnego transferu".
7. Nie znajdziecie o nim słowa na polskiej Wikipedii.
8. Został mianowany konsulem honorowym w kraju gdzie występował przez większość kariery.
Na Ciebie zawsze można liczyć.
Jak go znalazleś?
3. Był prawdziwym obieżyświatem, mimo uznania jakim się cieszył w swojej drugiej ojczyźnie (nie ma drugiego obywatelstwa) trzykrotnie ją opuszczał, zawsze jednak wracał po jednym sezonie. Grał na trzech kontynentach w sześciu państwach.
4. Trzykrotnie był uznawany najlepszym graczem na swojej pozycji w lidze z którą był tak mocno związany, ostatni raz miało to miejsce gdy zbliżał się do czterdziestki. Była to nagroda dla najlepszego pomocnika.
To musi być trudne.
Nikt nie zgaduje, więc daję podpowiedzi::
5. Nakręcono o nim film dokumentalny.
6. Przez całą jego karierę zapłacono za niego dwa razy. Raz za transfer definitywny, raz za wypożyczenie. Każda inna zmiana klubu (a było tego trochę) odbywała się na zasadzie "wolnego transferu".
7. Nie znajdziecie o nim słowa na polskiej Wikipedii.

8. Został mianowany konsulem honorowym w kraju gdzie występował przez większość kariery.
Tak.Vimes pisze:Dejan Petković?

Na Ciebie zawsze można liczyć.
Jak go znalazleś?
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2012, 19:55 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vimes
- Juventino
Dejan Petković?
.
Zagadka:
1. Największe sukcesy w piłce klubowej odnosił poza swoją ojczyzną z drużyną, w barwach której rozegrał blisko 180 meczów.
2. Pojawiła się nawet propozycja, aby wystąpił w reprezentacji kraju, w którym gra wyżej wymieniony klub, jednak po szerokiej dyskusji odrzucono taką możliwość.
3. Jeden z jego strzałów spowodował zmianę kierunku lotu statku powietrznego. Tym statkiem powietrznym był helikopter transportujący pewne trofeum, a cała historia miała miejsce w niedzielę.
Dzięki konsulowi honorowemu. Chyba zostałeś największym hardkorem naszego quizuJuras_Senat pisze:Jak go znalazleś?
Zagadka:
1. Największe sukcesy w piłce klubowej odnosił poza swoją ojczyzną z drużyną, w barwach której rozegrał blisko 180 meczów.
2. Pojawiła się nawet propozycja, aby wystąpił w reprezentacji kraju, w którym gra wyżej wymieniony klub, jednak po szerokiej dyskusji odrzucono taką możliwość.
3. Jeden z jego strzałów spowodował zmianę kierunku lotu statku powietrznego. Tym statkiem powietrznym był helikopter transportujący pewne trofeum, a cała historia miała miejsce w niedzielę.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2012, 13:32 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.